Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Ezek a dealextreme.com -ról rendelhetõ fejlámpák nem lennének jók?
Azért 800-1000 lumennel már jól lehet látni, fõleg azért mert ezek nem szórják nagyon szét a fényt,
inkább szûkebben és erõsen világítanak.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

ja, az epilepsziás haverom is örül neki, mikor futás közben beküldik neki a stroboszkópot...

ez nem tudom hogy jön ide.
a belváros a kerékpáros villogó fényemen kivül is tele van villódzó reklámokkal, indexelõ autókkal, stb.
a saját testi épségem érdekében pedig nem igazán érdekel, az autósoknak tetszik-e a villogó lámpám vagy sem - lényeg, hogy észrevegyék.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.683 hozzászólás
Ilyesmit nézzél: Akkumultoros fejlmpa hlzati tltvel
Vagy ez: T6 XML-T6 3-Mode "1200-Lumen" White LED Bike Light with Battery Pack Set - Free Shipping - DealExtreme

Marci

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

errõl jut eszembe. szeretnék egy jó kis fejlámpát. mármint sisakra szerelhetõt montizáshoz. ilyen max 15ezer huf értékben. mit ajánlotok?

erre mondjatok már valamit plíííz :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Mert mi van ha rá állsz a piros "hátsó", hátsónak hitt lámpa irányára, hogy kövesd és kiderül, hogy közeledik.
Ilyent már láttam én is. Nem sok hiányzott, hogy mondjak valami keresetlent neki, mert tudja, kell tudnia mekkora baromságot csinál.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.683 hozzászólás
A kedvencem, mikor néhány barom piros villogót rak a kormányra és jön szembe a bringaúton. Iszonyatosan meg tud zavarni.
Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

..amúgy én azt rühellem igazán, mikor a bringaút a fõút baloldalán megy, és ugye az autók lámpája balra van foncsorozva.....

Jártam ilyen helyen és a szembe jövõ autó lámpáktól alig láttam valamit a bringás úton az ottani forgalomból.
Egyszer csak felbukkant velem szemben egy teljesen kivilágítatlan sötét ninja.
Mire feleszméltem, utána ordítottam, hogy lááámpa, de már talán nem is hallotta.
Ilyenek is vannak.

Szerintem inkább kicsit zavarjunk másokat a villogó másod fényünkkel a ruhánkon, hogy minél jobban észrevehetõk legyünk. Ez ott nem tiltott, csak a bringán. Magam részérõl nem használok villogót de már elgondolkodtam rajta, hogy kellene bizonyos helyeken.
Annak a ninja bringásnak legalább egy villogója lehetett volna...

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
errõl jut eszembe. szeretnék egy jó kis fejlámpát. mármint sisakra szerelhetõt montizáshoz. ilyen max 15ezer huf értékben. mit ajánlotok?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
ha lesz dugódíj, majd nem kell strobi a belvárosban :)

amúgy én azt rühellem igazán, mikor a bringaút a fõút baloldalán megy, és ugye az autók lámpája balra van foncsorozva.....

A sigma lighsternek van elég jó optikája, elég durván nagy a fényereje, de rendesen beállítva szembõl egyáltalán nem vakít. Igaz, villogó üzemmódja az nincsen neki, oda én is egy kis cateyet használok.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

sötét bringaúton kikapcsolom a villogót - de az nekem összesen kb 5 perc az 50 perc hazaútból.
belvárosban (múzeum körút, és tsai) muszáj a villogó fény, mert annyi az egyéb fény és mozgó dolog, hogy simán nem vesznek észre.

ja, az epilepsziás haverom is örül neki, mikor futás közben beküldik neki a stroboszkópot...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Rob szerinted milyen az mikor sötét bringa úton szembe jön velem egy 200 lumenes lámpa stoboszkóp módban?

sötét bringaúton kikapcsolom a villogót - de az nekem összesen kb 5 perc az 50 perc hazaútból.
belvárosban (múzeum körút, és tsai) muszáj a villogó fény, mert annyi az egyéb fény és mozgó dolog, hogy simán nem vesznek észre.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

Rob szerinted milyen az mikor sötét bringa úton szembe jön velem egy 200 lumenes lámpa stoboszkóp módban?

Ezzel egyetértek, baromi vakitó.... de mégvakitóbb, mikor a kocsi jön szembe velem úgy, hogy engem a biciklin vakit...és hiába mutatom neki kézjelzéssel, hogy állitsa be a hülye fényszóróját, csak pislog mint hal a gömbakváriumban....és én biciklis magasságban voltam, nem autóban ülve, na ott mégjobban utálom az ilyet, és ha rávillogok országúton, akkor rányomja folyamatosba a reflektort...szóval hazánkban van kultúrája a dolgoknak XD
Csak az a baj, hogy ilyenek vagyunk, nem érdekel a másik ember, csak saját magunk, és amig ezen nem változtatunk, addig semmit nem ér semmilyen kresz és semmilyen büntetés...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

én két lámpát használok elöl, egy autós szem magasságba villog, egy pedig világít nekem megfelelõen.
ez van, a belváros élet-halál harc minden alkalommal :)

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Ez a legjobb, egyik megfelel a kresznek és a másik még feltûnö is, "vigyázz, van itt valaki".

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
én két lámpát használok elöl, egy autós szem magasságba villog, egy pedig világít nekem megfelelõen.
ez van, a belváros élet-halál harc minden alkalommal :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Mondok jobbat utálom hogy sok bringás villogóra kapcsolja a lámpáját ami rossz esetben még erõs is és szarik rá hogy a szembe jövõt (pl engem) teljesen elvakít és amikor ezt szóvá teszem akkor ezen meglepõdik, de a legritkább esettben fordítja lejjebb. Rossz esettben rögtön le köcsög parasztoznak.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Egyébként mi az ésszerû magyarázat arra hogy villogót nem lehet használni/nem fogadják el?
Szerintem a villogást hamarabb észre lehet venni mint a folyamatos fényt, mert feltûnõbb...

Egy magyarázat szerint a villogó fénynek nehezebb a távolságát bemérni, könnyen becsapja az autóvezetõt.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Ez is egy egetverõ marhaság, mint minden nagyjából a mostani kerékpáros kreszben. Aki írta, az tuti nem ült még biciklin.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Igaz, hogy könnyebben észrevehetõ, de a villogást a kresz csak meghatározott esetekben engedi (pl. irányjelzõ, megkülönböztetõ jelzés) és ebben nincs benne a kerékpár hátsó világítása.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Egyébként mi az ésszerû magyarázat arra hogy villogót nem lehet használni/nem fogadják el?
Szerintem a villogást hamarabb észre lehet venni mint a folyamatos fényt, mert feltûnõbb...