"37. § (6) Villogó fényt a világító, illetõleg fényjelzõ berendezés - az irányjelzõ, a megkülönböztetõ lámpa, a figyelmeztetõ lámpa...stb. lámpák kivételével - nem bocsáthat ki."
Viszont a ruházaton már nincs tiltva a villogó fény használata mivel az nem a kerékpár része. Oda azt teszel ami jólesik.
Amikor leszállsz már nincs is a kerékpáron villogó fény. Csak a kerékpárra szerelt villogó fény tiltott, viszont az valahol máshova felrakva nagyon hasznos a városi fény kavalkádban, különben láthatatlan lehetsz a sok piros féklámpa és borostyán színû villogó irányjelzõ között.
Akkora forgalomban leginkább, irányoknak megfelelõ színû folyamatos fény csíkkal (ledszalaggal) körbe ragasztva (esetleg a felsõ testen ruhára rögzítve, két kar borostyánsárga és a háton vörös csík) lehetne legbiztonságosabban közlekedni. Igaz, azt még táplálni is kell és a sok led fogyasztása sem olyan nagyon kevés energiában.
Ha valami az öltözékünkön villog vagy nagyobb felületen világít az méginkább észrevehetõ és akkor biztosan nem húzzák rád a kormányt mintha ott se lennél. A saját életünk és biztonságunk a jól felfogott érdekünk. Éjszakai közúti forgalomban a minimál kötelezõ világítás már veszélyesen kevés. Ezzel sem érdemes vitatkozni.

Még más..
A Terostat VII árát éppen most néztem, már "kicsivel" drágább mint annak idején volt.
Amikor még én vettem akkor 3-500,-Ft volt egy tekercs a TVK mintaboltban, ami már megszûnt.
Mosanra a Henkel gyárt ilyent és 10.766,-Ft az ára egy tekercsnek. Igaz, sok dologra használható.
Kicsit off..
Még a fotós optikáról is lekapja a port és az ujjlenyomatot, csak gyorsan kell lerántani egyszerre kicsi felületrõl és maradék nélkül lejön.
Legalábbis a régi TVK változat ilyen volt. Egy órás ismerõsöm (akinél megismertem) portalanításra és harmadik kéz helyett használta mert nyom nélkül lejön, csak a szennyezõdést zárja magába.
TÖMITÖSZALAG LÁMPÁHOZ TEROSTAT VII 11246ZItt autós lámpa búra vízmentesítéshez ajánlják de kreatívan használva még sok dologra jó lehet.