Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1660 hozzászólás a témában

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás

De jó lenne, ha egy zsaru is hozzá tudna szolni... Kíváncsi vagyok, milyen a helyzet az õ szemszögébõl :-X

Üdv! Nekem az egyik bicajos haverom rendõr, úgyhogy õ mind a két felet meg tudja érteni. Én is mondtam neki, hogy miért a bicajosokat buzerálják azért, ha mondjuk olyan helyen bicajoznak, ahol tilos, amikor máshol meg lopják az autókat vagy egyéb bûncselekményeket követnek el a rosszfiúk. Erre õ azt mondta, hogy az ilyen jellegû kérdésektõl szoktak a falra mászni a rendõrségen, ugyanis amelyik rendõr arra ügyel, hogy senki ne bicajozzon ott, ahol tilos, annak az a dolga, és nem pedig a bûnözõk üldözése. Tulajdonképpen a rendõr szóban benne is van, hogy õrzi a rendet, amibe a bizajozás is beletartozik. Remélem érthetõ voltam. Ettõl függetlenül itt Szombathelyen mi is szoktunk olyan helyen tekerni, ahol tilos. Szóval õk sem élvezetbõl büntetnek, más kérdés, hogy a bírság mértéke egy csöppet húzós, szóval azért nem ebbõl kéne meggazdagodni. Bocs, ha hosszú voltam.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

pl , en nem latom ertelmet miert kell az embernek szalguldozni gyalogosok mellet az erdoben ..

JAHAJJ.Tudod,h nem errõl van szó.Veszel egy 90es kanyart,jön egy lépcsõ,hopp,reflexbõl nekimész,és akkor látom,h az alján egy öreg nénire érkeznél. :P
És igen,gond lehet a fékerõvel.Ma öcsém majdnem belerongyolt egy kutyába.Nem azt mondom,megállt,meg minden,és ha a kutya nem táncol következetesen az útjába,akkor tuti még ennyi sem lett volna,de váratlan helyzetek minden elõjöhetnek,amikor "pff"...
Thez:SAUHn nem te hoztad le a kiránduló család nemtommilyét,ami miatt a boldog családfõ meg akart hívni egy kólára? :)

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás

jaj. Bomb: oltassz- belekotsz(de ne vedd magadra annyira... inkabb toroltem a kovetkezot.. ma mar eleget szidtak engem is ilyenert... szal boccs!)

ok , ertem ma mit beszelsz.. ;)

figy en csak szeretem a reszleteket .. sokszor felre ertheto am nelkule, es oszinten ..? sosem szerettem az olyat ha valaki felenk volt azert szolni ha huleseget lat valahol .. lehet okoskodni , es okosnak lenni .. a kulombseget pedig jo tisztazni .. ;)
.. amugy humm nem ertem miert vennem magamra csak egy oszinte megnyilvanulas reszedrol ..

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
szerintem a fo problema ott van hogy illem , udvariassag , es hasonlo dolgok ..

pl , en nem latom ertelmet miert kell az embernek szalguldozni gyalogosok mellet az erdoben .. mindenki beszerezte mar a legkiralyabb tarcsafeket.. fekerovel mar nincs baj , szal igazan lehet lassitani ,
...egy mosoly, odakoszon , esetleg valt meg egy par szot , es megy tovabb.Total mas a keplet igy ... es kulonben is ha valaki igazan villogni szeretne azt nem egy gyalogosnak kell .. ugysem erdekli .. szidni lehet mindenkit ... de igazan ha az ember latni akar valami pozitiv iranyu valtozast .. ahoz nyitni kell, es el kell mozdulni egy bizonyos szintrol.. es hidd el jobb erzes a hegy aljaban talalkozni ugyanazzal a csaladdal igy , nem attol rettegve hogy mikor koveznek meg ..

szal ha valakit erdekel , elgondolkozhat hogy megtesz-e mindent ennek erdekeben , vagy csak szid mindig mindent , es mindenkit ahol csak lehet .. :-[ eleg szegenykes elet ele neznek ilyen mentalitassal ..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
jaja. azabaj, h mostanaban en is elgondolkodok a kozlekedesi stilusomon... mondjuk en meg a jobbik kategoria vagyok, mert ha jon hatulrol valaki, akkor le az ut szelere... de az autosok igaz minket kevesbbe, de a kocsijukat feltik nagyon.. azert ilyen agresszivek.. es meg lehet oket erteni. Igaz, ez megint nem lehet altalanositas, mert vannak hatalmas BARMOK iskoztuk , de azert a legtobb normalis... szal valahogy a kozlekedeskulturankat ki kene alakitani... h rendesen megyunk, es pl cserebe NE turjanak le minket az uttestrol az autosok... csere uzlet lenne... nekem bejonne...

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
most már vágom,hogy miért utálják az autosok a bicajosokat...
kocsival mentünk hazafelé és egy hülye gyerek (tesco tim -es) a szemben jött velünk a mi sávunkban és kb 2 re lelassitottunk, aztán végül megáltunk és még igy is a gyerek ott anyázott, hogy mindjárt elütjük és nagy nehezen fel ment a járdára..
ja és mind ezt a Megyeri uton...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Hát...talán annyi, hogy ha több ideje és pénze van az embernek, akkor kicsit messzebb kell menni a várostól. De ez úgyse igen szokott elõfordulni.
Mármint, hogy sok pénze, ideje legyen és biciklizni szeressen.
Az utálat sajna tényleg jellemzõ.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
:) ezek a fránya gyalogosok... ne arra a hegyre maszkaljanak, ahol van felvono/fogas is...
lensver:)
amugy mar mindenki utal mindenkit ebben az orszagban.. nemtudom mashol hogy van, de en itt ezzt latom.. es megertem a gyalogosokat is(frírájder letemre...) es szinte mindeig igazk van, ha jardan megyunk(kerekparut kivetel, ott ok a hulyek) de itt meg az van benne h minket meg kiutaltak mindenhonnan... varosbol, jardarol, villamossinrol, uttestrol, erdobol, mezorol... mi van meg? jatszunk szamitogepen bicos jatekokat... es erre nincs megoldas semmilyen...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Mi szoktunk kirándulni családilag a közeli hegyekben, de sehol sem kell a bringások elöl ugrálni, csak a Jánoson. De persze, értem én.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ugyan....HA fogassal mennek kirándulni,akkor EZER pizzaevõ zavarja meg õket a pihenésben.Ha HHH-ra másznak fel,akkor a banánevõk elõl kell ugrálniuk.Nem szólva arról,hogy a fagyisok mindenhol ott vannak,és ha lefelé jönnek,õk a legveszélyesebbek.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Na igen, csakhogy minden hegynek megvan a maga macskája és egere. ;)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Egyetlen darab heggyel kéne csak arrébb menniök, és lazíthatnának. Persze, tom, csak mondom...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Fején találtad a szöget. Kicsit képzeljük azt, hogy nem biciklizünk egyáltalán, és soha nem is fogunk (tudom elég bizarr és fagyasztó gondolat, de akit nagyobb képzelõerõvel látott el az ég, az képes ilyesmire is ;)). Képzeljük el, hogy nagyon szeretünk sétálni a békés, csendes erdõben. Igen ám, de mostanában tényleg 2-3 percenként félre kell ugrani, be a bozótba, s ha nem vagyunk elég gyorsak, akár életveszélybe is kerülhetünk. Képzeljük el, hogy esetleg,netalántán lazitani jöttünk az erdõbe, mert az egész napos melótól idegbetegek,fáradtak lettünk. Itt akarunk kikapcsolódni. De igy nem lehet! És emiatt nagyon, de nagyon mérgesek leszünk.

Szóval, én meg tudom õket is érteni. De mivel nekünk, bicósoknak más a természetünk, hiába értjük meg õket egy-két tiszta pillanatig. Node azt beláthatnánk, hogy miért épitenek akadályt nekünk! És ha beláttuk, akkor fogadjuk el, hogy ez a harc örökké fog tartani, és teljesen mindegy, milyen felállásban:

biciklis <-->gyalogos,túrázó, állami szervek, kocsisok
gyalogosok<-->kocsisok
motorosok<-->kocsisok, állami szervek
csövesek<-->gyalogosok
narkósok<-->átlagpolgárok
kutyák<-->macskák
egerek<-->sasok, macskák
ööö
node, kicsit elkalandoztam, egyszóval,
stb.stb...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
jaja, ebben telleg van vmi:) irjuk at a topicot a lakossagra is:) szidjunk mindenkit, aki a boc ellen van:) amugy telleg. par elszantabb turista, aki megunta, h ket percenkent kellett leugrania az erdobe a sok hulye kerekparos miatt(mi miattunk). jajj. kezdem ugy erezni, h jogosan utal mindenki minket... es csak mi hisszuk h igazunk van...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Az erdõkben gyakran elõfordul olyasmi, hogy a favágók kivágják a fákat, de az eltakaritást csak késõbb teszik meg. Igy idõszakosan egész ösvényeket tesznek járhatatlanná!

Persze lehet, hogy a Jani-hegyen más a helyzet, és valóban inkább a bringások ellen irányul az akció. De ki tudja, lehet, hogy nem is az erdészek csinálják. Hallottam olyanokról, akik útakadályokat ástak motorosok ellen, hogy ne száguldozzanak az erdõben. El tudom képzelni, hogy ez elszántabb lakos, aki gyakran sétál az erdõben, összefogott néhány emberrel, és odadöntötte a fákat, sziklákat!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
amugy azt eszrevettetek, h a janos hegyen, aki szokott arra jarni, h 3 meterenket 5kilos kovek, veletlenul az utra esett EZER metere faagak vannak? valaki szorakozi? vagy csak telleg oda esett a sok ko egy vulkankitorest kovetoen? erdesz bacsi? es az szokott a vicc lenni, h mindig a letoresek, ugratok vegebe, h valaki vakon beugorja, meg veletlenul se legyen eselye tulelni... alig gyozzuk takaritani menet kozben...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ez az.. ha megvagna akkor neki csomo papirmunka, plussz premiumot nem kap erte, szal inkabb hagyja a fenebe. csak szol, h ne tedd tobbet(mar volt ilyen velem, szepen meghunyaszkodtam, es azota OTT nem megyek at az uttesten...) hozzak ide rendor arcot? van egy haver:D
jaj. Bomb: oltassz- belekotsz(de ne vedd magadra annyira... inkabb toroltem a kovetkezot.. ma mar eleget szidtak engem is ilyenert... szal boccs!)

DANEE

DANEE

vendég

• fórumtag
  • 199 hozzászólás
"...hiába vannak rendõrök itt rend attól még nem lesz!..." ;D

Igazábol sztem az a baj, hogy a rendõrnek kevés a fizetése... :-\ ezért korruptak sokszor. (Kinek nem inge...)
És a "most akár ezt is megtehetném... >:(" szöveg nem azért van, hogy kuss az van amit én mondok!, hanem hogy fel tudd mérni, mit tettél. És azon gondolkozz, hogy miért csak mondja, és miért nem teszi meg? {B*szki, mit fogok tõletek most kapni: "nekem múltkor jött két zsaru éééés......megbüntettek!! - lécci neeee!} Mert neki nem érdeke... igy is utálják õket, hátmég ha megb*szna azért, mert átmentél a piroson... Inkább figyelmeztet, hogy többször ne légy ilyen.
De jó lenne, ha egy zsaru is hozzá tudna szolni... Kíváncsi vagyok, milyen a helyzet az õ szemszögébõl :-X

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
oltasz..?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
persze. amikor rendor jogosan huz le, akkor joo. igaza van. en ilyenkor nem ugatok, mert bevisznek yardra. csak neha akadok ki rajtuk... megyunk vonatban ut szelen nemgyorsan. erre meg jon a rendor, es le akar szirenazni minket... persze az elozo audit neeem, mee attol fel. de minket miert? persze nam alltunk meg. de piroson atmenve, teljesen jogos, ha elkap... es igaza is van, eza dolga...
Bombrider: te meg csak oltassz mindenkit minden topicban:)