Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás
Torch T1. Bukósisakba integrált világítás. 2012 októberétõl elérhetõ az oldaluk szerint, 90 dolláros áron.
http://www.youtube.com/watch?v=y6m2Np7T-4Y

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

én tökéletesen értem, hogy mirõl beszéltek, és nem is akarok vitatkozni, csak két probléma van ezzel a villogóval. az egyik, hogy iszonyatosan zavaró, a másik, hogy szabálytalan. nyilván itt szoros összefüggés van. és valahol nem tartom túl korrektnek azt a hozzáállást, hogy a saját testi épségemen kívül a másé nem érdekel. autósként (is) mondom, hogy nagyon zavaró tud lenni, balesetveszélyes.

akkor ezzel sajnos együtt kell élned

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

figyu, ha a tapasztalatok alapján jobban észrevehetõ vagyok egy villogóval, mint egy sima lámpával és ezen adott esetben az életem múlhat, akkor telibef*som, hogy milyen szabályt alkotott valaki, aki vélhetõen kerékpárt közelrõl 10 évesen látott utoljára

én tökéletesen értem, hogy mirõl beszéltek, és nem is akarok vitatkozni, csak két probléma van ezzel a villogóval. az egyik, hogy iszonyatosan zavaró, a másik, hogy szabálytalan. nyilván itt szoros összefüggés van. és valahol nem tartom túl korrektnek azt a hozzáállást, hogy a saját testi épségemen kívül a másé nem érdekel. autósként (is) mondom, hogy nagyon zavaró tud lenni, balesetveszélyes.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

ezeket a szabályokat is csak emberek hozták....

de ezt már csak úgy írtad, nem?

figyu, ha a tapasztalatok alapján jobban észrevehetõ vagyok egy villogóval, mint egy sima lámpával és ezen adott esetben az életem múlhat, akkor telibef*som, hogy milyen szabályt alkotott valaki, aki vélhetõen kerékpárt közelrõl 10 évesen látott utoljára

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

de ezt már csak úgy írtad, nem?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

"37. § (6) Villogó fényt a világító, illetõleg fényjelzõ berendezés - az irányjelzõ, a megkülönböztetõ lámpa, a figyelmeztetõ lámpa, a taxi vészjelzõ lámpája, továbbá a visszajelzõ lámpák kivételével - nem bocsáthat ki."

ezzel meg pláne felesleges vitatkozni :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
"37. § (6) Villogó fényt a világító, illetõleg fényjelzõ berendezés - az irányjelzõ, a megkülönböztetõ lámpa, a figyelmeztetõ lámpa, a taxi vészjelzõ lámpája, továbbá a visszajelzõ lámpák kivételével - nem bocsáthat ki."

ezzel meg pláne felesleges vitatkozni :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
A vélemény ugyebár olyan mint a segglyuk, mindenkinek van egy. Felesleges ezen vitatkozni.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

de ha a probléma gyökerét akarod megfogni, akkor látni fogod, hogy nem a villogót kell betiltani, hanem az autós közlekedést

ha nincs autó, nincs ami elüssön villogó hiányában

így mind a kerékpárosk, mind az epilepsziások boldogak

ennyi

akkor is faszság és bunkóság a stroboszkóp szerû villógó használata. ebbõl úgysem engedek :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

ezeket bukóra hogy szerelitek föl?

Sehogy. Én nem biciklizéshez használom, hanem túrázáshoz.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

ha nem tudod hogy jön ide, akkor magyaráznom is fölösleges. vannak pl szabályok is. de amúgy nagyon kedves tõled, hogy a saját testi épségeden kívül a másoké nem érdekel. igazi huszonegyedik századi gyerek vagy.

de ha a probléma gyökerét akarod megfogni, akkor látni fogod, hogy nem a villogót kell betiltani, hanem az autós közlekedést

ha nincs autó, nincs ami elüssön villogó hiányában

így mind a kerékpárosk, mind az epilepsziások boldogak

ennyi

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Nincs egy kicsit túl lihegve a dolog?
Ha mindig csak azzal foglalkoznánk, hogy kinek mi hogy tetszik akkor sok mindent nem tehetnénk meg a saját érdekünkben.
Szerintem mindenki vigyázzon saját magára. Persze másokra is tekintettel kell lenni sok dologban, de
azért ha választani kell, az elsõ azért mindig önmagunk, mert ránk más nem vigyáz.

A fejlámpát én tépõzárral rögzítettem.
Biztosan ismered azt a gyúrható, irodai cetlik felrögzítésére használatos ragacsos gyurma szerû anyagot.
Azelõtt más célra, Terrostat tömítõ szalag néven, szalag tekercsben volt forgalomban.
Olyanból van alatta fél maréknyi, hogy a dinamikus erõhatásokat is jól viselje.
Ez mindig rugalmas és gyúrható marad. Az enyém világos szürke anyag, még a TVK mintaboltban vettem régen.

Most is van hasonló:
Terostat VII - Henkel

Statikus rögzítésképpen viszont a sisak nyílásain keresztül tekerem a tépõzár bolyhos részével "X" alakban párszor és
a végeit a tépõzár bogáncsos darabkájával zárom le. Persze mindenki másképp csinálja.

köszi, utánanézek!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

ha nem tudod hogy jön ide, akkor magyaráznom is fölösleges. vannak pl szabályok is. de amúgy..

Nincs egy kicsit túl lihegve a dolog?
Ha mindig csak azzal foglalkoznánk, hogy kinek mi hogy tetszik akkor sok mindent nem tehetnénk meg a saját érdekünkben.
Szerintem mindenki vigyázzon saját magára. Persze másokra is tekintettel kell lenni sok dologban, de
azért ha választani kell, az elsõ azért mindig önmagunk, mert ránk más nem vigyáz.

A fejlámpát én tépõzárral rögzítettem.
Biztosan ismered azt a gyúrható, irodai cetlik felrögzítésére használatos ragacsos gyurma szerû anyagot.
Azelõtt más célra, Terrostat tömítõ szalag néven, szalag tekercsben volt forgalomban.
Olyanból van alatta fél maréknyi, hogy a dinamikus erõhatásokat is jól viselje.
Ez mindig rugalmas és gyúrható marad. Az enyém világos szürke anyag, még a TVK mintaboltban vettem régen.

Most is van hasonló:
http://www.henkel.hu...UID=1000000DQES

Statikus rögzítésképpen viszont a sisak nyílásain keresztül tekerem a tépõzár bolyhos részével "X" alakban párszor és
a végeit a tépõzár bogáncsos darabkájával zárom le. Persze mindenki másképp csinálja.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Nekem is ilyen van, az elsõ méghozzá. Én is csak jót tudok mondani róla. Egy 4000mAh-s 18650-el azért elporoszkál egész sokáig, fél gõzön meg fõleg.

ezeket bukóra hogy szerelitek föl?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

ez nem tudom hogy jön ide.
a belváros a kerékpáros villogó fényemen kivül is tele van villódzó reklámokkal, indexelõ autókkal, stb.
a saját testi épségem érdekében pedig nem igazán érdekel, az autósoknak tetszik-e a villogó lámpám vagy sem - lényeg, hogy észrevegyék.

ha nem tudod hogy jön ide, akkor magyaráznom is fölösleges. vannak pl szabályok is. de amúgy nagyon kedves tõled, hogy a saját testi épségeden kívül a másoké nem érdekel. igazi huszonegyedik századi gyerek vagy.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Ebben a lámpában nekem csak az nem tetszik, hogy a kicsi átmérõjû optikánál a ledbõl elinduló fénynek csak egy része éri el közvetlenül az optikát. Vörössel jelöltem a ledbõl 90 fokban kilépõ fényt. Ami ebbõl közvetlenül eléri az optikát az zöld színû. Rengeteg elszóródik oldalra.

Feltöltött kép

Ebbõl látszik, hogy a fény jórésze elmegy a lencse mellett és végül a tükörrõl visszaverõdve csak a zavaró külsõ fény kört hozza létre a fõ fénytõl távolabb. Ez sajnos itt a fõ fénnyel azonos erõsségû, mint látszik a teszt videóból származó képen.

Feltöltött kép

Már építettem korábban hasonló zoomos lámpát. Ennek az a lényege, hogy lehetõség szerint a fény teljes mértékben közvetlen az optikát érintve lépjen ki. Ehhez a gyárinál legalább kétszer nagyobb átmérõjû és a kicsivel azonos gyújtó távolságú lencsét kellene használni.

A kicsi lámpánál is ki lép végül szinte minden fény, viszont ami a ledet körülvevõ tükörrõl kerül az optikára az csak
a külsõ fény gyûrûbe tud vetülni, ami elég zavaró. Fõleg akkor zavaró amikor a fejünkkel jól irányított lámpa fényével igyekszünk elkerülni a velünk szembe közlekedõ szem zónáját. Akkor a zavaró, kívülre vetítõdõ fény karika éppen elvakítja a másikat.
Ha meg annál is alacsonyabbra billentjük, akkor éppen a fõ fény és a külsõ karika közötti sötét rész kerül oda ahol látnunk kellene.
Szóval az úgy sehogy nem jó.

Nagyon halványan nálam is (saját építésnél) létre jött egy hasonló de jóval gyengébb külsõ fénykör. Vagyis egy kevés fény még ott is oldalra szóródott. Ezt nem tudtam másképp megszüntetni csak úgy, hogy egy nagyon szûk és meredek falu tükröt használtam szorosan a led körül.
Így egybe olvadt a fénykör és a fõ fény szinte teljesen. A tükör felfelé vetítõ részét letakartam matt fekete anyaggal, hogy felfelé ne juthasson ki fény. Ettõl éles lett abban az irányban a fény határvonala. Különben használhatatlan lett volna forgalomban az elkülönülõ kört is vetítõ fejlámpa.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Nekem is ilyen van, az elsõ méghozzá. Én is csak jót tudok mondani róla. Egy 4000mAh-s 18650-el azért elporoszkál egész sokáig, fél gõzön meg fõleg.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.683 hozzászólás
Haveréknak ilyen: Flood-to-Throw 3-Mode Cree Q3 LED Headlamp (1*18650) - Free Shipping - DealExtreme
és ez van: NEW-6531 Cree Q5 310-Lumen 3-Mode White LED Headlamp - Gray + White (1 x 18650) - Free Shipping - DealExtreme
Tökéletes mind a 2 lámpa. A 18650es aksi tényleg javasolt, ezeknek az erõs ledeknek már elég komoly fogyasztása van.
Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Fejre az a jó, mert azt oda irányítod ahova éppen kell.
Pl a kanyarba jól be tudsz világítani és fel tudsz készülni, illetve könnyen keresed vele az utat.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem az a baj a dx-es fejlámpákkal, hogy nagyon "szúró" fényük van?
vagy fejre pont az a jó?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.