Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

yasec.hu

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
637 hozzászólás a témában

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

Én csak egyet nem értek: Miért olyan pofátlanul drágrán adod a vázaid? Szerintem 30-40%-kal igazán vihetnéd lejjebb is - függetlenül attól, hogy mennyi idõt foglalkozol vele.

szerinted tényleg mindegy mennyit foglalkozik vele??
lehet hogy azért drágább mert nem egy 12 éves tajvani gyerek csinálja marék rizsért

És inkább megveszem a sorozatgyártott tájváni Konát... mert az megbízhatóbb egy kicsit!

vedd meg nyugodtan, nem muszáj minden birkának yasec vázzal mennie!!

Igen, most ez az iromány fikázás akar lenni, mert szeretnénk, ha minõségibb cuccokat gyártanál, és a neved többet jelentene a jelenleginél!

én meg azt szeretném ha továbbtanulnál.

Hú, micike, jól megkavartál, hogy még idézõjelet sem tettél ki! ;D
Végül is aztán levettem, amit akartál írni!
Egy beleszólás: aki nem Yaseccal nyomja, az nem birka! De tényleg mindenkinek saját szabadsága, hogy mivel nyomja! Részemrõl sosem fikáztam a többi terméket. Részmegoldásokat már igen, de az egy másik tészta!

Üdv.: Yasec

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

Ami vitathatatlan, Yasec megél abból amit csinál, dögivel van megrendelése, vagyis van igény a munkájára.

Hali! Nem, a Yasec nem abból él, van dögivel melója, de nem 100%-ban kerékpáros téma. Amúgy a cég biztonságát egy ipari ingatlan adja, amit bérbe adok. Ezzel lehetett az ilyenfalyta, nem termelésorientált céget "bebiztosítani".

Ha "igaz magyar ember" lenne az itteni elvárások szerint, akkor napi 20 órát dolgozna, és minden igényes magyar bringásnak vázat építene, persze mindezt bagóért (elkölteni ugysem tudná a pénzt, idõ hiányában), cserébe ott a dicsõség, hogy igazi magyar márka, hálás nemzet stb.

;D ja, valahogy úgy!

Ehelyett éli az életét, mert megteheti.
Mert nincs még valaki, aki utánacsinálná, bármilyen rossz cuccokat csinál is (bár én azért eddig több jót hallottam, mint rosszat).

Hát mondjuk ez azt takarná, hogy elülhetek a babérjaimon, ez meg nem áll fenn. Nálam is több a pozitív visszajelzés, mint a negatív! Pedig ez köztudott, hogy nem vagyok sértõdõs! Mondjuk azt a negatív kritikát útálom, aminek a mozgatója az irigység! Az irigységet generell útálom, én még sosem voltam irigy!
A vázkészítõ idõszakom alatt még "csináltam" két gyereket is, lányom már suliba jár, fiam meg ovis, szóval családapaként is meg kell felelnem! ;D De ez egy nagyon jó dolog!!!

Tehát minden vállalkozó szellemû tehetséges ember elött itt a lehetõség, Yasec megmutatta van piac: el lehet adni a cuccokat, ha még nem is mindig tökéletes. Valószínüleg a Yasec cuccoknál gyengébbeket is el lehet adni, ha cserébe pontosan, elõzékenyen vagyis "ügyfélközpontúan" dolgozol.
Ha meg tudsz olyan jókat csinálni mint Õ, akkor idõvel letolhatod a pályáról, és akkor talán Yasec is többet ad majd a pontosságra, mert kénytelen lesz. Vagy keres magának más területet, ahol nincs konkurencia.

A mûködésünk alatt már sokan beadták a kulcsot, a piac kiszámíthatatlan, és változékony. Ha valaki ennek ellenére mégis úgy dönt, hogy ezt a szakmát válsztja, hát csak rajta! Mint mindennek, ennek a szakmának is vannak pozitívumai is, és negatívumai is! Egy jó tanács: ne legyen a környéken gazdasági tanácsadó!

Apropó Yasec: Igaz, hogy mostanában inkább az autóiparban tevékenykedsz?

"Inkább" az nem igaz, "is" már jobban fedi a valóságot! Mint írtam, gépész vagyok!
Egyet tudok biztosan mondani: fegyverekkel soha sem fogok foglalkozni! Azokat útálom, még a régi, múzeális cuccokat is.

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

Álljon itt néhány építészetbõl vett példa. Elõször is ha építész lennél a határidõcsúszásaid miatt már olyan kötbéreket nyomtak volna rád, hogy csõdöt jelenthetnél. Másodszor, ha a megrendelõ babás korlátot akar gipszoroszlánnal, akkor vagy megcsinálod, (esetleg próbálsz egy kicsi újat is kihozni a témából) vagy azt mondod, hogy nem vállalod. Ahogy nagy tanítónk Makovecz Imre mondja, hogy a tervezést, az alkotómunkát nem pénzért csináljuk, hanem úri jókedvünkbõl. Nem az a fontos, hogy mennyit fizetnek, hogy fizetnek-e egyáltalán, hogy mennyit szenvedünk a házért, hanem a végtermék. Idealista filozófia, amivel építészként nem tudok azonosulni, egyszerûen azért nem, mert alapjában véve hányok ettõl a szakmától. Olyan dolgokkal kapcsolatban azonban, amit szeretek, maximálisan magamévá teszem. Merem feltételezni, hogy szereted azt amit csinálsz. Ebben az esetben hasonlóképpen fanatikus hozzáállást várunk el tõled.
Mindannyian�.

Végül én is ontopic leszek. A honlap nemlétével kapcsolatos kifogásod nagyon gyenge. Sokkal jobb amit a Bikkmagban nyilatkozol: �Nagyon régóta szeretném már megcsinálni, de van egy hátulütõje is: esetleg jön rendelés :-))). Azért hátulütõ, mert amíg nem tudok határidõt mondani, addig nem fogok nyúlni semmiféle reklámhoz.� No comment.

Mégegyszer, nagy öröm, hogy megjelentél, és egy bizonyos országúti 40-es tányérral kapcsolatban, ami �...olyan lesz mint a Dura Ace, csak jobb...� várlak egy pengeváltásra, ha van kedved hozzá.

Üdv: nervex

Na, egy offtopic maradt le: az autó témája:
Bevallom, félreérthetõ volt a kijelentés.
Nem veszélyeztetem mások életét, mint mondottam, nem tudok számodra más bizonyítékot felhozni, mint azt, hogy bónusz 10-ben vagyok, 17éve van jogsim, és sok100ekm-t vezettem. Igen, az utazósebességem 160, ezt legtöbbször hosszútávon hajtom végre, pl. amikor megyek csövekért. Megnyugtatlak, Magyarországon ritkán autózom, itt legtöbbször vonattal közlekedem! Mivel NEM veszélyeztetem más életét, ezért fontos számomra, hogy az autóm fontos részei is jó minõségûek legyenek, így új gumikat veszek rá, ami sajna drága dolg. Télen meg téligumit használok. Másfél évente cserélek fékfolyadékot, mivel az hidrofób, és nem csak mûszaki elõtt jó az autóm.(Ja, és szinte sosem iszom alkoholt, vezetés elõtt meg soha) Ha neked egy potenciális veszélyforrás vagyok, hát ez van! Nem a lassú autós a biztonságos, hanem a figyelmetlen! Ez egy általános tévhit. Temperamentumom tehet talán arról, hogy egy relatív gyorshajtó vagyok. Remélem ezt nem kell megmagyaráznom. Vezetés közben viszont agresszió jelei nem mutatkoznak! ;D

Na és most pedig a leveled talán legnagyobb ellentmondására próbálnék rávilágítani:
"ha a megrendelõ babás korlátot akar gipszoroszlánnal, akkor vagy megcsinálod, (esetleg próbálsz egy kicsi újat is kihozni a témából) vagy azt mondod, hogy nem vállalod. "
Na pont ez volt a Puch vázaddal! Nem vállaltam el! Mi lett belõle? Lenéztelek, mert csak egy szar Puchod van! Na ezt értse meg valaki! ???

Mivel elmondásod szerint építész lett belõled (Gratula!!!), ezért sajnos nálam abba a kategóriába kerültél, akinek a véleményét lényegesebben kritikusabban bírálom, hiszen egy mérnök nem írhat vadakat! Nagyon szomorú, hogy hánynod kell a szakmádtól. Tényleg nagyon rossz lehet ez a lelki béke hiánya, bízom benne, hogy mielõbb megoldódik ez a probléma.(Ez most nem ironikus, hanem halál komoly!)
Makovecz Úr biztos sok szép dolgot alkotott, de ez egy Bullshit, amit írtál! Okés, majd megmondom a gyerkõceimnek, hogy ma nem eszünk semmit, viszont milyen szép vázat hegesztettem!
Bazz, ezt nem gondolod komolyan! Lehet, hogy te már átformáltad magad mûvésszé, én sosem leszek az!
Érzem belülrõl, hogy nem leszek az! Amikor megkaptam a nívódíjat az országúti gépemre, odajött egy designszemüveges elszállt csávó, és fennkölt kérdezte, hogy mit éreztem, amikor megalkottam ezt a csodálatos gépet!
Hú, nem is tudtam mit válaszoljak! Azt, amit ez a manó szertne hallani, vagy az igazat. Végül is az igazat mondtam neki: álmos voltam, mert már kezdett a beadási idõ elfogyni, és szart sem aludtam.
A pénzdíjnak nagyon örültem. Nem azért, mert pénzéhes lennék, hanem azért, mert a kalapom mellé tûzhetem az ötleteimet, ha nincs pénz a megvalósításukra. A Díjamat meg anyámnak ajándékoztam szülinapjára, ami az átadás idõpontjában volt. Elõre kell nézni, egy aktív, alkotni akaró ember nem ülhet el a múlt sikerein.
Amúgy tényleg abban az örömben van részem, hogy szeretem csinálni azt, amit csinálok!

A honlappal kapcsolatos mondandóm lehet, hogy neked gyenge, de ez a teljes igazság!
A bikemag-ban elhangzott dolog a vicces megközelítése volt a dolognak, ennyi!

Végezetül annyit, hogy nem kívántalak semmivel sem megsérteni, de tényleg valami más problémát, valami mély elkeseredést vélek benned felfedezni, aminek nem én vagyok az oka. A seggberúgás meg nem a megoldása.

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

Ja, hû!
Hali! Nem nyestem be az idézetet, mert sok lett volna.
Remélem nem hagyok ki semmit sem, ha mégis, írd meg!
-Igen, elolvastam az egész topicot.
-ha egy konkrét mûszaki probléma nincsen bõvebben kifejtve, az nekem négyszögletû kerekerdõ. ;D
-NINCSEN szégyenérzetem, és nem is lehet bennem ilyet kelteni. Kivétel a határidõ, amit beismerek. Mûszaki "baklövéseim" után sem "szégyenérzetem" van, hanem beismerésem az esetleges hibákért. De nem lelkizem rajtuk, hanem megpróbálom orvosolni õket. De ez nem a szégyenérzet kategória.
-Bánki Donát GMF: Na itt kezdtem meginogni, hogy egy pszichológus esete lehetsz. Halál komoly nem akarlak sértegetni, de azért most már tényleg gondolj bele! Tudom, írtad, hogy nem az én hibám, de mégis megemlítetted, mint negatívum. Továbbra is kitartom amellett, hogy igen is jó iskola a Bánki, nagyon örülök, hogy oda járhattam, és tisztelem a tanáraimat. Lehet, hogy a nézeteid már ott is gondot jelenthettek? Neked nem kell seggberúgás, ahogyan írtad, csak valami más segítség, hogy átgondolhasd, helyén vannak-e az ideológiai dolgaid.
-Nem szerkesztettem át a Puchodat, mert NEM akartam veled kiszúrni! Egy ilyen vázátalakítás már majdnem egy új vázépítés melója. Ezt már akkor tudtam, és pont azért nem csináltam meg, mert szarabbul jöttél volna ki. Használt gépet vegyen az, akinek kevés a pénze. Soha nem néztem le azokat, akiknek kevés apénzük, és még soha nem mondtam senkinek, hogy az enyémet vegye meg! (Még csak nem is utaltam rá) Egy haverom a lomisoktól vett egy régi országútit 3000Ft.-ért. Még az is többet ért a te gépednél. Úgy beszélsz rólam, mint egy köcsög gazdagról, aki nem érti meg a szegény kisember dolgait. Nem tehetek róla, hogy az osztrák szemetesbõl kiguberált 600AX-es hajtókarom ilyen komplexusokat váltott ki belõled. Nekem sem volt sosem pénzem a bicajomra, innen kezdõdött a vázkészítési dolgom is. Ezt is tudtad. Én nem felejtem el azt, hogy honnan indultam.
Vági Sanyiékat hagyjuk. :(
-Orgia TT0,9:
Na ez valami észbontó eszmefuttatás volt! Most viszont nekem kellett talán egy életre csalódnom benned!
Bazz, aszt vágod a fejemhez, hogy azért, mert nem rángattam vissza a vázadat, ezért csalódtál bennem?
Felelõsséggel kell tennem azt, amit teszek! Még senkit sem küldtem kórházba, és nem is akarok! Az, hogy te saját szakálladra megléptél valamit, és mûködik, az egy másik dolog! Igen, biztos nagyjából helyén van a vázad, de nem pont ott. Ha egy csõ hajlik, zömül, az már soha nem megy vissza a helyére. Mi nem csinálunk efféle huzatásokat, akkor sem, és azóta sem. Tessék sufnituningot alkalmazni, DE kizárólag saját felelõsségre!
Büszkén vállalom az akkori kijelentésemet! Szégyenérzet? Ugyan már! Ezért BIZTOSAN nem! Hallatlan! :-X
-Az AMP villa már készen van (egy ideje), de ezek szerint Milánnak sem olyan fontos most.
-Nem fogom Német Balázst felvilágosítani elsõváltó ügyben! Igen is meg lehet oldani az elsõváltó felfüggesztést bilincs nélkül, kérdés, hogy mennyi melóval jár. Ha neki az tetszik, akkor olyat fog venni. NEM osztályozza a vázakat en a kialakítás.
-Melyik az a versenyzõ, aki félévente hozza a vázát javításra, és heteket vár rá?
Esetleg egy újabb infóhiány? ::)
A Triálosoknál, ahol természetszerûen gyakrabb ez az eset, sokszor még 24 órán belül is visszakapták a javított vázat, de a 48órán belüli a gyakorlat. Kérdezz rá bátran, a versenyzõkre!
-Triatlonosok: na erre is kiváncsi vagyok ám! Konkrétumok??? Biztos össze tört halomra egy csomó váz, de mindenki mazoista, és nem veszi igénybe a javítás lehetõségét, inkább eldobja! Ja, totál hihetõ!

Na, mindjárt folytatom, még meg kell néznem mire kell választ adnom!

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

Kedves Yasec!

Én csak egyet nem értek: Miért olyan pofátlanul drágrán adod a vázaid? Szerintem 30-40%-kal igazán vihetnéd lejjebb is - függetlenül attól, hogy mennyi idõt foglalkozol vele.

Van errefele néhány triálos srác, akik sorra dobják ki a vázaidat (najó, túlzás hogy kidobják - rásózzák valakire), éjjel-nappal törnek a vázaid. a legtöbben a Magellán triál vázaira, de legfõképp a Monty-ra térnek át, és kit érdekell a Hand-made, megbízható vázuk lesz. És több értelme van, ha évente törik el azokat a vázakat, mint a tiedet 3 havonta, vagy sûrûbben, addig a váz nálad van, a srác nem tud bringázni.... majd késõbb, amikor újfajta rendszerek jönnek majd, pl. más átmerõjû fejcsõ, másmilyen fékrögzítési mód, stb. akkor is majd viszik vissza hozzád az addigra már õsöreg vázaid. Egyetlen értelme van a cuccaidnak - értékálló. Személy szerint én is csináltattam volna veled egy ugráló vázat (hand-made, egyedi cuccom lenne, meg miegymás), de eltántorítottak tõle, hogy annyi pénzt nem ér meg, mint amennyit te elkérsz. Mert nekem egy MEGBÍZHATÓ váz kell, ami fontosabb az egyediségnél. És inkább megveszem a sorozatgyártott tájváni Konát... mert az megbízhatóbb egy kicsit!

Szal valamit kezdj magaddal énszerintem, mert ez így nem jó. Vagy gyárts normálisan, vagy olcsóbban, vagy mindkettõ!

Igen, most ez az iromány fikázás akar lenni, mert szeretnénk, ha minõségibb cuccokat gyártanál, és a neved többet jelentene a jelenleginél!

Hali!
Megígértem magamnak, hogy válaszolok még az általam [bullshit] kategóriába tartozó megszólalásokra is. (Bocs, nem akartalak megbántani ;) )
Azért kerül ennyibe, mert ennyibõl jön ki! Neked tényleg az a tippem, hogy csináljál te is ilyesmit, aztán majd rájössz! Azt, hogy az idõ tényezõt hogy sikerült ebbõl kioperálnod, az máig rejtély számomra. Az árakban nem a gépész világ által elfogadott megmunkálási árakat számolom, hanem bõven alatta. Fröccsöntõ szerszámokat láényegesen drágábban javítok. Ott nem reklamál viszont senki.
"sorba dobják ki", vagy "sorba sózzák rá", k.jó! Ameddig van olyan hülye, aki megveszi, miért ne csinálják? Vagy talán nem is olyan hülyék azok, akik vesznek egy triálvázat garival??? Mennyémá!
Ki az a batrom, akinek eltörik a váza, és nem hozza vissza, pedig ingyen megcsinálom? Na ezért nem hiteles a te hozzászólásod!
Vegyenek csak Monty-t! Volt az Örsnek is, 2 hónap után tört el, és nem volt rá gari. Utána az Örs nem változott meg, viszont a miénkkel az elsõ repedésig 7 hónapig azzal tekert. Ja, azt már nem is mondom, hogy több mint fél kg-al könnyebb volt a miénk. Reméélem tudod, hogy ez egy váz esetében mit jelent.
Tényleg nem értem a leveledet. Nem szeretsz, okés! De ha ez neked elégtétel, hogy ilyeneket írj, akkor tedd meg! Majd mindenki eldöntheti, kinek hihetõ a véleménye. Én konkrétumokat írtam!

Ezúton is szeretném megköszönni Balázs Petinek (Triál) az új országos csúcs felállítását "magasugrásban"! ;D
Mert kell a könnyû triál váz! ;D ;D ;D

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

link=board=7;threadid=3380;start=45#msg164836 date=1077617816]
elsõ véleményem a témával kapcsolatban: ha valaki egyedi vázak gyártásába kezd, és azok jók lesznek, akkor elõbb-utóbb mindenképpen isten lesz belõle, lásdd kalle nicolai. ez nem akarat/nem akarat kérdése.

kettõ: biztos van fogalomzavarom, hiszen nem vagyok képben azzal kapcsolatban, hogy mire is vonatkozik a garancia, de ahogy levettem, csak a hegesztésre. ez gáz. én, ha vázgyártó lennék, és bevállalnám az élettartam garit, akkor az egész vázra tenném, nem részekre. ez olyan, mintha az autódban csak a motorra vállalnának garanciát, a váltómûre már nem. jöhetsz azzal, hogy a csõszettet gyártó nem megbízható (lásdd triatlonos eset) de akkor nem kell használni. nem ennyire egyszerû? minek 0.6-os falvastagságú csõbõl váz, ha eltörik?
milyen garancia az, hogy ha eltörted, akkor megjavítom? a garancia nem arra vonatkozik, hogy nem lehet eltörni? (persze normális felhasználás mellett, hiszen tudom, hogy minden törhetõ - lásdd bender)
vagy legalább akkor ha eltöröm, akkor másik váz.
biztos egyszerûbb megjavítani, de az én szememben az az image, amit az "örök élet" garancia képvisel, jelentõsen sérül azzal a képpel, hogy "megjavítom, ha mégis baja lenne".
ez a garancia úgy él a szememben, hogy a vázam mindent kibír, ha mégsem, akkor kapsz egy másikat. nem így normális?
lehet velem vitatkozni, de meggyõzni valószínûleg nem. ;)

Hali!
Hogy szeretnék én meggyõzni egy americalovert??? Sehogy! ;D
Tegyél légyszi különbséget versenysport és más felhasználás között. Ha ez sikerül, már rájöhetsz, hogy hogyan van ez a falvastagságokkal, stb...
NEM VÁLASZTOTTAM ROSSZUL CSÕGYÁRTÓT, máig kitartok a számomra világ legjobbjának tartott Dedacciai mellett. Nem történt még gond a csõvel. korábban már leírtam, miért ilyen a gari. Ez nem zárja ki azt, hogy nem fogom másként megcsinálni.

Amúgy meg elég szar pozíció, ha Istent avatnak belõled, majd lefikáznak, mert egy Isten ilyet nem tehet!
Erre csak azt tudom mondani, hogy mindenki számoljon el magával, hogy miért hitte azt, amit AKART hinni, és aztán kritizáljon.
Nem bírok foglalkozni érdemben azokkal az emberekkel, akik bálványt keresnek másban. Azokért ott a pszichológus!
Be real!
Csákó!

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

Kedves Yasec!

Miért nem mondtad meg, hogy mire kell? Akkor megkaptad volna azt a választ, hogy nem tudom arra megcsinálni.

Megmondtam 3szor is, bár a telefonbeszélgetést nem rögzítettem, írásos nyoma sincs, mert a honlapod akkor (s)nem mûködött.

A Hand built-nak nem az a lényege, hogy k.lassan. Még ha néha az is jön le belõle.

Tudom, hogy nem az a lényege, csak egy vesszõ maradt le, így helyes: "hand-built", kurva lassan.

De ez a sztori tényleg érdekelne! Konkrétumok???

Ez az volt, hogy láttam, aki hallotta, amikor mondták ;D (amit állítólag Te csináltál, de mégsem)
Ez egy zoggie DH váz támvilla erõsítése volt mindkét oldalon egy-egy 50X20mm-es lapkávala tárcsafék miatt. Gond nem volt vele egyébként.

Megint ki kell hogy ábrándítsalak! Még király sem vagyok, üzletembernek meg egyenesen csapnivaló.

A sztereotipiákat mindig táplálja valami, saját tapasztalat, mások tapasztalata, stb ez tény.... És tovább erõsödik, ha a támadott személy láthatatlan, nem reagál, nem állítja az ellenkezõjét. Most végre igen ;)

Ha esetleg úgy jött le, hogy megharagudtam volna rád, akkor ezért is bocs. Csak te is a gyorsan ítélõ bíróság része vagy, és az nem mindig célravezetõ, viszont egyszerû.

Dehogyis vettem úgy, remélem Te sem. Itt a fórumon sokan elég gyakran osztjuk egymást, de ennek talán csak az arctalanság az oka (sajnos). Aztán mindig minden elcsitul, szokni kell:)

üdv, lcs

Hali LCS!

Tényleg nem emlékszem már rá, hogy mit szerettél volna, ezért külön bocs.
Ezek a foltok sajna már megmaradnak az életemben, nem kis összevisszaság volt benne. Ezt rendbetenni évekbe kerül. De rajta vagyok, hogy ilyen téren (is) komoly ember legyek! ;D
Az a Zoggie téma meg még mindig homály, az tuti, hogy olyan nem volt, hogy valakinek kiadjam melóba a cuccost, aztán rámondjam, hogy én csináltam. Erre viszont élesen emlékszem, mivel sosem csináltam ilyet.
A hazudozás vádját nem lehet rám mondani, még ha bármi mást is, de azt biztos nem. A határidõkkel meg az volt a helyzet, hogy anno túl jóhiszemû voltam. Amiket akkor ígértem idõket, azokat nem azért tettem, mert dejó volt megszivatni bárkit is, hanem mert zöldfülû voltam, és nem bírtam bemérni, hogy mi meddig tart. Valamint egy kicsit túl pozitívan álltam hozzá a dolgokhoz, és mindenki extra nyügét megvalósítottam, ami minden esetben több idõt vett igénybe, majd amikor ezek egymásra rakódtak, már összejöttek a horror várakozási idõk.
Nem ez volt a cél, és megpróbáltam utána ezt a hibát nem elkövetni, és a határidõt betartani.
Ezek után persze jönnek azok a kijelentések, hogy nagy az arcom, már a kisemberrel nem is foglalkozom, különben is biztos külföldre dolgozom, blablabla.
Nem vagyok egy lelkizõs fajta, és belenyugodtam, hogy mindenkinek nem lehetek jó, mivel ellentétes dolgoknak kéne egyszerre megfelelnem.
A lelkiismeretem viszont meglehetõsen jó, mivel ezt az ember belülrõl érzi, hogy soha senkivel nem akart rosszat. Aki ismer, az tudja ezt. ;)

U.i.: ...és nekem mindig meg lehetett mondani, nem ültem sosem "magasan", ahonnan nagyot lehetett esni:)

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

Hisz aki jó üzletember, az nem ilyen garanciafeltételeket ad, sõt még azt az öngyilkos dolgot is bevállalja, hogy 1,5kg-os triálvázra garanciát ad, amikor a konkurrencia még a kilóval nehezebbre sem ad.
Ys.

en ugy tudom, hoyg mindenre ad garit
van olyan agy amire elettartam garit ad.

bar nem tudom mit jelent.
ezert meg is kerdem!
mit jelent az amikor azt mondja egy gyarto, hogy elettartam gari?
vagy mit kene jelenteni?

Hai Lor!

Ez is egy érdekes téma. Anno a Fat Chance-ra is biztos volt nagy gari, de miután megszûnt a cég, mindenki meg...hatta a gariját.
A másik véglet, hogy a cég ugyan létezik, a garancia is, de aztán bármikor ha akarod éevényesíteni, elhajtanak a francba. Na ez nem történik meg nálunk.
Ezzel a különös fogalmazással, ahogyan én körülírtam a garancia fogalmát, sokakból érdekes reakciókat váltottam ki. :o A lényeg, hogy az elvben van úgy, hogy a gari a hegesztésekre/forrasztásokra érvényes. Gyakorlatilag még sosem volt abból gond, hogy a csõ szart volna be. (Állítólag most van egy ilyen eset, egy régi cromo váz esetében) Természetesen gariban megcsinálom a vázat, mert ez az elsõ, és kilátásban sincsen egy tömeges eset, amit mondjuk én egyszemélyben nem tudnék finanszírozni.
Tudtommal még SENKIVEL SEM kellett vitáznom garancia miatt. Azért ez megfontolandó, melyik gyártó tudja ezt elmondani? Úgy 10 évre visszamenõleg?
A garanciával kapcsolatban a legtisztább téma a tapasztalat. Kérdezz meg mást, aki már esetleg azzal a márkával már járt úgy, hogy garis problémája volt. Ahogyan vele jártak el, az nagyjából igaz lehet, hogy veled hogy fognak eljárni.
Mondjuk ha az illetõ nagypofájú volt, akkor a kép nem biztos, hogy valós lesz.

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

Minden elismeresem a Tied Yasec, van legalabb valaki aki, nem a tavolkeleti piacot tamogatja!,es Magyar !..kell meg ennel tobb?? ;)
/tavolkeleten minden 10.dollar nuklearis fegyverkezesre megy !!! /

Gondolom van a vazra stb.. valami garancia , vagy valami..
ha nincs akkor annak is tudataban kell lennie az embernek.

Ha tetszik megveszem !!

Ha draga nem veszem meg , ha sz@r a gari nem veszem meg , ha lassan keszul nem veszem meg.

Ez ilyen egyszeru ,mindenki maga dont mit vesz, es ha sz@r nem kell tulkomplikalni .

Hali. Teljesen igazad van.
Annyit hozzáfûznék, hogy bár sokan rá akartak már vezetni, hogy én magam szóljam le a távolkeleti portékát, de én ezt sosem tettem. (Nem rólad van szó)
Õk is sok esetben nagyon igényes cuccot állítanak a vevõ elé, csak más kategória, amit õk csinálnak, meg más az, amit mi.
Azt nem tudtam, hogy mennyit költenek abból a pénzbõl mire, ha a fegyverek közé az is beszámít hogy ûrkutatás, akkor már nem valós az adat.
Szóval nekem semmi bajom a távolkeletiekkel. Szerintem jól együtt lehet velük dolgozni.
Na persze mint mindenhol, ott is vannak kivételek.

Üdv.: Ys.

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

OFF
http://www.gjt.bme.h...ira/zafira.html

hidrogén? na bumm. csak már azt láthatnánk, hogy rokkerzsoltinak víz folyik a kipufogójából. bocs
ON

...én meg már csak azt látnám, hogy milyen pofát vágnak a Pentagonban, amikor kiderül, hogy egy értéketlen anyagért vívták az utolsó háborút! ::)

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

üdv yasec. ;D

Jó Reggelit! ;D

shankee

shankee

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Egyébként csak meg kell nézni közelrõl egy YASEC vázat: váltó-tartó, közép-csapágy ház merevítései, csõcsatlakozások, bowden-vezetõk, de ha a váz bármely részét megnézed, és egy kicsit mélyebben belegondolsz, lehet, hogy valamit megértesz a dologból.
Volt szerencsém festetlenül látni a vázamat, úgyhogy hidd el, tudom, mit beszélek!
(Bár lehet, hogy elfogult vagyok...)

shankee

shankee

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás

Kedves Yasec!

Van errefele néhány triálos srác, akik sorra dobják ki a vázaidat (najó, túlzás hogy kidobják - rásózzák valakire), éjjel-nappal törnek a vázaid. a legtöbben a Magellán triál vázaira, de legfõképp a Monty-ra térnek át, és kit érdekell a Hand-made, megbízható vázuk lesz. És több értelme van, ha évente törik el azokat a vázakat, mint a tiedet 3 havonta, vagy sûrûbben, addig a váz nálad van, a srác nem tud bringázni.... majd késõbb, amikor újfajta rendszerek jönnek majd, pl. más átmerõjû fejcsõ, másmilyen fékrögzítési mód, stb. akkor is majd viszik vissza hozzád az addigra már õsöreg vázaid. Egyetlen értelme van a cuccaidnak - értékálló. Személy szerint én is csináltattam volna veled egy ugráló vázat (hand-made, egyedi cuccom lenne, meg miegymás), de eltántorítottak tõle, hogy annyi pénzt nem ér meg, mint amennyit te elkérsz. Mert nekem egy MEGBÍZHATÓ váz kell, ami fontosabb az egyediségnél. És inkább megveszem a sorozatgyártott tájváni Konát... mert az megbízhatóbb egy kicsit!

Szal valamit kezdj magaddal énszerintem, mert ez így nem jó. Vagy gyárts normálisan, vagy olcsóbban, vagy mindkettõ!

Jó sok baromságot sikerült összeírnod!
Egy ilyen váz egyedi megrendelésre készül, ami nem azt jelenti, hogy bemész a raktárba, leakasztassz egyet a szögrõl, és kész! Ez úgy mûködik, hogy megadsz minden méretet, szöget, váz anyagát, milyen bowdenvezetõket szeretnél, hány kulacstartót, váz-sárvédõ-szemeket, tárcsafék-felfogatást, vagy akármilyen extrát, és konkrétan a TE igényeid alapján, saját kezüleg készíti el, olyat, amilyet megálmodtál! Akkor gondolhatod, hogy mennyi idõbe telik! És ezzel állítasz szembe egy széria vázat, amit a robotok percek alatt elkészítenek! Mit gondolsz, hány ilyen váz készül annyi idõ alatt, mint 1 YASEC? Ennek valahol az árban meg kellene látszani! Ha elmész egy autószerelõhöz (vagy bárhova), megmondja neked, mennyi az ÓRABÉRE! Hidd el, nem kevés! Vagyis szerintem egy YASEC váz árához képest egy "megbízható" szériaváz nem ér annyit, amennyibe kerül!!! (Itt mindkét váznál a ténylegesen ráfordított idõre gondolok!)
Azok a triálosok, akik éjjel-nappal törik a YASEC vázakat, tényleg jobban járnak, ha valami "megbízhatóbb" vázat vesznek helyette, majd ha megtanulnak normálisan bringázni, talán akkor jobban fogják becsülni a YASEC-et!
És kíváncsi vagyok, hogy ezekre a "megbízható" vázakra hogy érvényesíted a garanciát! A komplett bringára 5 évet adnak, ha csak vázat veszel 1 évet (ezek nem biztos adatok!) Viszont ha versenyzel vele, megszûnik a garancia!!! Akkor meg minek? Ráadásul, ha triálra használod, az simán "nem rendeltetés-szerû használat"-nak minõsül, ha törik a váz, mehetsz a sóhivatalba!
YASEC ezekre is vállal garanciát!

Egyedi vázak árai: Ott vannak pl. a "Fat Chance" vázak! Elég egyediek, nézd már meg, hogy külföldi oldalakon menyit adnak egy 10 éves vázért!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
sz@rjatok be!
itt csorgatjatok a nyalam.
mar meg is magömlöttem.

yasec hany db vazat csinalsz egy evben?
johet priviben is ha gond...

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
huh....
gyönyörû amit belinkeltél, nagyon meggyõzõ!

nekem egy ilyen képem van:

yasec váz

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás

szerinted tényleg mindegy mennyit foglalkozik vele??
lehet hogy azért drágább mert nem egy 12 éves tajvani gyerek csinálja marék rizsért

És inkább megveszem a sorozatgyártott tájváni Konát... mert az megbízhatóbb egy kicsit!

vedd meg nyugodtan, nem muszáj minden birkának yasec vázzal mennie!!

én meg azt szeretném ha továbbtanulnál.

jojoba

jojoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 hozzászólás
Feltöltött kép

bár ez egy nem túl elõnyös kép,de sztem ezen is látszik h megérte várni rá -legalábbis nekem-...... ::) ;) 8)

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Höhö, teszik, amikor valaki meg akarja mondani másnak, hogy hogyan éljen jobban, mikor maga sem tudja megcsinálni.

Ami vitathatatlan, Yasec megél abból amit csinál, dögivel van megrendelése, vagyis van igény a munkájára.

Ha jó üzletember lenne, egy csomó emberrel dolgoztatna és felfuttatna egy kis céget, majd eladná a márkanevet jó pénzért.
Ha "igaz magyar ember" lenne az itteni elvárások szerint, akkor napi 20 órát dolgozna, és minden igényes magyar bringásnak vázat építene, persze mindezt bagóért (elkölteni ugysem tudná a pénzt, idõ hiányában), cserébe ott a dicsõség, hogy igazi magyar márka, hálás nemzet stb.
Ehelyett éli az életét, mert megteheti.
Mert nincs még valaki, aki utánacsinálná, bármilyen rossz cuccokat csinál is (bár én azért eddig több jót hallottam, mint rosszat).

Tehát minden vállalkozó szellemû tehetséges ember elött itt a lehetõség, Yasec megmutatta van piac: el lehet adni a cuccokat, ha még nem is mindig tökéletes. Valószínüleg a Yasec cuccoknál gyengébbeket is el lehet adni, ha cserébe pontosan, elõzékenyen vagyis "ügyfélközpontúan" dolgozol.
Ha meg tudsz olyan jókat csinálni mint Õ, akkor idõvel letolhatod a pályáról, és akkor talán Yasec is többet ad majd a pontosságra, mert kénytelen lesz. Vagy keres magának más területet, ahol nincs konkurencia.

Apropó Yasec: Igaz, hogy mostanában inkább az autóiparban tevékenykedsz?

Azt meg ugye senki nem gondolja komolyan, hogy ár/teljesítményben egy hand built egyedi cucc, akárcsak meközelítse is a tömegtermékeket (még ha nem is a távolkeleten gyártanák azt)?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Igen, most ez az iromány fikázás akar lenni, mert szeretnénk....

csak a magad nevében lécci ::)

orbanjd

orbanjd

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Kedves Yasec!