Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bicikliszállítás vonaton

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
289 hozzászólás a témában

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Az vili, én csak a villa miatt estem gondolkodóba, ami a stucnival meg a kormánnyal együtt 90 centimáter hosszú.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
depis cimbi: a macim nem számít annak, már mint déhásmonszternek, de méretekben nincs különbség számottevõ...
és ami jdzsolidzsóker a pakliban: ha mégis nagy méret difi lenne vmelyik dimenziójában, akkor megkérjük Juhos nénit, hogy azt ott kicsit nagyobbra tessék varrni.... ::)

prototípus kifutása elõre láthatólag augusztus...

spesöl-limitid-edísön: ha tudok szerezni 2milis habosított mûanyag lapokat(súlyuk szinte észrevehetetlen, keménységük annál inkább) akkor lesz oldalt betét a táskában, ami kicsit konfortosabbá teszi a válon, hosszútávon való cipelését... ::) de ez csak kéminformáció volt a gyárból... ;D

PéeF

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Para: DH ló is belefér a tatyóba? Mer, ha egen, akkor hoci, egyre vevõ vagyok!

Jupiter

Jupiter

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás

ha használni akarja az ember, akkor mindenképpen szereznie kell egys MÁV üzletszabályzat példányt, az igaza bizonyitása végett.. ;)

A szabályzat letölthetõ a netrõl. Bár kábé 4x200 oldal. De errõl az elsõ részben írnak. Õk összecsukható biciklirõl beszélnek, de ha a kereket mellé rakod, akkor össze van csukva. 8) Nem?

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
nézd, az a kaller, amelyik kinyitja a táskát, mely kívülrõl semmivel sem néz ki máshogy mint egy általános utazó, többet sem fog kézzel bármit nyitogatni....

magánügyem, hogy mit szállítok a táskámban...

és mint mondtam: semmivel sem fog feltûnõbb lenni, mint bármelyik nagyobb táska... nem fog látszódni az sem, hogy ló van benne...

8)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
Ez a táskás szállitás 5let nem is rossz... Régebben, amikor katalogusokban böngésztem ilyesmit, azt hittem, a qtya sem vesz ilyen tatyót. de megfontolom én is a SK készitést. Bár szerintem, ha használni akarja az ember, akkor mindenképpen szereznie kell egys MÁV üzletszabályzat példányt, az igaza bizonyitása végett.. ;)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
;) csak Neked súgom meg: Kedvesem anyukája (aki mellesleg varrónõ, és véletlen otthon is tud dolgozni ilyen anyagokkal) és Én mint designer és tervezõ... ::)

8)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
És ezt ki készíti Para!?

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Épp ezen felindulásból készül az elsõ prototípusa annak a táskának, amibe kikpava a két kereket a vaspacidból belefér a jószág, és vállra véve vígan metrózol, vonatozol, vagy akár buszozol is anélkül, hogy a kedves kalauz, sofõr vagy egyéb hivatalos személy pénzt kérne el a keródért, vagy belédkötne mit keresel ott vele...

jelenleg a táska uszkve 7000 HuF költségnél tart, és minimális a hátra levõ ráfordítandó rész...

a boltokban kapható, egyébként repüléshez készített ilyen jellegû táskák 30e-nél kezdõdnek...

Szasz'... PéeF voltam

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

A hír- miszerint nem kell kerójegyet váltani a szétszedett állapotú bicóért-nem nyert megerõsítést az egri jegypénztáros néni szája által

A pénztárosnéni akkor rosszul tudta, és ideje lenne tanulmányoznia a szabályzatot.
Ugyanis beszéltem a bp-i központi MÁV információval, és szépen elmondták, hogy mi minõsül csomagnak, ami fönt szállitható a poggyásztartón:
minden olyan tárgy, ami x*y cm (most meg nem mondom a centit, de a szétszedett bringa ebbe bõven belefér) és nem akadályozza az utasok mozgását. Továbbá szállitható még 2 fenyõfa, 5 léc .... (igy a felsorolás)
Az interneten is utánanéztem, és ugyanaz. Tehát ez az édes igazság. Ebbe beleköthetnek ugyan, de az igazság nem az õ oldalukon lesz!

Jupiter

Jupiter

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Helló!

Ez a kerékkiszedés a vonaton elég érdekessen/jól hangzik, utánanéztem a Máv üzletszabályzatában:

"132. KF. Bevihetõ kézipoggyászként a 2. kocsiosztályú személykocsiba az együtt utazók ülõhelyéhez tartozó poggyásztartóban a többi utas zavarása nélkül elhelyezhetõ...
-összecsukható kerékpár (összecsukva)."

Remélem hasznát veszitek eme kis infónak. Én is kipróbálom, mert a budi mellett áldogálás 2-3 órán keresztül elég nyomasztó. Kerékpárszállító kocsi rendelhetõ, ha 10 kerékpárt kifizetsz. (De ez nem teljesen biztos)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
Látásból ismertem a palit- ez hozzátartozik az igazsághoz- putnoki ;D

Bár ahogy a montimkinéz, nemhiszem, bárki is ellopná.. bár az is igaz, hogy nem szivesen látnám viszont mondjuk egy "srác" alatt, aki fûrészt akasztva a kormányszarvra, hazafelé egyensúlyoz rajta egy köbméter tüzifát, népes családjának.. ;D ;D ;D

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
és elég meláknak ahhoz is, hogy ha neked azt mondja, hogy nem adja vissza, akkor te meg azt mondd, hogy ok haver, ahogy gondolod, nem?

amúgy én a tiszaira simán betolom, a középsõ oszlophoz támasztom, megveszem a jegyet és kalap...

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
Hagyd kinn, csak elõtte kérj meg valami tisztességes honpolgárnak kinézõ illetõt! Én pölö multkor a tourtúra 65 rõl hazafelé menet kényszeredetten pillogtam a Tiszain, amikor egy bányászméretû emberke:
"hagggyad csak nyugottan ecsém, maj' nézek rá"..

köffi.
az ürge elég meláknak nézett ki ahhoz hogy roma kollegáink ne próbálkozzanak..

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
kint lehet hagyni elõtte a peronon (vagy akár az utcán is!). Amúgy meg ki van mindenhova ragasztgatva hogy fagyit, kutyát, stb, biciklit bevinni tilos. Hát ez van
na bye
Prefi

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
sztem a kialakítása olyan ::) tiltani nem tilthatják, ha van kerékpáros kocsi

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás

és azt ki mondja meg hogy a közelébe sem lehet vinni?

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Halika!
Én nem sokat járok vonaton bringával, de azért néha elõfordul. Azt, h melyik kalauz mit csinál, hogy reagál, azt hagyjuk. DE! A miskolci Tiszai Pályaudvar pénztárcsarnokát nemrégiben újították fel. (Az tény h szép lett). Igen ám, de bityiklit még a közelébe sem lehet vinni. És ha teszem azt egyedül vagyok, és teszem azt nem tudtam elõre megvenni a jegyet akkor mit csináljak? Mert hogy egy MÁV állomáson egy percre sem hagynám magára a bringámat, még ha 20 lakat lenne rajta, az is biztos...

Itt a vasút vár a MÁV, gõzerõvel haladunk Európába...

bye
Prefi

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Heh még jó hogy nekem ingyen van a vonat... ;D ;D

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
az elmúlt 2 alkalommal kifejezetten kellemes benyomást tett rám a MÁV.
(bárcsak így lett volna ez az elmúlt 5 évben is)

1. eset: Bp-Tatabánya, verseny után hazafelé.
Keleti pu. gyorsvonaton ugye, ha nincs bikeszállító-kocsi, akkor az elejébe v. a végébe lehet tenni a gépeket.
elsõ kocsi 1. osztályú...utolsó kocsi, 1. osztályú.
Nincs mit tenni, elsõ kocsi elejébe fel a bicikli, seggelés 1.osztályon.
Jön a kaller, nézi a jegyet, néz 1-et, lekezeli, visszaadja, megköszöni, és visszacsukja az ajtót. Ennyi!

2. eset: Hatvan-Tatabánya(keletibe átszállás) szintén verseny után hazafelé.

Hatvan-Bp: 70km, Bp-Tb.: 70km Ö.:140km.

Beneveztem Hatvanba egy 80km-es jegyre, H-Bp vonalon lekezelték, Bp-Tb. vonalon adom a jegyet, kis kalauzhölgy megnézi, lekezeli visszaadja.
Legjobb: Spóroltam kb. 5kilót. Ennél jobb utam soha ne legyen.
Ja, és odafelé is "csak" 120km-es jeggyel mentem.