Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Itt egy tipp a maroklámpák sisakhoz való rögzítéséhez.
https://picasaweb.google.com/lh/photo/ZQ_5x26BZA8YeKkP02kDZw?feat=directlink

Nálam tökéletesen bevált, nem csúszkál, nem akar leesni, és a sisak kialakításától függõen még a világítás szöge is beállítható.Mindezt egy a decathlonban vásárolt pumparögzítõ szalaggal oldottam meg. Ezzel.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Az nem ül úgy nagyon magasan?

Volt egy kis költõi túlzás abban, amit írtam korábban, mert egész pontosan így használom, lefotóztam:
Feltöltött kép
Egy kissé lefelé "visz", de már rájöttem, hogyan tudnám kissé felfelé mozdítani a fénycsóvát. A sisakom szellõzõi pedig pont nagyon jó helyen vannak, könnyen felszerelhetõ a lámpa a hozzá kapott gumigyûrûvel, szóval nagy mázlim van ezen a téren.

Más. Az MJ-870-et tegnap végül csak szürkületben tudtam tesztelni, de nagyon szuper lámpának tûnik. Kidolgozási minõsége rengeteget (!) javult még az update-elt MJ-808-hoz képest is, a teljes szett pedig nagyon könnyû, mindössze 360 gramm.
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Idõnként emlegetitek, hogy mennyivel jobbak az egyre újabb és újabb ledek, mint az elõdjeik. Ha most rendelnék egy lámpát, melyek azok a ledek (pontos számot, linket megköszönném), amelyet érdemes választani?

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Igen, azt is lehet fûzögetni.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.683 hozzászólás
Hozé adott egy hosszú gumit a lámpához. Az is nagyon hasznos és egyszerû rögzítési mód.
Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Dehogynem, csak azt mindig le kell vágni (ha nem lámpázol) és újat feltenni, ez meg ott ül nálam a sisak bordái között, a ragacs félig betolva a bordák közé és bármikor újra használhatom. Egyébként alkalmi és gyors megoldásnak kiváló a kötegelõ.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem lenne elég szimplán kábelkötegelõzni?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Én meg ezt felejtettem el, így az MJ808-at a sisakomon nem tudom rendesen beállítani, hová világítson.

Feltöltött kép
Az nem ül úgy nagyon magasan? Egyszer volt egy olyan lámpám ami majdnem ilyen magasan ült a sisakon és szinte nem tudtam elmenni alacsonyabb fa ág v. bokor alatt anélkül, hogy bele ne akadtam volna a lámpával.

Szerintem egészen laposan fel lehet fogatni ahogy azt én szoktam tenni. Olyankor teljesen felfekszik a sisakra.

A sisak középsõ résén keresztül kell fûzni tépõzár bolyhos szalag részét (ami felül hurkot alkotva át fogja érni a lámpát). A sisakon belül a szomszédos bordák belsõ oldalára rövid bogáncsos tépõzár darabot ragasztottam.
Erre tapasztom rá a bolyhos szalag egyik végét.
Áthurkolom felül a lámpa egyik végén és befûzöm szintén a sisak középsõ résén a lámpa másik oldalán.
Végül a szalagot megfeszítve rátapasztom a sisakon belül a másik oldali szomszéd borda belsõ oldalára ragasztott bogáncsos tépõzár darabra.

Ezt a megoldást a lámpatest mindkét végén alkalmaztam.
A lámpa alá, a lámpa és sisak közé is kell valami, hogy el ne csússzon egymáson.

Erre a célra régóta használok gyúrható ragasztót ami utána könnyedén eltávolítható. olyan mint a gyurma.
Ez egy idõben ipari tömítõ anyagként volt forgalomban és a TVK boltban volt kapható, de a kisker bolt megszûnt már tudtommal. Terostat_muszak.pdf

Mostanában mint irodai kelléket lehet venni hasonlót papírboltokban.
Gyurmaragasztó BLU-TACK - egyszerûen, gyorsan és tisztán rögzít
Könnyen , nyom nélkül eltávolítható és újra felhasználható

Ezt az anyagot teszem a lámpa és sisak közös érintkezési pontjaira.
A lámpát be lehet állítani elõrébb hátrébb tolva a sisakon, hogy megtaláljuk az optimális világítási szöget ahol rögzíthetjük a szalagok meghúzásával a gyurma réteg tetején.
A biztonság kedvéért még a vezetéket is hozzá kötöm (bármivel) a sisak egyik hátsó bordájához, hogy tehermentesítsem a rögzítést. pl fél hurkot betolok a sisakon belülre és ott valami lapos mûanyagot át tolok rajta, reteszként, esetleg bármi másképp is megoldható.

Önmagában a tépõzáras szalag csak a lesés ellen rögzíti de attól még megmozdulhat, elcsúszhat valamerre a sisakon a lámpa. A gyurma a kicsi mozgásokat zárja ki, viszont önmagában nem tartaná a helyén. A kettõ együtt viszont tökéletes megoldásnak látszik. Nálam már nagyon sokszor vizsgázott és bevált.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás

Nekem is megjött ma, szal lehet egy dobozba utaztak :)
Persze átalakítót meg elfelejtettem venni hozzá... Flat to Round Power Plug Converter - Free Shipping - DealExtreme -ez kell, ugye?

:-)
Aha, az lesz az átalakító! Szerencsére még az elõzõhöz vettem egy ilyet, most ezt már nem kellett. Én meg ezt felejtettem el, így az MJ808-at a sisakomon nem tudom rendesen beállítani, hová világítson. Vagy az elsõ kereket világítja telibe, vagy az éget kémleli, szóval muszáj lesz kendácsolnom valamit hozzá. ;-)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Nekem is megjött ma, szal lehet egy dobozba utaztak :)
Persze átalakítót meg elfelejtettem venni hozzá... Flat to Round Power Plug Converter - Free Shipping - DealExtreme -ez kell, ugye?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
Kissé pimpelõs és csicsa, ennek ellenére tetszik, mert a láthatóság szempontjából rendkívül jónak tûnik: Mini Monkey Light - 8-Bit Bike Light by MonkeyLectric — Kickstarter

Közben megérkezett a DX-es Magicshine MJ-870-em, ma este lesz az elsõ teszt, írok majd róla pár sort!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Gondolj bele, jön egy kamikáze akár bringával hátulról és kivilágítatlanul.
Õ lát mindenkit aki ki van világítva ezért neked megy mert nem látott meg a saját fénye nélkül.

Egyébként régebben még én is gondolkodtam olyan megoldáson, hogy szembe jövõ forgalomban a vakító fényt automatikusan lejjebb vegye. Aztán elvetettem az ötletet. Inkább szabályozom manuálisan, mert ha engem vakít valaki akkor pillanatra feljebb billentem, ezzel lekérem és egybõl leveszi a távolságit.

Gerhard

Gerhard

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

de ha már a fényszóróra bekapcsol, akkor már amúgy is látnak

szerintem ez egy jó nagy ökörség

Szerintem sincs túl sok értelme. Egy macskaszemmel felszerelt bringát hamarabb észrevesz az ember.

Attól függetlenül érdekes megoldás.

Metro gazdaságos Active :cool2::P!!!!!

KTM Torina

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
de ha már a fényszóróra bekapcsol, akkor már amúgy is látnak

szerintem ez egy jó nagy ökörség

Gerhard

Gerhard

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok!

Érdekes megoldás:

Metro gazdaságos Active :cool2::P!!!!!

KTM Torina

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
Szia Ave,
MJ-808E-rõl nem tudok, hogy árulna valaki. Amit találtam, az az MJ-872 és csak kb. 3-4e Ft-ért drágábban, mintha DX-rõl rendelné valaki. Sajnos eléggé más árkategória már, mint az MJ-808E... :-(

Más. Nagyon sokan rendeltünk itt már külföldrõl és igyekeztük mindig követni, éppen hol tart a csomag. Nos, a posta.hu/tracking és egyebek helyett ma vettem észre, hogy ez az oldal sokkal naprakészebb adatokat ad. A posta szerint 3 napja érkezett be a lámpám a vámra, az utóbbi oldal szerint pedig már régen vámkezelték és elvileg holnap a kezemben lehet. Szóval, jó nyomkövetést! ;-)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
SZiasztok,

MJ 808E -t idehaza lehet valahol venni?
Ilyet: MJ-808E HA-III CREE XM-LT60 3-Mode 1000-Lumen LED Bike Light Set (4x18650) - Free Shipping - DealExtreme

Lehet dragabb, csak en nem szeretnek a rendelessel foglalkozni.
Teszem azt ha esetleg valaki mostanaban rendelne, igy neki olcsobb lehet.

priviben, vagy mailben: ave kukac timeslip pont hu

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ide is ma jött meg de akkor nem írok a fényérõl :D

mod.: Itt nézted ?:)

na, ez az ár jó lenne, de a szállítási költséggel együtt már túl sok szerintem

vagy tudja a fene

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

ma beszereztem egy signa lightstert

tényéleg nagyon frankó, rohadt jó a fénye, és nagyon jól terít, ha üzemidõvel is bírja a megadott 20 óra körül, akkor nagyon nagyon jó vétel szerintem

meg jó a töltöttség mérõ led is hozzá

érdekes, hogy ilyen fényerõ mellett viszont egyáltalán nem vakít

de sajnos a töltõ kábelt rendelésre sem tudnak hozni hozzá

Ide is ma jött meg de akkor nem írok a fényérõl :D

mod.: Itt nézted ?:)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Nekem is annyiból lenne jó a dinamó, hogy nem kéne a meglévõ kerekekbõl az agyat eldobni, ill, meg sem kéne bontani.

Német e-bay -en sok axa-t láttam elég olcsón, meg talán BM-et is, majd akkor gondolkozom azon is.

Most ez a lightster jónak tûnik, ha elmegy 20 órát, akkor kiküszöböli az eddigi gondjaim nagy részét. Van ugyan itthon elég jó elem töltõ, meg aksi, de ha lenne egy kábel hozzá, akkor talán kényelmesebb lenne a használata.

Ha tudsz nézni nekem hozzá, és emberi áron van, akkor azt nagyon megköszönöm.