Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8729 replies to this topic

Manac

Manac

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Most éppen Maglód felé világítok Budapestrõl. Látod a csóvát?

Manac

Manac

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Nem tom.

A fényforrás szabványos CREE xml led benne, tehát cserélhetõ:

Feltöltött kép

ezt már megnéztem. Az akkupak is bizonyára klónozható, de azt most még inkább békén hagyom.

A LED meghajtó elektronika számomra a talány. Az bizonyára nem javítható, valami spec. IC vagy ragaccsal lebutkolt hibrid áramkör lehet. Az is kiváltható, de macerás, nem férne be az eredeti házba. Az egy gombos funkcióválasztás sem oldható meg egyszerû elemekkel szvsz.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Mennyit bírnak ezek a lámpák vagy mi az ami elszaródhat benne? Lehet veszek én is egyet csak jó lenne tudni mennyire megbízható.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

Ezeknél a Li-ion akksiknál nem gond a párhuzamos kapcsolás?
Ugye a 4 cellának nem lehet pontosan ugzanaz a kapacitásaés a besö ellenállása,így önkisülés gyorsabban lezajlik. A töltésnél sem szerencsés a párhuzamos kapcsolàs azt hiszem.

Én tuti nem kötném így. Inkább sorba az összeset, majd dc-dc konverterrel beállítani a szükséges tápfeszt. Ezeknek már van vagy 95%-os hatásfoka.
Kíváncsi lennék, h ennek a pilácsnak mekkora fénye van a régi 1.25W-os power ledes photonomhoz képest.

Manac

Manac

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Ezeknél a Li-ion akksiknál nem gond a párhuzamos kapcsolás?
Ugye a 4 cellának nem lehet pontosan ugzanaz a kapacitásaés a besö ellenállása,így önkisülés gyorsabban lezajlik. A töltésnél sem szerencsés a párhuzamos kapcsolàs azt hiszem.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

Kérdés: az akkuk hogyan vannak kapcsolva a pakkban, sorosan, párhuzamosan vagy vegyesen? Nem találom a multiméteremet, így pillanatnyilag nem tudok mérni.

Üdv:

Manac

A leírás alapján (8800 mAh, 4,2V-os töltõ) párhuzamosan lehetnek kapcsolva.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Manac

Manac

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Ott a pont!!!!

Köszi, ölég látványosan villog, most teljesen örülök.

Goranga!

Tartsd benyomva az üzemmód kapcsolót pá másodpercre, elvileg akkor átvált villogóra.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Nos, a cuccost megvettem.

Mûködik a lámpa, világít három fokozatban, villogó funkció nincs, de nem is hiányzik, arra ott a fixen telepített gazdaságos villogó.

Indul a tartósteszt (kpróbaüzem, isütés, töltés).

A fénye jó, de nincs összehasonlítási alapom.

Kérdés: az akkuk hogyan vannak kapcsolva a pakkban, sorosan, párhuzamosan vagy vegyesen? Nem találom a multiméteremet, így pillanatnyilag nem tudok mérni.

Üdv:

Manac

Tartsd benyomva az üzemmód kapcsolót pá másodpercre, elvileg akkor átvált villogóra.

Manac

Manac

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Nos, a cuccost megvettem.

Mûködik a lámpa, világít három fokozatban, villogó funkció nincs, de nem is hiányzik, arra ott a fixen telepített gazdaságos villogó.

Indul a tartósteszt (kpróbaüzem, isütés, töltés).

A fénye jó, de nincs összehasonlítási alapom.

Üdv:

Manac

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts
Ha tényleg ennyire világít, akkor megéri, még úgy is, ha az akkukat kéesõbb cseréled jóra.

Manac

Manac

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Törekszem a költséghatékony megoldásra, agydinamó+szerelés+jó lámpa tuti nem jönne ki 10eFt-ból.

A tízezer pénz nálam a fájdalomküszöb.
Ez a lámpa végülis jó kiállásúnak tûnik, az akksi valõs kapacitásáról meg csak utólag tudnék meggyõzõdni.

Rágódom még rajta egykicsit....

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
akkor vegulis nem mondtam hulyeseget.
en tovabbra is maradtam az agydinamos vilagitasnal es nagyon meg vagyok vele elegedve annak ellenere hogy suntour.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
4 x 18650-es akkupack alapvetõen lehet képes leadni 8.800 mAh-t, amennyiben darabja 2.200mAh-t tud.

Ekkora áram leadására viszont csak a jó minõségû, Panasonic, SANYO akksik képesek. A kínai szarokból mint ez az akksi is, max 1.200mAh-t lehet kicsikarni, úgyhogy az a pack nem tud 5.000mAh-t se.

A lámpa maga amúgy teljesen OK. És az akksi is jó hozzá, de a teljesítmény amit írt az simán nem igaz.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
annyira nem ertek hozza (mint Balu) de a 8800 mah eleg kamu.
jo hogy atomeromuvet nem adnak hozza.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

Manac

Manac

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Üdvözletem a Nagyérdemûnek!

Új vagyok a topikon, olvastam itt sokat, de nem eleget.

Kérdésem lennének a rutinosabb sporttársakhoz:

hazai aukciós oldalon kinéztem egy noname távolkeleti külsõ aksis lámpát, konkrétan ezt:

Kerékpár bicikli fej lámpa CREE XML XM-L T6 1200lm - Vatera.hu

Feltöltött kép
Feltöltött kép

Van-e valakinek tapasztalata az ilyen márkátlan termékrõl, esetleg egy ilyen, vagy hasonló lámpáról?
Ha a hirdetésben hozott paramétereket teljesíti a termék, még jó is lenne, de kérdés, hogy tényleg azokból a komponensekbõl áll-e össze lámpa, mint amit ráírnak.

A 10eFt körüli ár csábítóan hangzik, a funkciók nekem megfelelnének. Inkább alkalmi, mint mindennapos használatra kellene.

Minden véleményt szívesen fogadok.

Üdv:

Manac

Szimba

Szimba

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Köszi még egyszer a segítõ ötleteket, csatlakozócsere lett a megoldás.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Kicsit off ! de elmondom, hogy a zsugorcsõnek még egy helyen van haszna a bringán. Én a felsõcsövön futó bovdeneket zsugorcsõben futtatom a tartószemek között. Így sokkal kulturáltabb néz ki, mint ha szabadon lennének.
Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

...érdemes olyat venni amelyik gyantás és addig melegíteni amíg a gyanta elkezd kifolyni ekkor tökéletesen vízhatlan.

A lomexben mindig 50%-al kalkulálnak, persze Te biztosan jobban ismered mint szakmabeli felhasználó.
Van nekik olyan is ami gyantás, múltkor láttam. Ki is van "plakátolva" a boltban egy A4-es lapon, hogy abból is van választék.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
A zsugorcsõ kb25-33%-ra zsugorodik össze (típus függõ, de rá van írva) érdemes olyat venni amelyik gyantás és addig melegíteni amíg a gyanta elkezd kifolyni ekkor tökéletesen vízhatlan.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Akkor már csak a végkifejlet van hátra, a javítás. :)

Még másik megoldás, mint korábban írtuk :
A csatlakozót fel kell hasítani.
A szakadást meg kell forrasztani.
A gyári felvágott burkolat helyett hõre szûkülõ úgynevezett zsugorcsövet kell ráhúzni
és öngyújtó láng hõjével rázsugorítani. ..és kész.

Zsugorcsõ kapható a legkülönbözõbb átmérõkben a www.lomex.hu oldalon található boltban, méteres darabokban
és láng mellett kb. az átmérõ felére húzódik össze.

Feltöltött kép

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..