Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Haláleset

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
159 hozzászólás a témában

lazus

lazus

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Hali!

1. Reszvetem!
2. Probaljuk meg elterjeszteni ezt a topikot a neten, hatha 1-2 autos is belenez, es talan tanul belöle.

Üdv!

Scottos_Misi

Scottos_Misi

törzsvendég

• fórumtag
  • 271 hozzászólás
Utálom ezt a topicot. Olyan mintha strigulákat huzogatnánk minden egyes haláleset után. Ilyenkor döbbenek rá, hogy milyen értékes az élet, és hogy sokkal jobban vigyázhatnék magamra. Mert ez az a topic, amiben nem szeretnék szerepelni. Vigyázzatok magatokra, és egymásra. Legalább mi tartsunk össze.

Pull

Pull

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás
Néztem a TV2-n az Aktív elõzetesét és ott a nõ azt mondta, hogy egy bringás sráccal történt valami valamilyen trükk közben "pedig a barátai figyelmeztették, hogy életveszélyes dolgot csinál...blabla".

Tudja valaki mi történt??
Fel fogom venni az adást, mert nézni nem tudom, de fogalmam nincs ki lehetett a srác.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Most hallottam a radioban: egy bmx/es fiu leugratott a jardarol, figyelmetlenul egy kocsi ala. Meghalt. Ha jol emlekszem Szolnokot mondtak. Beke poraira.
Vigyazzatok nagyon magatokra legyszi!!!

Dagobert_bacsi

Dagobert_bacsi

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Hali !!!
Teljasen  egyet ertek veled Lensver es en is e modon kozlekedtem csak ezt nem volt hogy bemerjem .
Sajnos most amig teljasen rendbe nem jon a terdem nem nagyon bringazhatok ,de azt hiszem ez max. 2 het .

Vigyazunk magunkra ha mas nem teszi meg es nem mint Spike bike mivel semmi eselyunk nem lenne mivel Ok sajnos tobben vannak de talan nem sokaig ...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Kedves endre, üdvözöllek az élôk sorában, és nagyon örülök, hogy túlélted. Egy újabb pont a sisaknak.

Már rég nem jártam ebben a topikban, de miután elolvastam az uccsó két lapot, úgy érzem, megint nem fogok járni egy ideig. Borzasztó, mennyi biciklis baleset történik. Abban igaza van ugyan fityisznek a lap tetején, hogy nem CSAK biciklisekkel történik ilyesmi, csakhogy ez egy biciklis fórum, ahol a bicikli a lét alapja, a biciklizés meg az életstilus. Igy továbbra is jobban lesúlyt majd egy bringás halála, mint egy autósé. Már csak azért is, mert a biciklista nekem sorstárs, pajti.

Sekee irja hogy tényleg kéne már tenni valamit, csakhogy nagyon keveset tehetünk sajna. Nem mondom, hogy nem. Minden biciklista igenis vigyázhat magára, figyelhet a környezetére, és ha nem olyan vadul közlekedik, akkor bizony x %-kal csökkenne a balesetek száma is. A biciklistának hátul is kell, hogy legyen szeme, a popója mindkét domborulatán, és a gerince minden pukliján. Elôre kell gondolkodni, hogy "én most megyek ezen az utcán, hülye autóskoma honnan vágódhat ki". Semmi esetre sem szabad azt feltételezni, hogy az autós lelassit, megáll, vagy szabályosan fog közlekedni. Mindig szimatolni kell, állandóan gyanakodni. Csak úgy élhetjük túl, ha két aggyal gondolkodunk egyszerre. Egy igazi biciklistának erre képesnek kell lennie.
A másik, amit tehet, az eme tudásnak a továbbadása, hogy másokat is megfertôzzön vele, hogy mások is TUDATOSAN BICIKLIZZENEK, ne pedig csak lébecoljanak meg pampogjanak az utakon.
A városban nincs helye bambaságnak ha nyeregben vagy! A tét a saját életed. Ha mi, biciklisták megváltozunk, a helyzet is változni fog.
Csak sajna rengeteg passziv biciklista van a városban. Olyanok, akik azt hiszik, a kocsikban aranyos nénik meg bácsik ülnek, akik ráadásul életcéljuknak tûzték ki minden bringás boldoggá tételét. Ezek a biciklisták iszonyúan figyelmetlenül közlekednek, és sokszor olyasmiket csinálnak, amiket tényleg nem szabadna. Láttam már több ilyesmibôl fakadó balesetet is. Ha csak ezeket a biciklistákat meg lehetne nevelni, máris kevesebb lenne a gond.

Dagobert_bacsi

Dagobert_bacsi

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Jelentem:

Arad,Erdely,Romania

Ezelott 2 hettel tortent hogy egy 15 eves bringas ment haza avaros foutcajan delutan hat orakor.
Szabajossan kozlekedet vegig ,mar egy kemeny biciklis evel rendelkezet,megalt egy piros lampanal elindult a zoldnel es egy autos nekiment a hatso kerekenek.A kolok meg kitert hogy ne essen at az elotte meg el nem indult kocsin de az utkozes miat elcsuszot a hatso kerek es eleset.A bringa tole jobbra ert foldet azut szelen, o meg az aszfalton landolt.
A tettes elhajtott ,  :o >:( :'(es csak egy bringas meg egy angliai no alt meg segiteni.
A gyerek EN voltam meg eddig ebbol nem emlekszem semmire a gyerek meselte aki felsegitet most, miutan egy hetet korhazba ultem osszevart arcal meg kiugrott, begipszelt terdel es agyrazkodassal.Ezutan egy het pihi volt itthon de ma levettek a gipszet es ki a varratokat de meg mindig nem emlekszem semmire...Ha a bukom nincs a fejemen valoszinu hogy most nem irnak !!!!

Viseljetek a bukot mert nalam eltort ugyan , de a fejem meg mentette  ;)

U.I. A K#$%$%$ KI$&^&#$ autosrol aki elutott es ott hagyot meg mindig semmi hir es valoszinu hogy nem is lesz  >:( >:( >:(

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.754 hozzászólás
Részvétem minden halálesetért... :'( :'( :'(

A tesóm(15) osztálytársának 1 hónapja halt meg az apja. Nem bringával, de lényegtelen... :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

" Kell ott fenn egy ország... " :'( :'( :'(

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
errõl jut eszembe...egyszer éjszaka a kihalt vadonban a másodredû fõúton hatalmasat pereceltem, mert megriasztottam egy õz csapatot, akik fél méterrel elõtem vágtattak át az úton...

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Barátnõm 15 km-re lakik tölem, és sokszor sötétben jövök haza tõle. LÁMPA ELENGEDHETETLEN!!! A sötét országúton már csak akkor veszem észre a másik sávba haladó kósza pecásokat mikor mellettem haladnak el. Az csak egy dolog, hogy én piszokul megijedek.

Másik: Olyan retek az út, hogy gyakra középen kell menni, hogy egybe maradjon a bringa. REFLEKTORT is használjatok, mert nagyon gáz úthibában burkolni! Estem már akkorát... És éjszaka egyedül ha nagyot esel nem lesz ki összeszedjen! Szóval a lehetö legóvatosabban!!!

gyugyo

gyugyo

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
részvétem és együttérzésem.de tényleg!!!!! :'(
szerintem azösszes ilyen autóst ki kéne nyírni ott helyben  >:( >:( >:(

Astro

Astro

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
:'(
Azok esnek legtöbbször áldozatul, akik az utca emberei Fullcap+ 3/4-es naci, semmi bukó, leugrat a padkárol, mer' uccsem jön az autó, ezeket a felelõtlen embereket nem szeretem, viszont az már télleg nem állapot, hogy egy békésen bringázgató ember a menõ autós elcsap, mer (volt már ilyen) elnézte a kicentizést  >:(
Durva nem?
A multkor az erdõben csaptak el egy gyereket terepjáróval...
...túlélte

adamm

adamm

törzsvendég

• fórumtag
  • 438 hozzászólás
Sajnos nem nagyon van védekezés, mert a bringautak legalább annyira veszélyesek, mint az autóutak (néha sokkal jobban is), a járdán meg nem lehet közlekedni már csak a Kresz szerint sem (max 10km/h). Én már mentem pár tízezer km-t Bpesten (HajtiPajtis múlt) és nem volt még komoly gondom, ha belementem valakibe, azt általában nevelõ szándékkal tettem, és nem esett bajom. Szerintem az autósok nem a bringásokkal ellenségesek (vannak olyanok is, de nem jellemzõ), hanem úgy általában szét vannak stresszelve, ahogy egész nap ülnek a bûzben, zajban, dugókban, és ezt valakin le akarják vezetni, egymáson vagy egy bringáson, az mindegy. (Nemrég a szemem elõtt szállt ki egy pasi és vert meg egy ürgét, amiért 2 másodpercre indexelve szabályosan megállt elõtte, hogy kiszállhasson valaki a kocsijából!)
Én kötelezõvé tennék egy mély pszichológiai tesztet a jogsihoz, idegbetegekkel vannak tele az utak.

Nolan

Nolan

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
Hát ez az a topik, amit nem szivesen nyitok meg... :'( :'( :'(

Sajnos már én is találkoztam autóval, nem indexelt bekanyarodáskor, ez még régen volt, ha tehetem azóta kerülöm az autóutakat, csak ezt tudom ajánlani mindenkinek, mint biztos védekezést.
Persze ezt sajnos nehéz megcsinálni, de hát ez egy ilyen világ...

Opa

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
Részvétem minden halottért. Én is vesztetem már el néhány ismerõst, barátot, és soha nem könnyû.

kb. két és fél hete a villamosról láttam amint egy szabályosan közlekedõ bringás srácot a Hûvösvölgyi úton csapot el egy szabálytalanul közlekedõ autós. A nõ aki mellett elrepült a villamoson mesélte az egészet, de enélkül is ledöbbentem. Legszivesebben leszálltam volna és az arcába másztam volna a tagnak. Remélem a srác túlélte és már javul.

talán nem itt kéne borzolnom a kedélyeket de szerintetek miért ellenségesek az autósok a bringásokkal (lásd spike bike, de hazai történeteket is tudnánk sorolni mindannyian...)?

peace bike és akarjatok élni, tehát vigyázzatok magatokra, a szeretteitek érdekénben is!!!

Ras

Sekee

Sekee

törzsvendég

• fórumtag
  • 309 hozzászólás
Ez hihetetlen! Kb. 2 hónapos ez a topic és már ketten... Mi lesz így??? Ez ellen kell valamit tenni! CSak ésszel és bukóban tekerjünk gyerekek!

Karesz

Karesz

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Vigyázatok magatokra!

Scottos_Misi

Scottos_Misi

törzsvendég

• fórumtag
  • 271 hozzászólás
Meghalt még egy kerós....
Õszinte részvétem.

Sajnálom, hogy megint látnom kellett ezt a topicot. Ez az egyetlen topci, amit gyûlölök. :-/

zsolti

zsolti

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Üdv!

Örülök, hogy még írhatok erre a fórumra.
A szombat reggeli balesetnél jómagam is ott voltam. Lajos elõttem ment kb. egy méterrel és kb. 10-20 centivel beljebb az úton. Aztán hátulról jött a csattanás. Engem csak oldalról érintõleg, lesodort az kisbusz, kilökte alólam a bringát. A fejemmel érkeztem az aszfaltra. Sisak volt, szétreccsent rajtam. Lajos beljebb ment pár tíz centivel. Õt hátulról telibe kapta az autó.

Nyugodjon békében.

Zsolti.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Persze, rengeteg olyan helyzet van mikor a bringás óvatossága sem elegendõ, ezek a "rossz helyen volt a rossz idõben" esetek, de lássuk be, ezek nem csak a kerékpárosokkal fordulnak elõ, sajnos.........