Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Írta 2013. február 05. - 21:54
Írta 2013. február 05. - 03:49
Folyékony Gumi 200G Fehér - Szupermágnes - Brutál erõs Neodym mágnesek webáruháza...
(Létezik 29 ml-es tubusban is, de a neten itthon nem találtam belõle.)
Levegõ hatására köt. Azt viszont nem tudom, ha egyszer kinyitottuk a dobozt, akkor mennyi ideig marad kezelhetõ.
Igaz, hogy egy csatlakozóért nem igazán érné meg ekkora dobozzal venni, viszont ha másra is kell, akkor már akár megérheti.
Vagy az F.BS vagy bármi hasonló, esetleg fuga szilikon is megteszi az ilyen kicsi darab csatlakozónál, vízmentesítésre.
F.BS Tömítõ-ragasztó dobozban 70 ml
A megforrasztott csatlakozóra még csak nem is feltétlen a régi burkolatot kell vissza tenni.
Egy (rugalmas) mûanyag csõ darabot rá lehet húzni a vezetékre, aminek a vége rácsúszik a csatlakozó kötési pontjaira is átfedésben.
Az egészet fel kell tölteni a szigetelõ anyaggal.
Pontosabban, elõször be kell kenni a kötési pontot és környékét valamint a vezeték rövid szakaszát.
Arra lehet rátolni a mûanyag csövet. Alatta meg köt a választott szigetelõ anyag és stabil lesz.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2013. február 04. - 23:33
Az aksi tölthetõ.
Tekerés után, amikor széthúztam a kábelcsatlakozót, még nem volt teljesen széthúzva a két kábel már ki is aludt a visszajelzõ kék fény. Utána összedugva se kép se hang. Visszajelzõ fény se.
Szerintem az lesz amit Balu1 ír. Nekem hasonló gondom volt, le is írtam ide korábban A forrasztás a dugalj külsõ peremérõl hajlamos leszakadni, nekem még érintkezett annyira összenyomásra, hogy tudtam ez a baj. Ez a probléma az öntött dugó belsejében van, ezért csak szétvágni tudod és úgy megforrasztani. Ha ügyes vagy és szépen vágod szét, akkor a végén ki lehet tölteni ragasztóval és visszaszigetelni, hogy ismét vízálló legyen. Erre én az ún. Plasti Dip nevû anyagot használtam (folyékony
gumi) amit Dunakeszi mellett mostmár Pesten a Conrad electronicsnál is lehet kapni, többféle színben és átlátszóban is. Nagyon fasza kis cucc, ajánlom minden barkács szakinak, mert jó elektromos szigetelõ. Illetve pl a Spray kivitelt szokták használni auto felnikre kõfelverõdés ellen, ilyesmi. Én a vázon próbáltam, mûxik.
Vagy próbálkozhatsz szerelhetõ dugalj.-al is ha van olyan. Bár kínaiaktól lehet rendelni másik kábelt 900-ér szállítással, kérdés mit okozunk ezzel a környezetünknek. Persze ha a repcsi amúgy is erre jön...
Írta 2013. február 01. - 02:07
Utána lehet olajozni áztatni és kaparni.
Múltkor én a körmöm toltam be közé, de pengével könnyebb.
Ha nem megy, akkor priviben írd meg hova küldjem azt amit a fotón láttál nálam, amit a képen kapargattam.
Ha nem lesz más megoldás, akkor jövõ héten azt feladom levélben.
Írta 2013. február 01. - 00:49
ezen meg sem mozdul a papir a hátuljánElõször lehúztad a papírt a hátuljáról?
Azután olajjal kend be és kicsit dörzsöld bele, legfeljebb hagyd állni rajta pár percig.
Utána próbáld a mosogatószeres meleg vízzel.
Azután már úgy le kell jönnie, mint a fotón látszott az ujjam és körmöm alatt ahogy sodródik.
Ha másképp nem megy akkor elküldöm borítékban amit a fotón láttál, ha megírod hova..
oldószerrel nem szabad mosni, mert szerintem teljesen bemattul a fólia és akkor minden irányba szórja méghozzá szélesen és szerteszét.
Talán még az alkoholt lehetne kipróbálni, de szerintem nem kell az rá. Olaj, de talán még brigecol után is már le kell jönnie, habár az utóbbit nem próbáltam, de kicsit beivódik a rétegbe és vízoldhatóvá ill. zseléssé teszi.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2013. január 30. - 14:52
Szerintem a kivitelezésén lehet finomítani.(Bevallom, én már tákoltam egy szétszóró elõtétet a lámpám elé de az annyira ronda, hogy max. privátban merem megmutatni :-))
Kell keresni egy olyan hengert, (pl. spray palack kupakot), vagy bármit ami a lámpa elejére kicsit rátolható és az elõlapon szûrõ tartót tudunk kialakítani belõle,
ami átmérõjében szorosan rácsusszanhat 5-10 mm-t a lámpa peremére (fekete szigszalag nem engedi lecsúszni).
Annak a zárt elejét ki kell vágni szépen kör alakban, hogy abba bele lehessen tenni, netán ragasztani a kör alakban kivágott elõtétet. Az elsõ perem ott tartja.
Így már nem is tûnik fel, hogy "házi barkács" a lámpa optikája.
Létezik hasonló elven szóró gyáriban is.
Igaz, ennek az elõtétje körkörösen szórja a fényt, akár több színben is ha kell.
(Viszont nálunk inkább az oldal irányú szórás ami jól jön.)
Írta 2013. január 30. - 11:51
Arra gondoltam, hátha leszakadt belül kihúzás közben. Persze az még így is sem kizárt.
Írta 2013. január 30. - 07:59
Írta 2013. január 30. - 02:11
Azután olajjal kend be és kicsit dörzsöld bele, legfeljebb hagyd állni rajta pár percig.
Utána próbáld a mosogatószeres meleg vízzel.
Azután már úgy le kell jönnie, mint a fotón látszott az ujjam és körmöm alatt ahogy sodródik.
Ha másképp nem megy akkor elküldöm borítékban amit a fotón láttál, ha megírod hova..
oldószerrel nem szabad mosni, mert szerintem teljesen bemattul a fólia és akkor minden irányba szórja méghozzá szélesen és szerteszét.
Talán még az alkoholt lehetne kipróbálni, de szerintem nem kell az rá. Olaj, de talán még brigecol után is már le kell jönnie, habár az utóbbit nem próbáltam, de kicsit beivódik a rétegbe és vízoldhatóvá ill. zseléssé teszi.
Írta 2013. január 30. - 01:40
Írta 2013. január 29. - 23:39
kaptam ilyen 3D képet, fél órát ázott (kezdetben)forró mosogatószeres vizben, hátulja meg sem mozdulMa láttam ilyen 3D képet a szombati piacon és vettem belõle. A mérete 80 X 55 mm.
A papír hátlap nagy részét lehúztam róla de a képet tartalmazó vékony áttetszõ ragasztó, néhány papír rosttal és a képpel együtt makacsul maradt.
Megpróbáltam mûanyag mosogató szivacs dörzsi rétegével egy kis mosogató szerrel ledörzsölni de alig jött valamennyire és ott a felület is megkopott egy kissé.
Aztán a megint száraz lapra olajat kentem és megpróbáltam azzal leoldani, de azzal sem ment.
Aztán az olajat megpróbáltam 40 fok körüli meleg vízzel és mosogató szerrel lemosni.
Kb, két percig dörzsölgettem a vízben és miután így megázott egy kicsit, akkor vettem észre, hogy könnyedén sodródik róla a megduzzadt réteg a képpel együtt.
Lehet, hogy önmagában a pár perces mosogatószeres forró vízben áztatás is segített volna.
A lényeg, hogy utána még nedvesen le kell kaparni róla körömmel a réteget, mielõtt megint rászárad. Így nem sérül a mûanyag lap sem.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2013. január 29. - 23:14
Lehet, hogy a lámpa felõli oldalon letört a csatlakozónál a vezeték forrasztása?amikor széthúztam a kábelcsatlakozót, még nem volt teljesen széthúzva a két kábel már ki is aludt a visszajelzõ kék fény. Utána összedugva se kép se hang. Visszajelzõ fény se.
Amikor össze dugva ott tõben megmozgatod, megnyomogatod a kábelt, akkor sem villan fel?
Nem akarok foglalkozni vele, csak ötletnek mondom.
Írta 2013. január 29. - 23:03
Írta 2013. január 29. - 22:15
Tekerés után, amikor széthúztam a kábelcsatlakozót, még nem volt teljesen széthúzva a két kábel már ki is aludt a visszajelzõ kék fény. Utána összedugva se kép se hang. Visszajelzõ fény se.
Írta 2013. január 29. - 17:04
Írta 2013. január 28. - 20:41
meghalt a Magicshine lámpám.
Ismertek valakit aki foglalkozik ilyen lámpa újraélesztésével?
Elõre is köszi!
Sz
Írta 2013. január 28. - 05:42
Végig mértem még néhány fajtát, amit a kipróbálás kedvéért vettem 300,-Ft -ért a kínai piacon.
(Rákötöttem terhelést és egyik mûszerrel mértem az átfolyó áramot, másikkal az akku feszültséget,
kb negyed óránként. Abból számoltam egy órára átlagot)
Tudtam, hogy gyengébb lesz, de kíváncsi voltam mennyivel.
Próbáltam egy Ultra Flre 3800 (nem FIRE hanem FLRE) a felirat.
Aztán TR 18650 3800 mAh felirattal
A következõ Ultra Flrc 4000 mAh felirattal.
Ezek mint 500 mAh közelében (0,5 Ah) tudtak teljesíteni.
Ennél kicsivel többre számítottam. Ez nagyon rossz eredmény.
Sõt láttam a neten 6800 mAh-t is. Az sem lehet jobb szerintem.
Már írtam róla, Itt a linkje: http://forum.bikemag...tml#post1184224
Vagyis amire 2500 mAh -nál nagyobb értéket írnak, az erõs valószínüséggel jó bolt lehet a gyártónak és az árusoknak, de nem nekünk!
Ami pedig a lámpa elé szerelhetõ széthúzó elõtét esztétikai értékét illeti, aztat nem mondtam, hogy szép lesz, csak annyit, hogy mûködik.
Írta 2013. január 27. - 23:53
Írta 2013. január 27. - 23:23
Ha találtál valami megoldást, lécci számolj majd be - ha lehet képpel !emiatt akarok én is a kinai lámpám elé barkácsolni valamit, hogy ne csak középre világítson egy erõset
lehetne olyan Cateye-m is, amire a teszt azt mondta mintha külön akksis lenne (HL-EL625RC) annyira jó, de én a barkácsolást kicsit jobban élem
A barkácsolás kérdésében teljesen egyetértek veled. Sufni tuning forevor !
(Bevallom, én már tákoltam egy szétszóró elõtétet a lámpám elé de az annyira ronda, hogy max. privátban merem megmutatni :-))
Írta 2013. január 27. - 18:15
Ez a legolcsóbb: http://www.ebay.com/...=item43ae54d958
De ezt venném most: http://www.ebay.com/...=item337f740205