Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

alma

alma

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Megjelentek elég olcsó és jó 1w-os melegfehér ledek, azokkal oldottam-oldom meg.
De köszi a tippet.

alma

alma

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
datasheet link pontositva: Seoul Semiconductor, Inc

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

...de ennek a fénye túl fehér, sárgább árnyalat kellene..

Régebben színes ledeket keveretem hideg fehérek közé és egészen jó lett az eredmény.
Próbáld keverni vörössel és narancs (amber) színnel és kevés zöld még jól jöhet mellé.
Így akár olyasmit ki lehet hozni mint a lemenõ nap fénye, csak a keverési arányon múlik.
Valami opálos szóró felületen keresztül jól keverednek a színek.

Néhány fotó a bringán akkoriban fent lévõ kevert fényrõl (még huzal kivezetésü ledekkel) :
http://img6.tar.hu/b.../22519351.jpg#3
http://img6.tar.hu/b...e2/22519498.jpg

Azt így utólag már bánom, hogy narancs színt nem kevertem hozzá
mert azzal komplettebb lett volna a természet közeli hatás.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

alma

alma

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Lámpaépítõket talán érdekelni fogja:
Maradt 10 db új SSC P4 3w-os ledem (U-Bin)http://www1.dealextr...342_1_small.jpg
SSC MPU/Model # W42180-U (color bin: SW0 - pure white)
http://www.seoulsemi...spec/W42180.pdf címen a datasheet.
Lakásban cserélném le a világítást ledesre, de ennek a fénye túl fehér, sárgább árnyalat kellene. 0 percesek, kivéve az egyik, amelyik kb. 5 percig világított mielõtt a feleségem azt nem mondta, hogy ezt ne :-)
Nem akarok nyerészkedni rajta, 6000 ft-ért vihetitek a 10 darabot, vagy darabja 700 ft (én 4 dollárért vettem darabját)

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Magicshine 808 lámpát használ valaki? Tapasztalat esetleg?
"Ride today, heal tomorrow"

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás

Köszönöm! Tartalmas cikk volt, asszem most hogy kénytelen vagyok lerakni a bicajt (idõhiány miatt) elkezdek gyüjteni egy normálisabbra :) rem Debrecenben van olyan birngás bolt ahol nem kérnek el 10-15 ezret értük...

Szerintem érdemes szétnézni pl intersportban vagy hervisben.Én interben vettem sisakot 5 ezerért,és szerintem teljesen jó,inmoldos,bogárhálóval,jobb nem is kell,felesleges kiadni 10-15 ezret tényleg sisakért...

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Sok sikert !

Spriteboy

Spriteboy

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Köszönöm! Tartalmas cikk volt, asszem most hogy kénytelen vagyok lerakni a bicajt (idõhiány miatt) elkezdek gyüjteni egy normálisabbra :) rem Debrecenben van olyan birngás bolt ahol nem kérnek el 10-15 ezret értük...

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
..hogy a témánál maradjunk, fejlámpát pántos rögzítéssel is fel lehet tenni a fejedre,
ha a koponya épsége túl sokba is kerül, de azért megéné többért is.
Katt --> fejedre! - bringás sisakot :)

Spriteboy

Spriteboy

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Barátnõméknek használtcikkes boltjuk van :) Tudtam h töröttle már nem szabad menni, mindig nézegettem õket, semmi bajuk nem volt (persze látszólag). MEg tényleg filléres dolgok 500 Ft.... múltkor adtak el hát ilyen Cross sisak vagy mi az vagány volt,azt is 3 ezerbe,de annyi a baj h ezek majdnem mind gyerek cuccok,ritka a felnõtt...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

mondjuk azzal is el kéne beszélgetni aki ilyet elad.

szerintem õ sem tudta

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
mondjuk azzal is el kéne beszélgetni aki ilyet elad.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Igen, már ezen én is gondolkodtam. Lehet érdemes lenne beszerezni egyet, csak a sisak is marha drága, német hasz. cikkesnél nézegetek de ott mindig csak gyereket találok :S De kénytelen leszek beruházni egybe,mert a biztonság csak fontosabb a pénznél :)

használtat ne vegyél

ha már buktak vele akkor kuka

haverom vett egy elég drága sisakot használtan, aztán késõbb látta, hogy 10cm hosszan el van repedve

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Az meg a másik, hogy sisak..
Nem mindegy mi koppan!
Hervisben felnöttet 5-6ezerért már újat kapsz.

Spriteboy

Spriteboy

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

Erre jó a fejlámpa és a sisakon a sild. Kicsit lejjebb billented a fejed és az utat közvetlen magad elõtt látod a lámpád fényénél, viszont a szembõl jövõ fényeket eltakarja a sisak kiálló széle. Sokan nem szeretik de pl. erre is jó a sild ha nem veszed le.

Igen, már ezen én is gondolkodtam. Lehet érdemes lenne beszerezni egyet, csak a sisak is marha drága, német hasz. cikkesnél nézegetek de ott mindig csak gyereket találok :S De kénytelen leszek beruházni egybe,mert a biztonság csak fontosabb a pénznél :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

..ha esõ után vagy épp esõ közben tereker akkor szarabb,mert megáll a víz az úton és hát tükrözõdik ezerrel :D

Erre jó a fejlámpa és a sisakon a sild. Kicsit lejjebb billented a fejed és az utat közvetlen magad elõtt látod a lámpád fényénél, viszont a szembõl jövõ fényeket eltakarja a sisak kiálló széle. Sokan nem szeretik de pl. erre is jó a sild ha nem veszed le.

Spriteboy

Spriteboy

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Ó hát csak nem :D Fõúton bringázok éjszaka, van sok vadparaszt aki a refit nem veszi le,de már megszoktam, 15 km-es szakasz, ha esõ után vagy épp esõ közben tereker akkorszarabb,mert megáll a víz az úton és hát tükrözõdik ezerrel :D

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Csak nehogy szembe találkozz Baluval mikor azt hiszed hogy jól világítasz és hirtelen úgy tünik hogy egy Jumbo Jet száll le éppen és azt hiszed hogy az útjában vagy, netalán egy Hozé lámpával találod magad szembe ami már 300-500 méterrõl elvakít a sötétben.:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Spriteboy

Spriteboy

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Sziasztok!

Én Ukrajnában vettem a piacon vmi kínai lámpát,de nagyon meg vagyok vele elégedve. 9 ledes, akkora fényerõvel hogy én is meglepõdtem, sokat használom, tök sötétben is láttam és láttak is rendesen :) Hátulra is vmi kínai villogót vettem, de ez sem a normál, kétszer akkora mint egy hagyományos, jó erõs fénye ,alatta egy kb akkora piros prizma,mindenki azt mondta eddig h faszán láttak már jó távolról, rendõr sem szólt még sosem, ha meg rendes túratatyóval mek,akkor még pluszba felrakok egy ilyen tescos világitós karpántot meg a bal karomra egy sima foszforeszkálós pántot, így telljes a gönyör :D jah meg a kukásmellényrõl sem feledkezek el :)

KandÚr

KandÚr

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
Hy,
Rendeltem MAgicshine, lámpát csak sajnos "hosszabító kábelt" felejtettem el rendelni hozzá, így nem tudom sisakra szerelni...
Tud vki segíteni, hogy itthon hol találok ilyen kábelt( vagy csatlakozót)?
Köszi