Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Ugyanaz a baj az Ixon Space-el, meg az  Ixon IQ Speed/Premiummal is, mint a modern autók lámpáival (xenon, led): A vetítési terület alatt gyönyörű fénye van (esküszöm, jobban látok vele, mint az autóm fényével), felette viszont pontosan nulla dolgot látni. Ez városban kitűnő, de ha letérek az útról akár egy erdőbe, akkor nem látom, lefejelek-e valamit. Fejlámpa egyelőre felejtős, amióta sisakot használok, nem tudom, hogy hogy kéne felrakni, szóval marad a távfény. Ez a Convoy arra úgy nézem, nagyszerű lesz.
Ixon IQ Speed/Premium vetítési képe:
bumm.de/assets/theme/images/products/lux_080.jpg

És ha már itt tartunk, kb hozza azt a fényerőt a Convoy, amit az autóm távfénye két sor leddel O_O Szóval tegyék a kirakatba a hangzatos lézer távfényüket! Vegyenek inkább egy XP-L HI-t, rakjanak köré valami szűk optikát, aztán ne, megvan a 600m-re elvetítő fény B) Vagy legyen oldalanként két led, hogy biztosra menjenek  :D Azok után főleg, hogy meg néztem egy-két videót a lézer lámpáról, és hát egy kissé erősebb fénypontocska ott árválkodott a távfény közepén, hogy az lenne a lézer.
Az IXON Space meg azért durva, mert alig marad el az egy oldali tompítottam fényerejétől :blink: Ezt mondjuk már említettem korábbi hozzászólásban :D

Convoy S2+-t próbáltam a kormányon, de nem volt az igazi, főleg, hogy nehezen lehetett beállítani a szöget, hogy hova világítson. Mondjuk nem vittem túlzásba a rögzítést, tépőzáras szíjat használtam. A C8+-t miképp rögzíted?

Tépőzárakkal könnyebben rögzíthető valami fejlámpa, mint a Skilhunt H03, és elforgatni is könnyebb, hogy hova vetítsen. A H03 jobban tetszik, mert homogénebb a fénye a tir lencse miatt, meg a fényes-árnyékos határ sem olyan éles. És villogó módba sem könnyű véletlenül átváltani, nem úgy mint a S2-n (ami nem biscotti firmware-es).  A két lámpa egymás mellett a kormányon:

7619_skilhunt_h03_convoy_s2plus_img_2017

A sisakra is egész könnyű feltenni, meg ha már fent van, akkor könnyebb elforgatni, hogy milyen magasra világítson. Csak este erdei tekerésnél használom így, kiegészítő fénynek a kormányon lévő lámpa mellé. Lehetne könnyebb is, mert azért érezni, hogy a sisakon van, de közepre tehető, ha van épp olyan rács a sisakon, s akkor nem húz oldalra. 95 gramm egy normálisabb 18650-es akkuval, de rövidebb házzal használható 18350-es akkuval, s úgy csak 60 gramm. Persze kevesebb ideig bírja, de kit érdekel, ha ki lehet cserélni: candlepowerforums.com/vb/showthread.php?426944-Skilhunt-H03-short-battery-tube-lighweight-mod

7619_skilhunt_h03_sisakon_img_20171031_1

Jobban kedvelem ezt a fejlámpás kialakítást, hogy oldalt van a led és a kapcsoló is, könnyebb kezelni. Nem mondom, hogy a bestest lámpa a H03, mert most télen volt az, hogy egyszerűen kialudt. Elgyengült az egyik forrasztás, de a lencse aljából is letört egy kis darab. Furcsálltam is már egy ideje, hogy miért zörög benne az akku, mikor benyomtam mellé egy kis belső darabot...

7619_skilhunt_h03_forrasztas_lencse_img_

7619_skilhunt_h03_letort_bura_img_201811

blash módosította - 2019. február 14. - 16:10

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Azért az IXON SPACE sokkal jobbnak tűnik, szerintem...  :)

..már akkor is ha a lámpa kialakítását nézem, de a vakítás (szemben a falon éles fényhatár) és terítés teszt is önmagáért beszél.

Igaz, az ára is magáért beszél, vagy tízszeres a különbség a kettő között.   :o  :rolleyes:

<kép>

Ugyanaz a baj az Ixon Space-el, meg az  Ixon IQ Speed/Premiummal is, mint a modern autók lámpáival (xenon, led): A vetítési terület alatt gyönyörű fénye van (esküszöm, jobban látok vele, mint az autóm fényével), felette viszont pontosan nulla dolgot látni. Ez városban kitűnő, de ha letérek az útról akár egy erdőbe, akkor nem látom, lefejelek-e valamit. Fejlámpa egyelőre felejtős, amióta sisakot használok, nem tudom, hogy hogy kéne felrakni, szóval marad a távfény. Ez a Convoy arra úgy nézem, nagyszerű lesz.
Ixon IQ Speed/Premium vetítési képe:
lux_080.jpg

És ha már itt tartunk, kb hozza azt a fényerőt a Convoy, amit az autóm távfénye két sor leddel O_O Szóval tegyék a kirakatba a hangzatos lézer távfényüket! Vegyenek inkább egy XP-L HI-t, rakjanak köré valami szűk optikát, aztán ne, megvan a 600m-re elvetítő fény B) Vagy legyen oldalanként két led, hogy biztosra menjenek  :D Azok után főleg, hogy meg néztem egy-két videót a lézer lámpáról, és hát egy kissé erősebb fénypontocska ott árválkodott a távfény közepén, hogy az lenne a lézer.
Az IXON Space meg azért durva, mert alig marad el az egy oldali tompítottam fényerejétől :blink: Ezt mondjuk már említettem korábbi hozzászólásban :D 

RelakS módosította - 2019. február 14. - 10:29

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Azért az IXON SPACE sokkal jobbnak tűnik, szerintem...  :)

..már akkor is ha a lámpa kialakítását nézem, de a vakítás (szemben a falon éles fényhatár) és terítés teszt is önmagáért beszél.

Igaz, az ára is magáért beszél, vagy tízszeres a különbség a kettő között.   :o  :rolleyes:

lux_150.jpg

Balu1 módosította - 2019. február 14. - 04:33

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Az év legsötétebb szakában magányos a topic? :D

Egy kis vetítés akkor:

Ha végre rászánom magam, hogy nyeregbe üljek, és éjszaka, akkor remélem, hogy távfény gyanánt a Convoy C8+ XP-L HI (U6-3A) jó szolgálatot fog tenni  ;]
Nagyon komoly fénye van a kis dögnek. Falon nézve nem nagyon világítja túl a Bumm Ixon Space-t, cserébe van jó nagy szórt fénye lelógó faágak ellen, meg ennek messze is kell vinnie, hogy ne legyen olyan közel a sötét :)

• Balu1 kedveli ezt

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Komoly tervek !

Majd ha kész lesz, tedd közzé itt a fórumon.

Marci

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Komoly tervek !

Majd ha kész lesz, tedd közzé itt a fórumon.

Marci

deviantRider

deviantRider

fórumtag

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
  • LocationNyíregyháza
oh. dupla lett. :/

deviantRider módosította - 2018. december 16. - 10:22

deviantRider

deviantRider

fórumtag

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
  • LocationNyíregyháza

11mm magas és 38mm széles a kiálló rész. A henger 86x25mm.

Mi a terv ? Be akarod építeni valahova ?

Ha nem is beépíteni, de belesimultatni a stucni elé. Mert ha azt a részt levágom, akkor lesz egy szép íve, ami kb követi a kormány befogó részt.  De állíthatóra tervezem, nem odaragasztva. Bár ha ilyen picike anyag marad, valószínű jól fel fog melegedni, de majd a menetszél hűti picit. Vagy majd kitalálok erre is valamit. De amúgy is csak esti mókára lesz használva, nem napi szinten. Szóval lehetséges, hogy könnyen levehetőre csinálom meg.

Illetve attól függően, hogy milyen lesz a vetítési képe és ereje, no meg hogy belefér-e a foncsor helyébe a TIR lencse, azt is cserélem vagy mind2-t vagy az egyiket. Egy távolra, egy közelre világítva. Ezt majd meglátom.  Annyira túlbuzgó voltam tegnap már, hogy az aksitartót meg is csináltam :) A villanyakban lesz elrejtve és vezetékek is belül futnak majd.  :) Remélem jó lesz minden. A vágástól félek, hogy ne hogy belevágjak, ahova nem kéne. 

De ha nagyon hardcore lennék, rendeltem volna kettőt és magára a kormányra simultatnám rá. Akár ragasztva is, így a hűtése is job lett volna. Na de ennyire nem akarok HC lenni :D Meg van nekem itt elfekvőben XML ledem is, meg driverem. De ahhoz még nem nyúlok hozzá.

deviantRider módosította - 2018. december 16. - 10:23

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

11mm magas és 38mm széles a kiálló rész. A henger 86x25mm.

Mi a terv ? Be akarod építeni valahova ?

Marci

deviantRider

deviantRider

fórumtag

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
  • LocationNyíregyháza

Micsoda hullámokat kavart a kis fejlámpám a fórum tengerében.. ;)

Megméred nekem, hogy a lámpa kiálló része milyen széles? Ami a hengerből kiáll úgymond. (én is rendeltem egyet :-) )

deviantRider módosította - 2018. december 15. - 21:21

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Micsoda hullámokat kavart a kis fejlámpám a fórum tengerében.. ;)

Tisztáznék néhány dolgot.

Nem tudom a kínaiak milyen ledet is használnak is pontosan, én pl soha nem hiszem el amit ráírnak. (de lehet hogy igaz)

A lumen értékeket meg főleg nem hiszem el nekik. Ezt már végigvitáztuk korábban is, szerintem kb tökmindegy: Jó fénye van vagy nincs ? Aki ilyen árakon még hibákat keres bármiben - benne van a hiba. Meg lehet venni ennek a lámpának az "eredetijét" a Nitecore oldalon, kb 60 Dollár. (Haver megvette korábban - a kínainak jobb egy árnyalattal a fénye. Ennyi.)

Én aksi nélkül rendeltem a lámpát és külön vettem hozzá egy (nem tudom, azt hiszem LItokola, világos zöld aksik, ezer féle van az Ali-n, azt vettem ami jó áron volt és sok értékelőtől jó pontot kapott) 3400mah aksit néhány Dollárért. És tényleg annyi a teljesítmény, mert havernak kijelzős-mérős töltője van és tényleg annyi a mah-ja.

Valamelyik:

https://www.aliexpre...YRuPYi&jump=afs

Mostanában mentünk egy nem túl hosszú tekerést, nem volt 2 óra, nem is végig maxon használtam a lámpát de a hideg ellenére azt simán kibírta az aksi és azóta is használtam sokat de még nem jelezte hogy tölteni kéne. (olyankor föl-le váltogatja a fényerőt néhány mp-ig és utána lejjebb kapcsol egy fokozattal)

Bár "blash" által belinkelt hidegtűrő aksi sem nyújtott csodát és ott is néhány sima aksi teljesen jól bírta a hideget.

Nem 5 világítási módot írtam hanem  hogy 5 fokozatú a fényerő. (sátortól a terepbringáig) És azokat az egyetlen gombbal szabályzod. Bekapcs a 3. fokozatban - ha 2mp belül rányomsz a gombra felugrik a max fényre - ha nyomva tartod a gombot lépcsőzetesen elkezdi csökkenteni a fényt.

És a 3 villogó módot nem írom, mert azokat én nem használom soha. (de a kínaiak mindenbe belerakják)

Én pl örülök hogy van benne töltő funkció, nekem hasznos. Meg szerintem egy túrán jó lehet.

Akit érdekel, Bp-en meg tudom mutatni neki élőben. Szerintem jó vétel.

marton módosította - 2018. december 15. - 14:50

Marci

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Az akksi mennyit bir? Hidegben hamar elhasal?

Cserélhető az akkuja, így nem jelent gondot, ha van nálad másik 18650-es akku. Más kérdés, hogy ebből sem mindegy melyik, mert a védelemmel ellátott cellák pár mm-rel hosszabbak, s nem fér be mindegyik lámpába. A kérdéses Boruit D25 nem tudom, hogy van ezzel. Ja, létezik hideget jobban bíró akku, ráadásul a gyakori 18650-es méretben, bár nincs nagy választék. Például: elemlampablog.hu/nitecore-nl1829ltp-akkumulator-bemutato/

Ami megtéveszthetett, hogy van benne töltés funkció, illetve megveheted akkuval együtt is. Nekem felesleges, hogy beépített töltős legyen lámpa, jobb egy külön töltő, például LiitoKala Lii-402 (9 dollár), de van kettes (Lii-202 kb. 6-7 dollárért) és egyes (Lii-100) változatban is. Utóbbit akciózták egy dollárért is, de pont ez már nem kapható. A kijelzős töltök is nagyrészt feleslegesek, ha csak azt érdekel, hogy fel legyen töltve az akku. Nem szoktam semmit sem állítgatni, csak beteszem az akkukat, majd kiveszem, ha feltöltött, ezért kár volt a kijelzőse Lii-500-at megvennem.

Érdemes ezen az oldalon rákeresni, hogy hol érdemes megvenni: couponsfromchina.com/tag/liitokala/

blash módosította - 2018. december 15. - 00:29

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Csak 171 gramm. Nem is nehéz. :-)))
(Ki vesz ilyen szörnyet ?)

Nekem van egy ilyenem: https://www.aliexpre....4b494c4dcH4T2G
Életem legjobb fejlámpája. (amit láttam és használtam is) Elképesztően szép nagy területet világít, 5 fokozat - a sátorban olvasástól a terepbringázásig használható, egy gombbal könnyedén kezelhető ...nagyon jó cucc.

Az akksi mennyit bir? Hidegben hamar elhasal?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Életem legjobb fejlámpája. (amit láttam és használtam is) Elképesztően szép nagy területet világít, 5 fokozat - a sátorban olvasástól a terepbringázásig használható, egy gombbal könnyedén kezelhető ...nagyon jó cucc.

Ahogy elnézem az adatlapját, kb 1000 lumen fölött kicsivel tud a két XPG2 led együtt az adatlap szerint

(igaz, 1200-at írnak), Ez attól is függ melyik bin (fényességi csoport) van benne.

A fényét a tükör mind hasznosítja is. Legfeljebb forgalomban érdemes vigyázni vele, mert vakíthat másokat. 

deviantRider

deviantRider

fórumtag

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
  • LocationNyíregyháza

hm... egy ilyet lehet én is beszerzek moddolási célra.  :-) Bár a villogó fokozatok feleslegesek, de sebaj.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Bringás fejlámpa

Vajon árulnak hozzá nyakmerevítőt is?

Raptor_8LED_Headlamp_3_800x.png

Nekem legelsőként a vízipók- csodapók mese jutott eszembe erről. :D

Épp ilyent láttam a kínai piacon a Kőbányai úton, kb. egy hónapja. Igaz ott egy ezressel többért kínálták.

Hát nem pont így néz ki az a lámpa? :)

vizipok_csodapok_wallpaper_by_guregori_k

Balu1 módosította - 2018. december 13. - 03:29

• Kisherceg kedveli ezt

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

marton módosította - 2018. december 13. - 00:30

Marci

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Bringás fejlámpa

Vajon árulnak hozzá nyakmerevítőt is?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

gyakran munka utan sotetben tekerek. van becsben a "donau insel", ami futok, bringasok, stb kedvelt celpontja a forgalom hianya miatt. kozvilagitas nincs rajta, es elkepeszto, hogy mennyi holdkorost latni a vak sotetben: futni, tekerni, kutyat setaltatni. volt olyan hely, ahol azert nem tekerek, mert ido kerdese, hogy mikor fogok csokorbaszedni par zakkantat, ha keson veszem eszre.

arn módosította - 2018. november 14. - 16:21

• Balu1 kedveli ezt

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

..bizony az nagyon zavaró másnak is. 

Azon csodálkozom, hogy azt nem zavarja aki használja?

A kicsi úgynevezett villogók, ami épp csak a láthatóságot biztosítja, annál

viszont fontos, hogy minél feltűnőbb legyen az amúgy gyengécske fénye,

ezért az nem olyan zavaró a kicsi fényerő miatt, viszont sokkal jobban látható távolabbról is.

Az erős lámpát is csak nagyon kicsi fokozaton érdemes villogtatni, ha a jobb láthatósághoz,

a feltűnőbb megjelenéshez szükséges a forgalom biztonság szempontjából.

Egyébként nekem csak a hátsó lámpám szokott villogni, az elsőt sohasem villogtatom,

még úgy sem, hogy az erős folyamatos mellett egy gyengébb villogna.

.

Tegnap jártam az Omszki tó környékén Budakalászon és éjszaka kicsit fotózgattam. 

Nem sok biciklist láttam, de aki ment a bicikli úton, azoknak általában be volt kapcsolva a világítása.

Viszont Békáson a sétányon láttam teljes sötéten gurulgató, idősebb biciklis embert is,

igaz nem a forgalomban ment, szóval így neki elnézhető.

IMG-20181113-175956.jpg