Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

A biciklisek köszönnek, nem?

- - - - -

• Please log in to reply
445 replies to this topic

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts
Pont ez az... Nem kellene lealacsonyodni odáig, hogy általánosítsuk magunkat a bunkó munkatársakkal pl... Meg ha már ilyen aprócska dologban sincs "összetartás" (apró, de jelentõs) akkor mit várjunk magasabb szinten. Mondjuk azért ez szerintem vészesen nem általános. mondjuk úgy látszik én minden topikban az ellenpéldát tudom csak hozni, de nálunk -ezt Robespierre is igazolhatja- nincs szó ilyenrõl... Persze nem nagyváros mint pest, szinte mindenki ismeri a másikat. Sportágon belül pedig fõleg. De pl mostanra ott tartok hogy már a futókkal is köszönõviszonyban vagyok, és már utcán, hétköznapi ruhába is megismernek pl a futók is. És ez egy jó dolog...

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 posts
Pontosan emlékszem arra, amikor anno '97-ben a környékünkön ob-t rendeztek. Mint kezõ mûkedvelõk haverommal is kimentünk a helyszínre kerékpárral. Mondanom se kell, hemzsegett az erdõ a pályát bejáró profi mtb-sektõl. És legnagyobb meglepõdésünkre csak úgy záporoztak felénk a hellók és a sziák. Nem gyõztünk viszonozni a köszönést. Egy rövid hajú csaj és egy furcsa szakállas fazon is ránkköszönt az erdõben és amikor megvettem életem elsõ bike magazinját akkor jöttem rá Dave-ékkel találkoztunk. Szóval kellemesen csalódtam az elején köszönés terén.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

"Az ember maradjon ember"

Háát?? vannak akik lehet h sosem voltak azok.. na de mindegy...
Ma voltunk egy kis túrán jó nagy hóban (akit érdekelnek a képek: kelly's klubb topik 772. hozzászólás) és kb 8-10 bringással találkoztunk. Mindegyiknek bólintottam vagy dobtam egy hello-t, de egyik sem köszönt vissz... Szóval azért akik kimennek ilyen idõben azokban van vmi kis fanatizmus, és akkor szorulhatott vna beléjük vmi bringás kultúra is...

...már írtam. elõszõr én is néztem h ki volt ez, ismerem?? aztán egy-két hét után rájöttem h tök ismeretlen emberek köszönnek és jót mosolyognak h én is és õk is fülig sárosak vagyunk. sztem jó érzés az ilyen...

Jó nagy bunkó volt akkor mind, errõl csak ennyi a véleményem. Ha már nekem köszön valaki akkor minimum hogy visszaköszönök, vagy biccentek vagy valami.

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
"Az ember maradjon ember"

Háát?? vannak akik lehet h sosem voltak azok.. na de mindegy...
Ma voltunk egy kis túrán jó nagy hóban (akit érdekelnek a képek: kelly's klubb topik 772. hozzászólás) és kb 8-10 bringással találkoztunk. Mindegyiknek bólintottam vagy dobtam egy hello-t, de egyik sem köszönt vissz... Szóval azért akik kimennek ilyen idõben azokban van vmi kis fanatizmus, és akkor szorulhatott vna beléjük vmi bringás kultúra is...

...már írtam. elõszõr én is néztem h ki volt ez, ismerem?? aztán egy-két hét után rájöttem h tök ismeretlen emberek köszönnek és jót mosolyognak h én is és õk is fülig sárosak vagyunk. sztem jó érzés az ilyen...

loser66

loser66

vendég

• fórumtag
  • 100 posts
Szerintem ez is emberieség kérdése, mit várjunk, ha a lakótárs vagy kolléga sem tud köszönni! Én montival is és o.útival is jártam. A montisok szoktak köszönni!! Én köszönök mindenkinek, de boszant ha a másik még el is fordul. Fõleg a csicsás öltözékû országútisok bunkók, azok csak divat bringások. Nem az országútisokat szídom, volt olyan is, hogy jött egy országútis csoport, én montival voltam és mindenki tudott köszönni. A bunkónak mindegy, hogy milyen bringán üll, akkor is bunkó marad. Szóval érted? Az ember számít. Autosok között is van rendes is, meg tírpák is. A városi bringások baráti körében is láttam olyat aki direkt az autosokat provokálta. Az ember maradjon ember mindegy, hogy melyik oldalon áll!!!! Na ez szép volt, mi???

B.B.B

B.B.B

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Az emberek többsége a biciklit valamilyen gyermekkorból visszamaradtcsökevénynek tekinti , amivel nyáron , jó idõben el lehet kalimpálni , de ha kissé hüsi van , esik , meg itt a tél , mindenki csak mereszti a szemét az emberre , aki úgy érzi hogy az emberi erõvel hajtott önjáró szárazföldi távolságlegyõzõ készûlék tõbb ennél és veled szemben gurul kissé fagyos mosollyal annak 1 kézfelemelés a minimum , no nyáron nem lehet minden méteren köszönni mindenkinek , de aki veszi a lapot ( szemkontakt ) annak köszönök , outisokból megfigyelésem szerint az öreg rókák mindig köszönnek ( volt hogy éppen futottam és a szembe jõvõk mosolyogva köszöntek - 3 db aszfalthuszár . )

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
a buzi cécések sose köszönnek :D
persze ez nem igaz, én szoktam, de általában nem mondok semmit, mert sokkal jobb mufurcnak lenni, kétujj felemel fékkarról, vagy biccentés az trú

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Nekem köszönnek:) Kis biccentés, azt jól van.Télen szinte mindenki köszön.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
és az emberek nagyon ráérnek gondolkodni így télen:)
köszönj ha figyel.
a bunkók nem köszönnek vissza, a normálisak igen.
attól hogy te köszönsz õ nem, nem fáradsz el.. csak annyi hogy felemeled az ujjaid a fékkarról vagy bólintassz egyet.
ha nem viszonozza betudhatod egy úthibának is, csak azért indult el a fejed külön útra..
nem csak várni kell hgoy köszönjenek...
lehet elõre is köszönni.
semmibe se kerül(persze ránézésre meg lehet mondani ki fog visszaköszönni)

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Ha már megvan a szemkontaktus akkor illene köszönni mert észrevett õ is engem. Õ is azt csinálja mint én, fel-le mozog a lába mint egy varrógép. Akkor miért megy el bambán? De a probléma a visszaköszönéssel van...
Amúgy hozzá tartozik sztem a feelinghez is, mint az h nyakig sárosak vagyunk egy túra után és nem azt nézzük h hol egy tócsa...

Most nem kezdek nagy eszmefuttatásba, de pár hívószóval leírom mire gondolok:
szubkultúra, szokás, illem, gesztus, "ócsó" tehát nem kerül semmibe

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Háát, nem is a CM-rõl, vagy egy maratonról szól ez a dolog. Az utcán én sem köszönök minden szembejövõ gyalogosnak, de az erdõben igen.

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 posts
Lehet, hogy én vagyok lúzer, de én szinte mindíg megelõlegezem a köszönést, persze ha figyel az illetõ. Ha nem néz rám és nem is ismerõs, akkor nem nagyon erõltetem. Persze egy maratonon nem fogok berekedni ezen szokásom miatt.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Nekem sajna mindkét bringán ülve,és mindkét tábborral szemben is rosszak a tapasztalataim....én már csak akkor köszönök,ha nekem köszöntek...

kmax

kmax

törzsvendég

• fórumtag
  • 457 posts

Elég ha a kézfejét megemeli. Azt is látni, a kormányt sem kell "elengedni" és a nyaka sem megy szét.. Ja-ja, a csuklója igen..

hááát akkor mi lenne CM en ??? :D:D:D
Kendvenc online sci-fi játékom: http://galactica6.haon.hu/ Ha kedvet kapsz hozzá keress fel privátban és segítek az elindulásban. :D

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Nem tudom, hogy Nektek mik a konkrét tapasztalataitok, de én azt vettem észre, ha az országútimmal vagyok, akkor mindenki köszön, ha montival, akkor csak a montisok.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Elég ha a kézfejét megemeli. Azt is látni, a kormányt sem kell "elengedni" és a nyaka sem megy szét.. :) Ja-ja, a csuklója igen.. :D

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

De még sok futár is sajnál egy bólintást, nem hogy azok egy része akik ebben a 0 for körüli idõben túráznak.

Szted,ha minden bringásnak biccentenének.akkor estére mi lenne a nyakukkal???:D

kmax

kmax

törzsvendég

• fórumtag
  • 457 posts
hát elöször a nagyvárosban (csak nemrég jöttem tanulmányaim miatt) bringával furcsa volt hogy sok bringás biccentget motyog valamit felém elöször nem értettem mert "paraszt gyerek nem ismöri a szlenget" szóval nem tulajdonítottam neki jelentõséget de mostmár tudni vélem hogy ez a bringás társadalom erõsítésére szolgál így próbálok köszönni, visszaköszönni.

de azért így minusz fokokban befagyott pofával még levegõt venni is nehéz nemhogy beszélni
Kendvenc online sci-fi játékom: http://galactica6.haon.hu/ Ha kedvet kapsz hozzá keress fel privátban és segítek az elindulásban. :D

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Tetszik ez a topik, kár h már nagyon régen volt benne élet, uh írok én is.

Engem az bosszant kicsit h most télen nincsenek kint a hétvégi, családi túrázgatók, vagy a lelkiismeretbõl bringázók (na az ebédet ledolgozom 2 körrel a ház körül tipusuak), hanem fõleg azok bringáznak akik vagy melóba járnak, vagy komolyan bringáznak, no meg természetesen a futárok. De még sok futár is sajnál egy bólintást, nem hogy azok egy része akik ebben a 0 for körüli idõben túráznak.

Sztem is kultúráltság és inteligencia kérdése az egész. Fõleg visszaköszönni, ha mér megelõztek!
Nyáron volt h egy nyugdíjas házaspár bringázott velem szemben és hangosan elõre köszöntek.

Volt a topik elején, de gondolom közben is elõfordult ha az outisokról vki írta h nem köszönnek. Nos ezt én is észrevettem, de az egyik volt barátnõm mesélte h amikor outizott akkor az edzéseken közelezõ volt mindenkinek köszzönniük...

Padlizsán

Padlizsán

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Sziasztok! Mi nyáron sokat túrázunk a Balatonnál és vegyes tapasztalataim vannak. EGy +. 2 országutis leelõzött minket, és integettek meg odaszoltak h. mindent bele, lehet h. gunyolodak mert lassuAk voltunk de nem hiszem:)
a Balatoni körúton nyáron csomó bringást látni, nekem meg pont ott lett defektem a nádas mellett, megfoltoztam a belsõt de pumpa nem volt nálam . .mivel menetrendszerûen jöttek a kissebb nagyobb bringás csoportok , gondoltam vkitõl kérek . .megálltam az ut mellett és ha bringást láttam , idejében inteetni kezdtem neki h. megálljon.
1. egy montikkal, megpakolva. õk megálltak de nem volt pumpájuk még sajnálkoztak is
2. 2 országitis jött vagy 40 el integetek nekik rámnéznek , és ha nem ugrok félre simán elütnek , nemis lassítottak . . .na mondom b*sszátok meg . .
3. aztán jött végül egy montis csoport akik megálltak , egyik srác felpumpálta nekem , közbe nézegették a bringámat(akkor polarx volt:) és még beszélgettünk is ki hova megy meg ilyenek szóval azért sok a rendes bringás is!!