Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

HármasHatárHegy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
970 hozzászólás a témában

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 hozzászólás

Köszönöm az élménybeszámolódat az spd-rõl...

Sz.tem 1 ét mulva én is megkozkáztatok 1-et....

Amúgy megoldódott a pedál kálváriád?

Megoldódott. Találtam ProBike-ban. Mondták, épp most maradt meg vhonnan, egyébként ilyen csavarszettet külön nehéz szerzni, úgyhogy vagy nagyon drága, vagy odaadják ingyé'.:)
Te mit választottál volna?
a második p néma!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Köszönöm az élménybeszámolódat az spd-rõl...

Sz.tem 1 ét mulva én is megkozkáztatok 1-et....

Amúgy megoldódott a pedál kálváriád?

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás

Gondolhatod, hogy én sem a kút elõtti szakaszon értem el :). Még az elején, az elsõ S kanyar elõtt.
Tényleg tegnap csütörtök volt; hogy szalad az idõ ...
Stoplicsavar ügyben talán bringaboltokban tudnak adni, akár ingyé is.

Csak azert, hogy elmondhasam, nekem a max speedem felfele 26.9 volt;) Igaz kb 2 masodpercig, aztan visszaesett 16ra:)

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás
En valami iszonyat gyenge.

Hajnali 3/4 2ig mondjuk filmet neztem, aztan alvas. Reggel 9kor keles. 10kor indultam. Gondoltam megyek egyet a BM utvonalon visszafele Teglagyari emelkedo/lejto aljaig, majd visszafele megmaszom, s onnan fel Viragosnyereg es Crosspalyan nagykovesig, majd onnan fel HHH.

A terv szep, az eredmeny ennel joval szerenyebb....

Elindultam 10kor tehat. Ahogy kitettem a labam a hazbol elkezdett esni az eso. Nem erdekel, most mar megyek lesz ami lesz. Aszfalton SPDvel nagyon szepen megy a tekeres, bar folyamatos szembeszel van. Na nem olyan veszes mint mult heten hazafele jovet, de van.

Igy a Home tablaig is elegge "gyenge" idovel erkezek [ezt meg nem szoktam merni, de 14 perc folott ritkan szoktam ide erkezni]. Elindulok a hegynek. Eso kozben elall. Paras a levego: izzadok, mint a lovak egy derbi utan. Kapkodom a levegot. Nehezen de felerek a Viragosnyeregig...felejtheto idovel [20p38s]. A teton kisut a nap...tovabbi izzadas es levego kapkodas. S el vagyok keseredve, hogy igy kesz lettem ettol a bemelegitotol. Iszonyat, mennyire mas izmokat mozgat az SPD-s tekeres. Sik szakaszokon erzem az elonyet, de hegynek felfele nem tudok mit kezdeni meg vele.

Jon egy srac quaddal, s eppen nezegeti a terkepet hogyan tudna eljutni a Sikloernyosokhoz. Sok joval nem biztatom.

Elindulok aztan en is, terv valtozik: kimarad a teglagyari emelkedos maszas es lejtozes, mert ki vagyok dolve. Utolag jo gondolat volt a kihagya.. a sar miatt.

Tekerek a Cross palya fel.. illetve tekernek. Sar. Latszodik a tegnapi esozes es a mai is; ha nem isolyan durva a helyzet, mint BM-en...de most akkor sincs kedvem belemenni ketes helyzetekbe; foleg ugy nem, hogy 3x van rajtam az SPD-s cipo.

Tehat bokrokba be [BM-en is sokan itt probaltak meg kikerulni a sarat, latszik meg a nyomvonaluk]. Megszivtam: a bokrok eroteljes tuskeket novesztettek, s most mindegyik arra var, hogy az en boromet szaggasa, tepje. Nehezen, de at kuszkodom magam a veres karmokon. Kierek egy a Crosspalyahoz kozeli fold utra. Jobbra elnezve latom, hogy eleg szenvedes lenne nekem ma ez a saras felhozatal. Marad a balra vissza. Megtalalom azt az utat, amirol Henger beszelhetett, hogy kellemes maszas a Vihar hegyre, s onnan a lefele izgalmas.

Tekerek tehat, de rendesen kikapar a hatso a sarban, s a vizes fuvon. Ahogy egyre feljebb jutok, egyre jobban emelkedik az ut is: ergo en egyre lassabban tekerek. Igen-igen eljott az eses ideje. Kioldani mar van idom [megtanultam!], de letenni a labam mar csak felig, mert kozben tekernek, hatha feljutok. Elkapar a kerek: en megallok, doles jobbra. Serules nincs.

Feltolom a kerekpart, egy a vizszinteshez kozelebbi szakaszra, hogy majd onnan felfele megyek tovabb. Az istenert sem tudok elindulni a csuszos avarban. Na ezt meg gyakorolni kell. Taposoval ez konnyebb, mert barmikor tovabb tudom tekerni a holtponttol, de SPD-vel ugye becsatolas utan mar csak 1 labam szabad. Na mindegy, elmagyarazni nehez, s nekem meg jol csinalni is.

Lenyeg: megunom a kuszkodest, s lefele veszem az utat, majd Viragosnyeregtol lefele az Erdoalja utra terek ra. Itt mar csak aszfaltozok egeszen le az Eurocenterig. Innen a Perenyi uton felfele maszas. Kellemes emelkedo, meg ha csak aszfalt. Maszok-maszok egeszen fel a Remetehegyi utig. Gyonyoru kilatas, ja az eso megint esik. Legurulok a Kiscelliig, majd innen el az Arpad hidig. Mivel meg nem mentem semmit sem, gondoltam benezek a Margit szigetre korozni.
Elkerekezek a deli sorompoig, aztan gondolvan egy nagyot idofutamot megyek.
Nem kellett volna.

Nehezen indul az eleje [csak 37km/h a max speed], aztan egesz jol beallok 33-34es atlagra. Egeszen a Palatinusig. Itt elfogy a kraft, s agonizalas az egesz a vegeig. Ki is eresztek az utso 150 meteren. Igy lett 4:28.

Tavaly az acelvazas monsterrel 4:13at tudtam. Van meg hova erosodni.
Az idei legjobbam 4p20 mult hetrol.

Vegul sima kis 26 km lett belole, szinte nulla tereppel, s kb 340 m maszassal...

Balage_

Balage_

törzsvendég

• fórumtag
  • 290 hozzászólás
ma sztorno... este 9-ig dolgozóba vagyok :-( na majd lesz valami holnap

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 hozzászólás

Hello!

Héten szabin voltam, vizsgákra készülés, vagy mi...
Kacsa: én amikor megvettem az spd-t 2 éve, hazafele elhagytam egy stoplicsavart a 4-bõl. 3 binyiglis boltban voltam, de sehol sem tudtak adni. Aztán meguntam és bementem itt a munkahelyem mellett egy sima csavarboltba (XIII. Felka u.) és pikpakk adtak egyet, azóta is azt nyírom...Bringaboltban meg jöttek mindenféle szervízcsomagokkal stb sokezerért...
Más: héten elprasnyultam, holnap reggel-délelõtt valaki valamerre? Becsatlakoznék. Kacsa? Peppe írtad, hogy vasárnap regenerációs túra...? Regenerációs piros lefele Dobogókõrõl? :-)

B

Regenerációs túra? Az múlt héten lehetett.

De, ma délután nem jó? Dél körül indulnék, DM bejárásról kissé lemaradtam, de délutánba az is belefér. Haveromat mindjárt hívom, Kacsa lassan már visszafele jön. Éntelefon: 2o 411 ovennyolctinennegy
Holnapra rosszab idõt ígérnek.
a második p néma!

Balage_

Balage_

törzsvendég

• fórumtag
  • 290 hozzászólás
Hello!

Héten szabin voltam, vizsgákra készülés, vagy mi...
Kacsa: én amikor megvettem az spd-t 2 éve, hazafele elhagytam egy stoplicsavart a 4-bõl. 3 binyiglis boltban voltam, de sehol sem tudtak adni. Aztán meguntam és bementem itt a munkahelyem mellett egy sima csavarboltba (XIII. Felka u.) és pikpakk adtak egyet, azóta is azt nyírom...Bringaboltban meg jöttek mindenféle szervízcsomagokkal stb sokezerért...
Más: héten elprasnyultam, holnap reggel-délelõtt valaki valamerre? Becsatlakoznék. Kacsa? Peppe írtad, hogy vasárnap regenerációs túra...? Regenerációs piros lefele Dobogókõrõl? :-)

B

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Kacsa irhatnál egy kicsit részletesebb beszámolót az spd-rõl...

Mer szeretnék én is 1-re benevezni.

Szal remélem csak pozitívumokat irsz:)

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás
Most igy állunk

Home tábla-Erdõalja Kút

01. Henger 6:50 2006.04.24
02. Pinyo 07:32 2005.09.17
03. Pinyo 07:54 2005.09.09
04. Pinyo 08:12 2006.05.16-2006.05.18
05. Pinyo 08:25 2006.04.20
.
.
.
09. 73Kacsa 09:46 2006.05.10

Erdõalja Kút-Virágosnyereg

01. Henger 05:24 2006.04.24
02. Pinyo 05:47 2005.09.09
03. Pinyo 05:49 2005.09.17
04. Pinyo 06:17 2006.05.18
05. Pinyo 06:20 2006.05.16

.
.
.
08. 73Kacsa 07:34 2006.05.10

Home Tábla- Virágosnyereg

01. Henger 12:14 2006.04.24
02. Pinyo 13:21 2005.09.17
03. Pinyo 13:41 2005.09.09
04. Pinyo 14:29 2006.05.18
05. Pinyo 14:32 2006.05.16
.
.
.
08. 73Kacsa 17:43 2006.05.10

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Gondolhatod, hogy én sem a kút elõtti szakaszon értem el :). Még az elején, az elsõ S kanyar elõtt.
Tényleg tegnap csütörtök volt; hogy szalad az idõ ...
Stoplicsavar ügyben talán bringaboltokban tudnak adni, akár ingyé is.

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás

Csak beírom ide, hogy utána tudjak nézni.
Kacsa-féle idõfutam:
TIM=8:12+6:20=14:32
DST=2,24
MAX=28,7
Mivel a Buda maraton óta nem edzettem, elégedett vagyok.

Nos nekem tegnap 17.7 km/h volt a max speed-em felfelé :)

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás

Elõször is gratula az eséshez, megvolt a beavatás. Szilvásig bõven elég idõ lesz megszoknod.
Amúgy a Virágosnyeregtõl én is fent mentem a köves aljáig, mehettünk volna addig együtt.
Érdekes, hogy mennyire azonos idõt sikerült mennem a két nappal ezelõttivel.
Szerda: 8:12 + 6:17 = 14:29
Hétfõ: 8:12 + 6:20 = 14:32.

Tegnap csütörtök volt, nem szerda :)
Esés ok. Most 4 uj csavart keresek, mert kioldott a cipõ, s 1 csavar elveszett..:(

Amúgy érdekes volt, hogy felfelé ahol eddig 7.5-el mentem, ott most 9.5-9.8 km/h-val.. csak hát elfáradtam. Szóval felfelé jobban haladtam. Lefelé meg azért volt jó, mert nem akart ledobni a bicikli a Virágosnyergi lefelén.
Most megint erõsödnöm kell. Már majdnem jó úton voltam a taposóval, s most újabb küzdelmek jönnek.

Szilvás kimarad. Crosskovácsira készülök.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

, míg én gondolkoztam, hogy a Crosspályán a Nagykövesig el kellene mennem, majd onnan fel a HHH-ra. Elindultam, s a jobb lábammal továbbra sem tudtam normálisan felcsatolni. Így lefelé nézegettem, hogy miért nem kattant be a cipõ. Aztán lassan 0-hoz közelített a sebességem. Bár a jobb lábam még mindig nem volt becsatolva –csak le kellett volna tennem a lábam-, de balra dõlt a bringa. Megvolt az elsõ esésem :).

Elõször is gratula az eséshez, megvolt a beavatás. Szilvásig bõven elég idõ lesz megszoknod.
Amúgy a Virágosnyeregtõl én is fent mentem a köves aljáig, mehettünk volna addig együtt.
Érdekes, hogy mennyire azonos idõt sikerült mennem a két nappal ezelõttivel.
Szerda: 8:12 + 6:17 = 14:29
Hétfõ: 8:12 + 6:20 = 14:32.

orby

orby

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

ja Dobogokonel BB-sek:

Fekete-piros Kona
Fekete Specialized
Kek Giant XTC

Szia Kacsa,

Ezt a topikot nem szoktam olvasni, de most véletlenül benéztem. A BB srác én voltam (fekete KONA MANOMANO), a 100_42191-es fényképeden a háttérben látható is vagyok.

Üdv: OrBy alias BadBoy

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
off:
Kacsa!
szerintem lazíts kezdetnek az spd rugóerején (én az elsõ évemben nagyon lazára vettem). Ha meg már dõlsz, s nem tudod kikapni a lábad, tenyerelj le, s nyomj pár egykezes fekvõtámaszt :-)
na terheljed csak tovább.
Sanci voltam.

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás

Mas: eszembe jutott a Buda Maraton.
Viragosnyereg-Erdoalja utca single track. Na ez lefele tok jo.. problta ellenben valaki felfele?:)

Tegnap megpróbáltam bemelegítésképpen, de a terepre beérve az uccsó ház után elpörgött a kerék. Száraz idõben talán kivitelezhetõ, de elég laza a talaj. Még mindig rengeteg a szúnyog. Maradt a betonos mászássorozat.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Ok Kacsa!!!

Majd ott megmutatom...:) hogy nagyon kikapok tõled:)

Nem lehet, hogy ma picit fáradtabban próbáltad legyõzni a hegyet???

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás
Na ma végre kipróbáltam a cipõt és a pedált. Felemás érzéseim vannak az újdonsággal kapcsolatban. Elõször is, tegnap már a lábamon volt a cipõ is. Majdnem sikerült esnem, de végül megúsztam. Érdekes módon könnyebb volt lecsatolnom, mint belelépnem a cipõbe. Ma munkába menet már ez a cipõ volt rajtam, s végül délután elindultam munka után terepre is. A Harsánylejtõ útig egész jól haladtam. Talán hátszelem is volt, de nagyon suhantam:). Aztán elérkeztem az emelkedõhöz. Elején egész jól haladtam, s másképpen kellett tekernem. Húznom is kellett a lábammal, nem csak taposni. Így aztán bár gyorsabban haladtam felfelé [átlagsebesség nagyobb volt sokáig]. Aztán a szokásos helyen elfáradtam. Innentõl szenvedés volt a dolog. Szégyenszemre az Erdõalja kútnál meg kellett állni pihennem. Ilyen nagyon régóta nem fordul elõ velem: kidõltem. Éppen 1 perce pihegtem, amikor Pinyó ment el mellettem – éppen hazafelé tartott a munkából. Pinyó után indultam: pár pillanatig még láttam a hátát, de aztán eltûnt. A táblánál találkoztam Vele. Õ ment tovább a reptér felé, míg én gondolkoztam, hogy a Crosspályán a Nagykövesig el kellene mennem, majd onnan fel a HHH-ra. Elindultam, s a jobb lábammal továbbra sem tudtam normálisan felcsatolni. Így lefelé nézegettem, hogy miért nem kattant be a cipõ. Aztán lassan 0-hoz közelített a sebességem. Bár a jobb lábam még mindig nem volt becsatolva –csak le kellett volna tennem a lábam-, de balra dõlt a bringa. Megvolt az elsõ esésem :).
Innen hirtelen elment a kedvem a további bringázástól, elindultam haza.

9:50 az Erdoalja kutig,
9:13 a tetoig. Szumma 19:03.
De...megalltam a kutnal pihenni.. szal.... ez nem is ervenyes es eleg kaka is.

[Mult het szombaton 161es pulzussal erkeztem fel a kutig, ma 176tal..]

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás

Sziasztok!
Kacsa te, hogy állsz a Kõszeg marcival?

Bocs de az illetõ nem mutat érdeklõdést a kérdéssel kapcsolatban...:)

Pannon MAraton topicban valaszoltam:)

Sztem erdekel, de iden nem fog menni csak ismet a Gyorujbarat.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Sziasztok!
Kacsa te, hogy állsz a Kõszeg marcival?

Bocs de az illetõ nem mutat érdeklõdést a kérdéssel kapcsolatban...:)