Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8736 hozzászólás a témában

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

aha

Na de ez miért meglepõ? Állítottam valaha az ellenkezõjét annak amivel egyetértettem vagy Stellaz ellenes a mosolyom az avataromon? :D

a villogót is lehet úgy dönteni, hogy ne legyen zavaró

+1

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
a villogót is lehet úgy dönteni, hogy ne legyen zavaró
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

"37. § (6) Villogó fényt a világító, illetõleg fényjelzõ berendezés - az irányjelzõ, a megkülönböztetõ lámpa, a figyelmeztetõ lámpa...stb. lámpák kivételével - nem bocsáthat ki."

Viszont a ruházaton már nincs tiltva a villogó fény használata mivel az nem a kerékpár része. Oda azt teszel ami jólesik.
Amikor leszállsz már nincs is a kerékpáron villogó fény. Csak a kerékpárra szerelt villogó fény tiltott, viszont az valahol máshova felrakva nagyon hasznos a városi fény kavalkádban, különben láthatatlan lehetsz a sok piros féklámpa és borostyán színû villogó irányjelzõ között.

Akkora forgalomban leginkább, irányoknak megfelelõ színû folyamatos fény csíkkal (ledszalaggal) körbe ragasztva (esetleg a felsõ testen ruhára rögzítve, két kar borostyánsárga és a háton vörös csík) lehetne legbiztonságosabban közlekedni. Igaz, azt még táplálni is kell és a sok led fogyasztása sem olyan nagyon kevés energiában.

Ha valami az öltözékünkön villog vagy nagyobb felületen világít az méginkább észrevehetõ és akkor biztosan nem húzzák rád a kormányt mintha ott se lennél. A saját életünk és biztonságunk a jól felfogott érdekünk. Éjszakai közúti forgalomban a minimál kötelezõ világítás már veszélyesen kevés. Ezzel sem érdemes vitatkozni. :)

Még más..
A Terostat VII árát éppen most néztem, már "kicsivel" drágább mint annak idején volt.
Amikor még én vettem akkor 3-500,-Ft volt egy tekercs a TVK mintaboltban, ami már megszûnt.
Mosanra a Henkel gyárt ilyent és 10.766,-Ft az ára egy tekercsnek. Igaz, sok dologra használható.

Kicsit off..
Még a fotós optikáról is lekapja a port és az ujjlenyomatot, csak gyorsan kell lerántani egyszerre kicsi felületrõl és maradék nélkül lejön.
Legalábbis a régi TVK változat ilyen volt. Egy órás ismerõsöm (akinél megismertem) portalanításra és harmadik kéz helyett használta mert nyom nélkül lejön, csak a szennyezõdést zárja magába.

TÖMITÖSZALAG LÁMPÁHOZ TEROSTAT VII 11246Z
Itt autós lámpa búra vízmentesítéshez ajánlják de kreatívan használva még sok dologra jó lehet.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Min? Hogy osztom Stellaz véleményét a témában? :)

aha

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

ezen meglepõdtem.

Min? Hogy osztom Stellaz véleményét a témában? :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Ennyi!

ezen meglepõdtem.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

figyu, ha a tapasztalatok alapján jobban észrevehetõ vagyok egy villogóval, mint egy sima lámpával és ezen adott esetben az életem múlhat, akkor telibef*som, hogy milyen szabályt alkotott valaki, aki vélhetõen kerékpárt közelrõl 10 évesen látott utoljára

Ennyi!

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás
Torch T1. Bukósisakba integrált világítás. 2012 októberétõl elérhetõ az oldaluk szerint, 90 dolláros áron.
http://www.youtube.com/watch?v=y6m2Np7T-4Y

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

én tökéletesen értem, hogy mirõl beszéltek, és nem is akarok vitatkozni, csak két probléma van ezzel a villogóval. az egyik, hogy iszonyatosan zavaró, a másik, hogy szabálytalan. nyilván itt szoros összefüggés van. és valahol nem tartom túl korrektnek azt a hozzáállást, hogy a saját testi épségemen kívül a másé nem érdekel. autósként (is) mondom, hogy nagyon zavaró tud lenni, balesetveszélyes.

akkor ezzel sajnos együtt kell élned

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

figyu, ha a tapasztalatok alapján jobban észrevehetõ vagyok egy villogóval, mint egy sima lámpával és ezen adott esetben az életem múlhat, akkor telibef*som, hogy milyen szabályt alkotott valaki, aki vélhetõen kerékpárt közelrõl 10 évesen látott utoljára

én tökéletesen értem, hogy mirõl beszéltek, és nem is akarok vitatkozni, csak két probléma van ezzel a villogóval. az egyik, hogy iszonyatosan zavaró, a másik, hogy szabálytalan. nyilván itt szoros összefüggés van. és valahol nem tartom túl korrektnek azt a hozzáállást, hogy a saját testi épségemen kívül a másé nem érdekel. autósként (is) mondom, hogy nagyon zavaró tud lenni, balesetveszélyes.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

ezeket a szabályokat is csak emberek hozták....

de ezt már csak úgy írtad, nem?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

de ezt már csak úgy írtad, nem?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

"37. § (6) Villogó fényt a világító, illetõleg fényjelzõ berendezés - az irányjelzõ, a megkülönböztetõ lámpa, a figyelmeztetõ lámpa, a taxi vészjelzõ lámpája, továbbá a visszajelzõ lámpák kivételével - nem bocsáthat ki."

ezzel meg pláne felesleges vitatkozni :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
"37. § (6) Villogó fényt a világító, illetõleg fényjelzõ berendezés - az irányjelzõ, a megkülönböztetõ lámpa, a figyelmeztetõ lámpa, a taxi vészjelzõ lámpája, továbbá a visszajelzõ lámpák kivételével - nem bocsáthat ki."

ezzel meg pláne felesleges vitatkozni :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
A vélemény ugyebár olyan mint a segglyuk, mindenkinek van egy. Felesleges ezen vitatkozni.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

de ha a probléma gyökerét akarod megfogni, akkor látni fogod, hogy nem a villogót kell betiltani, hanem az autós közlekedést

ha nincs autó, nincs ami elüssön villogó hiányában

így mind a kerékpárosk, mind az epilepsziások boldogak

ennyi

akkor is faszság és bunkóság a stroboszkóp szerû villógó használata. ebbõl úgysem engedek :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

ezeket bukóra hogy szerelitek föl?

Sehogy. Én nem biciklizéshez használom, hanem túrázáshoz.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

ha nem tudod hogy jön ide, akkor magyaráznom is fölösleges. vannak pl szabályok is. de amúgy nagyon kedves tõled, hogy a saját testi épségeden kívül a másoké nem érdekel. igazi huszonegyedik századi gyerek vagy.

de ha a probléma gyökerét akarod megfogni, akkor látni fogod, hogy nem a villogót kell betiltani, hanem az autós közlekedést

ha nincs autó, nincs ami elüssön villogó hiányában

így mind a kerékpárosk, mind az epilepsziások boldogak

ennyi

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Nincs egy kicsit túl lihegve a dolog?
Ha mindig csak azzal foglalkoznánk, hogy kinek mi hogy tetszik akkor sok mindent nem tehetnénk meg a saját érdekünkben.
Szerintem mindenki vigyázzon saját magára. Persze másokra is tekintettel kell lenni sok dologban, de
azért ha választani kell, az elsõ azért mindig önmagunk, mert ránk más nem vigyáz.

A fejlámpát én tépõzárral rögzítettem.
Biztosan ismered azt a gyúrható, irodai cetlik felrögzítésére használatos ragacsos gyurma szerû anyagot.
Azelõtt más célra, Terrostat tömítõ szalag néven, szalag tekercsben volt forgalomban.
Olyanból van alatta fél maréknyi, hogy a dinamikus erõhatásokat is jól viselje.
Ez mindig rugalmas és gyúrható marad. Az enyém világos szürke anyag, még a TVK mintaboltban vettem régen.

Most is van hasonló:
Terostat VII - Henkel

Statikus rögzítésképpen viszont a sisak nyílásain keresztül tekerem a tépõzár bolyhos részével "X" alakban párszor és
a végeit a tépõzár bogáncsos darabkájával zárom le. Persze mindenki másképp csinálja.

köszi, utánanézek!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

ha nem tudod hogy jön ide, akkor magyaráznom is fölösleges. vannak pl szabályok is. de amúgy..

Nincs egy kicsit túl lihegve a dolog?
Ha mindig csak azzal foglalkoznánk, hogy kinek mi hogy tetszik akkor sok mindent nem tehetnénk meg a saját érdekünkben.
Szerintem mindenki vigyázzon saját magára. Persze másokra is tekintettel kell lenni sok dologban, de
azért ha választani kell, az elsõ azért mindig önmagunk, mert ránk más nem vigyáz.

A fejlámpát én tépõzárral rögzítettem.
Biztosan ismered azt a gyúrható, irodai cetlik felrögzítésére használatos ragacsos gyurma szerû anyagot.
Azelõtt más célra, Terrostat tömítõ szalag néven, szalag tekercsben volt forgalomban.
Olyanból van alatta fél maréknyi, hogy a dinamikus erõhatásokat is jól viselje.
Ez mindig rugalmas és gyúrható marad. Az enyém világos szürke anyag, még a TVK mintaboltban vettem régen.

Most is van hasonló:
http://www.henkel.hu...UID=1000000DQES

Statikus rögzítésképpen viszont a sisak nyílásain keresztül tekerem a tépõzár bolyhos részével "X" alakban párszor és
a végeit a tépõzár bogáncsos darabkájával zárom le. Persze mindenki másképp csinálja.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..