Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Posted 2010. November 29. - 23:43
- legalább azt meg tudom nézni, jók-e még
- nem kel 8-10 órát töltenem a jó akksikat
Kérdésem csak annyi, hogy érdemes-e az IPC-1 -et venni, vagy elég az IPC-1L? Utóbbinál látom, lassabban tölt és néhány adat csak a fele, mint az IPC1-nél. Totál laikus vagyok; szóval, megéri vajon a +9e Ft különbözet a plusz funkciókért és a 8db plusz akksiért?
IPC-1: Conrad - Voltcraft IPC-1 akkutöltõ + 8 db 2500 mAh ceruzaakku
IPC-1L: Conrad - Voltcraft IPC-1L akkutöltõ
Köszi!
Posted 2010. November 29. - 23:29
Posted 2010. November 29. - 21:59
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Posted 2010. November 29. - 17:40
Kicsit félve kérdezem meg, hogy valaki csináltatott már a hozé lámpához utólagosan li-ion akksit? Ha igen, akkor mit/hol/hogy érdemes beszerezni/összerakni? Esetleg lehet szerezni készen is ilyen akksi "csomagot", amin csak csatlakozót kell cserélni? Jelenleg a zselés akksija van, ami nagy is és nehéz is és e helyett keresnék egy praktikusabb megoldást, ne adj isten hosszabb üzemidõvel
Köszönet elõre is!
ha rám hallgatsz veszel ilyet:
HobbyKing Online R/C Hobby Store : Turnigy 3000mAh 4S 20C Lipo Pack
14.8V 3000MaH LiPO
14x4x3 cm ; 330gr
2c-vel tölthetõ azaz fél óra alatt feltöltöd
hátránya h kell hozzá speciális balanceres töltõ
19dolcsi
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2010. November 29. - 16:45
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2010. November 29. - 16:43
Posted 2010. November 29. - 11:54
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Posted 2010. November 29. - 11:00
Elvileg 2-eres drótot feltekerve bifiláris tekercs jön létre, nem szabadna sugároznia, viszont a házhoz képest a 2 drót mint antenna simán sugározhat. Legegyszerûbb lenne egy házhoz közel elhejezett zavarszûrõ ferritgyûrûn néhányszor átbújatni a tápkábelt: akkor már lehet, hogy a kritikus alá csökkenne a zavar.Nekem szintén volt hasonló gondom régen, kódolatlan jeles, rádiós Ciclosport 4.4-el. Ha bekapcsoltam a ledes Cateye Uno lámpát, a pulzusmérés összezavarodott és a sebességmérõm jelét nem vette az óra. A lámpa áthelyezésével részlegesen megoldódott a gond, akkor legalább a sebességmérést ki tudtam trükközni, hogy menjen. (Próbálkoztam a lámpa belsejének árnyékolásával - alufólia és társai -, az nem használt, csak az áthelyezés olyan helyre, hogy a stucni és a villanyak lehetõleg a lámpa és a jel "szórásának" útjában legyen, így lett nagyjából oké.)a Polar és bármely hasonló wireless rendszer meghülyül attól, ha a lámpa tápkábelét feltekerem a kormányra? Elvileg szigetelt a kábel, tekercs nem jöhet létre - vagy csak az akkumulátor közelsége zavarja? Nem tudtam rájönni, de tény, hogy nem barátok. Amint a kábelt és az aksit messzire viszem, újra minden tökéletesen üzemel
Posted 2010. November 29. - 02:54
Posted 2010. November 29. - 02:16
Mit kéne tennem ? Ha valami ragasztót bekenek oda a résbe az elég lehet ?
Posted 2010. November 28. - 15:38
Posted 2010. November 28. - 15:33
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2010. November 28. - 14:59
És piszkosjó kombóval tolod! (Ejh, ha lenne ismét Hozé-féle lámpa!...)
Na igen. Nagyon jól össze tudom hasonlítani az NP-t a Hozéval, mivel gyakorlatilag azonos fényerõvel bírnak. Az NP rendszer mégis kábé 15 rugóval drágább a legolcsóbb helyeken, szóval Hozé nagyon baráti árat hozott ki a lámpára. Az NP pár apróságban jobb csak, mint például jelzi, hogy alacsony a kraft, s lekapcsol takarékláng üzemmódba, ha tetszik, ha nem - de azzal még haza tudsz közlekedni. Viszont például ez sem mûködik tökéletesen, mert nulla fokban bizony ott is a "lecsapja a biztosítékot" effekt van. A sors szerencsés iróniája, hogy mind a kettõ azonos aksikábelt használ, így elég 1 pótot magammal vinnem - amelyik beadja, az kapja. Ha Hozé új szériát hozna ki, ezt a biztonsági üzemmód tulajdonságát mindenképpen bele kellene valahogy tenni - na meg egy csavaros optika még jól jönne az elejére. Ha neadj isten lenne ilyen projekt, mi biztosan benne lennénk még egy körben.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2010. November 28. - 14:47
A tapasztaltaktól kérdezném, hogy van esélye annak hogy karácsony elõtt ideérjen?
Üdv: tboy
Posted 2010. November 25. - 21:07
Á, igen, az akkor még a "sima" kódolt és nem a W.I.N.D.-es; hm... Lámpák meg nem burzsuj dolgok, ha azt vesszük, sérüléstõl, balesettõl menthetnek meg, szóval... :-> És piszkosjó kombóval tolod! (Ejh, ha lenne ismét Hozé-féle lámpa!...)PolarS720 és a NP Reactor Pro van a kormányon, Hozé meg a sisakon. Burzsuj dolog a két erõs lámpa, de hát én így szeretek éjjel bringázni. (NP széles optikával a kormányon, Hozé meg fókuszálttal a sisakon)
Egyelõre fejlámpának szeretnék valami brutál darabot, akkor nem csak reggel munka elõtt, hajnali keléssel tudnék edzõkört menni terepen, hanem munka után is. Hát, nem tudom, hogy mennyire tudok a "zúessbõl" rendelni, de kispéciztem egy Jet Lites A-51-et, ami esélyes lehet, nem érdekel, hogy viszonylag drága. (Magicshine félek, hamar megadná magát nálam. Mint mostanság szinte minden...:->)
Posted 2010. November 25. - 16:03
Az egyértelmü, ha közel van nagyobb felületü vezeték arról jobban átszóródik a zavar.Nem biztos, hogy mindent értek. Számomra a lényeg, hogy az aksi átrakásával és a kábel kiegyenesítésével ezen probléma megszûnik.
Amikor kiegyenesíted akkor csak kisebb felülettel jelentkezik a sebmérõ mellett, így akkor kevesebb zavar jel jut oda. Az nem tudja még elnyomni a jeladó által sugárzott gyenge jelet, ahhoz úgy kevés.
Ez olyan mintha alap esetben az utca egyik felérõl átkiáltva beszlgetnél valakivel a körúton éjszaka a nagy csendben. Persze értitek egymást gond nélkül.
Aztán arra megy egy társaság, beszélgetnek. Akkor már figyelni kell, hogy megértsd a másik oldalon levõt.
Közben arra megy az autóbusz és fékez, ajtók nyílnak, emberek zajosan leszállnak. Persze egy szót sem hallasz tõlük.
Valami ilyen az is amikor a sok vezeték ott van feltekerve, illetve csak éppen vékonyan ott fut az érzékeny vevõ közelében ami az órában van. A nagyobb felület önmagában is jobban sugározza a zavart. Az, hogy néhány menet rá van tekerve, úgy mégjobban.
Azt én is úgy szeretem, azokkal már nincs sötét sehol... NP Reactor Pro van a kormányon, Hozé meg a sisakon. Burzsuj dolog a két erõs lámpa, de hát én így szeretek éjjel bringázni. (NP széles optikával a kormányon, Hozé meg fókuszálttal a sisakon)
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2010. November 25. - 15:17
Zscs kérdésére a válasz: PolarS720 és a NP Reactor Pro van a kormányon, Hozé meg a sisakon. Burzsuj dolog a két erõs lámpa, de hát én így szeretek éjjel bringázni. (NP széles optikával a kormányon, Hozé meg fókuszálttal a sisakon)
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2010. November 25. - 14:08
Posted 2010. November 25. - 13:48
Ha csak szigetelt és nem árnyékolt, akkor dehogynem jöhet...Elvileg szigetelt a kábel, tekercs nem jöhet létre
Posted 2010. November 25. - 13:44
Igen, ez természetes akkor ha kapcsoló üzemü tápról megy a lámpa...miért van az, hogy a Polar és bármely hasonló wireless rendszer meghülyül attól, ha a lámpa tápkábelét feltekerem a kormányra?
Elvileg szigetelt a kábel, tekercs nem jöhet létre -
Amint a kábelt és az aksit messzire viszem, újra minden tökéletesen üzemel.
Az rengeteg kis elektromos zavar tüskét sugároz a környezetébe.
Mivel keskeny, rövid impulzusokról van szó, az a néhány menetes tekercs tökéletesen sugárzó adóvá teszi
a rajta futó lámpa tápfesz zavar impulzusait. A km-óra viszont egy rádió vevõ ami az impulzusok felharmonikusait ahhoz hasonlóan veszi, mint amikor egy rádió mellett próbálsz kávét darálni és csak a recsegés hallatszik. Ez lehet az oka a zavarnak.

Sign In
Create Account

Back to top