Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Írta 2012. június 22. - 20:43

Azért 800-1000 lumennel már jól lehet látni, fõleg azért mert ezek nem szórják nagyon szét a fényt,
inkább szûkebben és erõsen világítanak.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2012. június 22. - 20:39

ez nem tudom hogy jön ide.ja, az epilepsziás haverom is örül neki, mikor futás közben beküldik neki a stroboszkópot...
a belváros a kerékpáros villogó fényemen kivül is tele van villódzó reklámokkal, indexelõ autókkal, stb.
a saját testi épségem érdekében pedig nem igazán érdekel, az autósoknak tetszik-e a villogó lámpám vagy sem - lényeg, hogy észrevegyék.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2012. június 22. - 13:54

Írta 2012. június 22. - 07:20

errõl jut eszembe. szeretnék egy jó kis fejlámpát. mármint sisakra szerelhetõt montizáshoz. ilyen max 15ezer huf értékben. mit ajánlotok?
erre mondjatok már valamit plíííz

Írta 2012. június 21. - 23:13

Ilyent már láttam én is. Nem sok hiányzott, hogy mondjak valami keresetlent neki, mert tudja, kell tudnia mekkora baromságot csinál.
Írta 2012. június 21. - 22:51

Írta 2012. június 21. - 16:40

Jártam ilyen helyen és a szembe jövõ autó lámpáktól alig láttam valamit a bringás úton az ottani forgalomból...amúgy én azt rühellem igazán, mikor a bringaút a fõút baloldalán megy, és ugye az autók lámpája balra van foncsorozva.....
Egyszer csak felbukkant velem szemben egy teljesen kivilágítatlan sötét ninja.
Mire feleszméltem, utána ordítottam, hogy lááámpa, de már talán nem is hallotta.
Ilyenek is vannak.
Szerintem inkább kicsit zavarjunk másokat a villogó másod fényünkkel a ruhánkon, hogy minél jobban észrevehetõk legyünk. Ez ott nem tiltott, csak a bringán. Magam részérõl nem használok villogót de már elgondolkodtam rajta, hogy kellene bizonyos helyeken.
Annak a ninja bringásnak legalább egy villogója lehetett volna...
Írta 2012. június 21. - 12:27

Írta 2012. június 21. - 10:52

amúgy én azt rühellem igazán, mikor a bringaút a fõút baloldalán megy, és ugye az autók lámpája balra van foncsorozva.....
A sigma lighsternek van elég jó optikája, elég durván nagy a fényereje, de rendesen beállítva szembõl egyáltalán nem vakít. Igaz, villogó üzemmódja az nincsen neki, oda én is egy kis cateyet használok.
Írta 2012. június 21. - 08:07

sötét bringaúton kikapcsolom a villogót - de az nekem összesen kb 5 perc az 50 perc hazaútból.
belvárosban (múzeum körút, és tsai) muszáj a villogó fény, mert annyi az egyéb fény és mozgó dolog, hogy simán nem vesznek észre.
ja, az epilepsziás haverom is örül neki, mikor futás közben beküldik neki a stroboszkópot...
Írta 2012. június 18. - 10:04

sötét bringaúton kikapcsolom a villogót - de az nekem összesen kb 5 perc az 50 perc hazaútból.Rob szerinted milyen az mikor sötét bringa úton szembe jön velem egy 200 lumenes lámpa stoboszkóp módban?
belvárosban (múzeum körút, és tsai) muszáj a villogó fény, mert annyi az egyéb fény és mozgó dolog, hogy simán nem vesznek észre.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2012. június 13. - 22:09

Rob szerinted milyen az mikor sötét bringa úton szembe jön velem egy 200 lumenes lámpa stoboszkóp módban?
Ezzel egyetértek, baromi vakitó.... de mégvakitóbb, mikor a kocsi jön szembe velem úgy, hogy engem a biciklin vakit...és hiába mutatom neki kézjelzéssel, hogy állitsa be a hülye fényszóróját, csak pislog mint hal a gömbakváriumban....és én biciklis magasságban voltam, nem autóban ülve, na ott mégjobban utálom az ilyet, és ha rávillogok országúton, akkor rányomja folyamatosba a reflektort...szóval hazánkban van kultúrája a dolgoknak XD
Csak az a baj, hogy ilyenek vagyunk, nem érdekel a másik ember, csak saját magunk, és amig ezen nem változtatunk, addig semmit nem ér semmilyen kresz és semmilyen büntetés...
Írta 2012. június 12. - 06:28

én két lámpát használok elöl, egy autós szem magasságba villog, egy pedig világít nekem megfelelõen.
ez van, a belváros élet-halál harc minden alkalommal
Rob szerinted milyen az mikor sötét bringa úton szembe jön velem egy 200 lumenes lámpa stoboszkóp módban?
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. június 11. - 23:37

Írta 2012. június 11. - 22:43

ez van, a belváros élet-halál harc minden alkalommal

Írta 2012. június 11. - 18:29

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. június 11. - 18:08

Egyébként mi az ésszerû magyarázat arra hogy villogót nem lehet használni/nem fogadják el?
Szerintem a villogást hamarabb észre lehet venni mint a folyamatos fényt, mert feltûnõbb...
Egy magyarázat szerint a villogó fénynek nehezebb a távolságát bemérni, könnyen becsapja az autóvezetõt.
Írta 2012. június 11. - 16:29

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2012. június 11. - 16:20

Írta 2012. június 11. - 15:58

Szerintem a villogást hamarabb észre lehet venni mint a folyamatos fényt, mert feltûnõbb...