Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1660 hozzászólás a témában

zseb-s

zseb-s

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Hol lehet kapni FUCK BKV matricat?

MOstanaban nagyon szemtelenek a kocsogok a fogason.
Multkor a rendort is kihivtak,szerencsere nekem volt jegyem.
De akkor is hogy kepzelik >:(
Most mar szinte minden nap vennem kell jegyet.
De ertitek kinyilik a fogasajto azt a kocsog azonnal hozzank jon .Eszeben nincs a mami1 mami2 papi999
megnezni hogy van berletuk.
Szopjon leh bazze..

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Azért azt ugye tudjátok hogy van illem is? Vagyis idõsebbeké az elsõbbség... ::) Persze ebbe nem tartozik bele az hogy tolakszanak meg ilyenek. :) Elvileg buszon elõre kéne engedned felszálláskor, esetleg segíteni neki fel/leadni a hagymával és egyéb nyalánkságokkal teli szatyorját! :) 8)

DANEE

DANEE

vendég

• fórumtag
  • 199 hozzászólás
Jaja... szép volt BRUCE. ;)
Ez az ország mindenben ilyen... mindenki lesz@rja a másikat, csak én én és én! Senki nem tesz semmit a másikért, vagy legalábbis kevés erre a példa.

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
sztem menzán és tömegközlekedésen nincs inteligencia (vagy legalábbis csak csökkentett módban)

Prefi

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
én azt nem értem a nyanyák, papák minek sietnek úgy mindenhol, miközben õk érnek rá a legjobban életük egész hátralévõ részében?

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
SavanyuGabi> én is vmi ugyanilyenre gondoltam, de neked hitelesebben sikerült elõadni ;)

még ezeknél a mamiknál még az orvosi rendelõs jelenetet bírom:

Helyszín: egy tök átlagos, tipikus fehér csempés rendelõ.
Szereplõk: mami1, mami2, mami3, fiatalság1....

Verzió 1) Fiatalság1 már elég régóta várakozik, hogy kérjék a beutalóját, ám csak addig jutott, hogy az orvosi ajtóhoz közel helyet foglaljon. Körülötte a rendelõ kihalt.
Mami1 becsörtet a rendelõben, igen, a tojással és hagymával megtömött csíkosszatyorokkal, aminek a szaga ugye egybõl üt.
Mami1 észreveszi, hogy a póól foglalt. Sebaj:
- Ó aranyoskám, mind a két térdem mûtött, úgy fáj, hogy csak na, te vagy itt a fiatalság, élet erõ egészség...
- De hát Mami, az egész rendelõ kihalt!
- Jajjj, hogy milyen szemtelenek ezek a mai fiatalok, nem tisztelik az idõseket, hogy égne le a pofájukról a bõr....

Verzió 2) Fiatalság1 már elég régóta várakozik, hogy kérjék a beutalóját, ám csak addig jutott, hogy az orvosi ajtóhoz közelében álldogáljon. A rendelõ tele van Mamikkal, akik üljek, trécselnek, sajognak, fájnak, nyögnek és nyöszörögnek. Fiatalság1 csak annyit hall a párbeszédekbõl, hogy "jajj, hogy fáj a lábam", illetve olyanokat, hogy "már alig bírok járni".
Az ajtó ezekben a pillanatokban viszont nyílásnak indul. A kilincs lenyomódik, és egy halk nyikorgás kíséretében megjelenik egy fényes csík a ajtókeret körül.
És a Mamik, mintha csak a messiás jönne, hirtelen olyan elemi erõre kapnak, mint a sprinterek, amikor meglátják a célt. Csak úgy pattannak fel, jobban elkapják az ajtó nyílásánka pillanatát, mint Schumacher életében bármikor is a forma1 startját. Pillanatok alatt elfelejteni gondot (foltot), tök mind1, hogy eddig járni nem bírt, azt a gebasz beutalót olyan részidõvel viszi az ajtóhoz, hogy bármelyik 100m-es sprintert megelõzné...
A hõsünknek ennyi idõ alatt persze megmozzanni nem volt ideje, tátott szájjal a sor végére kerül...

Zöld

Zöld

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás

valaki irta h amsterdamban elöl lehet felszállni a villamosra. hmm én ezt nem tapasztaltam, de qurvára mindegy mondjuk ;)

Én írtam. Tavaly októberben voltam ott és azokon a villamosokan amelyek utaztam, csak az elsõ ajtón lehette felszállni sõt mi több a vezetõtõl vettem meg a jegyet is. A többi ajtón csak leszállni lehetett.
Az ajtón belül olyan kis kapuk vannak mint pl. a hiprmarketekben a bejáratnál és csak egy irányba nyílnak!
Ezek az emlékeim még a Hasis és marihuána múzeumban tett látogatásom elõtti idõkbõl vannak, így garanciát vállalok a hitelességükért! ;D

jenõ

jenõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
Sebaj Eczet Elvtárs!
Úgyis ez a kõkemény magyar valóság - és legalább egy jót röhögtem! ;D ;D ;D

ps: magának írnia kellene!!!! 8)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
jaja.. ez a sorbanállás dolog náha télleg túlmegy minden határon... Legutóbb egerbõl romboltam vissza Gyöngyösre, egy korai 5:45- járattal.. Kb. 30-kor értem oda, sehol egy lélek. Aztán szépen kezdtek szivárogni a népek s mindenki próbált valami póól poziciót felvenni. Szal' a végén azon kaptam magam, hogy egy vén qrva "jááájdefájjalábbam" nyugdijas nem elhanyogalható segggét bámulhatom, kb, utolsóként... Szóval, nem bántom az öregeket, mert télleg nehéz +blablablaa... de amikor sorbanállásról van szó, teljesen kivetkõznek magukból. Ugy tudnak nyomulni a csikos szatyrokkal, hogy az ember csak pislog. Nem mintha nem adnám át a helyem, ha meglátok egy álldigálló nyugdijjast a buszon, vagy akárhol, de azért a pofájukon lehetne némi bõr nekik is.
Fõleg , amikor jön egy távolsági busz, ami peersze minden szaromfalván, meg pöcsömközön MEGÁLL, de az emberek/diákok nagyrésze láthatóan a célállomásra-föiskola stb . igyexik- NNa ilyenkor a nyanyák peersze nyomulnak mint állat, s persze beülnek hátra, meg középre. Aztán ugy kb. 5 perc memetidõ után, amikor megpillantják szeretett szülõföldjük határában a nyárfákat, rögtön megpezsdül az élet: szatyor csörgés, jajjgatás, hümmögés elnézést fijatalemmmberezés könyök a gyomromba, egy nagy öregg segg/mell/pöcs dörgölõdzik a pofámhoz/seggemhez/ pöcsömhöz.. BROOOÁÁÁFFFF...

S csodálkoznak amikor az ember megkérdezi:
MAMIKA, BASSZA MEG, HA TUGGYA HOGY LESZÁLL 5 PERC MULVA A KIBASZOTT FALU SZÉLÉN, MI AZ ISTEN KÓCHENGERES VÉRERES PÉNISZÉNEK KELL A KIB@SZOTT CSIKOSSSZATYRÁVAL VÉGIGDZSESZTELNI AZ EGÉSZ BUSZON????

hopp, bocs elragadtattam magam.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Ha Londonban mûködik, itt is be lehetne vezetni (buszon felszállás az elsõ ajtón, vezetõ bácsi lesi a jegyed, metróban kapuk, villamos nincs(ez kár) )

És Londonban, ha jól tudom, még mûködik egy másik érdekesség, amit úgy hívnak, hogy sorban állás. Ha odamegy az ember a megállóhoz, akkor nem azt sasolja egybõl, hogy vajon hol fog nyílni az ajtó, hanem azt, hogy hol a sor vége, és ODAÁLL. Amikor pedig megérkezik a busz, nem kezd el tolakodni a jónép, hanem érkezési sorrendben, KULTÚRÁLTAN felszáll a buszra.

Kedves Magyarország, miért ne lehetne ezt itthon is megcsinálni?? Miért ne lehetne, hogy aki késõbb érkezett, késõbb is száll fel?

Egy (gyalog)túráról jöttem hazafelé Miskolcból, busszal. Elég korán ott voltam a megállóban, még csak 1 ember volt elõttem. Õ a járdaszegélynél állt. Én pár lépéssel hátrébb, mert ott volt árnyék, és csokinyuszi vagyok és olvadok. És amikor elkezdtek jönni a népek, akkor mint az ÁLLATOK, úgy tulakodtak elõre, amikor meg beállt a busz, akkor meg a teljes anarchia tört ki.
Én másodiknak érkeztem, és a kb. 15-20 felszálló közül utolsó elõttiként szálltam fel.

Jabbar

Jabbar

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
szvsz kisebb város VS rohadt nagy várost felszállásilag - ellenõrzésileg nem érdemes összehasonlitani utastömeg szempontjából.

valaki irta h amsterdamban elöl lehet felszállni a villamosra. hmm én ezt nem tapasztaltam, de qurvára mindegy mondjuk ;)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Sztem is mûködik fehérváron. Az emberek jó része bérlettel utazik, amire vagy rá van írva a diák száma vagy nincs (ebben az esetben az ellenõr széttépi a bérletet ha jön). És mivel az elsõ ajtón van csak felszállás ezért kell jegyet venned ha nincs bérleted.
Általában csak akkor lehet felszállni a 2. ajtón ha pl sokan vannak felszállók, leszállók leszálltak, de nyitva felejtette a sofõr az ajtót.
Ellenõr alig jár az biztos, én eddig életem során kb 3-szor találkoztam velük. De nem is kellenek. ;D (ezúton szögezném le hogy én rendesen utazok buszon ;D)

DANEE

DANEE

vendég

• fórumtag
  • 199 hozzászólás
Na ma olyasmi történt velem, hogy irnom kell...
Éppen jöttem haza a dokitól, és hát ugye BKV. Hátsó ajtonál jeleztem, nem állt meg, és mivel nem volt senki a megálloban, gondolom elfelejtett megállni, jelzést nem vette észre. elõrecammogtam a vezetõhöz, hogy +?ezzem mi történt. Nem is hagyott szohoz jutni, mikor odaértem már mondta, hogy legközelebb elöbb jelezzek, mikor még van ideje +állni. Mondtam neki, hogy a két megállo közt fél uton jeleztem, mire ö: az nem lehet, és még motyogott nekem valamit nem figyeltem oda szartam rá. És mivel akkor nem voltam éppen gyertyás hangulatban, leszálláskor azt mondtam: Teljesen igaza van, elvégre hogy is várhatnám el, hogy megálljon mikor jelzek. Hogy is bizhatnék ebbe a kib@szott BKV-ban, de legfõképpen ebbe a kib@szott sofõrbe... és belevertem egyet az ajtoba. Erre elkezdett anyázni, meg rohadt huligánozni, de nem igazán foglalkoztam vele.
(Az ajtonak semmi baja nem lett-sajna) >:(

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Igen fehérváron jól mûködik a rendszer:)Ott lógtam a legtöbbet,még ott laktam.3 év alatt nem volt ellenõr:)

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás

Szombathelyen és Miskolcon azért van igy mert ott volán (sárga) buszok járnak ugye? egyébként nem hiszem el, hogy a BKV nak nem érné meg ezt a rendszert bevezetni... 1-2 ellenõr mindig ott állna az ajtókban, sokkal több bevételük lenne, nem lennének bliccelõk stb, stb...

Miskolcon van az ország 2. legnagyobb közlekedési vállalata (ergo vannak külön városi buszok, nem is kevesen)

Nem nagyon szoktam pesten utazni, de a BKV-nál is volt vmi ilyesmi rendszer. Vagy csak lehetett a sofõrnél jegyet venni? Mind1

preff

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.754 hozzászólás

Ha Londonban mûködik, itt is be lehetne vezetni (buszon felszállás az elsõ ajtón, vezetõ bácsi lesi a jegyed, metróban kapuk, villamos nincs(ez kár) )

Nem kell ehhez London! Gyere el Székesfehérvárra és láthatsz ilyet! Elsõ ajtón kell felszállni, persze van amikor néha a 2. ajtón szállnak fel, de a bérletet fel szokták mutatni a vezetõ irányába...

Na igen, de a vezetõ messze van a második ajtótól, szóval egy múlthavi/régebbi érlettel is meg lehet úszni...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Gyõrben is csak az elsõ ajtón lehet fölszállni, bár már többször jártam úgy, hogy csuklós busz mégis kinyitotta a többi ajtót is, mert túl sokan vártak a megállóban. Ekkor persze nem vettem jegyet, ez egyértelmû.

Kiváncsi vagyok, hogy Bp-en meddig lesz ez a pocsék rendszer! Merthogy nem hatékony, az tuti. Ha az ellenõr el is kap egy utast, az szépen elsétál. Legalábbis az, akinek van egy kis sütnivalója. Ma is tanúja voltam egy ilyen esetnek.
Bár ebben az esetben még az se biztos, hogy az "ellenõr" srác egyáltalán az volt-e, aminek kinézett.
Hiszen piros BKV karszalagot lehet himezni,késziteni, és olyan nyakba akasztható azonositó kártyát is - gondolom.
Tehát felmerül a kérdés, hogy egy-két pénzcsináló kedvében lévõ emberke nem-e kerekedik fel néha ellenõrnek?
Ma a srác pl. tök egyedül volt, és nem aggatta ki magára a piros karszalagot. Csak azután bányászta elõ, hogy többen a buszon elkezdtek papmogni, hogy honnan tudják, hogy õ ellenõr egyáltalán. Erre elõvette a szalagot, és a nyakában lógó kártyát is.
Node ki tudná megkülönböztetni a hamisat, fõleg a tudatlan utasok közül?

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás

Nem kell ehhez London! Gyere el Székesfehérvárra és láthatsz ilyet! Elsõ ajtón kell felszállni, persze van amikor néha a 2. ajtón szállnak fel, de a bérletet fel szokták mutatni a vezetõ irányába...

DANEE

DANEE

vendég

• fórumtag
  • 199 hozzászólás
Szombathelyen és Miskolcon azért van igy mert ott volán (sárga) buszok járnak ugye? egyébként nem hiszem el, hogy a BKV nak nem érné meg ezt a rendszert bevezetni... 1-2 ellenõr mindig ott állna az ajtókban, sokkal több bevételük lenne, nem lennének bliccelõk stb, stb...

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Miskolcon a sofõr bácsitól függ h csak az elsõ ajtón enged-e fel. Néha nagyon faszságnak tartom h elõre kell menni, de amúgy általában már eleve ott álok, és eleve elõtúrom a bérletem, miközben a buszra várok, és nem akkor, amikor már szállnék fel.
És h néha fölöslegesen? Na bumm...

Prefi voltam