Idõnként emlegetitek, hogy mennyivel jobbak az egyre újabb és újabb ledek, mint az elõdjeik. Ha most rendelnék egy lámpát, melyek azok a ledek (pontos számot, linket megköszönném), amelyet érdemes választani?
Hm?
Idõnként emlegetitek, hogy mennyivel jobbak az egyre újabb és újabb ledek, mint az elõdjeik. Ha most rendelnék egy lámpát, melyek azok a ledek (pontos számot, linket megköszönném), amelyet érdemes választani?
Ez nagyon szar lehet? Ennyit rászánnék:
SSC-P7 LED Fahrrad Lampe Leadlamp Stirnlampe Kopflampe | eBay
Ez nagyon szar lehet? Ennyit rászánnék:
SSC-P7 LED Fahrrad Lampe Leadlamp Stirnlampe Kopflampe | eBay
Sigma Lightser-
Nos, ezért a fényerõért az árát megérte, ebben nem csalódtam. Ezzel a lámpával már tényleg lehet látni is, nemcsak látszani. Ami viszont nagyon zavart, hogy olyan a lencse kiképzése, hogy a fénysugarakat leginkább talajra vetíti két egymáson fekvõ téglalap -alul a nagyobb fölötte a kisebb- formájában , frankón látod az úttestet magad elõtt kb. 3-4 m szélességben, attól függõen milyen messzire világítasz magad elé de semmit vagy alig-alig látsz valamit felfelé. Ha mondjuk 10 méterre elõtted van egy gyalogos látod ugyan a cipõjét, de a felsõtestébõl semmit még akkor sem ha nagyon közel vagy hozzá. Ez a vakításmentes optika ára. Ha meg magasabbra állítottam a fénysugarat, akkor a szembõl jövõ bringás inkább megállt, mert miattam nem látott semmit. A lényeg a lényeg, hogy még ha nagydarab is a lámpa, és a fényterítést illetõen többet vártam tõle, azért fényere egész jó, nem volt rossz vétel . Aszfalton semmi gond nem lehet , terepre viszont egyedüli lámpaként nem merném ajánlani senkinek, mert nagyon laposan világít, felfelé nem igazán látni vele. Egy pöttyszerûen világító átlagos lámpától százszor jobb, de egy magicshine mellett azért még bõven elbújhat. Véleményem szerint az árát megéri.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Pontosan ennek a megoldására érdemes megépíteni a folyamatos billenthetõséget.Annyi jó szó esett már itt a Sigma Lightser-rõl...
.. látod az úttestet magad elõtt kb. 3-4 m szélességben, attól függõen milyen messzire világítasz magad elé de semmit vagy alig-alig látsz valamit felfelé. Ha mondjuk 10 méterre elõtted van egy gyalogos látod ugyan a cipõjét, de a felsõtestébõl semmit még akkor sem ha nagyon közel vagy hozzá. Ez a vakításmentes optika ára.
Ha meg magasabbra állítottam a fénysugarat, akkor a szembõl jövõ bringás inkább megállt, mert miattam nem látott semmit..
Na tegnap éjjel voltunk tekerni, havernak megjött a Lightstere és tényleg nagyon jó fénye van pl Cateye HL-el520 elbújhat mellette, a nevében is köszönöm még egyszer a tippet, bevált!
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
...halkan csak. Sigma Lighster lámpát érdemes kipróbálni. Nem drága, és Photon cree ledes pilács - szabi fent linkelte, az kb az - fényét adja, jobb szórással.
Nem reklám, szerintem tényleg jó.
(nekem Sigma Powerled Black Pro van. Kb ugyanaz a fény. Ami azért ciki, mert közel 50 rugeszes lámpa...)
Az nem ül úgy nagyon magasan?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Én meg ezt felejtettem el, így az MJ808-at a sisakomon nem tudom rendesen beállítani, hová világítson.