Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák

- - - - -

• Please log in to reply
1660 replies to this topic

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,754 posts
Hát... :-\
Tanúlságos... ::)
De szerintem nem csak ránk nézve...

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Tessék EZEK vagyunk MI!!!

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts

(ja,és hogy lett a BKVbõl vendégmunkás/államadósság/kommunizmus? :) ez ám az off ;D )

hát a BKVra legalább az utolsó kettõ tutira stimmel... ;D vagy még inkább :-\ :-\ :-\ :-X meg >:(

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

(ja,és hogy lett a BKVbõl vendégmunkás/államadósság/kommunizmus? :) ez ám az off ;D )

;D ;D ;D

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
jah elkalandoztunk .. ;D

de felreertheto voltam , nem ellenszolgaltatas fejebe , vagy ~ert segit az ember az termeszetes reszemrol is.
De kellemetlen mikor ...haver meg minden , es utanna le se szr ..gondolom erted igy hogyan ertettem ..

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
JAJ...Világnézet,politika,ebben a topikban lett összeeresztve... :D
1etértek veled,BomB,leszámítva az utolsó bekezdést...Gondolom arra gondoltál,h a bringások között,vagy úgy általában,nem él a "jó tett helyébe..." elv.Szerintem ez nincs egészen így,sõt,a legjobban akkor kötelezel le vkit,ha ellenszolgáltatás nélkül teszel meg neki vmit.Sokan ezt nem is bírják... Mert a normális Mberben van annyi erkölcsi érzék,vagy érzelmi intelligencia,h szeretné meghálálni,ha érte teszenk vmit,fõként,ha azt szívességbõl teszik,soxor túl is fizetve a "kölcsönt". (ja,és hogy lett a BKVbõl vendégmunkás/államadósság/kommunizmus? :) ez ám az off ;D )

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
lensver koszi .. ;)

LoR .. igazat beszelsz ., es mielott valaki megszolna hogy szivtelen vagyok stb ..ami nem igaz csak mashogy latom ..es az embernek eleg erossnek kell lennie , es nemet kell tudni mondani ha kell !

pl en nem adnek senkinek penzt .. itt a kissebseg .. ne hivjuk oket a c****y szoval , tamogatnam oket iskolaval ahol tanulhatnak ingyen fuzettel , ceruzaval stb.. de nem epitenek nekik hazat .. stb kezpenz az fizeto ezkoz , nem ajandek !.. epp ezzel szoktatja a rendszer az embereket arra hogy majd segit valaki ..

hanyotokkal fordult meg a klasszikus eset , amig szukseg volt rad addig hajtott valaki , es ugy lelepett hogy meg sem koszonte , se egy telefon , sem egy level azota .. es lehet amit atadtal neki evek munkaja , vagy ha nem evekben merheto de nem hullott csak ugy az egbol.. megeri ..??? mindenki dolgozzon ahogy/amin tud/akar, aztan majd szabadidonket egyutt toltjuk , de ne keverjuk a kettot ebbol van a nagy csalodas ..sokszor..

bucimail

bucimail

törzsvendég

• fórumtag
  • 286 posts
Bocs nyaraltam, most pótolok 
Bringás bérlet nem rossz én vennék havonta 1000-1500 Ft nem lenne sok. Ha cserébe normalizálnák magukat a fogasvezetõk, és buszon is lehetne kb. 2db bringát vinni ha nincs tömeg!
Ezen kívül ne lovaljátok bele magatokat hogy azzal hogy nem lyukasztotok a fogason nagyon lehúzzátok a céget a fejesek húzzák le akik zsebre teszik a profit nagy részét. Így van ez itt a hazánkban, így is volt, és sajnos félúton at EU-ba is így van.

A vendégmunkások meg éhbérért dolgoznak- ezt onnan tudom mert egy barátom építkezésen nyári munkázott- és azért õket hívják mert a cigányok nagy részének büdös a munka, ingyen akarnak élni az adódból, de ez nem elég így még ki is zsebelnek.
Vannak országok ahol nagyobb a nyomor mégse lopnak mert súlyos büntetés jár érte.

Mo. megtényleg ellégé eladósodott ország, de ezt a kádár féle kommunizmusnak köszönhetjük. Régen minden 100 Ft-nak a fele az adóságunk törlsztésére ment el ma már csak a negyede. De ettõl mi nekünk még el kell engedni az oroszok adóságát!!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
en nem akarok amerikaba menni! :-/

a nagy eltartasnak is vannak hatranyai!!
hozza szokik, hogy ha egy kicsit szomoru arcot vag akkor abbol megelhet!
es maris nem akar soha tobbe dolgozni.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

miért ne lenne, mindenki mehet ahová akar bizonyos idõre.
Aki nem megy az nem is akar igazán.

Lcs, ebben nem értünk egyet, mert ebben a világban sajnos az ember nem mindig mehet oda, ahova kedve tartja.
Pl. hányan akarnak kijutni Amerikába, de nem kapják meg a vizumot. Persze, át lehet lógni a határon, de az most már egyre veszélyesebb, és sok pénz is kell hozzá.
Hány meg hány olyan határ van a világon, ahol valakiket sosem fognak átengedni, még akkor sem, ha azok igazán akarják.

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,754 posts

Úgyhogy ezentúl lyukasztok, hátha attól az afrikai éhezõknek jobb lesz, bár nem én hajtottam õket éhezõsorba.

Még régbben láttam pont egy dokumentumfilmet arról, hogy Etiópia 4 db F-14 Tomcat-et vásárolt, darabonként több millió dollárokért, hogy folytatni tudja a harcot a szomszédos országokkal... >:( >:(

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
hopsz, elbóbiskoltam, bocs
oké, most sajnos lecsillapodtam, majd még folytathatjuk, a téma olyan, hogy úgyis elõ fog jönni párszor :-\ ;)

ON

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
lcs ne legy ennyire ironikus , tom hogy nem vagy ilyen .. ;)

Mo-n mikor kitalaltak a vendegmunkas dolgot volt 25% munkaero hiany .. az igaz hogy nagyon keves bert fizettek ezeken a helyeken , de volt .. az esely megvolt adva hogy feltoltest Mo allampolgarokkal tegyek meg .. de nem volt jelentkezo .. erre jottek a szomszedek ..

valaki dolgozni akar akkor fog , es nem kell elete vegeig ott maradnia .. a munka pedig nem szegyen .. meg senki nem halt bele..

de asszem jol elkanyarodtam a tematol.. szal ennyi

menjunk at privatba ha gondolod van meg mirol diskuralni ..

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
BomB:
Hát romániából mennék természetesen én is, de innen nem valószínû, a lehetõség most is megvan rá, miért ne lenne, mindenki mehet ahová akar bizonyos idõre.
Aki nem megy az nem is akar igazán.

a roman nem jon ..hanem johet !

Itt a lényeg, én pont ezt nem tartom helyesnek. Kövezzetek meg, de én úgy gondolom, (képletesen)->hogy elõször a saját állataimat etetem, aztán majd esetleg a szomszédét is, mert annyira nem állok jól, hogy ezt megengedhessem magamnak.

Én télleg sajnálom õket, de vagyok annyira önzõ, hogy leszarom, én is elég nagy szarban vagyok a saját mércémmel.

Ja és az ausztriába szakadt felmenõink is magasan leszarják a mi fejünket, az nem zavar senkit.

Úgyhogy ezentúl lyukasztok, hátha attól az afrikai éhezõknek jobb lesz, bár nem én hajtottam õket éhezõsorba.
Ez az igazi néphülyítés, hogy az efféle toleranciát el is várják tõled, akinek semmi köze hozzá, de segíts, aki meg tehet is róla röhög a markába. Szép...

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
lcs gondolod ha te mehetnel nem mennel ..? oszinten ..

a roman nem jon ..hanem johet !+ altalaban romaniai magyar jon , nem 100% roman .. tehet rola hogy ott ragadt , es annak idelyen roman utlevelet nyomtak a kezebe a kalacsnyikov mellett..? .. ha teged beengedne fejlettebb gazdasaggal rendelkezo orszag nem mennel..?

csak mielott leneznenk a romanokat Mo az elso 10 legeladosodottabb orszagok kozott van globalisan .. olyanok mellett mint azsiai , es afrikai orszagok .. gondolom ez nem erdekel senkit mikor azon gondolkozik hogy lyukaszt vagy nem lyukaszt.. "nekem jo oszt kesz, szrok ra" ..

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
en az mellett a mondasom mellett kitartok , hogy eleg szegyen teljes ha valaki csak ugy igenybe vesz szolgaltatast fizetes nelkul , / es meg henceg is vele../ a nemtetszes kinyilvanitasat nem igy kellene .. draga vagy sem nem az a megoldas.. lehet ujjal mutogatni egymasra , de ezzel nem lessz jobb ... es bekell latni semmi sincs ingyen .. nincs az az orszag ahol az emberek csak ugy ingyen elhetnek..a problema ott van hogy az ember ebbe no fel , es nem is erzi a sulyat ..

a freeridera ... nehogyma ne tekerjenek felfele.. ahol ezt annak idelyen kitalaltak /regebb ota mint hinned../ mas velemennyel vannak rola.. BC. Kanada meg televan sifelvonoval , meg fogassal meg mindenki magan repulovel , helikopterrel szaladgal .. stb..

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Állom!!! ezért megéri, bármelyik okostojás feltekerhet az enyémmel is, azt sem bánom, hogy elfogy a méregdrága gumim fele, meghogy szétnyújtja a láncomat, meg a térdét szétrúgja a teló felsõ vállán mire felér.

Egyébként meg egyáltalán nem ciki ha valaki nem megy s*arni is tekerve, lehet hogy õ így döntött vagy ennyit bír, ez nem ciki és senkinek semmi köze nincs hozzá.
Ne kezdjük már megint a CC vs. DH-t ::)

A román becsületes vendégmunkásokról meg annyit, hogy sajnálom õket, amiért egy olyan fos rendszer szülöttei, ami miatt idejönnek dolgozni, de elõbb inkább a magyarnak nem kéne annyira mû-önbecsült, túlképzett seggarcnak lennie, hogy õ már azt a melót nem csinálja meg.
Nem is lenne munkanélküliség, mert azért hálistennek még nem mindenki egy agymosott mûmenedzser mindenkin-áttaposok-hogyelõrejussak- diplomahajhász mindentjobbantudok-jános (ez egy új embertípus ;D, arról ismerszik meg pl, hogy nem ad jattot, sõt külön fizet és forintra kigombozza :-*).
Lenne itt is bõven aki megcsinálná és inkább erre kéne törekedni.

Hopp bocs ez már más téma.

A témához annyit, hogy 5 ezerért nem veszek bérletet, a fogason+egyéb meg lesek, ha jönnek likasztok, nem szeretek vitatkozni.
Az tiszta sor, hogy szolgáltatás, de én erre azt mondom, hogy az általam nyújtott szolgáltatásnak a rendszer bénasága miatt én sem kapom meg az ellenértékét, így nincs különösebb lelkiismeret-furdalásom.

És végül a kedvenc idézetem, idevág:
"Fejétõl bûzlik a hal"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
:D JAJ. telelg vannak jofej ellenorok is, de csak akkor olyanok, ha nincs tomeges blicceles. amugy meg en meg videkrol... (erd) jarok be. itt is lehetne mondani, h fogasig csak 25 km, de en nem a tekeres elvezeteert jarok be a belvarosba/fogashoz. nekem az a celom, h minel gyorsabban, es minel kevesebb faradtsag utjan jussak el odaig, hogy onnan frissen, es furgen tudjak lejonni a hegyrol... hiszen telleg jio a tekeres sikon(hazafele van h hazatekerek...) de nekunk nem az a celunk. hullafaradtan(bocs a tulzasert) meg mar nincs ertelme felmenni fogassal.... tehat ez is ertheto, hiszen ott a hev/vonat, minek fogyasszuk el az energiankat a celig valo eljutassal? hiszen onnan jon a neheze...
ja, es egy kis modositas: a felfele tekeres szovegre valaszul. ez megint egy masik sportag. a freeride nem szol igazabol a hegyre feltekeresrol... az az orszaguti, lsd Tour de akarmi, es a cc, es maratonozas(az meg terepen van). amugy mi is probaltuk a feltekerest, mikor nem jart a fogas: sikerult kb a 3.ik megalloig, onnan meg tolas felfele a szervizuton.. ezek a gepek ********-ra nem erre valok, sot ha feltekersz vele, akkor meghivlak egy sorre!(ize, ital valaszthato...)
(hiszen az megint mas szakag...)

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,754 posts
De azért vannak jó fej ellenõrök is! Múlkorjában volt egy nagyon jó élményem:

Jön egy fiatal ellenõr, nekem a bérletem 1 napja lejárt, de nem a hónapos, ami még 5 napig jó utána, hanem a 30 napos. Mondom neki asszem még jó. Megnézi, rendben van, köszönöm. Tök jó fej volt, mert látta, hogy eléggé mosottszar napom volt... (aznap írtam 40 fokban infó irásbelivizsgát... :P)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Néha mondom fogasnál,h tekerjünk fel,ne várjunk arra a sz@rra,de vmiért mindig lehurrognak... ::) :)
Bérlet?Veszek...Általában napi 2x metrózom,és kicsit gyorsan öregednék meg az ellenõrök miatti idegeskedés miatt :P