így belegondolva, igazad van!
Viszont jobban átgondoltam (és kipróbáltam), csak azon a szûk fény körön belül mûködik így.
Ma láttam ilyen 3D képet a szombati piacon és vettem belõle. A mérete 80 X 55 mm.
A papír hátlap nagy részét lehúztam róla de a képet tartalmazó vékony áttetszõ ragasztó, néhány papír rosttal és a képpel együtt makacsul maradt.
Megpróbáltam mûanyag mosogató szivacs dörzsi rétegével egy kis mosogató szerrel ledörzsölni de alig jött valamennyire és ott a felület is megkopott egy kissé.
Aztán a megint száraz lapra olajat kentem és megpróbáltam azzal leoldani, de azzal sem ment.
Aztán az olajat megpróbáltam 40 fok körüli meleg vízzel és mosogató szerrel lemosni.
Kb, két percig dörzsölgettem a vízben és miután így megázott egy kicsit, akkor vettem észre, hogy könnyedén sodródik róla a megduzzadt réteg a képpel együtt.
Lehet, hogy önmagában a pár perces mosogatószeres forró vízben áztatás is segített volna.
A lényeg, hogy utána még nedvesen le kell kaparni róla körömmel a réteget, mielõtt megint rászárad. Így nem sérül a mûanyag lap sem.
Akkor így sodródik mint a fotón.
Utána kicsit félre tettem, mert csináltam róla ezt a képet.

Miután megint a kezembe vettem, már annyira rászáradt, hogy nem tudtam megint megkaparni.
Megint kezdtem olajjal, azután forró vízzel és mosogató szerrel.
Utána már le tudtam tisztítani teljesen. Ott maradt benne kicsi bemattult hiba, ahol megdörzsöltem a dörzsis mosogató szivaccsal.
Ezeket csak azért írtam le ennyire részletesen hogy ne ess ugyanebbe a hibába.
Már én sem emlékeztem, hogy korábban hogyan csináltam.
Hát így. Ez a mûködõképes módszer a kép eltávolításához.
Aztán ezzel az elõtéttel is kipróbáltam, hogy vetít rajta keresztül a lencsés és a tükrös lámpa.
A domború lencsés lámpánál teljesen jól mûködött.
Amikor az alsó háromnegyedét takartam el vele, akkor közelre nagyon szélesen szórt és pontosan fölötte távolra erõs szûk fényt vetített.
A domború lencsénél jól vizsgázott az elméleted.
Kipróbáltam tükrössel is.
Amikor a szóró elõtétet a tükrös lámpa teljes felülete elé tettem, akkor vonalban szórta a fényt, ahogy elgondoltuk.
Viszont amikor csak egy részét takartam el vele a kilépõ fénynek, akkor a vonalban szórás ugyan megmaradt,
de a részben elmosott fényben középen megjelent a lámpa egyre erõsödõ eredeti szúró fénye.
Szóval a részben takarás így nem lenne jó, (csak lencsével mûködõ lámpánál).
Vagyis a tükrösnél le kell mondani a részben takarásról és az egész fény út elé kell tenni az elõtétet.
Akkor viszont lehet arra számítani, hogy a tükör által vetített fényt használhatóan szét húzza.

A képen nem látszik, de jóval gyengébb széthúzva.
Viszont a lednek van egy közvetlenül elõre kilépõ fénye is, ami nem érinti a tükröt és alap esetben szórtan és gyengén megvilágítja a környezetet.
Ez a szórt fény is most még jóval szélesebben szóródik, vagyis még gyengébb lesz.
Lehet, hogy az nem is hiányzik, mert úgyis gyenge volt ahhoz, hogy 1-2 méteren túl láss mellette.Szerintem ezt érdemes lehet kipróbálni, hogy teljesen a fény útjába teszed az elõtétet.
Ha nem találod így túlságosan gyengének a fényt, akkor széles, viszonylag közeli (néhány méterre világító) fénynek akár jó is lehet.
Majd meglátod.
Viszont a vakítás csökkentése nem igazán megoldható ennél.
Legalábbis házi módszerekkel nem egykönnyen.
Az járható lenne amit DöG úr képet beillesztett, viszont az elõre kilépõt is vissza kellene tükrözni, hogy tényleg ne vakítson. Szóval az macerás.