Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Posted 2010. July 19. - 11:01
Sikeresen elgórtam valahova a Sigma Illux lámpámat (de elég durván mert nem találtam az egész lakásban:D) úgyhogy most az esti túráknak búcsút kellett intenem amíg nem szerzek egy újjat (és ugyebár ilyen melegben csak akkor van kedve tekerni az embernek, legalábbis én így vagyok vele:))!
Posted 2010. July 18. - 22:16
meg tudná valaki mondani,hogy melyik az a chipcadnél kapható, legszûkebbre fókuszálható optika, ami jó xp-g-re?
kösziû!
Posted 2010. June 30. - 15:01
Huzallábasokban nem vagyok otthon, de Cateyék azért nem a legszarabb ledeket szokták használni, a sarki boltban biztos nem kapsz sokkal jobbat, (egy jó huzallábas kb. 4...10lumen/20-30mA)... Ha mégis sikerülne a legjobbat beszerezni, akkor is csak sacc. 1,5-2×-es fénymennyiséged lessz, ugyanolyan meghajtásnál, (de lehet, hogy az optikával nem fog úgy együttmûködni, ezért kevésbé fogsz vele látni)...A képet ezen az oldalon találtam. Nekem is van egy ilyen lámpám és az érdeklne, hogy lehetséges-e javítani a fényerején. Légyszi egy konkrét típus nevet mondjatok (ha van), mert a technikai paramétereket úgysem értem.
A képek alapján lehet hozzányúlt az elektronikához is, hogy nagyobb teljesítmény jusson a ledre. Úgy tûnik, hogy kapcsoló üzemû cucc, a pacni hajtja meg egy tranyón keresztül a tekercset, és minthogyha az egyik lábán érzékelné a ledáramot... Sajnos olyan rossz a felbontás, hogy nemigen látni mi van.
>>> Szerintem kár erölködni, látni átalakítás után se igazán lehetne vele... Jobb helyette egy újabb, nagyobb teljesítményût venni, vagy építeni...
pl. Zoomolható: dealextreme CREE ledes bringalámpa 1,3W; ~110lum/450mA, állítólag bevált...
Posted 2010. June 30. - 10:43
Most alakítottam át egy ismerõsnek egy régi, még hagyományos izzóval mûködõ Petzl fejlámpát ledesre. Kiváló fénye van!
Igaz, hogy eredetileg csak két elem v. akku cellát tudott befogadni így a hosszabb üzem idõ miatt
még egy két cellás elem tartót felerõsítettem a fejpánt hátsó részére.
Ezzel négy órán keresztül világít a lámpa jó fényerõvel.
Azután mégegyszer annyi ideig ment de már gyengülõ fénnyel, ami
még a nyolcadik óra után is olyan volt mint az eredeti izzós változat gyári fénye.
Ugyanez két akku cellával is megoldható. Létezik olyan elektronika ami 1Volt alatt is elindul és képes a ledet mûködtetni.
Itt egy ilyesminek a linkje: ChipCAD Kft. Honlapja
Ez nem áramot hanem feszültséget figyel a kimenetén, de létezik hasonló arra a célra is,
habár még gyakorlatban nem foglalkoztam vele a hátrányai miatt.
Kicsi tápfeszültség esetén jóval nagyobb lehet az áram felvétele, hogy a teljesítményt ki tudja hozni belõle.
Ez magával hozza a rövidebb, akár jóval rövidebb üzemidõt.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2010. June 30. - 09:59
ã€ã¿ã‚“カラ】 CATEYE HL-EL120 åˆ†è§£ï¼†æ”¹é€ ï½œãã®ä»–/ãã®ä»–|整備手帳|jamãŠã˜ã•ã‚“ - 車・自動車SNS(ブãƒã‚°ãƒ»ãƒ‘ーツ・整備・燃費)
Posted 2010. June 30. - 09:25
Viszont az 5 chipeshez sz'tem azért gyenge az a felület is.
Posted 2010. June 30. - 08:47
-Az új lednek mintha nagyobb méretû lenne a csészéje, és az a láb szélesebben jönne ki a házból, ezzel jobb hûtési lehetõséget biztosítva... Szóval ez talán nagyobb áramú valami, lehet hogy "5 chipes" huzallábas (ezek típustól függõen 50...150mA-el hajthatóak, ha a lábra nagyobb felületû hütõfólia rész csatlakozik)
A nagyobb áram sem garancia arra, hogy melyikkel van több fény, jobb hatásfoka...
Posted 2010. June 30. - 00:21
Ezen belül lehet bármilyen fényü színü és széttartásu. Még a kivezetések polaritása sem szabványos.
Még annyit lehet tudni róla, hogy a led chipet tartó rész többnyire a negatív de vannak kivételek.
Ilyen tokozásban láttam már 0,9 candelástól egészen a 30-50 cd-s -ig mindenfélét.
A széttartása többnyire 15-25 fok körül van.
Posted 2010. June 29. - 23:22
Posted 2010. June 27. - 20:49
Ezt találtam ,nem tudom hogy 6-és 24V közt folyamatosan lehet-e változtani a meghajtó áramot ???, mert akkor az én 18V-os aksimról is mûködhetne. A kimeneti 700mA úgytûnik pont megfelelõ, meg a 3-4x2-3W is kb az kb 7w .
LED tápegység kisfeszültségû áramgenerátor 700mA 6-24Vig Részletek Kimeneti áram 700 mA. Bemeneti feszültségek: 6V - 24V - 1, 2, 3 és 4 LED sorosan kapcsolva 700mA-es kimenet 2-3W-os POWER LED-ekhez Méretei (alig nagyobb mint 2 db 100forintos egymás mellé téve)
Posted 2010. June 27. - 09:13
pauly: semmi baj vele szerintem, gyors, egyszerû, és szerintem stabil is...eddig legalábbis
Posted 2010. June 27. - 07:23
Posted 2010. June 27. - 02:48
Amíg tölt, erõs a piros. A töltés végén fokozatosan gyengül a piros de kialudni nem fog. Akkor már leveheted, fel van töltve.Hozé-lámpások: ha töltöm akksi, akkor világít ugye a piros és a zöld kis ledecske a panel-en....akkó van feltöltve ha teljesen kialszik a piros?
Posted 2010. June 26. - 16:37
Hozé-lámpások: ha töltöm akksi, akkor világít ugye a piros és a zöld kis ledecske a panel-en....akkó van feltöltve ha teljesen kialszik a piros?
Posted 2010. June 24. - 08:19
Tudnátok ajánlani valamilyen jó ledes elsõ lámpát olyan 3-4-ért kb?Olyat aminek a rögzítése nem egy kalap sz@r.
Ahogy olvasgattam meg tapasztaltam, nagyon sok lámpánál hamar eltörik a rögzítõ konzol pl.
Ennyi pénzért van olyan lámpa ami tényleg jó,vagy mindegyik egyforma kb?Vagy milyen lámpák között keresgéljek amiknek jobb a rögzítése?
Köszi!
Posted 2010. June 22. - 09:29
Kösszönöm a választ, de sznob országútisként nem tudnám elképzelni az agydinamót, akkor inkább cserélgetek akksit.
Eza magicshine nagyon hasonlít a dealextreme-s lámpára, az ennek az utánzata?
Egy ilyet esetleg?
Posted 2010. June 22. - 08:53
Persze, annak a huszonnyolcadik féle verziója. A lényeg: P7 led, boom reflector, és kínai tornacipõhöz méltó ár.... :-)
Posted 2010. June 21. - 18:12
Milyenekkel találkoztál eddig? Hasonló felépítésû 12voltos ledes SPOT fényforrások voltak azok amelyeken túl kicsi volt a nyílásszög?
Eddig csak 1féle hasonló "Cree ledes 3-as spot" volt a kezemben, ami 220V-os volt...
Posted 2010. June 21. - 17:56
Igen csak olyat már nem veszel sehonnan
Biztos ez?
Írj privátot...
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Posted 2010. June 21. - 17:03

Sign In
Create Account

Back to top