Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Írta 2011. szeptember 28. - 20:50

szerintem ez egy jó nagy ökörség
Írta 2011. szeptember 28. - 20:44

Írta 2011. szeptember 28. - 20:08

MJ-808E-rõl nem tudok, hogy árulna valaki. Amit találtam, az az MJ-872 és csak kb. 3-4e Ft-ért drágábban, mintha DX-rõl rendelné valaki. Sajnos eléggé más árkategória már, mint az MJ-808E... :-(
Más. Nagyon sokan rendeltünk itt már külföldrõl és igyekeztük mindig követni, éppen hol tart a csomag. Nos, a posta.hu/tracking és egyebek helyett ma vettem észre, hogy ez az oldal sokkal naprakészebb adatokat ad. A posta szerint 3 napja érkezett be a lámpám a vámra, az utóbbi oldal szerint pedig már régen vámkezelték és elvileg holnap a kezemben lehet. Szóval, jó nyomkövetést! ;-)
Írta 2011. szeptember 28. - 15:17

MJ 808E -t idehaza lehet valahol venni?
Ilyet: MJ-808E HA-III CREE XM-LT60 3-Mode 1000-Lumen LED Bike Light Set (4x18650) - Free Shipping - DealExtreme
Lehet dragabb, csak en nem szeretnek a rendelessel foglalkozni.
Teszem azt ha esetleg valaki mostanaban rendelne, igy neki olcsobb lehet.
priviben, vagy mailben: ave kukac timeslip pont hu
Írta 2011. szeptember 28. - 14:35

ma beszereztem egy signa lightstert
tényéleg nagyon frankó, rohadt jó a fénye, és nagyon jól terít, ha üzemidõvel is bírja a megadott 20 óra körül, akkor nagyon nagyon jó vétel szerintem
meg jó a töltöttség mérõ led is hozzá
érdekes, hogy ilyen fényerõ mellett viszont egyáltalán nem vakít
de sajnos a töltõ kábelt rendelésre sem tudnak hozni hozzá
Ide is ma jött meg de akkor nem írok a fényérõl

mod.: Itt nézted ?

Írta 2011. szeptember 28. - 06:35

Német e-bay -en sok axa-t láttam elég olcsón, meg talán BM-et is, majd akkor gondolkozom azon is.
Most ez a lightster jónak tûnik, ha elmegy 20 órát, akkor kiküszöböli az eddigi gondjaim nagy részét. Van ugyan itthon elég jó elem töltõ, meg aksi, de ha lenne egy kábel hozzá, akkor talán kényelmesebb lenne a használata.
Ha tudsz nézni nekem hozzá, és emberi áron van, akkor azt nagyon megköszönöm.
Írta 2011. szeptember 27. - 22:59

Bocs, napokig BF nélkül (sõt Internet nélkül,Agydinamó használatán gondolkozom, bár még csak nagyonb távolról kerülgetem a témát.
[...]
hmmm.... ez a dinamó érdekesen hangzik
[...]
milyen használni? nem olyam mint a hagyományos, hogy hangos, és marha sokat fog?

(Tudjuk, hogy igazából ez generátor és nem dinamó....)
Számomra azért jobb, mint az agydinamó, mert csak akkor megy, amikor bekapcsolom. Azaz ritkán, de akkor megbízhatóan.
Ez (LightSpin) is jó drága volt, egy svájci boltból (távolról rendelve...), de nagyon megérte (3-4 éve minden világítós éjjel...). Néhol még lehet egy-egyet elcsípni, vadászni kell.
A „következõ” legjobb - emlékeim szerint - a Busch & Müller, sajnos azok még drágábbak, az észak-amerikai piacra vannak árazva. Hopp, a Veloland katalógusban van 6V 3W is, 40% hatásfokkal, 30 €-ért. Ezzel nincs tapasztalatom, de az
Axa-val van (20 €), az eggyel alacsonyabb kategória, 45 km/ó-ig megteszi - ilyet diódás hátsó (B&M Selectra, 15 €) és Lumotec (B&M, halogén, 12 €) elsõ lámpával szereltem az egyik családi biciklire, rendben megy két éve.
Csak a tapasztalatom írom le, azért nem akarnék agydinamóst, mert nagyrészt nappal biciklizem, s jobb a cserélhetõ kerék, mint ami a „dinamóhoz" van kötve. Ugyanígy elhiszem, hogy a diódás lámpa „sokkal" jobb, de még ez a Lumotec halogén is elég jó töksötétben aszfaltos útra, városi biciklire. Erdõben nyilván több kell, no meg hegyibiciklire nincs (nem szokás...) dinamó (sem generátor

Írta 2011. szeptember 27. - 21:55

tényéleg nagyon frankó, rohadt jó a fénye, és nagyon jól terít, ha üzemidõvel is bírja a megadott 20 óra körül, akkor nagyon nagyon jó vétel szerintem
meg jó a töltöttség mérõ led is hozzá
érdekes, hogy ilyen fényerõ mellett viszont egyáltalán nem vakít
de sajnos a töltõ kábelt rendelésre sem tudnak hozni hozzá
Írta 2011. szeptember 26. - 22:19

Bármilyen lámpába be lehet építeni csak meló kérdése.
Mostanában viszont én nem vállalok ilyesmit. Sajnálom.
Sok munka van vele amíg minden a helyére kerül.
A led fókuszba jön, megfelelõ hõelvezetést kap..stb.
Szóval nekem mostanában nincs nagy türelmem hozzá.
Viszont ha valakinek van türelme vele dolgozni,
akkor elmondhatom fõbb vonalakban, mit hogyan.
Kell hozzá technikai és némi gyakorlati érzék is.
Az a dinamó a linken nem agyba épített hanem a hagyományos dörzs kapcsolatú.
Az az ami megcsúszhat nedvesen és sokat fog.
Már bocs, de errõl beszéltünk az elõbb, hogy nem olyant ..
jah... én a fentebb említett light spin dinamóra gondoltam, és azt hittem te is arról írsz

szerintem egyelõre marad az akumulátoros lámpa, aztán ha majd netán agyat kellene cserélni valamelyik gépen, akkor visszatérek a témához, hátha addig kijön valami értelmes ledes lámpa hozzá, mondjuk 10 rugó alatt.
Írta 2011. szeptember 26. - 21:19

Mostanában viszont én nem vállalok ilyesmit. Sajnálom.
Sok munka van vele amíg minden a helyére kerül.
A led fókuszba jön, megfelelõ hõelvezetést kap..stb.
Szóval nekem mostanában nincs nagy türelmem hozzá.
Viszont ha valakinek van türelme vele dolgozni,
akkor elmondhatom fõbb vonalakban, mit hogyan.
Kell hozzá technikai és némi gyakorlati érzék is.
Az a dinamó a linken nem agyba épített hanem a hagyományos dörzs kapcsolatú.
Az az ami megcsúszhat nedvesen és sokat fog.
Már bocs, de errõl beszéltünk az elõbb, hogy nem olyant ..
Agydinamó használatán gondolkozom..
..milyen használni? nem olyam mint a hagyományos, hogy hangos, és marha sokat fog?
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2011. szeptember 26. - 20:25

SANYO NH-T8 Felgen-Dynamo NEU/ OVP | eBay
ez jó lehet vajon?
mindjárt lejár, csak sajnos nem vagyok beregisztrálva, és ha jól tudom az elég hosszadalmas procedúra
Írta 2011. szeptember 26. - 20:16

Nem tudod esetleg, hogy hol lehet ilyen dinamót kapni?
Írta 2011. szeptember 26. - 20:02

Nem fog sokat, hangja nincs is egyáltalán. Fõleg leddel használva kis sebesség mellett észre sem veszed. Nagyobb sebesség mellett meg azért nem veszed észre, mert ott már akkora a haladási energia, hogy ahhoz képest jelentéktelen az agy generátor (dinamó) energia (f)elvétele és a led is jóval hatékonyabb mint az izzó, tehát sokkal jobban világít.Agydinamó használatán gondolkozom, bár még csak nagyonb távolról kerülgetem a témát.
hmmm.... ez a dinamó érdekesen hangzik. Milyen használni? nem olyam mint a hagyományos, hogy hangos, és marha sokat fog?
Ezt onnan tudom, hogy régebben valakinek összehoztam egy ilyent.
Adott volt egy eredeti izzós lámpatest és abba került bele egy 4 chipes led, kicsi hûtõbordával,
megfelelõ nagyon egyszerû kapcsolásban ami optimálisan beállítja önmagának a legjobb mûködést.
Elöl semmi más nem kell hozzá csak a 4 chipes led. Na meg a megfelelõ fókuszba vetítõ alkatrészek.
Nappal próbáltuk, a nap lemenõben volt de még világított.
Az Árpád híd oldalában megvilágítottuk a falat, miközben kézzel meglendítettük a kereket.
Szépen, elég erõsen látszott a fénye az árnyékos falon, még nappali fényben is.
Hátsó lámpát is egyszerû átépíteni agy generátoros üzemhez.
Oda kell még egyetlen alkatrész a két vörös leden kívül, hogy
ne zabálja fel az áramot az elsõ led elõl, végülis hátul nem is kell nagy fény..
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2011. szeptember 26. - 19:48

Péntekre lett beígérve neki a kiszállítás, de még mindig nem kapta meg, legkorábban szerda=/
Egyébként mennyi idõ volt neked a kiszállítás dxrõl?
szeptember 7-én rendeltem meg
Írta 2011. szeptember 26. - 19:13

Esetleg van már tapasztalata vele az ismerõsödnek?
Nekem megjöttek a kínai lámpáim a dealextremrõl. Nem rossz ennyi pénzért, de tényleg elég pontszerûen világit és túlzottan kékes színben.
Van itthon cree ledes lámpa kettõ is, de azoknak sokkal erõsebb a fényük, ill. sokkal fehérebb is a színhömérséklete.
Péntekre lett beígérve neki a kiszállítás, de még mindig nem kapta meg, legkorábban szerda=/
Egyébként mennyi idõ volt neked a kiszállítás dxrõl?
Írta 2011. szeptember 26. - 19:03

Egy barátom most rendelte meg a Lightstert, a héten lesz már vélemény
Esetleg van már tapasztalata vele az ismerõsödnek?
Nekem megjöttek a kínai lámpáim a dealextremrõl. Nem rossz ennyi pénzért, de tényleg elég pontszerûen világit és túlzottan kékes színben.
Van itthon cree ledes lámpa kettõ is, de azoknak sokkal erõsebb a fényük, ill. sokkal fehérebb is a színhömérséklete.
Írta 2011. szeptember 26. - 15:21

Ahogy olvastam ezek a maiak már nem rosszak, van fél kiló körüli is, meg az ellenállásuk sem túl magas.
Viszont nem láttam hozzá normális lámpát, emberi áron. Értsd. valami modern, akár lepattintható,
ledes cuccot pár ezer forint értékben.
Vagy csak én nem találtam ilyet? Van valakinek tapasztalata ezekkel?
A sok töltögetésrõl a mindennapi biciklimen áttértem dinamós rendszerre (Schwalbe Marathon Plus gumin súrlódó Lightspin, a világ legjobb dinamója (volt, sajnos csõdbementek)), ezzel újabb évek óta semmi gond, egy mozdulat és ott a fény. 60 km/ó-ig jó, ez kellett, mert 5%-os lejtõn használtam mindennap.
hmmm.... ez a dinamó érdekesen hangzik
milyen használni? nem olyam mint a hagyományos, hogy hangos, és marha sokat fog?
Írta 2011. szeptember 22. - 14:25

Intézem már.
Ahol veszitek a lámpát, mondani kell a kereskedõnek, hogy nagykerben rendeljen hozzá akksi+töltõ pakkot! Hoznak szivesen. Csak szinte senki nem tud róla, hogy létezik.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2011. szeptember 22. - 14:20

Évekig (2) Sigma Cubelight I-et, majd II-t (halogénes, 6 V, 0,4 A, kb 16 lux) használtam munkába járni (fõleg télen kellett), ez kb. ennek (Lightster) az elõdje, ugyanilyen, csak 5 db NiMh AA akkuval. 2-3 naponta kellett tölteni (kényelmesen, kívülrõl), pontosabban kb. 1,5 óra világítás után. 9V, 450 mA töltõ van hozzá. A Lightsternek csak 4 db AA kell, azaz a régi töltõm nem jó (kb. csak 10 €, de elveim vannak), különben jónak látszik, érdemes lenne ilyet használni, hisz ritkábban kell tölteni (ugye?) és több a fénye. Manapság csak országúti túrázáshoz használom, (Cubelight II) de a töltés akkor is bosszúság. A lényeg, hogy a -5 ºC-nál nem hidegebb telet még bírta (melegbeli töltési igényére már nem emlékszem). Nagy elõnye, hogy boltban kapható rendszer, nem kell távoli kínaiaktól rendelni, sem a gyártást (pl. vízszivárgás tömítése vagy forrasztgatás) befejezni.sima tölthetõ aksi
kevesebbet bír, de nem tudok vele mit csinálni, ezért is lenne jó nekem olyan lámpa amibe 4 darab AA aksi megy az AAA helyett
A sok töltögetésrõl a mindennapi biciklimen áttértem dinamós rendszerre (Schwalbe Marathon Plus gumin súrlódó Lightspin, a világ legjobb dinamója (volt, sajnos csõdbementek)), ezzel újabb évek óta semmi gond, egy mozdulat és ott a fény. 60 km/ó-ig jó, ez kellett, mert 5%-os lejtõn használtam mindennap.