Álljon itt néhány építészetbõl vett példa. Elõször is ha építész lennél a határidõcsúszásaid miatt már olyan kötbéreket nyomtak volna rád, hogy csõdöt jelenthetnél. Másodszor, ha a megrendelõ babás korlátot akar gipszoroszlánnal, akkor vagy megcsinálod, (esetleg próbálsz egy kicsi újat is kihozni a témából) vagy azt mondod, hogy nem vállalod. Ahogy nagy tanítónk Makovecz Imre mondja, hogy a tervezést, az alkotómunkát nem pénzért csináljuk, hanem úri jókedvünkbõl. Nem az a fontos, hogy mennyit fizetnek, hogy fizetnek-e egyáltalán, hogy mennyit szenvedünk a házért, hanem a végtermék. Idealista filozófia, amivel építészként nem tudok azonosulni, egyszerûen azért nem, mert alapjában véve hányok ettõl a szakmától. Olyan dolgokkal kapcsolatban azonban, amit szeretek, maximálisan magamévá teszem. Merem feltételezni, hogy szereted azt amit csinálsz. Ebben az esetben hasonlóképpen fanatikus hozzáállást várunk el tõled.
Mindannyian�.
Végül én is ontopic leszek. A honlap nemlétével kapcsolatos kifogásod nagyon gyenge. Sokkal jobb amit a Bikkmagban nyilatkozol: �Nagyon régóta szeretném már megcsinálni, de van egy hátulütõje is: esetleg jön rendelés :-))). Azért hátulütõ, mert amíg nem tudok határidõt mondani, addig nem fogok nyúlni semmiféle reklámhoz.� No comment.
Mégegyszer, nagy öröm, hogy megjelentél, és egy bizonyos országúti 40-es tányérral kapcsolatban, ami �...olyan lesz mint a Dura Ace, csak jobb...� várlak egy pengeváltásra, ha van kedved hozzá.
Üdv: nervex
Na, egy offtopic maradt le: az autó témája:
Bevallom, félreérthetõ volt a kijelentés.
Nem veszélyeztetem mások életét, mint mondottam, nem tudok számodra más bizonyítékot felhozni, mint azt, hogy bónusz 10-ben vagyok, 17éve van jogsim, és sok100ekm-t vezettem. Igen, az utazósebességem 160, ezt legtöbbször hosszútávon hajtom végre, pl. amikor megyek csövekért. Megnyugtatlak, Magyarországon ritkán autózom, itt legtöbbször vonattal közlekedem! Mivel NEM veszélyeztetem más életét, ezért fontos számomra, hogy az autóm fontos részei is jó minõségûek legyenek, így új gumikat veszek rá, ami sajna drága dolg. Télen meg téligumit használok. Másfél évente cserélek fékfolyadékot, mivel az hidrofób, és nem csak mûszaki elõtt jó az autóm.(Ja, és szinte sosem iszom alkoholt, vezetés elõtt meg soha) Ha neked egy potenciális veszélyforrás vagyok, hát ez van! Nem a lassú autós a biztonságos, hanem a figyelmetlen! Ez egy általános tévhit. Temperamentumom tehet talán arról, hogy egy relatív gyorshajtó vagyok. Remélem ezt nem kell megmagyaráznom. Vezetés közben viszont agresszió jelei nem mutatkoznak! ;D
Na és most pedig a leveled talán legnagyobb ellentmondására próbálnék rávilágítani:
"ha a megrendelõ babás korlátot akar gipszoroszlánnal, akkor vagy megcsinálod, (esetleg próbálsz egy kicsi újat is kihozni a témából) vagy azt mondod, hogy nem vállalod. "
Na pont ez volt a Puch vázaddal! Nem vállaltam el! Mi lett belõle? Lenéztelek, mert csak egy szar Puchod van! Na ezt értse meg valaki! ???
Mivel elmondásod szerint építész lett belõled (Gratula!!!), ezért sajnos nálam abba a kategóriába kerültél, akinek a véleményét lényegesebben kritikusabban bírálom, hiszen egy mérnök nem írhat vadakat! Nagyon szomorú, hogy hánynod kell a szakmádtól. Tényleg nagyon rossz lehet ez a lelki béke hiánya, bízom benne, hogy mielõbb megoldódik ez a probléma.(Ez most nem ironikus, hanem halál komoly!)
Makovecz Úr biztos sok szép dolgot alkotott, de ez egy Bullshit, amit írtál! Okés, majd megmondom a gyerkõceimnek, hogy ma nem eszünk semmit, viszont milyen szép vázat hegesztettem!
Bazz, ezt nem gondolod komolyan! Lehet, hogy te már átformáltad magad mûvésszé, én sosem leszek az!
Érzem belülrõl, hogy nem leszek az! Amikor megkaptam a nívódíjat az országúti gépemre, odajött egy designszemüveges elszállt csávó, és fennkölt kérdezte, hogy mit éreztem, amikor megalkottam ezt a csodálatos gépet!
Hú, nem is tudtam mit válaszoljak! Azt, amit ez a manó szertne hallani, vagy az igazat. Végül is az igazat mondtam neki: álmos voltam, mert már kezdett a beadási idõ elfogyni, és szart sem aludtam.
A pénzdíjnak nagyon örültem. Nem azért, mert pénzéhes lennék, hanem azért, mert a kalapom mellé tûzhetem az ötleteimet, ha nincs pénz a megvalósításukra. A Díjamat meg anyámnak ajándékoztam szülinapjára, ami az átadás idõpontjában volt. Elõre kell nézni, egy aktív, alkotni akaró ember nem ülhet el a múlt sikerein.
Amúgy tényleg abban az örömben van részem, hogy szeretem csinálni azt, amit csinálok!
A honlappal kapcsolatos mondandóm lehet, hogy neked gyenge, de ez a teljes igazság!
A bikemag-ban elhangzott dolog a vicces megközelítése volt a dolognak, ennyi!
Végezetül annyit, hogy nem kívántalak semmivel sem megsérteni, de tényleg valami más problémát, valami mély elkeseredést vélek benned felfedezni, aminek nem én vagyok az oka. A seggberúgás meg nem a megoldása.
Üdv.: Yasec