Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

Gerhard

Gerhard

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok!

Bocsánat, hogy ilyesmivel zaklatlak benneteket, de sajnos nem találtam a problémámra megfelelõ topikot. Valamilyen szintem meg szerintem idetartozik a téma. Menetközben eltört a lámpatartó bilincsem. Átmeneti megoldásként raktam rá egy másikat, de sajnos látszik rajta, hogy nem odavaló. Ezért keresek egy ugyanolyat, vagy hasonlót lehetõleg fém színben vagy krómozva.

Így néz ki

Tud valaki adni egy tippet, hol találok hasonló, vagy ugyanolyan bilincset?

Elõre is köszönöm a segítséget!

Metro gazdaságos Active :cool2::P!!!!!

KTM Torina

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Amire érdemes odafigyelni:

Erre figyelj, ha elõveszed a biciklit: százezres bírság is járhat

Folyamatos fénnyel kell világítaniuk, a villogás nem szabályos, és büntethetõ.
...és a kötelezõ tartozékok...

Forrás: százezres bírság is járhat - Pénzcentrum.hu

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Köszi szépen a választ mindenkinek, akkor fel fogom szerelni õket!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Azzal nem foglalkoznak mit teszel fel, azt viszont jogosan számonkérhetik ami kötelezõ.

Persze gépjármûnél ennél szigorúbbak lehetnek mert az mûszaki vizsga köteles
és ami nem volt rajta vizsgánál az nem lehet rajta menet közben sem, elvileg.

Kerékpérnál sz'tem nincs ilyen gond, csak a kötelezõ meglétét ellenõrizhetik.
Azzal nem szoktak foglalkozni ki hogyan dekorálja tovább a bringát.
Egy dekorációt szolgáló, vagy bringaváz alakú kék fényvisszaverõ nem ad megtévesztõ kinézetet.
Azzal sem hiszem, hogy foglalkoznának ha az egész vázat beburkolnád kék visszaverõ fóliával
mert az nem megkülönböztetõ jezés, ugyanis nem villog és nem olyan jellegû.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
"nincs rajta mûszaki vizsga, hogy mûbizonylat kelljen minden alkatrészre" jó lenne ha nem adnál ötleteket a hatóságnak!!!! :D :D :D

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!

Mivel nem találtam KRESZ topikot, gondoltam ide írom a kérdésemet.

Szabad-e borostyánsárgától eltérõ színû küllõprizmát használni?
Kaptam egy szettet, ami kék, lila, zöld és egy borostyánsárga darabból áll. Iszonyat jó árnyalatúak, és pont illeszkednek a bringám színeihez.
Viszont nem tudom, hogy ezek szabélyosak-e. A kék megkülönböztetõ jelzést jelent, de nem tudom, hogy ez büntetendõ-e, pláne egy fényvisszaverõ esetén.
A szettet felszerelve meg lenne az elõírt borostyánsárga színû elöl, csak kérdés, hogy a plusz 3 színhez mit szólnak a rend õrei.
A bringára vonatkozó részt elolvastam a neten, de nem tudom, hogy vannak-e egyéb részei a KRESZ-nek, amik esetleg kizárnák a színes cuccok használatát.

Sokat megyek a bringával, fõleg a lekóhelyemtõl távol, így nem szeretnék ebbõl problémát.

Elõre is köszi a válaszokat!
Üdv: Bici

tudtommal csak a sárga szabályos, de hogy azon felül még mit teszel rá, ahhoz szerintem semmi köze, nincs rajta mûszaki vizsga, hogy mûbizonylat kelljen minden alkatrészre

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

Mivel nem találtam KRESZ topikot, gondoltam ide írom a kérdésemet.

Szabad-e borostyánsárgától eltérõ színû küllõprizmát használni?
Kaptam egy szettet, ami kék, lila, zöld és egy borostyánsárga darabból áll. Iszonyat jó árnyalatúak, és pont illeszkednek a bringám színeihez.
Viszont nem tudom, hogy ezek szabélyosak-e. A kék megkülönböztetõ jelzést jelent, de nem tudom, hogy ez büntetendõ-e, pláne egy fényvisszaverõ esetén.
A szettet felszerelve meg lenne az elõírt borostyánsárga színû elöl, csak kérdés, hogy a plusz 3 színhez mit szólnak a rend õrei.
A bringára vonatkozó részt elolvastam a neten, de nem tudom, hogy vannak-e egyéb részei a KRESZ-nek, amik esetleg kizárnák a színes cuccok használatát.

Sokat megyek a bringával, fõleg a lekóhelyemtõl távol, így nem szeretnék ebbõl problémát.

Elõre is köszi a válaszokat!
Üdv: Bici

Alfalaca

Alfalaca

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
köszönöm az ötletet
mire megjön a lámpa lesz idõm végiggondolni az összes variációt
ha valamit nem talál a Google, akkor vagy rosszúl keresel, vagy nem létezik.

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

Ha más nem, akkor kikapom belõle a tükröt és rakok bele egy ilyet :
LEDIL|FA11941_LXM_REC|CREE XML, 21MM OPTIC, REC, TAPED | Farnell Magyarország
persze a ledhez illõt.

Igazából mindenképp hozzányúlok és kísérletezgetni fogok.

A Lediles optika sacc. túl szórt lessz (nem világít elég messze, illetve vakítja a szembejövõket...)
Ha barkácsolni van kedved, esetleg valami hasonló, olcsó izzós pilács elõtét plexijével is még lehetne kisérletezni: ezek általában széltében kissé széthúzzák, maszatolják a fényt, csökken a központi fényerõ -de talán nem annyira, mint egy "medium", vagy a fényt még szélesebben széthúzó vonaloptikával-. A fényeloszlásra, vakításra kedvezõ kis függõleges széttartásba meg általában nem nagyon piszkálnak bele. :)
Feltöltött kép dhpage véleménye

Feltöltött kép
...

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
SIGMA SPORT // Quadro X + Tail Blazer - YouTube

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.683 hozzászólás
A Tail Blazer ikertestvére van havernak (fut több néven is, olcsóbban) és brutál fénye van. Csak hát valamit valamiért: nagyon sokat fogyaszt, elég sûrûn kell elemet cserélni.
Marci

szabfila

szabfila

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok! A két hátsó villogó közül melyiket válasszam:
SIGMA TAIL BLAZER
BLACKBURN MARS 4.0
Köszönöm a segítséget.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Az optikánál arra is kell gondolni, hogy ezek többnyire alapban már nagyobb széttartású ledek és az adott ledhez illõ optika kell hozzá, ha azzal társítod, hogy megfelelõen illeszkedjen és mûködjön. Esetleg erõsen domború gyüjtõ lencsével is lehet kísérletezni. Mögé gyujtótávon belül kell a ledet elhelyezni, akkor a széttartás fokozat mentesen állítható. Viszont az egyenletes elosztású fény kéve széle nagyon éles rajzolatú.

Ha tükröt teszel bele, akkor olyant próbálj keresni aminek a felületén tervezett mikro egyenlõtlenségek vannak (kicsi gömböcskék elszórtan).
Az fokozatosan szóródó, kellemes fény eloszlást vetít.

Alfalaca

Alfalaca

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Ha más nem, akkor kikapom belõle a tükröt és rakok bele egy ilyet :
LEDIL|FA11941_LXM_REC|CREE XML, 21MM OPTIC, REC, TAPED | Farnell Magyarország
persze a ledhez illõt.

Igazából mindenképp hozzányúlok és kísérletezgetni fogok így fenn áll a kérdés, hogy a drágább vagy az olcsóbb verziót vegyem-e.

Vagy esetleg tudtok ehhez hasonló termékrõl?
Luminous DIY - High performance "Build It Yourself" Light Kits
Õk már nem gyártanak pedig kiindulásnak jó lett volna a ház. Így marad a fiókom mélyén az 5db Q5-ös led.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

most azon gondolkodok hogy, az üvegét kicserélném valami más optikára

Ezekben a tükör vetít és nincs más optika elõtte.

Alfalaca

Alfalaca

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
és te mit tettél elé?

most azon gondolkodok hogy, az üvegét kicserélném valami más optikára

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.683 hozzászólás
A 2. és 3. lámpa a MagicShine "koppintása", ezért olcsóbbak. Havernak van ilyen lámpája, de pont, hogy egy árnyalattal koncentráltabb (és "kékesebb") a fénye, mint a Magic-nek, a fényere viszont jó. Másik tükröt nem kapsz, max veszel egy ilyen lámpát és te sufnituningolsz elé valamit. (én is így csináltam)
Marci

Alfalaca

Alfalaca

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Sziasztok !
Érdekelne hogy mi okozza a három lámpa között a nagy árkülönbséget.

1. MJ-808 HA-III SSC P7-C (SXO)3-Mode 900-Lumen LED Bike Light Set - Worldwide Free Shipping - DealExtreme

2. P7 Water Resistant SSC-P7 3-Mode 900~1200-Lumen White LED Bike Light with Battery Pack Set - Worldwide Free Shipping - DealExtreme

3. T6 Assault Crown Water Resistant XML-T6 3-Mode "1200-Lumen" White LED Bike Light with Battery Set - Worldwide Free Shipping - DealExtreme

A Magicshine ennyivel jobb lenne? Az elsõvel már rendelkezem és megvagyok vele elégedve de szeretnék valamit a kormányra is venni mert kéne egy kis szórt fény a bringa elé. Így felvetõdik a kérdés, hogy kapok e hozzá másik tükröt egyáltalán ami nem ennyire spotos vagy felejtsem el.

szabfila

szabfila

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok! A Blackburn Voyager 3.3 + Mars 1.0 páros jó választás lehet, szerintem ebben az árban jobb páros nem kapható, vagy igen?

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Szerintem Eneloop, Readyuse... kis önkisülésûek azért jobbak mint a sima:
-"normál" NiMh ~csak frissen töltve igazán bika, rátöltést is kevésbé szereti, "ideális" töltés nehezen-drágán megoldható NiMh-knál (cellánkénti rendszeres kisütés / deltaU töltés), Eneloop-félék jobban nyúzhatók, kevésbé kényes, állásában se annyira megy tönkre...
Szerintem csak arra kell fokozottan figyelni, hogy tartósan (sok óra hosszáig) ne maradjon a töltõben (csepptöltésen) az akku, mert a tartós/rendszeres túltöltés károsítja!
Hogy pontosan hogy van nem tudom, de pl. itt lehet töltésrõl olvasni....

Ha még nincsenek cerkaakkuid/ töltõd, akkor egybõl LiIon akkusatt/töltõt érdemes beszerezni (rendszer szinten nem sokkal drágább, megbízhatóbb, könnyebb, kissebb...)

Ha már új akkura, spéci töltõre is be kell ruházni, akkor már egyértelmûen LiIonosban érdemes gondolkodni szerintem... ott sokszor az árban az akkuk, hozzávaló töltõ is bennevan, -nem kell + kiadás ezekre-.