Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Posted 2012. March 16. - 18:00

Bocsánat, hogy ilyesmivel zaklatlak benneteket, de sajnos nem találtam a problémámra megfelelõ topikot. Valamilyen szintem meg szerintem idetartozik a téma. Menetközben eltört a lámpatartó bilincsem. Átmeneti megoldásként raktam rá egy másikat, de sajnos látszik rajta, hogy nem odavaló. Ezért keresek egy ugyanolyat, vagy hasonlót lehetõleg fém színben vagy krómozva.
Így néz ki
Tud valaki adni egy tippet, hol találok hasonló, vagy ugyanolyan bilincset?
Elõre is köszönöm a segítséget!
Metro gazdaságos Active :cool2:!!!!!
Posted 2012. March 16. - 03:34

Erre figyelj, ha elõveszed a biciklit: százezres bírság is járhat
Folyamatos fénnyel kell világítaniuk, a villogás nem szabályos, és büntethetõ.
...és a kötelezõ tartozékok...
Forrás: százezres bírság is járhat - Pénzcentrum.hu
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2012. March 07. - 22:00

Posted 2012. March 07. - 20:08

Persze gépjármûnél ennél szigorúbbak lehetnek mert az mûszaki vizsga köteles
és ami nem volt rajta vizsgánál az nem lehet rajta menet közben sem, elvileg.
Kerékpérnál sz'tem nincs ilyen gond, csak a kötelezõ meglétét ellenõrizhetik.
Azzal nem szoktak foglalkozni ki hogyan dekorálja tovább a bringát.
Egy dekorációt szolgáló, vagy bringaváz alakú kék fényvisszaverõ nem ad megtévesztõ kinézetet.
Azzal sem hiszem, hogy foglalkoznának ha az egész vázat beburkolnád kék visszaverõ fóliával
mert az nem megkülönböztetõ jezés, ugyanis nem villog és nem olyan jellegû.
Posted 2012. March 07. - 09:22

Posted 2012. March 07. - 06:09

Sziasztok!
Mivel nem találtam KRESZ topikot, gondoltam ide írom a kérdésemet.
Szabad-e borostyánsárgától eltérõ színû küllõprizmát használni?
Kaptam egy szettet, ami kék, lila, zöld és egy borostyánsárga darabból áll. Iszonyat jó árnyalatúak, és pont illeszkednek a bringám színeihez.
Viszont nem tudom, hogy ezek szabélyosak-e. A kék megkülönböztetõ jelzést jelent, de nem tudom, hogy ez büntetendõ-e, pláne egy fényvisszaverõ esetén.
A szettet felszerelve meg lenne az elõírt borostyánsárga színû elöl, csak kérdés, hogy a plusz 3 színhez mit szólnak a rend õrei.
A bringára vonatkozó részt elolvastam a neten, de nem tudom, hogy vannak-e egyéb részei a KRESZ-nek, amik esetleg kizárnák a színes cuccok használatát.
Sokat megyek a bringával, fõleg a lekóhelyemtõl távol, így nem szeretnék ebbõl problémát.
Elõre is köszi a válaszokat!
Üdv: Bici
tudtommal csak a sárga szabályos, de hogy azon felül még mit teszel rá, ahhoz szerintem semmi köze, nincs rajta mûszaki vizsga, hogy mûbizonylat kelljen minden alkatrészre
Posted 2012. March 06. - 23:08

Mivel nem találtam KRESZ topikot, gondoltam ide írom a kérdésemet.
Szabad-e borostyánsárgától eltérõ színû küllõprizmát használni?
Kaptam egy szettet, ami kék, lila, zöld és egy borostyánsárga darabból áll. Iszonyat jó árnyalatúak, és pont illeszkednek a bringám színeihez.
Viszont nem tudom, hogy ezek szabélyosak-e. A kék megkülönböztetõ jelzést jelent, de nem tudom, hogy ez büntetendõ-e, pláne egy fényvisszaverõ esetén.
A szettet felszerelve meg lenne az elõírt borostyánsárga színû elöl, csak kérdés, hogy a plusz 3 színhez mit szólnak a rend õrei.
A bringára vonatkozó részt elolvastam a neten, de nem tudom, hogy vannak-e egyéb részei a KRESZ-nek, amik esetleg kizárnák a színes cuccok használatát.
Sokat megyek a bringával, fõleg a lekóhelyemtõl távol, így nem szeretnék ebbõl problémát.
Elõre is köszi a válaszokat!
Üdv: Bici
Posted 2012. February 28. - 08:34

mire megjön a lámpa lesz idõm végiggondolni az összes variációt
Posted 2012. February 27. - 20:49

A Lediles optika sacc. túl szórt lessz (nem világít elég messze, illetve vakítja a szembejövõket...)Ha más nem, akkor kikapom belõle a tükröt és rakok bele egy ilyet :
LEDIL|FA11941_LXM_REC|CREE XML, 21MM OPTIC, REC, TAPED | Farnell Magyarország
persze a ledhez illõt.
Igazából mindenképp hozzányúlok és kísérletezgetni fogok.
Ha barkácsolni van kedved, esetleg valami hasonló, olcsó izzós pilács elõtét plexijével is még lehetne kisérletezni: ezek általában széltében kissé széthúzzák, maszatolják a fényt, csökken a központi fényerõ -de talán nem annyira, mint egy "medium", vagy a fényt még szélesebben széthúzó vonaloptikával-. A fényeloszlásra, vakításra kedvezõ kis függõleges széttartásba meg általában nem nagyon piszkálnak bele.

...
Posted 2012. February 27. - 01:30

Posted 2012. February 27. - 00:25

Posted 2012. February 26. - 08:23

SIGMA TAIL BLAZER
BLACKBURN MARS 4.0
Köszönöm a segítséget.
Posted 2012. February 25. - 22:30

Ha tükröt teszel bele, akkor olyant próbálj keresni aminek a felületén tervezett mikro egyenlõtlenségek vannak (kicsi gömböcskék elszórtan).
Az fokozatosan szóródó, kellemes fény eloszlást vetít.
Posted 2012. February 25. - 21:13

LEDIL|FA11941_LXM_REC|CREE XML, 21MM OPTIC, REC, TAPED | Farnell Magyarország
persze a ledhez illõt.
Igazából mindenképp hozzányúlok és kísérletezgetni fogok így fenn áll a kérdés, hogy a drágább vagy az olcsóbb verziót vegyem-e.
Vagy esetleg tudtok ehhez hasonló termékrõl?
Luminous DIY - High performance "Build It Yourself" Light Kits
Õk már nem gyártanak pedig kiindulásnak jó lett volna a ház. Így marad a fiókom mélyén az 5db Q5-ös led.
Posted 2012. February 25. - 20:39

Ezekben a tükör vetít és nincs más optika elõtte.most azon gondolkodok hogy, az üvegét kicserélném valami más optikára
Posted 2012. February 25. - 09:43

most azon gondolkodok hogy, az üvegét kicserélném valami más optikára
Posted 2012. February 25. - 03:49

Posted 2012. February 24. - 15:56

Érdekelne hogy mi okozza a három lámpa között a nagy árkülönbséget.
1. MJ-808 HA-III SSC P7-C (SXO)3-Mode 900-Lumen LED Bike Light Set - Worldwide Free Shipping - DealExtreme
2. P7 Water Resistant SSC-P7 3-Mode 900~1200-Lumen White LED Bike Light with Battery Pack Set - Worldwide Free Shipping - DealExtreme
3. T6 Assault Crown Water Resistant XML-T6 3-Mode "1200-Lumen" White LED Bike Light with Battery Set - Worldwide Free Shipping - DealExtreme
A Magicshine ennyivel jobb lenne? Az elsõvel már rendelkezem és megvagyok vele elégedve de szeretnék valamit a kormányra is venni mert kéne egy kis szórt fény a bringa elé. Így felvetõdik a kérdés, hogy kapok e hozzá másik tükröt egyáltalán ami nem ennyire spotos vagy felejtsem el.
Posted 2012. February 20. - 10:09

Posted 2012. February 16. - 22:57

-"normál" NiMh ~csak frissen töltve igazán bika, rátöltést is kevésbé szereti, "ideális" töltés nehezen-drágán megoldható NiMh-knál (cellánkénti rendszeres kisütés / deltaU töltés), Eneloop-félék jobban nyúzhatók, kevésbé kényes, állásában se annyira megy tönkre...
Szerintem csak arra kell fokozottan figyelni, hogy tartósan (sok óra hosszáig) ne maradjon a töltõben (csepptöltésen) az akku, mert a tartós/rendszeres túltöltés károsítja!
Hogy pontosan hogy van nem tudom, de pl. itt lehet töltésrõl olvasni....
Ha már új akkura, spéci töltõre is be kell ruházni, akkor már egyértelmûen LiIonosban érdemes gondolkodni szerintem... ott sokszor az árban az akkuk, hozzávaló töltõ is bennevan, -nem kell + kiadás ezekre-.Ha még nincsenek cerkaakkuid/ töltõd, akkor egybõl LiIon akkusatt/töltõt érdemes beszerezni (rendszer szinten nem sokkal drágább, megbízhatóbb, könnyebb, kissebb...)