Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8752 hozzászólás a témában

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Ez állítólag a jogszabály. A többi az amit meg tudsz magyarázni, sok mindent nem. Õket nem úgy nevelték!
Ha meg tudod gyõzni, hogy van rajta egy fehér fény elöl ami folyamatos. A másik csak mellékesen villog de ott van a szabályos folyamatos fény. De lehet, hogy õ megmagyarázza, hogy nem azt írja a jogszabály, hogy folyamatosnak is kell lennie, hanem csak folyamatos fény lehet.

Szóval az mindegy én mit mondok. Ha a rendõr úgy értelmezi "akkor az úgy van" és érvényesíti is.
Esetleg utána járhatsz utólag, mehetsz bíróságra, hogy jogosan büntetett-e meg érte, de az már drágább ha mégsem úgy van ahogy gondoltuk.

A hátsónál megint csak ugyanígy. Ami mozgó hatást kelt az neki villogó, sõt valljuk be, nekem is.

A leírtakban az szerepel, hogy büntethet. (pl ha az asszony nem volt jó hozzá az éjszaka és rossz a kedve, akkor fene egye meg a más macskáját is).

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

reweptor

reweptor

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Amire érdemes odafigyelni:

Erre figyelj, ha elõveszed a biciklit: százezres bírság is járhat

Folyamatos fénnyel kell világítaniuk, a villogás nem szabályos, és büntethetõ.
...és a kötelezõ tartozékok...

Forrás: százezres bírság is járhat - Pénzcentrum.hu

Ezzel kapcsolatban lenne két kérdésem..
Ha van egy folyamatos fényû lámpám, akkor villoghat mellette egy másik?
Illetve ha a hátsó lámpámon futófény van, de nincs olyan pillanat, hogy egyik se világít (azaz mindig világít legalább 1, de inkább 2:) ) akkor az elfogadható folyamatos fényû lámpának?

Nem akarom, hogy ilyenek miatt megbüntessen egy rendõr, de szerintem a villogó sokkal feltûnõbb, mint egy folyamatos lámpa...
Ezért én úgy szoktam használni a lámpáim elõl, hogy egy folyamatos fényû, hogy lássak (meg KRESZ miatt)
és mellette egy villogó, hogy engem is észre vegyenek.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

elég ötletes lámpa országutikra: http://www.tacx.com/...lumos/index.dot

Ez baromi jó!

14EUR. Azt hiszem rendelek ilyet. :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.475 hozzászólás
elég ötletes lámpa országutikra: http://www.tacx.com/...lumos/index.dot

kozmax

kozmax

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Szia!
Nekem ilyen van csak ajánlani tudom, nagyon jó fénye van

Busch&Müller Lumotec IQ Cyo RT LED senso plus - BikeStore24.hu Magyarország legnagyobb választékú Onlineshopja

Nekem is ilyen van, csak ajánlani tudom, de az itthoni ára azért elég borsós. Én az E-bay-rõl 62 Euro-ért vettem a hátsóval együtt.

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Dinamós XC-997-es lámpa magyar boltban:
Feltöltött kép
DX-es A, DX-es B cerkaakksikkal... :)

Szimpatikusnak tûnõ, aszfaltos tekeréshez való lámpa. Hasonló teljesítményû, felépítésû mint a B&M, csak olcsóbb kínai... Állítólag használható, én még nem láttam közelebbrõl.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Szia!

Busch&Müller Lumotec IQ Cyo RT LED senso plus - BikeStore24.hu Magyarország legnagyobb választékú Onlineshopja

Jónak néz ki, valszeg ez lesz az "áldozat"
THX!

Ridley Noah Fast 

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Szia!

Sziasztok!!

Valami jó lámpát ajánljon már valaki Shimi agydinamós bicóhoz.

THX!!!

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Sziasztok!!

Valami jó lámpát ajánljon már valaki Shimi agydinamós bicóhoz.

THX!!!

Ridley Noah Fast 

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

Fejlámpából tudtok esetleg valami konkrét darabok ajánlani? Gumiszalagos kéne, vagy sisakra rögzíthetõ fajta? Ahogy nézegettem volt ebbõl is Sigma, Petzl, Black Diamond.... Egy ilyen pl: Silva Ranger Pro vízálló fejlámpa megfelelõ?

Hát 34 lumen az bringához nudli (kb. 1/3 Watt). Szerintem 3Wnál ne add alább!;)
Pl. 3W-os, CREE ledes, zoomolható fejlámpa, LiIon akksival, töltõvel 3000-ért

Kormányra jó a Lighster.

dhcodoki

dhcodoki

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Ha még nem elég a bátorítás... én is ajánlom a ligstert.. :) tényleg jó, bár még földes úton nem használtam.. lehet ott elmozdul a súly miatt...

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Elírtam bocsi, lumen helyett lux...

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Én nem csináltam teszt képeket, de itt egy link: nik_and_tos: Sigma Lightster beamshot Ezt viszont meg tudom erõsíteni, ezt tényleg tudja a lámpa.

janigod

janigod

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Értem, köszönöm a segítséget! Bízom a véleményekben, a testbike-on is elég jókat írtak a Lightster-rõl. :-)

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Szia!

Nekem is Lightster van. Vak sötétben aszfalton szoktam használni. Teljesen jó szerintem.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Köszi, akkor lehet, hogy a Lightster lesz inkább.
Fejlámpából tudtok esetleg valami konkrét darabok ajánlani? Gumiszalagos kéne, vagy sisakra rögzíthetõ fajta? Ahogy nézegettem volt ebbõl is Sigma, Petzl, Black Diamond.... Egy ilyen pl: Silva Ranger Pro vízálló fejlámpa megfelelõ?
Találtam még egy kis érdekességet, amire mindenféleképpen rá akarok kérdezni: Kerkpr Kiegszt » Vilgits - Hugo-Sport kerkprbolt, szakzlet s szerviz
Itt BBB lámpák vannak, elvileg 295-732 LUX fényerõsséggel.... ez számomra valószerûtlenül soknak tûnik, elírás?

Ezek a több száz lumenek kamuk, csupán marketing szövegek, mint a 10-15 ezres hangfalaknál a PMPO 6000 wattos kimeneti teljesítmény.. :)
Szerintem hagyatkozz mások véleményére, ebben az árkategóriában ne csak a specifikáció alapján válassz, itt a fórumon elég sok Lightster tulaj van, talán ír valaki, vagy ha nem, keresgélj tesztfotókat, vagy videókat.

10 ezer alatt szerintem a Lightsternél jobbat nem találsz:)

Ezeket én fotóztam (haveré), volt még egy pár fotó, de csak ezt a kettõt mentettem el, de ha ebbe a topikba visszaolvasol, talán meglesz. Élõbe fényesebb.
Feltöltött kép
Feltöltött kép

janigod

janigod

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Köszi, akkor lehet, hogy a Lightster lesz inkább.
Találtam még egy kis érdekességet, amire mindenféleképpen rá akarok kérdezni: Kerkpr Kiegszt » Vilgits - Hugo-Sport kerkprbolt, szakzlet s szerviz
Itt BBB lámpák vannak, elvileg 295-732 LUX fényerõsséggel.... ez számomra valószerûtlenül soknak tûnik, elírás?

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
...es Roadster helyett szerintem Lightsterbe gondolkodj, kb egy ezressel dragabb, nem banod meg:)

mod.: Bringabutikban 2-vel dragabb, feljebb ment az ara, de ha belefer akkor szerintem igy is megeri.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
A fejlámpa mindenképp jobb látást biztosít mert annak a netán akár kevés fényét is éppen oda vetíti ahol éppen szükséged van rá,
mert a fejed úgyis mindig arra fordítod, hogy lásd amit kell, esetleg pásztázod vele az utat, keresed az úthibákat, ha úgy látsz jobban.

A kormányra szerelt lámpa meg világít valamerre. Ha nem elég erõs a fénye akkor is látnak téged.
Viszont az nem biztos, hogy a lámpa éppen oda világít jól, ahol az úton valami gödör vagy akadály "közeledik". Egyébként hivatalosan a kormány lámpa elöl a kötelezõ aktív láthatósági felszerelés, mint KRESZ-ben elõírt lámpa, de a fejlámpával látsz jobban.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

janigod

janigod

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni, hogy milyen lámpát vegyek. Ahogy utána olvasgattam úgy tûnik, hogy a Sigma-k elég jó lámpák. Nappal szoktam menni, de elõfordul, hogy rám sötétedik. Kivilágítatlan betonútra kell, fõleg de nem baj ha terepen is megállja a helyét.
Hátulra egy Cuberider 2-re gondoltam, elõre meg egy Roadsterre. 3590+6370Ft. Lehet ennyiért jobbat venni, vagy jók ezek? Esetleg egy fejlámpa segít?

Köszönöm!
Jani