Nem akarok már mástól függni és idõhöz sem szeretnék kötve lenni, így úgy döntöttem, hogy beruháznék egy elsõ lámpába. Amit mindenképp elvárnék tõle, hogy két város között kivilágítatlan úton (vak sötétben) egy 25 km/h-ig tökéletesen lássam magam elõtt az utat. Olvasgattam a topicot és a Sigma Lightster a best buy úgy 10 ezerig, ha minden igaz, ami nem is kerül ennyibe. Vajon ez ellátná ezt a feladatot? Esetleg ha erdõben sötétedne rám, kitalálnék vele? Ami szimpatikus: a bekapcsoló gomb nagyon jó helyen van és van rajta elem lemerültség jelzõ LED is. A 20 órás üzemidõ több, mint elég. Csak világítson, nem kell hogy tudjon villogni is, mert erre van más. Továbbá szimpatikus, hogy 4db AA elemmel mûködik. Nekem pedig van 8 db (ebbõl 4-6 db mindig fölösleges/tartalék) Eneloop aksim. Ja, a design nálam mindent visz. Szükséges jobbat vennem a fent jegyzett Sigma lámpánál? Ha igen, ha nem, érdekességbõl mi lenne a következõ árkategóriás best buy lámpa? És az miben, hogyan nyújtana többet?
lighster adott célra tökéletes, nagyon szépen és erõsen világít és töksötét erdõben is használható, mert elég magasra is vilgít és szép egyenletesen terít, mármint biztonsággal lehet vele haladni, nem kell ott éjszakázni vele
a 20 óra eneloopal... nem tudom, télen szoktam ugye rendszresen használni, akkor kb. 10 óra jön össze vele, de az hidegben, nyáron azért jóval többet is elmegy, az biztos, hogy egy feltöltött szett elemmel nem kell az erdõben éjjszakáznod
ilyen szempointból hasznos is, ha van nálad egy tartalék szett elem, mert eneloop aksinál már tényleg csak akkor vált pirosra a merülésre figyelmeztetõ fény, ha már majdnem kilehelte magát, gagyibb aksikkal valamivel korábban (gondolom hamarabb esik a feszültségük)
ncc1701
volt nekem is ilyen photon ledem (ami aztán szétesett és elromlott), de a lighster sokkal jobb kerékpáros lámpa, nem csak erõsebb, de sokkal jobb a foncsorozása is (nem körben világít, mint egy sima zseblámpa), valamint min. 5x annyit világít, de inkább még többet