A hõvezetõ lemez milyen vastag? Van legalább 1,5-2 mm? Az alumínium ház gondolom egy kínai lámpa háza lehet.A hõelvezetést egy darab aluminiummal próbáltam megoldani, amit méretre vágtam és behajlítgattam a (szintén aluminium) házba és amennyire lehetett, nekinyomtam a led fenekének.
Az a lemez, amire a led a hõvezetõ pasztán keresztül fel van csavarozva (itt nagyon jó hõkapcsolatnak kell lenni, különben a led tönkremehet), annak a lámpa tokjával is jó stabil nagy felületü hõkapcsolatban kell lennie, vagyis jó ha oda is kerül hõvezetõ paszta és csavarral hozzá tudod szorítani a lemezt a külsõ tokhoz (természetesen belülrõl). Ezek elég kényes dolgok a led tartós mûködéséhez, hogy megfelelõ legyen a hõ elvezetés és a lesugárzása is. Pl. van amikor menet közben elég a hõ leadáshoz a felület de szobában asztalon vagy kézben tartva már túlmelegszik a led és maradandóan csökken a fénye esetleg tönkre is mehet ettõl. A lednél a hõt legalább annyira nem szabad túllépni mint a megengedett tartós üzemi áramot. Szóval azért van mire figyelni.
gren_tamas: A 200,-Ft inkább csak jelképes összeg akart lenni annak érzékeltetésére, hogy ide nem nagyon férne be egy ilyen árban lévõ homi: Forrasztlloms - ELG Electronic Kft. - Forrasztstechnika - Unas Shop - Weller JBC Cookson
Ezért az árért egy nagyon tuti lámpát vagy egy jobb bringát de akár egy használt autót lehet venni !