Jelentkezz be Regisztrálj
HármasHatárHegy
vendég__*
Posted 2003. March 23. - 21:48
Érdekes volt megfigyelni, hogy az autók rendszeresen bejárhatnak a turista útra. Ugyanis a katonasír utáni lejtõs szakaszon, valamint a rétre felvezetõ kék ösvény szakaszon (ahol a mókust is láttam), elég mély keréknyomok vannak a sárban. Sõt a meredek kapaszkodókon fel van szaggatva a gyalogos út ösvénye. Amit a kerékpárosok 10 év alatt nem tudtak tönkre tenni, azt egy-két autós 2002 õszétõl 2003 tavaszáig megtette!
Szomorú ez a rombolás!
vendég__*
Posted 2003. March 23. - 21:46
Csodálatosan szép napot kívánok Minden Kerekesen Tekeredett Egyednek!
Imádom a tekerést!
:-))))))))))
Miért is? Mert kikapcsol, pihentet, megmozgatja az izmaimat, jó levegõt szívhatok, csendes környezetben járhatok.
Ma reggel is élveztem a kerékpározás ezen örömeit!
Merre is? Természetesen - mivel csodás a napsütés - a nyári normál útvonalamon. Azért Panther, BoGár kedvéért leírom, bár a többiek már fejbõl tudják:
- Flórián tér
- BBHW
- Kacsa utca
- Széna tér
- Retek utca
- PTF
- Városmajor
- Hûvösvölgy
- kék kerós ösvény
- kék
- reptér
- katonasír
- oroszlános szikla
- rét
- zöld
- vadászház
- Szépvölgyi út
- trafó
- zöld
- telep
- zöld
- bukkanó
- kék
- busz forduló
- lefelé a HHH-re vezetõ úton
Na itt volt egy kis fennakadás, ugyanis megtámadtak a kutyák a Fenyõgyöngye fölötti kanyarban, és szégyen, vagy sem, de kicsit visszazavartak (nem engedtek le a hegyrõl). Ezért kihívtam a rendõröket. Viszont az URH-s kocsi kiérkezése elõtt egy sötétkék, vagy fekete Lada megérkezésekor eltûntek a kutyák. Addig viszont mind a futókat, mind az autósokat egrecírozták. Sõt - az engem legutoljára megtámadó - fekete dög még egy autónak is neki ugrott. Igaz, ott Õ húzta a rövidebbet. Na de a lényeg, hogy a rendõrök kiérkezése elõtt eltûntek. Ezért - sajnos - intézkedésre nem került sor, de talán majd legközelebb.
Tehát kis csúszással folytattam az utamat:
- Fenyõgyöngye
- Szépvölgyi út
- Kiscelli krt.
- Flórián tér
vonalon!
Az érdekesség az volt, hogy kb. 07:30-kor indultam neki. Az ösvény gyakorlatilag száraz volt, de valószínûleg éjszaka fagypont alatt volt a hõmérséklet, mert a saras szakasz (reptér keleti végében a két fagyott hófolt és környéke) is kõ kemény volt, és recsegett a beszakadó jég a gumim alatt.
Érdekes, hogy mindössze egy Cora-Bike-ossal találkoztam, aki "Active" - egyébként össztelós - gépén nyomult felfelé a hegyre. Elég rendesen. Gyalogosokból is csak 6-7 fõ tekergett a kéken. A zöld totál elhagyatott volt. Kutyás sétálókból viszont tömegek voltak. Úgy kb. 15-20 kutyással is találkoztam. Mindegyik eb normálisan fogadott. A gazdik viszont az erdei ösvény teljes szélességét elfoglalták, és annyira beszélgettek, hogy kénytelen voltam megszólaltatni a csengõmet, csakhogy elengedjenek. Pedig nagyon nem szeretek erdõben csengetni!
Láttam mókust is. Mégpedig a kék azon végében, ahol az Árpád pihenõ felé elindul az ember felfelé. Ennek az útnak a vége a rétnél van, ahol találkozik a zölddel.
Nagyon jó érzés volt megint tekerni! Bár az tény, hogy nem annyira kényelmes a merev gépem - még így rugós nyeregcsõvel sem - mint az össztelós. Pláne a géles nyereggel vannak problémáim. Már kétszer is úgy elzsibbadt a t...m, hogy amikor leszálltam a csúcson, egyszerûen nem éreztem, hogy hol van. Az is igaz persze, hogy akkor és ott éppen semmi szükség nem volt rá, de ez nem indokolja a függetlenedését...
:-)))
vendég__*
Posted 2003. March 08. - 15:21
Mintha minden nyaláb azt üzenné, hogy ez a nap az Öröm napja, folyamatosan süt reggel óta a nap.
Mi meg összefogtunk. Hárman, Bike-osan, boldogan feltekertünk a napfénytõl fürdõ HHH tetejére. Mit is mondhatnék? Csodálatos volt.
Fent álltunk a kopasz csúcson, a napfényben, a jó levegõben. Miközben alattunk kissé ködösen derengett a város. Micsoda pompa volt, micsoda símogatás, amit mi a naptól kaptunk. Hát ezért érdemes tekerni!
Küzdelmünk - mely igazából nem is volt az, mindössze egy kis felfelé tekerés az emelkedõn - elnyerte méltó jutalmát.
vendég__*
Posted 2003. February 25. - 18:43
A kutyák most nem piszkáltak minket! Pedig nagyon sokan voltak. A kanyarba három volt "vadász" pozícióban, míg a felsõ részen még további kettõ!
Posted 2003. February 22. - 21:40
könnyeket csalt a szemembe
Én holnap fogok a Jánosra menni.
Remélem akkor is ilyen jó idõ lesz.
vendég__*
Posted 2003. February 22. - 19:13
Mentem a hegynek fene nagy akarral.
Aztán értem a Fenyõgyöngyéhez,
verejtékem meg a vázam szegletéhez.
Meleg volt uraim! Fene nagy hõség.
A megállóban meg ezer nép.
Mi ez a nagy-nagy bõség?
Futók garmadával, kocsik tízes számmal.
Nem tud a busz fordulni, oly' nagy elánnal.
Aztán felérek a csendesebbik részre,
két kóbor eb ugat csak, oldalvást nézve.
Meglódulnak mögöttem, mordulnak is párat,
majd rájönnek, jobb ha bámulják a tájat.
Kerekem hasít, felfelé vágtatok,
gyalogok nyomába lihegve ballagok.
Élvezem a csendet, a madarak énekét,
hallom a fák suhogó zengzetét.
Új idõ jön el, hirdeti a lepke,
szárnyait csapkodja, amúgy dideregve.
Még kissé hideg van, ezen a tájékon,
de a nap süt ezerrel, érzem a játékon.
Fordulok a tetõn, óvatosan szépen,
mivel az öböl jégbordás egy részen.
Aztán jön a lejtõ, a nagy búfelejtõ,
peng a gumi, zengve üzen a nagy csendbe.
Csak annyit duruzsol a két szép kerék,
hogy Élni, kétkeréken, hej be' jó, de derék!
:-)
vendég__*
Posted 2003. February 18. - 20:56
;D
Aha, de én most elsõsorban arra gondoltam hogy nagy hó van még vagy marha nagy sár? :
Posted 2003. February 18. - 20:40
vendég__*
Posted 2003. February 18. - 19:12
;D ;D ;D
Halihó, na mi a helyzet? Manka ilyen idõben milyen a terep minõsége a HHH-n?
Posted 2003. February 18. - 18:58
Posted 2003. February 15. - 13:18
De komolyabban az elmult 2-3 évben. 28 perc alatt Gazdagrétrõl felérek a Jánoshegyre(527m) ha fitben vagyok. Tehát szerintem azért nem olyan gáz. ??? 8)
De azért mondjuk nem megyek fel minden nap a HHH-ra mint egyesek ;D nem tudom majd döntsd el te
vendég__*
Posted 2003. February 15. - 13:06
Egyébként kérjél Panther-tõl tanácsot! Mit, hogyan csinálj, hogy olyan jól tekerj, mint Õ...
Hát Dobi kõt még meggondolom. Bár ha mondjuk tavaszi szünetben mennénk akkor okézsoké mert akkor pihi van. Mondjuk most még nagyon "unfit" vagyok, de remélem azért feltudom magam turbózni ;D
Posted 2003. February 14. - 23:51
vendég__*
Posted 2003. February 14. - 23:26
Csak oda, vagy jössz Dobi-Kövi-re is? Elvégre az is csak egy hegy a sok közül...
;D ;D ;D
Kösz szépen Manka Duna Maraton elõtt , mivel én valszin. megyek elmehetnénk tekerni egyet a HHH-ra benne vagy?
Posted 2003. February 14. - 20:33
Posted 2003. February 14. - 16:00
vendég__*
Posted 2003. February 13. - 23:33
vendég__*
Posted 2003. February 13. - 23:31
Azt csak úgy mellesleg jegyzem meg, hogy nagyon sok és veszélyes kátyú van a Szépvölgyi út legalsó szakaszán (Bécsi út - cukrászda közötti szakasz).
Nyáron persze még ezt sem használom. Ugyanis a Hûvösvölgybõl megyek, megyünk fel a kéken, majd a zöldön keresztül.
Sajnos jó a meglátásod. Tényleg van pár autós, aki rodeózásra használja a hegyi utakat, sajnos nem csak ezt a szakaszt, hanem egyes részeken az erdészeti utakat is...
Sziasztok !
A topicnak hatására úgy döntöttem most már én is kipróbálom a HHH-t.
...
Viszont a buszforduló után elég keskeny az út és élesek a kanyarok, legyetek nagyon óvatosak ,tudok olyanokról akik errefelé szokták igencsak nyomatni autóval. >
Azért azt hiszem ,hogy még fogok erre járni elég sokszor.
Jó tekerést mindenkinek.
vendég__*
Posted 2003. February 13. - 23:25
Hali Manka!
Sorry , elküldenéd mégegyszer?
e-mail: mongoose16@freemail.hu ( _ nélkül)
Köszi
Posted 2003. February 13. - 22:00
A topicnak hatására úgy döntöttem most már én is kipróbálom a HHH-t. Ma volt is egy kis idõm és feltekertem a tetõig. Hát mit mondjak edzésnek elég jó, fõleg ,hogy az elsõ váltómat még nem volt idõm megjavítani és így végig középsõ tányeron mentem föl. A táj tuti volt, körbe-körbe szép erdõ , jó levegõ. Mi kell még ? Egyetlen negatívum az autósok, sajnos arra eléggé ki van szolgáltatva az ember. Odafelé két bringással lefelé pedig eggyel találkoztam (mindegyik ellenkezõ irányba ment). Az alján(Kolossy tér közelében) ingencsak büdös és forgalmas, de az elágazás után már szerencsére gyér a forgalom. Viszont a buszforduló után elég keskeny az út és élesek a kanyarok, legyetek nagyon óvatosak ,tudok olyanokról akik errefelé szokták igencsak nyomatni autóval. >
Azért azt hiszem ,hogy még fogok erre járni elég sokszor.
Jó tekerést mindenkinek.