:-[ :'( :-[
Õszinte részvétem...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Haláleset
Started by
Wickee
, 2002. May 03. 14:14
Posted 2002. November 21. - 00:21

Posted 2002. November 20. - 21:56

Posted 2002. November 20. - 21:43

haveromék jöttek le Jancsi-hegyröl és a gyerek hátrafordult menet közben (biztosan jo csajok voltak) és egy 5 ajtos suzuki megállt elötte és a gyerek beszállt a kocsiba, a szélvédönél állt meg!! a gyereknek semmi baja nem lett szerencsére(fullface!!! gerincvédö, meg minden) a bicajnak sem lett...... a suzukin valami 100 valahány ezer forintos kára lett, amit a gyereknek majdnem ki kellett fizetnie, de szerencsére, valahogy szabálytalanul állt meg a suzukis és nem kellett kifizetnie...
MÁZLI
MÁZLI

Posted 2002. November 19. - 15:50

Remélem nem lett komoly bajod...
Épp tegnap (azthiszem) bemondták a hírekbe ,h az utóbbi 3 hétben 9 bringás vesztette életét... :'(
Épp tegnap (azthiszem) bemondták a hírekbe ,h az utóbbi 3 hétben 9 bringás vesztette életét... :'(

Posted 2002. November 19. - 09:46

Á azért nem minden az autósokon múlik ám!
Nagyon sok múlik a gyalogosokon is.Meg rajtunk is.
Példa:
Ûllõi út kereszteti a körutat,elkerülhetetlen a belsõsávban való tekerés. Autós felidegesít, dudál meg kiabál nekem, hogy "nyomjad béjbi nyomjad" kimegyek a járdára, feldúltan tekerek a járda út felé esõ szélén. Ekkor megjelenik egy túristacsoport, beszorulok a járda belsejébe, a fal mellé. Elismerem, gyorsan megyek, szitkozódok (én márcsak ilyen vagyok) amikor egy nõ anélkül hogy kinézne az utcára, teljes erõvel kitolja maga elõtt a BABAKOCSIT!!! Megállt bennem az ütõ, ha egy pillanattalkésõbb fékezek, velószínûleg megölök egy csecsemõt. Sem a nõ,sem én nem tudtunk megszólalni, csakálltunk ott a körúton.Nem elég hogy te figyelmes vagy, a gyalogosok sem közlekedhetnek úgy mint a homályökör.
Példa2:
Hazafelé tartottunk János hegyrõl, Kelenföld felé van egy meredek egyenes asztfaltút, amit fele tájban keresztez egy vele egyenrangú út. Gondoltam jól rátekerek, hamar otthon legyek. Messzirõl néztem a keresztezõdést, jól be lehet látni, nem jött semmi. AZ ÁM! A keresztezõdés sarkán szabálytalanul parkolt egy furgon (nem ez a lényeg) és emiatt nem vettem észre a közeledõ taxit. FÉKFÉKFÉK blokkoló elsõfék, beborul kocsi elé... gyorsan felpattanok,tesztelve élek e még, bicó arrébbrugdos, de a taxis meg sem bír mozdulni.Már rég a hátsó váltót feszegettem vissza,amikor el mert indulni. Tudom, hogy az én hibám, tehát buta dolog lenne általánosítva azt mondani, hogy %!+/%[Ð@Ð[]=/!/% autósok!!! stb mert nagyon sokszor rajtunk múlik, hogy hazamegyünk-e ...
Nagyon sok múlik a gyalogosokon is.Meg rajtunk is.
Példa:
Ûllõi út kereszteti a körutat,elkerülhetetlen a belsõsávban való tekerés. Autós felidegesít, dudál meg kiabál nekem, hogy "nyomjad béjbi nyomjad" kimegyek a járdára, feldúltan tekerek a járda út felé esõ szélén. Ekkor megjelenik egy túristacsoport, beszorulok a járda belsejébe, a fal mellé. Elismerem, gyorsan megyek, szitkozódok (én márcsak ilyen vagyok) amikor egy nõ anélkül hogy kinézne az utcára, teljes erõvel kitolja maga elõtt a BABAKOCSIT!!! Megállt bennem az ütõ, ha egy pillanattalkésõbb fékezek, velószínûleg megölök egy csecsemõt. Sem a nõ,sem én nem tudtunk megszólalni, csakálltunk ott a körúton.Nem elég hogy te figyelmes vagy, a gyalogosok sem közlekedhetnek úgy mint a homályökör.
Példa2:
Hazafelé tartottunk János hegyrõl, Kelenföld felé van egy meredek egyenes asztfaltút, amit fele tájban keresztez egy vele egyenrangú út. Gondoltam jól rátekerek, hamar otthon legyek. Messzirõl néztem a keresztezõdést, jól be lehet látni, nem jött semmi. AZ ÁM! A keresztezõdés sarkán szabálytalanul parkolt egy furgon (nem ez a lényeg) és emiatt nem vettem észre a közeledõ taxit. FÉKFÉKFÉK blokkoló elsõfék, beborul kocsi elé... gyorsan felpattanok,tesztelve élek e még, bicó arrébbrugdos, de a taxis meg sem bír mozdulni.Már rég a hátsó váltót feszegettem vissza,amikor el mert indulni. Tudom, hogy az én hibám, tehát buta dolog lenne általánosítva azt mondani, hogy %!+/%[Ð@Ð[]=/!/% autósok!!! stb mert nagyon sokszor rajtunk múlik, hogy hazamegyünk-e ...
Posted 2002. November 15. - 08:24

Ujabb biciklist gázoltak halálra Szeged/?/ környékén :'(
De az igazsághoz tartozik hogy a bácsi nem volt kivilágítva ....
- azért mi is tehetünk önmagunkért- nem igaz? :-\
De az igazsághoz tartozik hogy a bácsi nem volt kivilágítva ....

Posted 2002. November 14. - 20:25

Posted 2002. November 14. - 17:12

bocs Ras, igy jobb lenne:hogy a pék sütné meg azokat az autosokat, akik felelõtlenül vezetnek!
Posted 2002. October 31. - 22:20

Multkor hallottam, hogy aki új sportmotort vásárol, azoknak a 30%-a(
) egy éven belül meghal.
ez ugyan nem bringa, de majdnem.
Elég durva, és sok volt bringás eladja a bringát, hogy motort vegyen...
Ez sajnos tényleg igy van, mert az egyik osztálytársam is motorozás közben halt meg tavaly :-/
De szerintem ehhez az is hozzátartozik, hogy sok ember nagyon elbizza magát, és nem a tudásához képest használja a motort..
Posted 2002. October 31. - 18:59

Multkor hallottam, hogy aki új sportmotort vásárol, azoknak a 30%-a(
) egy éven belül meghal.

Posted 2002. October 31. - 18:39

Részvétem.
Sajnos sok éves tapasztalat után tudom, hogy Budapesten és Mo-n életveszélyes a kerékpározás és a motorozás , igaz az utóbbi nem tartozik ide.
Ma ugy állunk hogy a kerékpárosnak kell mindenre odafigyelni, elsõbbséget adni akkor is ha fõutón mész, mert egyszerûen lexarnak az autósok, anyáznak mert lassan mész, stb.
Ez azért tényleg durva hogy valaki 1,5 évvel megusszon egy ilyet, föleg hogy felfüggesztve :-/
De remélem hogy legalább a lelkiismerete nem hagyja majd nyugodni.
TranceR
Sajnos sok éves tapasztalat után tudom, hogy Budapesten és Mo-n életveszélyes a kerékpározás és a motorozás , igaz az utóbbi nem tartozik ide.
Ma ugy állunk hogy a kerékpárosnak kell mindenre odafigyelni, elsõbbséget adni akkor is ha fõutón mész, mert egyszerûen lexarnak az autósok, anyáznak mert lassan mész, stb.
Ez azért tényleg durva hogy valaki 1,5 évvel megusszon egy ilyet, föleg hogy felfüggesztve :-/
De remélem hogy legalább a lelkiismerete nem hagyja majd nyugodni.
TranceR
Posted 2002. October 30. - 17:58

Posted 2002. October 29. - 22:52

elöször is részvétem!..... hát megmondom öszintén nem igazán tok mit mondani, de asszem minden keresztezödésnél megállok majd és csak járdán megyek(városban)... azért ez elég félelmetes, ha igy belegondolsz, hogy mész az uton, és mondjuk a legjobban oda figyelsz mindenre és elüt egy auto... és még védekezni sem tudsz, szinte fel sem fogod és már kész is... :'( :-[ :-/
Posted 2002. October 27. - 21:47

Posted 2002. October 26. - 22:19

Sziasztok.
Miden bringás haver alapon, részvétem!
DE. Végigolvasva ezt a fórumot, azt hiszem, nagyon jó úton haladunk. Sõt volt egy két jó ötlet is.
1. BUKÓ, én is a TI bíztatásotokra vettem elõbb egy jó bukót (Casco ViperMX), mint jó váltót. KÖSZÖNÖM.
Azóta már "megérte"
Az autósok egy részét nagyon ingerli, hogy városban gyorsabbak vagyunk nálil, ezért nem szeretik a bringást. Illetve bántja õket, hogy nekünk VAN ERÕNK felülni és nyomni, az õ seggük meg csak az ülésbe süpped.
Nem tudom, jó ötlet-e, akinek van tapasztalata KÉREM ÍRJNON IDE!! (ne privit, legyen nyilvános)
Kéne szervezni egy felvonulás, mindenki aki jön hozhatan egy fekete zászlót.
DE FRANKÓ és HIVATALOSAN, rendõri kíséretben csináljuk, a körúton de. vagy kora du.
Minnél többen lássák. Ha jól sikerül, párunk mondhat egy két szót a TV-ben és rádióban is a BRINGÁSOK, azaz a MI érdekeinkben.
Fórumon keresztül ezt nagyon nehéz összehozni, Teknikás Túrából ítélve. De talán ha lesz édeklõdõ...
Én mindenesetre szívesen utánnanézek a törvény adta lehetõségekenk.
Két dologot tudok:
-a gyülekezési szabadság alkotmány adta lehetõségünk.
-elõre be kell jelenteni a rendõrésgen, a fõpolgármeseri hivatalban illetve az érintett kerületek polgármesteri hivatalában.
-a rendõrségnek kötelessége biztosítania a rendezvényt!!!!!
De ki is használhatnénk az önkormányzati választásokat.
Gratuláció DEMSZKY nek (ne polotizáljunk, pké?!!) és megkérhetnénk, hogy álljon ki mellettünk, szóljon pár szót!!
NOS??????????????
Peet
Miden bringás haver alapon, részvétem!
DE. Végigolvasva ezt a fórumot, azt hiszem, nagyon jó úton haladunk. Sõt volt egy két jó ötlet is.
1. BUKÓ, én is a TI bíztatásotokra vettem elõbb egy jó bukót (Casco ViperMX), mint jó váltót. KÖSZÖNÖM.
Azóta már "megérte"
Az autósok egy részét nagyon ingerli, hogy városban gyorsabbak vagyunk nálil, ezért nem szeretik a bringást. Illetve bántja õket, hogy nekünk VAN ERÕNK felülni és nyomni, az õ seggük meg csak az ülésbe süpped.
Nem tudom, jó ötlet-e, akinek van tapasztalata KÉREM ÍRJNON IDE!! (ne privit, legyen nyilvános)
Kéne szervezni egy felvonulás, mindenki aki jön hozhatan egy fekete zászlót.
DE FRANKÓ és HIVATALOSAN, rendõri kíséretben csináljuk, a körúton de. vagy kora du.
Minnél többen lássák. Ha jól sikerül, párunk mondhat egy két szót a TV-ben és rádióban is a BRINGÁSOK, azaz a MI érdekeinkben.
Fórumon keresztül ezt nagyon nehéz összehozni, Teknikás Túrából ítélve. De talán ha lesz édeklõdõ...
Én mindenesetre szívesen utánnanézek a törvény adta lehetõségekenk.
Két dologot tudok:
-a gyülekezési szabadság alkotmány adta lehetõségünk.
-elõre be kell jelenteni a rendõrésgen, a fõpolgármeseri hivatalban illetve az érintett kerületek polgármesteri hivatalában.
-a rendõrségnek kötelessége biztosítania a rendezvényt!!!!!
De ki is használhatnénk az önkormányzati választásokat.
Gratuláció DEMSZKY nek (ne polotizáljunk, pké?!!) és megkérhetnénk, hogy álljon ki mellettünk, szóljon pár szót!!
NOS??????????????
Peet
Posted 2002. October 26. - 16:39

Ma a híradóban bemondták, h két bringást halálra gázoltak... :'( :'( :'(
Miért van az ,h egyre több az ilyen eset?
Miért van az ,h egyre több az ilyen eset?
Posted 2002. October 26. - 15:02

Posted 2002. October 26. - 12:41

Posted 2002. October 26. - 09:39

Pull: Kicsit késõn ugyan ,ha ugyan arról a srácról beszélünk, akkor tudom mi lett vele meghalt... 15 éves volt... :'(
Posted 2002. October 18. - 12:46

Elõször is részvétem.
Én is azt gondolom, hogy a bicajosoknak is tenni kell azért, hogy hosszú életûek maradjanak. Bukó + óvatosság. Tavaly Finnországban azt tapasztaltam, hogy ott MINDEN bicajos (60-70 éves nénik is!!!!) hord/anak bukót. Meg finnországnál maradva ott egészen északon + a legkihaltabb utak mellett is vannak széles, jó minõségû kerékpárutak. Persze az Finnország, mi meg nem ott élünk...
És óvatosnak maradni is nehéz sokszor, mert sok városban a kerékpár utak egyben járdák is: a gyalogosok is ott vannak kerülgethetjük õket. (Volt már olyan is hogy a kerékpáros által elgázolt gyalogos halt meg...) A városon kívül meg akkora a forgalom, hogy hiába vigyázol. Na és akkor hol tekerjek valami normális tempóban? (Ha valakinek van konkrét országútis ötlete Szegedre vonatkozóan, akkor szóljon!)
Én is azt gondolom, hogy a bicajosoknak is tenni kell azért, hogy hosszú életûek maradjanak. Bukó + óvatosság. Tavaly Finnországban azt tapasztaltam, hogy ott MINDEN bicajos (60-70 éves nénik is!!!!) hord/anak bukót. Meg finnországnál maradva ott egészen északon + a legkihaltabb utak mellett is vannak széles, jó minõségû kerékpárutak. Persze az Finnország, mi meg nem ott élünk...
És óvatosnak maradni is nehéz sokszor, mert sok városban a kerékpár utak egyben járdák is: a gyalogosok is ott vannak kerülgethetjük õket. (Volt már olyan is hogy a kerékpáros által elgázolt gyalogos halt meg...) A városon kívül meg akkora a forgalom, hogy hiába vigyázol. Na és akkor hol tekerjek valami normális tempóban? (Ha valakinek van konkrét országútis ötlete Szegedre vonatkozóan, akkor szóljon!)