Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8736 replies to this topic

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Az tényleg kicsit eltér a szokványostól, jó megfigyelõ vagy! :)
Viszont az 5 chipeshez sz'tem azért gyenge az a felület is.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
-Mintha a rövidebb lábúnak kicsit hegyesebb lenne a búrája, és távolabb van a csésze résztõl: tehát ez valószínûleg hegyesebb szögben világít -bár ebbe még a búra anyaga is beleszól-.
-Az új lednek mintha nagyobb méretû lenne a csészéje, és az a láb szélesebben jönne ki a házból, ezzel jobb hûtési lehetõséget biztosítva... Szóval ez talán nagyobb áramú valami, lehet hogy "5 chipes" huzallábas (ezek típustól függõen 50...150mA-el hajthatóak, ha a lábra nagyobb felületû hütõfólia rész csatlakozik)
A nagyobb áram sem garancia arra, hogy melyikkel van több fény, jobb hatásfoka...;)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Errõl a tokozásról csak annyit lehet tudni, hogy többnyire 20-30 mA körül hajtható ledrõl van szó.
Ezen belül lehet bármilyen fényü színü és széttartásu. Még a kivezetések polaritása sem szabványos.
Még annyit lehet tudni róla, hogy a led chipet tartó rész többnyire a negatív de vannak kivételek.
Ilyen tokozásban láttam már 0,9 candelástól egészen a 30-50 cd-s -ig mindenfélét.
A széttartása többnyire 15-25 fok körül van.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
A kép alapján meg tudnátok mondani, hogy ezek milyen ledek illetve van-e különbség a két led között, valamint ha szeretnék hasonlót venni, milyen a legjobb?

Posted Image

Márton111

Márton111

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok
Ezt találtam ,nem tudom hogy 6-és 24V közt folyamatosan lehet-e változtani a meghajtó áramot ???, mert akkor az én 18V-os aksimról is mûködhetne. A kimeneti 700mA úgytûnik pont megfelelõ, meg a 3-4x2-3W is kb az kb 7w .
LED tápegység kisfeszültségû áramgenerátor 700mA 6-24Vig Részletek Kimeneti áram 700 mA. Bemeneti feszültségek: 6V - 24V - 1, 2, 3 és 4 LED sorosan kapcsolva 700mA-es kimenet 2-3W-os POWER LED-ekhez Méretei (alig nagyobb mint 2 db 100forintos egymás mellé téve)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
marton: köszönöm :) meglepõen gyorsan feltölt egyébként...

pauly: semmi baj vele szerintem, gyors, egyszerû, és szerintem stabil is...eddig legalábbis

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 posts
Maggi:Köszi,elõször olyat akartam venni,de arról is olvastam olyat hogy a rögzítése nem a legjobb, végül egy Bikefun Thunder-t vettem,eddig egész stabilnak tûnik,remélem nem lesz vele gond egy jó ideig...

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,690 posts

Hozé-lámpások: ha töltöm akksi, akkor világít ugye a piros és a zöld kis ledecske a panel-en....akkó van feltöltve ha teljesen kialszik a piros?

Amíg tölt, erõs a piros. A töltés végén fokozatosan gyengül a piros de kialudni nem fog. Akkor már leveheted, fel van töltve.
Marci

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
pauly: Cateye hl-el135...web-es áron olyan 4500ft körül van...egész korrekt

Hozé-lámpások: ha töltöm akksi, akkor világít ugye a piros és a zöld kis ledecske a panel-en....akkó van feltöltve ha teljesen kialszik a piros?

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 posts
Sziasztok!

Tudnátok ajánlani valamilyen jó ledes elsõ lámpát olyan 3-4-ért kb?Olyat aminek a rögzítése nem egy kalap sz@r.:)
Ahogy olvasgattam meg tapasztaltam, nagyon sok lámpánál hamar eltörik a rögzítõ konzol pl.
Ennyi pénzért van olyan lámpa ami tényleg jó,vagy mindegyik egyforma kb?Vagy milyen lámpák között keresgéljek amiknek jobb a rögzítése?
Köszi!

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts

Kösszönöm a választ, de sznob országútisként nem tudnám elképzelni az agydinamót, akkor inkább cserélgetek akksit.
Eza magicshine nagyon hasonlít a dealextreme-s lámpára, az ennek az utánzata?

Egy ilyet esetleg? ;)
Posted Image

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts

Persze, annak a huszonnyolcadik féle verziója. A lényeg: P7 led, boom reflector, és kínai tornacipõhöz méltó ár.... :-)

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

Milyenekkel találkoztál eddig? Hasonló felépítésû 12voltos ledes SPOT fényforrások voltak azok amelyeken túl kicsi volt a nyílásszög?

Eddig csak 1féle hasonló "Cree ledes 3-as spot" volt a kezemben, ami 220V-os volt...

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

Igen csak olyat már nem veszel sehonnan

Biztos ez?
Írj privátot...

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Kösszönöm a választ, de sznob országútisként nem tudnám elképzelni az agydinamót, akkor inkább cserélgetek akksit.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts

Tanácsot szeretnék kérni. Egy esetleges hosszabb (megállás nélküli kb. 500-600km) országúti túrához kéne lámpa. Olyan kéne, hogy végig bírja az éjszakát, de ne kelljen hozzá külön csomagnyi akksi. Arra gondoltam, hogy az elsõ villára szerelhetõ legyen, így talán kevésbé zavarná a szembe forgalmat és esetleg jobban is látható lenne az út. Létezik ilyen lámpa, vagy csináltatni kellene (esetleg innen valamelyikõtök csinál rendelésre lámpákat?)?

Egyértelmû, hogy dinamós lámpára van szükséged.
Elõször is kell fûznöd/fûzetned egy új elsõ kereket (dinamós agyat már itthon is lehet kapni, pl. itt). Vagy akár rendelhetsz külföldrõl kész kereket, picit drágább, de egyszerûbb (ebay-en láttam már, a németen).
Ezután jön a neheze :-)
A nehézséget az okozza, hogy mivel te országúton szeretnél világítani, olyan lámpa kell, aminek ugyan erõs a fénye, de a szembejövõ autósokat nem vakítja (és persze az agydinamóval mûködik). Na ez a kettõ tulajdonság így együtt komoly kihívás elé állítja a lámpagyártókat...
Vannak azért lehetõségek, pl. a Supernova kifejezetten erre állt rá: Supernova Lighting Systems - E3 PRO illumination of choice
Ezzel már egész jól lehet látni, és talán még az ára is elfogadható (mármint ha nem az 5 ezer forintos árkategóriában gondolkozol...).
Amire még érdemes rákeresned, az az StVZO, a németek közúti világítással kapcsolatos szabályozása (törvényei?), ha egy lámpa ennek megfelel, akkor tuti biztos nem vakít. Van még gyártó, aki tud ilyet (B&M például, sõt mintha múltkor az angoloknál is láttam volna hasonlót).
Ez egyébként (mármint hogy ennek a szabványnak megfelel) nem csak azért jó, mert nem vakítasz, hanem azért is, mert konkrétan az utat világítod magad elõtt, nem pedig az ufókat az égen. Ez lehet jó, lehet nem jó, érdemes kipróbálni, tetszik-e a dolog. Van azért haszna annak is, ha a környezeteddel is tisztában vagy, és egy kis szórt fény még belefér.

Ez a "szép" megoldás. A nemszép, de olcsó megoldás az, hogy veszel egy Magicshine-t tartalék akksival, ezekkel a fél fényerõs üzemmódban a leghosszabb éjszakát is átvilágíthatod, és ha ügyesen beállítod, a szembejövõk sem fognak nagyon villogni. Kicsit persze macerás töltögetni az akksikat, meg cserélgetni, viszont ezt kb. az agydinamó árából megúszhatod... Hát igen, ilyen az élet.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Szívesen vennék egy lámpát, biztos használnám máskor is a jövõben. Hozé lámpa csak egyszer van egy évben, nem?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

Hozé lámpa

Igen csak olyat már nem veszel sehonnan

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
simán tudsz kölcsönkérni valakitõl

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Hozé lámpa
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!