Nem értem miért olyan elterjedtek azok az elsõ lámpák, amelyek olyanok, mint a hátsók, csak fehérben. Ilyen régen nem volt, akkor még tudták azt, amit ma már elfelejtettek: az elsõ lámpa arra való, hogy az utat világítsuk meg vele magunk elõtt, a hátsó meg azért, hogy szétszórja magunk mögött a fényt, hogy minél többen és minél messzebbrõl lássák. Ezért elõre érdemes még halogén izzósat venni.
Közvilágítással rendelkezõ helyen nem olyan fontos a jó megvilágítás, ellenben az elem élettartam és a láthatóság sokat számít.
Csak mondok egy példát: a halogén elsõ lámpám aksival másfél, maximum 2 órát bírt világítani, ami sokszor azt jelentette, hogy már csak pislákoló fénnyel értem haza. A led-es lámpám 120 órát tud villogni, ami több hónapi használatot tesz lehetõvé. Azért az nagyon nem mindegy.
Nemrég pedig egy bazi nagy Mag-Lite krypton izzós lámpát cseréltem sokkal kissebb led-esre, de a kicsi ledes fényerõben többet tud ceruza vagy AAA elemmel!!!, és nem kerül 10 óra használat 1500 Ft-ba, ugyanis ennyi 2 normális alkáli góliát elem, az aksi töltõvel meg jó ha kijönne 10 rugóból. És akkor még nem is beszéltem, róla, hogy sokkal nagyobb a súlya is.

Sign In
Create Account

Back to top