Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák

- - - - -

• Please log in to reply
1660 replies to this topic

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Na, de ha a KRESZ engedi, akkor ki mondja, hogy nem? És mi az, hogy nem kifogás, hogy az úton nem lehet? A KRESZ aszongya, hogy... vagy most akkor miva'?!

DANEE

DANEE

vendég

• fórumtag
  • 199 posts
Mi a f@sz ez, hogy járdán nem lehet menni? És mér? Ha járdán megyek, a gyalogosok anyáznak, ha uton akkor leszoritanak, és anyáznak... az anyázo gyalogosokat egyébként jobban szeretem, mint az anyázo autosokat, mert õk kevésbé veszélyesek! Ti hogy vagytok ezzel?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ez most komoly? nemmondjatok.. na ezert nem hallgatok szennyradiokat... amugy nem ugy volt hogy gyalogosjardan lehet kerekparozni 10 km/h sebessegig, ha nem zavarjuk a forgalmat? mert ha ez most mar igy lesz akkor b@szni fogok a sok hulye rendorre, aki minekt cse**eget, hogy mit kepzelunk.
inkabb menjenek a sok orrnehez audis utan.. toluk felnek, igy csak minekt tudnak izelgetni... meg a sok suzukist, stb..
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
Pont erre reagáltam a franctuggya hol, de olyan szintem feltúrta az agyamat a hír, hogy gyorsan lementem mazuccáraésszéjjelvertemmazelsõrendört aki velem szembe jött! >:( Hát azbesztmegb....ta >:( >:( >:( Na a piroson való áthajtás még oké. Ne menny át a piroson, mert jobb esetbe nem jön senki, rosszabb esetben meghalsz gyorsan, és különben is tilos. Meg feltünõ, megésatöbbi. De a járdán való bringázást 5tezeré??? >:( Na akkor majd megbüntetik a hatáves Herpeszes Ödönkét is, aki a támasztókerekes telegumis örökhajtásosával ott fog kerózni a járdán? Vagy akkor most hogyanislesszezvagymi?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
A szennyrádiók mai vezetõ híre:

"piroson áthajtás bringával 10.000, járdánbringázás 5000 (nem kifogás, hogy az úton nem lehet a forgalom miatt)" - fokozott rendõri jelenlét

Vigyázzatok!!!!!!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
hja! retek utcaban vigyazni.. a varosban naponta max kb 5szor akad ossze az ember a gyalogosokkal, abbol 4 a retek utcaban...
tekerunk 5-el a jardan a margit hid elott levo benzinkut fele: oreg bacsi meglat, 100 meterrol felreugrik, es elkezd kiabalni, h a akerekparuton menjunk, meg h ilyen butak a mai fiatalok, teljesen kikelt magabol, kidulledtek a vererei a fejen, meg a botjaval kalimpalt, persze kozel nem erintette hozzank a botjat, illetve nem ejtett ki egy csunya szot sem:) szal rendes volt azert.. de tok vicces jelenseg volt:) szal megerte arra menni:D jajj!

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
gyalogos témában kissé szinezném a képet: kedvenc terepem ilyen szempontból a Retek utca (Moszkva tér és Mammut által közrevett széles járdából felezett kerékpárút jellegû közterület).

ad1) kedves autós sporttárs hiába van kiírva hogy padkára állni tilos és kellõen be van cövekelve a szegély, azért mindig megpróbálja.
ad2) ha már a sokak által "éltetett" gyalogos sporttárs átbóklászik a kerékpárútra, akkor legyen tudatában annak hogy rossz helyen van és figyeljen.

volt már eset hogy satufék+SPDval majdnem cöveklefejelés oldalt kombót nyomtam egy boldogan babakocsizó kismama meggondolatlan és önfeledt hirtelen-nekem-most-át-kell-mennem-a-túloldalra-de-messze-van-az-50-méterre-levõ-járda akciója után, és akkor még én voltam a >#&{{>#& biciklista.
Másik eset a MArgit hídhoz vivõ bringásúton a Szénatér irányából éppen kellemes 25tel csorgok amikor kilép egy kissráéc a boltól laza nekifutással a járdára majdnem elém (nem is értem miért ne melég neki az a 2 méter széles járda :-X) erre anyuka vigyázz kisfiam mert a bringások olyanok mint a vadállatok, nem is látnak. no kösz... most akkor szálljak le és toljam?
mindenesetre egy két extrém esetet eltekintve már hidegen hagynak (no azért amikor fa mögül elémáll a csaj, mikor megyek kb 40el az autóúton és a satufék is éppenhogy csak megmentette, én is elküldtem melegebb égtájakra, de csak az adrenalin miatt), és természetesen ha kisgyerek van akkor szinte tuti hogy inkább lépésben vagy leszállva hajtom végre az elõzést biztos ami biztos... ;)

legfõképpen és sommásan ez Magyarország.. de változhat ha mindenki akarja...

bucimail

bucimail

törzsvendég

• fórumtag
  • 286 posts

-egy bringas ha megy lefele es nem belathato reszre er akkor ordit egyet, hogyaszonygya PALYA!!!
es akkor a turista jobbra balra el.
koszones, elnezest keres tovabb.

Elõttem van a kép ahogy tekerek a janin és 5-10 mp-enként a hegy különbözõ pontjairól hallom a tompa kiáltást: PÁLYA. Ennyi erõvel azt is kiabálhatnánk hogy: JÖN A TÖRÖK!!!

A GT pálya végén vigyázatok köveket és a kidõlt kerítést raktak oda,én meg akkorát szálltam hogy a gyerekek azt gondolhatták hogy jöna Mikulás.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
lens, bomb: egyetértek

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
hmm.meg vagyok gyozve. ebben sajna teljesen igazad van:( jajj. na pá

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

5000 évvel ezelõtt pedig még nagy medvék cammogtak itt akkor most joggal gondolhatnák, hogy: "mi voltunk itt elõbb".

Gondolnák õk, csak ki lettek irtva, legalábbis errõl a részrõl. Ott meg, ahol még vannak, nem érnek rá ilyeneken gondolkodni, mert ott meg vadásszák õket! Az ember egy önkényuralomra éhes lény, és mindig is prüszkölni fog, amig az útjában van valami.

jajj. igen, igazad van elcsé, csakhogy a Ráday utca, meg ugytudom mar a kiraly utca is setaloutca lett... egy eve meg nem volt az, de attol az autok meg NEM hajtanak be.. megertik.

Az erõs túlzás, hogy "megértik". Mennének az autósok, ha lehetne. Csakhogy erõs szabályok vannak, amit a legtöbben nem mernek áthágni. No meg fizikai akadálya is lenne. ;D Dehát ez nem az autósok érdeme. Ha olyan szabályokat állitanának fel, hogy gyalogos nem léphetne az erdei dh utakra, mert egybõl sipolna egy jelzõ és tizezret kéne perkálnia, akkor azt hiszem, a gyalogosok is "megértenék" végre a dh-sokat.

Ja és egyébként a bringások meg minden tiltott helyen (pl. Vörösmarty tér, sétáló utcák) áthajtanak, õk akkor nem olyan jó fejek, mint az autósok?

Szerintem el kell fogadni, hogy a legtöbb gyalogos birka és lassú, és nekünk kell ügyesebbeknek, figyelmesebbeknek, gyorsabbaknak, határozottabbaknak lenni. Mindazonáltal udvariasabbnak és elnézõbbnek. Mert a gyalogosok nálunk sokkal védtelenebbek, és nekünk -mint erõsebb félnek - ezért igy kéne viselkednünk.

Fejezzétek be a köpködést, anyázást, ijesztgetést, stb..., mert még ha rövid távon élvezetet is hoz nektek, hosszú távon nem kifizetõdõ (lásd keresztbetett fatörzsek, stb...), szerintem a Bombrider által leirt viselkedés lenne helyes.

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
lcs , lor mondjatok meg nekik ..Ti beszeltitek a nyelvuket ..

a sok ,.. de ha.. meg egyszer ..es miert en ... helyett az ember az a qu sok felesleges energiat arra forditana , hogy relaxal , ez alatt nem azt ertem hogy nyugtatot szed stb.. es nem mindig masban keresne a hibat .. talan masabb lenne .. ONKRITIKA ,ONURALOM

nem minden autos/kerekparos/gyalogos hulye ..de sajna vannak, az ilyen mellett el kell menni, meg kell tanulni ugy elni es figyelmen kivul hagyni, mintha nem is letezne .. kis onfegyelem sztan el is van felejtve..

en jo otletnek talalom / errefele / amikor megyunk es szembe talalkozunk a patasokkal .. oda koszon az vissza mondjuk hogy jon meg 3 .. es mindjart jobb .. O tudja hogy szamitani kell meg 3 baromra .. stb..

szal lehet szidni / mindig ezen lovagolok /, de mit erunk el vele ..??? meg tobb utalatot .. ingert .. azt a keves magyart aki meg maradt egyszer egybe kellene mar razni .. es ha minden ember csak egy kicsit dolgozna rajta , az sokat szamitana ..

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nem birom vegig olvasni!!!!!!!!!

par dolgot leszogeznek!
-azok NEM turistak!
egy turista nem megy egy janos hegyre!
oda olyan emberek jarnak akik kimennek a zold teruletre hetvegen es az anyos ulesrol porgeti a szalonnat majd hetfotol kezdve meseli milyen eszeveszettet piknikeltek meg kirandultak!
bruahahahaha...

-egy bringas ha megy lefele es nem belathato reszre er akkor ordit egyet, hogyaszonygya PALYA!!!
es akkor a turista jobbra balra el.
koszones, elnezest keres tovabb.

-a rendor a rendre ugyel ha az epp egy huyle bringas akkor azzal foglalkozik.
ha anyad retikuljet lopta el vmi kis ondoveru akkor azzal!

-aki masnak godrot az siraso vagy foldmunkas!
de egyebkent lazan be lehetne perelni gondatlansag miatt!!!
iylen nalunk is van de csak varos kozeleben (godrot meg nem astak, de van egy palya a var kozeleben amit brinagsok pucoltak ki meg epitettek at kicsit. es ott mindig vissza vannak a faagak huzgalva az utra).
ha bemegyek az erdobe akkor ott emberrel nem talakozom aki rosszat akarna nekem vagy barkinek!!!

asszem ennyi.
majd meg jovok tan szemetelni ide. :-P

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
igen. szal a kulturaltsagi szintunket meg kene tartani... mert van par kemenycsavo bicos, akik mindenkit halalra remitenek, es utana viccesnek hiszik magukat... jajj:) jo, hulye peldakat hozok.. amugy meg nem.. mert be lehet:) csak a sok embertol nem latna az utat... szal ha mi hozzuk a normalis kulturaltsagi szintunket, akkor elvarhato lenne viszont a gyalogosoktol.. es nem leanyaznak bennunket(tobbszor megtettek, ugy naponta 3szor kuldik el anyamat melegebb eghajlatra, mert finoman, es TELLEG finoman szolok nekik, h rossz helyen mennek cikk-cakk-ban) szal a 3 ik utan mar kezdenek az agyamra menni... es mindezt a huvosvolgyben, ahol JOL ki van jelolve a kerekparut... tablaval, korlatokkal, csikokkal... JAJJ. dehat ezt hiaba irjuk. hiaba varnank el gyalogostol, h megertse... nemfogjak.. csak nekem ne jojjon senki a mediaban, h tiltsuk ki az autokat, meg midnenki menjen kerekparral.. mert korberohogom..

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
szerintem tudom melyik mamokárol beszéltél a GT nél!!! kint áll a kapuban és ha szemmel lehetne ölni...akkor... ;D
megkérdezte az egyik gyerek aki velünk jött (életemben nem láttam,a fogason verödött hozzánk),hogy mi ezzel a probléma, és jött a megszokott közterületes dumával, erre a kedves hölgyemény (hétköznapokban vén Q) hogy ez kis fiam term. védelmi terület (ebben mondjuk van vmi).. erre a kedves bicajos barátunk megkérdezte, akkor hogyhogy természet védelmi területen lakik, erre a nénike kicsit felkapta a vizet, majdnem pofonvágta a gyereket, de szerencsére mégsem és hatalmas fejjel visszament ;D és visszafele a gyalogosokkal is elkezdett kiabálni... ugyhogy neki mindenkivel baja van

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

jajj. igen, igazad van elcsé, csakhogy a Ráday utca, meg ugytudom mar a kiraly utca is setaloutca lett... egy eve meg nem volt az, de attol az autok meg NEM hajtanak be.. megertik. tehat

Na hát ezért hoztam fel példának az egyik legforgalmasabb bringautat, a Bem rakpartot, de mondhatnám a Római partot is, ahol kurvára észre sem veszi a szerencsétlen, hogy a bringaúton kolbászol.
Viszont a sétálóutcává alakított utak rossz hasonlat volt, mert oda fizikailag be se tudsz menni kocsival(jó hummerrel igen ;)).

Konklúzió: nem a gyalog tehet arról, hogy nincs leválasztva a bringaút fizikailag és mivel minden ember birka egy kicsit, hát rágyalogol ezért szerintem gusztustalan leordítani mondjuk õket, én nem is szoktam, hanem azt mondom: "elnézést" és elnézik. Nem sokkal késõbb érek oda ::).
De lehet, hogy én vagyok a rács mögött :-\

bucimail

bucimail

törzsvendég

• fórumtag
  • 286 posts
az autósok meg a....

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
jajj. igen, igazad van elcsé, csakhogy a Ráday utca, meg ugytudom mar a kiraly utca is setaloutca lett... egy eve meg nem volt az, de attol az autok meg NEM hajtanak be.. megertik. tehat
a gyalogos a legvedtelenebb es LEGHULYEBB allatfaj... ez nem altalanositas, de igy is fel lehet fogni a dolgokat... es ok a legvedtelenebbek, mi meg a legelnyomottabbak...

vendég__*

vendég__*
  • vendég
lcs: nagyjábol 1etértek veled, de a bringautas dologban nem igazán. mert, lehet, h 130 éve járda za a járda, de mostmár az egyik fele bringaút. attol, h a 130 évig járda volt, nekik nincs joguk a bicikliuton menni. másrészt meg a járda sincs mindenhol kitáblázva és az autósok (most nem a parkolásra gondolok) mégsem száguldoznak az emberek között, mert nincs kiírva. nézzék meg a kreszben, h mi a pálya. a mostani "kölcsönösen szivassuk emmást" helyzetnél lehetne jobb megoldást találni, de a bringásoknak a saját jogaikat kéne képviselni.
uff

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
úgy legyen ;D