En valami iszonyat gyenge.
Hajnali 3/4 2ig mondjuk filmet neztem, aztan alvas. Reggel 9kor keles. 10kor indultam. Gondoltam megyek egyet a BM utvonalon visszafele Teglagyari emelkedo/lejto aljaig, majd visszafele megmaszom, s onnan fel Viragosnyereg es Crosspalyan nagykovesig, majd onnan fel HHH.
A terv szep, az eredmeny ennel joval szerenyebb....
Elindultam 10kor tehat. Ahogy kitettem a labam a hazbol elkezdett esni az eso. Nem erdekel, most mar megyek lesz ami lesz. Aszfalton SPDvel nagyon szepen megy a tekeres, bar folyamatos szembeszel van. Na nem olyan veszes mint mult heten hazafele jovet, de van.
Igy a Home tablaig is elegge "gyenge" idovel erkezek [ezt meg nem szoktam merni, de 14 perc folott ritkan szoktam ide erkezni]. Elindulok a hegynek. Eso kozben elall. Paras a levego: izzadok, mint a lovak egy derbi utan. Kapkodom a levegot. Nehezen de felerek a Viragosnyeregig...felejtheto idovel [20p38s]. A teton kisut a nap...tovabbi izzadas es levego kapkodas. S el vagyok keseredve, hogy igy kesz lettem ettol a bemelegitotol. Iszonyat, mennyire mas izmokat mozgat az SPD-s tekeres. Sik szakaszokon erzem az elonyet, de hegynek felfele nem tudok mit kezdeni meg vele.
Jon egy srac quaddal, s eppen nezegeti a terkepet hogyan tudna eljutni a Sikloernyosokhoz. Sok joval nem biztatom.
Elindulok aztan en is, terv valtozik: kimarad a teglagyari emelkedos maszas es lejtozes, mert ki vagyok dolve. Utolag jo gondolat volt a kihagya.. a sar miatt.
Tekerek a Cross palya fel.. illetve tekernek. Sar. Latszodik a tegnapi esozes es a mai is; ha nem isolyan durva a helyzet, mint BM-en...de most akkor sincs kedvem belemenni ketes helyzetekbe; foleg ugy nem, hogy 3x van rajtam az SPD-s cipo.
Tehat bokrokba be [BM-en is sokan itt probaltak meg kikerulni a sarat, latszik meg a nyomvonaluk]. Megszivtam: a bokrok eroteljes tuskeket novesztettek, s most mindegyik arra var, hogy az en boromet szaggasa, tepje. Nehezen, de at kuszkodom magam a veres karmokon. Kierek egy a Crosspalyahoz kozeli fold utra. Jobbra elnezve latom, hogy eleg szenvedes lenne nekem ma ez a saras felhozatal. Marad a balra vissza. Megtalalom azt az utat, amirol Henger beszelhetett, hogy kellemes maszas a Vihar hegyre, s onnan a lefele izgalmas.
Tekerek tehat, de rendesen kikapar a hatso a sarban, s a vizes fuvon. Ahogy egyre feljebb jutok, egyre jobban emelkedik az ut is: ergo en egyre lassabban tekerek. Igen-igen eljott az eses ideje. Kioldani mar van idom [megtanultam!], de letenni a labam mar csak felig, mert kozben tekernek, hatha feljutok. Elkapar a kerek: en megallok, doles jobbra. Serules nincs.
Feltolom a kerekpart, egy a vizszinteshez kozelebbi szakaszra, hogy majd onnan felfele megyek tovabb. Az istenert sem tudok elindulni a csuszos avarban. Na ezt meg gyakorolni kell. Taposoval ez konnyebb, mert barmikor tovabb tudom tekerni a holtponttol, de SPD-vel ugye becsatolas utan mar csak 1 labam szabad. Na mindegy, elmagyarazni nehez, s nekem meg jol csinalni is.
Lenyeg: megunom a kuszkodest, s lefele veszem az utat, majd Viragosnyeregtol lefele az Erdoalja utra terek ra. Itt mar csak aszfaltozok egeszen le az Eurocenterig. Innen a Perenyi uton felfele maszas. Kellemes emelkedo, meg ha csak aszfalt. Maszok-maszok egeszen fel a Remetehegyi utig. Gyonyoru kilatas, ja az eso megint esik. Legurulok a Kiscelliig, majd innen el az Arpad hidig. Mivel meg nem mentem semmit sem, gondoltam benezek a Margit szigetre korozni.
Elkerekezek a deli sorompoig, aztan gondolvan egy nagyot idofutamot megyek.
Nem kellett volna.
Nehezen indul az eleje [csak 37km/h a max speed], aztan egesz jol beallok 33-34es atlagra. Egeszen a Palatinusig. Itt elfogy a kraft, s agonizalas az egesz a vegeig. Ki is eresztek az utso 150 meteren. Igy lett 4:28.
Tavaly az acelvazas monsterrel 4:13at tudtam. Van meg hova erosodni.
Az idei legjobbam 4p20 mult hetrol.
Vegul sima kis 26 km lett belole, szinte nulla tereppel, s kb 340 m maszassal...