Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Posted 2013. March 02. - 00:32
Posted 2013. March 02. - 00:30
A fényforrás szabványos CREE xml led benne, tehát cserélhetõ:
ezt már megnéztem. Az akkupak is bizonyára klónozható, de azt most még inkább békén hagyom.
A LED meghajtó elektronika számomra a talány. Az bizonyára nem javítható, valami spec. IC vagy ragaccsal lebutkolt hibrid áramkör lehet. Az is kiváltható, de macerás, nem férne be az eredeti házba. Az egy gombos funkcióválasztás sem oldható meg egyszerû elemekkel szvsz.
Posted 2013. March 01. - 23:43
Posted 2013. March 01. - 23:07
Ezeknél a Li-ion akksiknál nem gond a párhuzamos kapcsolás?
Ugye a 4 cellának nem lehet pontosan ugzanaz a kapacitásaés a besö ellenállása,így önkisülés gyorsabban lezajlik. A töltésnél sem szerencsés a párhuzamos kapcsolàs azt hiszem.
Én tuti nem kötném így. Inkább sorba az összeset, majd dc-dc konverterrel beállítani a szükséges tápfeszt. Ezeknek már van vagy 95%-os hatásfoka.
Kíváncsi lennék, h ennek a pilácsnak mekkora fénye van a régi 1.25W-os power ledes photonomhoz képest.
Posted 2013. March 01. - 23:01
Ugye a 4 cellának nem lehet pontosan ugzanaz a kapacitásaés a besö ellenállása,így önkisülés gyorsabban lezajlik. A töltésnél sem szerencsés a párhuzamos kapcsolàs azt hiszem.
Posted 2013. March 01. - 20:33
Kérdés: az akkuk hogyan vannak kapcsolva a pakkban, sorosan, párhuzamosan vagy vegyesen? Nem találom a multiméteremet, így pillanatnyilag nem tudok mérni.
Üdv:
Manac
A leírás alapján (8800 mAh, 4,2V-os töltõ) párhuzamosan lehetnek kapcsolva.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2013. March 01. - 20:29
Köszi, ölég látványosan villog, most teljesen örülök.
Goranga!
Tartsd benyomva az üzemmód kapcsolót pá másodpercre, elvileg akkor átvált villogóra.
Posted 2013. March 01. - 19:53
Nos, a cuccost megvettem.
Mûködik a lámpa, világít három fokozatban, villogó funkció nincs, de nem is hiányzik, arra ott a fixen telepített gazdaságos villogó.
Indul a tartósteszt (kpróbaüzem, isütés, töltés).
A fénye jó, de nincs összehasonlítási alapom.
Kérdés: az akkuk hogyan vannak kapcsolva a pakkban, sorosan, párhuzamosan vagy vegyesen? Nem találom a multiméteremet, így pillanatnyilag nem tudok mérni.
Üdv:
Manac
Tartsd benyomva az üzemmód kapcsolót pá másodpercre, elvileg akkor átvált villogóra.
Posted 2013. March 01. - 15:13
Mûködik a lámpa, világít három fokozatban, villogó funkció nincs, de nem is hiányzik, arra ott a fixen telepített gazdaságos villogó.
Indul a tartósteszt (kpróbaüzem, isütés, töltés).
A fénye jó, de nincs összehasonlítási alapom.
Üdv:
Manac
Posted 2013. February 28. - 20:51
Posted 2013. February 28. - 20:09
A tízezer pénz nálam a fájdalomküszöb.
Ez a lámpa végülis jó kiállásúnak tûnik, az akksi valõs kapacitásáról meg csak utólag tudnék meggyõzõdni.
Rágódom még rajta egykicsit....
Posted 2013. February 28. - 19:25
en tovabbra is maradtam az agydinamos vilagitasnal es nagyon meg vagyok vele elegedve annak ellenere hogy suntour.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Posted 2013. February 28. - 19:18
Ekkora áram leadására viszont csak a jó minõségû, Panasonic, SANYO akksik képesek. A kínai szarokból mint ez az akksi is, max 1.200mAh-t lehet kicsikarni, úgyhogy az a pack nem tud 5.000mAh-t se.
A lámpa maga amúgy teljesen OK. És az akksi is jó hozzá, de a teljesítmény amit írt az simán nem igaz.
Posted 2013. February 28. - 18:41
jo hogy atomeromuvet nem adnak hozza.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Posted 2013. February 28. - 18:27
Új vagyok a topikon, olvastam itt sokat, de nem eleget.
Kérdésem lennének a rutinosabb sporttársakhoz:
hazai aukciós oldalon kinéztem egy noname távolkeleti külsõ aksis lámpát, konkrétan ezt:
Kerékpár bicikli fej lámpa CREE XML XM-L T6 1200lm - Vatera.hu
Van-e valakinek tapasztalata az ilyen márkátlan termékrõl, esetleg egy ilyen, vagy hasonló lámpáról?
Ha a hirdetésben hozott paramétereket teljesíti a termék, még jó is lenne, de kérdés, hogy tényleg azokból a komponensekbõl áll-e össze lámpa, mint amit ráírnak.
A 10eFt körüli ár csábítóan hangzik, a funkciók nekem megfelelnének. Inkább alkalmi, mint mindennapos használatra kellene.
Minden véleményt szívesen fogadok.
Üdv:
Manac
Posted 2013. February 16. - 20:45
Posted 2013. February 07. - 02:33
Posted 2013. February 06. - 21:22
A lomexben mindig 50%-al kalkulálnak, persze Te biztosan jobban ismered mint szakmabeli felhasználó....érdemes olyat venni amelyik gyantás és addig melegíteni amíg a gyanta elkezd kifolyni ekkor tökéletesen vízhatlan.
Van nekik olyan is ami gyantás, múltkor láttam. Ki is van "plakátolva" a boltban egy A4-es lapon, hogy abból is van választék.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2013. February 06. - 19:27
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2013. February 05. - 23:10
Még másik megoldás, mint korábban írtuk :
A csatlakozót fel kell hasítani.
A szakadást meg kell forrasztani.
A gyári felvágott burkolat helyett hõre szûkülõ úgynevezett zsugorcsövet kell ráhúzni
és öngyújtó láng hõjével rázsugorítani. ..és kész.
Zsugorcsõ kapható a legkülönbözõbb átmérõkben a www.lomex.hu oldalon található boltban, méteres darabokban
és láng mellett kb. az átmérõ felére húzódik össze.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..