Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.360 hozzászólás
elég ötletes lámpa országutikra: http://www.tacx.com/...lumos/index.dot

kozmax

kozmax

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Szia!
Nekem ilyen van csak ajánlani tudom, nagyon jó fénye van

Busch&Müller Lumotec IQ Cyo RT LED senso plus - BikeStore24.hu Magyarország legnagyobb választékú Onlineshopja

Nekem is ilyen van, csak ajánlani tudom, de az itthoni ára azért elég borsós. Én az E-bay-rõl 62 Euro-ért vettem a hátsóval együtt.

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Dinamós XC-997-es lámpa magyar boltban:
Feltöltött kép
DX-es A, DX-es B cerkaakksikkal... :)

Szimpatikusnak tûnõ, aszfaltos tekeréshez való lámpa. Hasonló teljesítményû, felépítésû mint a B&M, csak olcsóbb kínai... Állítólag használható, én még nem láttam közelebbrõl.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Szia!

Busch&Müller Lumotec IQ Cyo RT LED senso plus - BikeStore24.hu Magyarország legnagyobb választékú Onlineshopja

Jónak néz ki, valszeg ez lesz az "áldozat"
THX!

Ridley Noah Fast 

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Szia!

Sziasztok!!

Valami jó lámpát ajánljon már valaki Shimi agydinamós bicóhoz.

THX!!!

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Sziasztok!!

Valami jó lámpát ajánljon már valaki Shimi agydinamós bicóhoz.

THX!!!

Ridley Noah Fast 

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

Fejlámpából tudtok esetleg valami konkrét darabok ajánlani? Gumiszalagos kéne, vagy sisakra rögzíthetõ fajta? Ahogy nézegettem volt ebbõl is Sigma, Petzl, Black Diamond.... Egy ilyen pl: Silva Ranger Pro vízálló fejlámpa megfelelõ?

Hát 34 lumen az bringához nudli (kb. 1/3 Watt). Szerintem 3Wnál ne add alább!;)
Pl. 3W-os, CREE ledes, zoomolható fejlámpa, LiIon akksival, töltõvel 3000-ért

Kormányra jó a Lighster.

dhcodoki

dhcodoki

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Ha még nem elég a bátorítás... én is ajánlom a ligstert.. :) tényleg jó, bár még földes úton nem használtam.. lehet ott elmozdul a súly miatt...

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Elírtam bocsi, lumen helyett lux...

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Én nem csináltam teszt képeket, de itt egy link: nik_and_tos: Sigma Lightster beamshot Ezt viszont meg tudom erõsíteni, ezt tényleg tudja a lámpa.

janigod

janigod

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Értem, köszönöm a segítséget! Bízom a véleményekben, a testbike-on is elég jókat írtak a Lightster-rõl. :-)

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Szia!

Nekem is Lightster van. Vak sötétben aszfalton szoktam használni. Teljesen jó szerintem.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Köszi, akkor lehet, hogy a Lightster lesz inkább.
Fejlámpából tudtok esetleg valami konkrét darabok ajánlani? Gumiszalagos kéne, vagy sisakra rögzíthetõ fajta? Ahogy nézegettem volt ebbõl is Sigma, Petzl, Black Diamond.... Egy ilyen pl: Silva Ranger Pro vízálló fejlámpa megfelelõ?
Találtam még egy kis érdekességet, amire mindenféleképpen rá akarok kérdezni: Kerkpr Kiegszt » Vilgits - Hugo-Sport kerkprbolt, szakzlet s szerviz
Itt BBB lámpák vannak, elvileg 295-732 LUX fényerõsséggel.... ez számomra valószerûtlenül soknak tûnik, elírás?

Ezek a több száz lumenek kamuk, csupán marketing szövegek, mint a 10-15 ezres hangfalaknál a PMPO 6000 wattos kimeneti teljesítmény.. :)
Szerintem hagyatkozz mások véleményére, ebben az árkategóriában ne csak a specifikáció alapján válassz, itt a fórumon elég sok Lightster tulaj van, talán ír valaki, vagy ha nem, keresgélj tesztfotókat, vagy videókat.

10 ezer alatt szerintem a Lightsternél jobbat nem találsz:)

Ezeket én fotóztam (haveré), volt még egy pár fotó, de csak ezt a kettõt mentettem el, de ha ebbe a topikba visszaolvasol, talán meglesz. Élõbe fényesebb.
Feltöltött kép
Feltöltött kép

janigod

janigod

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Köszi, akkor lehet, hogy a Lightster lesz inkább.
Találtam még egy kis érdekességet, amire mindenféleképpen rá akarok kérdezni: Kerkpr Kiegszt » Vilgits - Hugo-Sport kerkprbolt, szakzlet s szerviz
Itt BBB lámpák vannak, elvileg 295-732 LUX fényerõsséggel.... ez számomra valószerûtlenül soknak tûnik, elírás?

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
...es Roadster helyett szerintem Lightsterbe gondolkodj, kb egy ezressel dragabb, nem banod meg:)

mod.: Bringabutikban 2-vel dragabb, feljebb ment az ara, de ha belefer akkor szerintem igy is megeri.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
A fejlámpa mindenképp jobb látást biztosít mert annak a netán akár kevés fényét is éppen oda vetíti ahol éppen szükséged van rá,
mert a fejed úgyis mindig arra fordítod, hogy lásd amit kell, esetleg pásztázod vele az utat, keresed az úthibákat, ha úgy látsz jobban.

A kormányra szerelt lámpa meg világít valamerre. Ha nem elég erõs a fénye akkor is látnak téged.
Viszont az nem biztos, hogy a lámpa éppen oda világít jól, ahol az úton valami gödör vagy akadály "közeledik". Egyébként hivatalosan a kormány lámpa elöl a kötelezõ aktív láthatósági felszerelés, mint KRESZ-ben elõírt lámpa, de a fejlámpával látsz jobban.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

janigod

janigod

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni, hogy milyen lámpát vegyek. Ahogy utána olvasgattam úgy tûnik, hogy a Sigma-k elég jó lámpák. Nappal szoktam menni, de elõfordul, hogy rám sötétedik. Kivilágítatlan betonútra kell, fõleg de nem baj ha terepen is megállja a helyét.
Hátulra egy Cuberider 2-re gondoltam, elõre meg egy Roadsterre. 3590+6370Ft. Lehet ennyiért jobbat venni, vagy jók ezek? Esetleg egy fejlámpa segít?

Köszönöm!
Jani

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Sziasztok!
Feleslegessé vált vadonatúj (nem használt, ki sem próbált) áramgenerátoros áramkör eladó!
Taskled H6flex, 4db, H6Flex Driver Technical Information
sk. lámpákhoz ajánlott.

Egyet használok már, teljesen jól mûködik, elégedett vagyok vele.
Irányár: 40$-nak megfelelõ összegû Ft /db.

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

Tud valaki adni egy tippet, hol találok hasonló, vagy ugyanolyan bilincset?

Sajnos ezek a konzolok eléggé alulméretezettek, "fogyóeszköz"-nek számít... :mad:

Hát ez se krómszínû, de legalább olcsó... Koliken bilincs

Még talán B&M bilincseit ki lehetne próbálni, elég neves cég, hátha az övéké nem annyira szar, mint a noname cuccok... :confused:

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Sziasztok!

Bocsánat, hogy ilyesmivel zaklatlak benneteket, de sajnos nem találtam a problémámra megfelelõ topikot. Valamilyen szintem meg szerintem idetartozik a téma. Menetközben eltört a lámpatartó bilincsem. Átmeneti megoldásként raktam rá egy másikat, de sajnos látszik rajta, hogy nem odavaló. Ezért keresek egy ugyanolyat, vagy hasonlót lehetõleg fém színben vagy krómozva.

Így néz ki

Tud valaki adni egy tippet, hol találok hasonló, vagy ugyanolyan bilincset?

Elõre is köszönöm a segítséget!

Sztem nálunk van, holnap megnézem, de asszem feka.