Nekem van átalakított, de az tudom, hogy nem vígasztal.

Több lépcsõben lehet feljavítani.
Azt érdemes megnézni, nincs-e valamilyen ellenállás beiktatva sorosan az áram termelõ generátor és az akku között
az egyenirányító híd elõtt vagy után. Legtöbb esetben van benne ilyen. Annak az a szerepe, hogy korlátozza a töltõ áramot 20 mA környékére ha netán szupermen ütemben tekernéd percenként hatezerrel 'se legyen gond, de azt úgysem fogod tenni.
Tehát az ellenállást rövidre kell zárni, különben annyit kurblizhatsz, hogy az életed is megúnod mire azon keresztül valamennyit töltõdik. (ezt sok átalakítással próbálkozó nem veszi észre)
Egyik lépésként egy párszáz mA/órás kapacitásu Li-ion akkut lehet bele tenni polaritás helyesen (ami bele fér), a gyengécske mikro kapacitásu Nimh vagy a kicsi Li-ion gomb akku helyett. Erre jól használható valamilyen lítium mobil telefon akku. Persze benne lehet hagyni egy próbára az eredeti akkut és úgy kipróbálni felkurblizni az ellenállás rövidre zárása után.
A ledet is ki lehet cserélni valami hatékonyabbra.
Arról is lehet gondoskodni, hogy az energiát ne azonnal merítse le a led, vagyis valami kicsi áramkorlátozást is be lehet építeni az akku és a led közé ha nincs ott eredetileg. Ezzel lehet próbálkozni milyen így és úgy milyen a fény lefutása merülés közben.
Attól nem kell féni (a tapasztalatom szerint), hogy túlmerül az akku mert így használom én is és van amikor már nem világít, viszont felkurblizva energiával már hosszú percekig mûködik, egyre csökkenõ fényerõvel.
Nagyobb Li-ion akku cellát is mellé köthetsz, csak azt nem gyõzöd felkurblizni mire egyszer rendesen világítani kezd.
Kb ennyi a trükkje.
Már gondoltam rá, hogy bringa agydinamós világítást is meg lehetne oldani hasonlóan egy puffer akkuval a leden, hogy megálás után is legyen még percekig fénye.
Közben keresgéltem egy olyan képet amin az enyémhez hasonló lámpa látható. Találtam valamit ami több mint fotó. Valaki részben hiányosan de látványosan, fotókkal illusztrálva kivesézte az átalakítás témát de ahogy látom nem járt akkora sikerrel mint ami az én saját lámpámnál bejött. Ide teszem a linkjét de ne hagyd elkedvetleníteni magad, mert egy lemerült akkunál már pár másodperc után is világít de fél perc kurbli után jóideig vilgít a lámpa ha a töltés korlátozó ellenállást áthidalod saját megoldásom szerint.
Tekerõs lámpa szétszedve..