Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2065 hozzászólás a témában

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Sniper:Mesélj, elmentetek végül?
Reggel amikor jöttem hazafele nagyon csúnyán le volt fagyva minden :(

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
MaNKi: Félni én sem félek, meg van már a rutinom és megszoktam már a forgalomban tekerést ,de ettõl független tisztába vagyok vele ,hogy jóval veszélyesebb. A bringaút pedig szerintem is nagyon balesetveszélyes tud lenni (viszont itt baleset esetén sokkal kisebb a baj) ,ha tempósan mész. Ezért én a sûrûn használt helyeken lassan megyek ,olyan tempóban ahogyan biztonságos. Ha viszont sietek ,vagy már az elején is nyomatni akarom ,akkor általában én is a Pinyo által említett útat preferálom.

>>Errõl sms-ben értesiteni foglak.
Oké.

NoFear:
>>, de arról azért ne feledkezzetek meg, hogy -5 fokot >>mondanak szombat nappalra ami igencsak hideg.
Köszi a figyelmeztetést. Ezért is terveztem ilyen rövidre és lassúra a szombati kiruccanást.

Mindenkinek jó kavarást a hétvégén. Kinek a mátrában kinek máshol...

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Én is Pinyo féle útvonalat szoktam használni csak én nem megyek el jobbra Sztendre fele hanem tovább egyenesen Dobogókõ vagy Csobánka fele.
Nekem a szombat totál kilõve, mert pénteken éjaszakás leszek, de arról azért ne feledkezzetek meg, hogy -5 fokot mondanak szombat nappalra ami igencsak hideg.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Én speciel a Mátrában leszek 7végén.
Békás és SztEndre között a bringaút valóban sz*r. Én Békásnál átmennék a Hév átjárón, ott Budakalász-Pomáz kiváló és kisforgalmú út. Majd a Pomázi nagy balkanyarnál le jobbra Szentendre felé. Az ARAL kúttól a 10-es (11-es? sosem tudom megjegyezni) út mellett már megint járható a bringaút.

Ma (30-án) este f9-9 körül kezdek a Margitszigeten, kb 1-2 órát tekerek laza tempóban. Akit érdekel, sárga dzsekiben leszek montival.

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Az a baj, ha én nem megyek el, akkor hogyan mutassak példát. Igy az életbe senki nem fog eljönni, ráadásul szerintem vannak olyanok, akiknek ez a lassu cangázás jót tenne.

Este irok kör SMS-t mindenkinek, hogy tudjanak róla.

Még várok egy biciklizési ajánlatot hétvégére, ha ez szombat reggelre esik, akkor inkább megyek oda. Ha nem, akkor megyek veled. Errõl sms-ben értesiteni foglak.

Nincs kedvem lassan cangázni bicikliuton, viszont kedvem van másokat megismerni, ugyhogy ha nem lesz más, akkor megyek. A bicikliuttal két gond van: hogy szar a minõsége, és hogy km-ként van egy 90 fokos kanyar, akármi, amit csak 15-20-al tudsz bevenni. Arról nem is beszélve, hogy szerintem a bicikliut sokkal veszélyesebb, mint a forgalom. Nem mindegy, hogy te mész 30-al, és a kocsi 50-60-al, vagy pedig te mész 30-al, a gyalogos meg 3-5-el, aki ráadásul bámulja a parlamentet is közben.

A találkozás kijebb nem rossz ötlet. De nem kell Szentendréig elmenni a Szentendrei uton, sokkal elõbb el kell menni balra, Csobánka felé, ahol már sokkal kisebb a forgalom.

Viszont annyit elmondanék, hogy aki határozott, és nem fél a forgalomtól, azzal nem nagyon szokott történni baj. Persze az autosok is hibázhatnak, de én már elég régóta cangázom, és ha figyelsz, akkor sokkal kisebb az esélye, hogy történjen valami. Már több 10-szer mentem végig a Szentendrein, azon a autoutas részén is, ami megy Szentendrébe a végén. Ha egyenesen tartod a kormányt, mész stabilan 30-40-el. Csak nem a legszélén kell menni, mert akkor a lefolyokat ki kell kerülnöd, és az tényleg veszélyes. Én egyedül a hidakat nem szeretem, az már nekem is sok, de ott is át szoktam menni :D

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
MaNKi:
>>UVH
újpesti vasúti összekötõ híd ,vagy más néven az északi összekötõ híd

>>Ilyen ismerkedõs lassu tempos, biciklisutas
>>valamiben most vagyok benne utoljára
Most csak azért ne gyere el ,hogy elmenjen vki. (kötelességbõl)
Csak akkor gyere ha van kedved. :)

>>tudom, hogy szar a Szentendrei út, de a bicikliutnál, még >>így is 100* jobb - mindenki barátkozzon meg a gondolattal, >>a Pilisbe azon fogunk menni
Én meg a szentendreiben nem leszek benne. (Nehogy támadásnak ,vagy vitatkozásnak vedd ;) ) Tudod túl sok ismerõsöm volt mostanában halálközeli helyzetben. >:( (baleset) Ezért ha tehetem nem kockáztatok. Inkább menjen szét a jó kis Mavic Open Pro felnim amit ki lehet cserélni ,minthogy ottmaradjak. A jövõben ezt majd megoldjuk valahogy. pl:Szentendrénél találkozunk

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Hello!

Ha szombat reggel felkelek, kinézek az ablakon, és nem esik, akkor ott leszek 9-re. Csak valaki mondja meg nekem, hogy mi az az UVH? (ez az északi vasuti összekötõhív?

Én is montivel (világos-lilás serpens) jövök, versennyel nem tudok lassan menni. Ilyen ismerkedõs lassu tempos, biciklisutas (tudom, hogy szar a Szentendrei út, de a bicikliutnál, még így is 100* jobb - mindenki barátkozzon meg a gondolattal, a Pilisbe azon fogunk menni) valamiben most vagyok benne utoljára, tényleg csak az ismerkedés miatt, ugyhogy jó lenne, ha nem ketten mennék sniper-el.

tiBIKE

tiBIKE

vendég

• fórumtag
  • 131 hozzászólás
Szombaton dolgozom, úgyhogy jó idõt Nektek!

777 sms-rõl tájékoztatna Valaki priviben? Fin@om sincs róla, hogy is van az.
Köszi.

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
Rendben. Akkor legyen reggel 9:00-kor az UVH-nál !
(Elöbb szerintem ne induljunk mert nagyon hideg lesz.)

Tehát akkor:

Találkozóhely: UVH-nál, a budai oldalon
Idõpont: Szombaton, 9:00-kor
Táv: UVH - Szentendre
(ha nem fagyunk szét akkor esetleg tovább)
Tempó: nagyon lassú
Jellege: egyszerû év eleji tekergés
Felismerhetõségem: polír monti(mivel hideg van), Zoom teleszkóppal, kék bell bukó

MaNKi: Akkor te jössz ?

777sms-em nincs ,de amúgy sem lenne idõm mindig egyenként sms-t írni; (sztem akit érdekel a dolog az nézzen be legalább egy héten 1* a fórumra)

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Nem lehetne korábban? Mondjuk a hideg miatt, ne olyan korán, mondjuk 9 óra? Szerintem a 10 sokaknak késõ

Ha van 777-ed, akkor küldj kör SMS-t mert nem sokan olvassák a forumot.

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
A szombatival kapcsolatban még annyit ,hogy aki jönne az legkésöbb csütörtökön 16:00-ig jelezze itt a fórumon. Ellenkezõ esetben (ha nem jelzi senki) korábban indulok és nem várok az UVH-nál.

BoGar

BoGar

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Megkaptam.
MaNKi és mindenki más. A nevem tévesen van feltüntetve, kérek mindenkit javítsa ki. Nem Bordás, hanem Borbás Gábor vagyok. Köszi!

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Bogar: mégegyszer elküldtem a borby@chello.hu címre.

Ha valaki nem kapta volna meg, kérem üzenjen, és elküldöm mégegyszer!

Egyébként ezzel a listával az a célom, legalább is úgy gondoltam, hogy a turahirdetést ide felrakjátok, és utána egy kör SMS-t kéne írni mindenkinek, hátha nem nézi a fórumot. Nekem van 777sms, szóljon valaki, hogy kinek van még, és akkor felosztjuk a munkát.

BoGar

BoGar

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
MaNKi: Lehet, hogy én kimaradtam valamiért??

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
MaNKi: Értem amit mondasz és igazat adok neked. Ha túl nagyok a különbségek akkor a lassabak nagyon visszafogják a többieket. Bár szerintem aki pl: rendszeresen egy héten többször is komolyan edz ,mindig óriási elõnybe lesz azzal szemben aki csak többnyire hétvégén elmegy egy hosszabbat kedvtellésbõl.

Na mind1 kár ezen rágodni.
Szerintem menjünk ,aztán majd kiderül ki ,hogy bírja..stb. és meglátjuk.

MaNKi köszönöm a listát.

Viszont én azt javasolnám ,hogy itt ebben a fórumban beszéljük meg a közös tekeréseket.

Én pl. még a békás kupa elsõ fordulója elött (márc. 2) szeretnék elmenni egyet pályabejárásra, esetleg ha jó az idõ ,akkor ki is próbálnám magam. Biztosan más is szívesen jönne.

Most szombaton mennék egyet tekerni ,de csak vmi rövidet ,úgyhogy ez vszínüleg csak a közelben lakókat érdekli.
Akinek van kedve csatlakozni az írjon. Találkozhatnánk az UVH-nál a budai oldalon 10:00-kor. Táv a hidegre való tekintettel rövid lenne (UVH-tól Szentendréig) és a tempó nagyon(!) lassú.
(én montival jövök sima platform pedállal mivel ,a nyári spd-ben szétfagy a lábam) Szóval ez amolyan rövid tekergös biciklizés lenne. Ha nem fagyunk szét ,akkor jó volna esetleg elmenni Dömörkapu felé.
Szóval kit érdekel , ki jön ?

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Sziasztok!

Csapat kellett? tessék itt a csapat. Mindenki címére elküldtem a listát. Mostmár ez egy csapat, mindenki hívhat mindenkit.

ut.: fondriestnek nem küldte el valami miatt. Légyszi irj egy email címet!

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Igazad van!

Én ezzel a csapatellenzéssel, meg hogy edzetek sokat, visztont egy kicsit mást akartam kifejezni. Nekem se az a célom, hogy minnél gyorsabban menjen valaki, viszont valamit meg kell érteni:

1. Nem kell csapatot alakítani ahhoz, hogy együtt legyünk. Ez tény, és való.

2. Azzal, hogy edzetek egyet akartam mondani, amit egy példával nagyon jól tudok ábrázolni:

OB2-ben floorballozok. Olyan csapatba járok, ami egy középiskolai csapatból alakult ki. És onnan lehettünk egyesületi tagok. De viszont vannak sokkal gyengébb emberek is a csapatban, mint mondjuk mi egy-páran. De észre sem veszik, hogy a gyengeségükkel, és a bénaságukkal feltartják az egész csapat fejlõdését, és játékát, és legfõképpen elrontják a szorakozásunkat. Én nem azt mondom, hogy nem érünk el jó eredményeket emiatt, és ez a baj, hanem az, hogy az egész légkört elrontják, mivel, ha a csapatból már egy rossz, akkor nem lehet igazán jól játszani.

Ez van egy kicsit is a cangázásnál. Ha 4-5 emberbõl, akár csak egy nem tud mondjuk 30km/h-val menni, akkor a másik 4 szorakozását rontja el. Ezzel viszont senkit sem akarok arra ösztönözni, hogy ne jöjjön el, hanem arra, hogy jöjjön el, de elõtte ugymond készüljön is fel valamennyire. És akkor tényleg király a hangulat lehet dumálni, meg minden. De ha már kicsit edzett, akkor nyugodtan bebujhat a másik háta mögé, és mindjárt könnyebb. Emelkedõn meg ugyis mindenki a saját tempojában megy fel, azt csucson pihenõ

Igen, ezt én is észreveszem, hogy a montisoknál most sokkal nagyobb az összetartás, mivel montim is van. Épp ezért szenvedek itt ennyit, és probáltam tavaly is. Hogy megismerjük egymást, és tényleg jó baráti körök alakuljanak ki. Tavaly is volt, olyan, hogy nem volt sok kedvem felkelni a közös cangázáshoz, mégis elmentem, mert ha én nem vagyok ott, akkor más mért legyen ott (utolag persze már király volt). Így kéne mindenkinek hozzáállnia ehhez az egészhez, és nem kifogásokat keresni. Szóval mutassuk meg a montis társadalomnak, hogy mi is össze tudunk tartani.

Sziasztok!

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
>>Mindig is mondták nekem, hogy az országutisok sokkal >>jobban összetartanak, mint a montisok. Hát én ezt valahogy >>nem vettem észre itt eddig.
Nem tudom ki mondta, de nekem mindig is az volt a véleményem ,hogy a montis versenyeken/túrákon sokkal jobb a hangulat. A gond szerintem az ,hogy az oúti versenyeken valahogy sokkal jobban jellemzõ a rivalizálás mint a bajtársiasság. (Legtöbben úgy érzik vérre megy.) Ezzel nem azt akarom mondani ,hogy rosszak az oúti versenyek - én nagyon jól szoktam érezni magam és sohasem bántam még meg ,hogy elmentem - csupán azt mondom ,hogy lehetne még jobb is.

MaNKi amit írtál az részben igaz. Senki ne higyje ,hogy attól a ténytõl ,hogy csapatba teker rögtön jobb lesz és megspórolhatja az edzést..stb. Nem , azért meg kell szenvedni ,bár ha az ember tényleg szereti csinálni ,akkor ezt is örömmel tudja megtenni. (Én pl. kifejezetten szeretek hegyre menni.) Könnyen lehet ,hogy csapatban jobb eredményt sem ér el. Ez alapján tényleg igaz lenne az ,hogy
minek ez az egész ,semmi értelme. Én azonban mégis látom az értelmét. Ugyanis én nem azért tekerek ,hogy ilyen meg olyan nagyon jó legyek és mindenkit lenyomjak ezen ,vagy azon a versenyen. Ez sem lenne rossz ,de a fõ motívációm az ,hogy szeretek biciklizni és nagyon jól érzem magam a túrákon/versenyeken. És a csapatnak számomra nem az az elsõdleges jelentõsége ,hogy jobban menjek ,hanem az ,hogy együtt még nagyobb élmény az edzés/versenyzés. (Mellesleg többet is kihoz az emberbõl.) Ezért én látom értelmét a dolognak. Akinek meg az a célja ,hogy "vérprofi" legyen ,annak ez az egész idõpocséklás ,az inkább nyomja rendszeresen és keressen egy komoly csapatot ahol edzõ..stb. van.

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
A számozásért bocsi, elrontottam

Viszont egyet kihagytam, az egyik legkellemesebbet. 8)

6, Diósárok utca - no comment, menj fel, ha tudsz. :D

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Szia mindenki!

Gyerekek idéntõl kicsit komolyabban kéne csinálni ezt az egészet, nem úgy mint tavaly. Mindig is mondták nekem, hogy az országutisok sokkal jobban összetartanak, mint a montisok. Hát én ezt valahogy nem vettem észre itt eddig.

Nem csapatról kell dumálni addig ameddig nem tudsz rendesen tekerni, nem gondoljátok? Szedje össze magát indén mindenki, én cangázon ha akar valamit. A cangát sem az elsõ összeröffenéskor kell elõvenni, hanem tekerni kell. Ha nincs sok idõd keress egy emelkedõt (vagy egy pár Budán), aztán irány neki. föl-le, föl le, és így tovább. Abból csinálsz egy órát, az sose árt meg. Jusson el mindenki legalább addig, hogy országutival 25-30-al tudjon menni folyamatosan (ami azért országutival nem nagy cucc, pláne bolyban). Ha nem magadért, akkor a csapatért hogy ne maradj le.

Szóval itt nem az a lényeg, hogy mindenféle meglévõ csapat tagja legyetek, hanem hogy cangázzatok, fussatok, tartsátok formában magatokat. Futni is lehet, sokkal nagyobb lesz a tüdõd egy idõ után. És ha már valamennyire megy, akkor nosza neki, menjünk együtt, higgyétek el, azokat aztán lehet élvezni. Szép tájak, nagy dumák....

Emelkedõn Bp-n:
1, Gellért-hegy - nem tul hosszu, de kezdésnek nem rossz. Aki rövid meredek emelkedõt akar, az menjen a Szüret utca felöl. ;)

2, Istenhegyi út, Eötvös utca - legjobb emelkedõ az egész városban, olyan jó 8-10 kilométer hosszó a Normafáig, semmi pihenõvel, helyenként viszont durvul az emelkedõ. Csak arra kérlek vigyázzatok magatokra lefele, mert tényleg lehet rajta menni, az autosok viszont tényleg bunkon bevágnak, és körülnéznek, hoyg jön-e valaki >:( (Ezt hívják halálútnak). Amikor átmegy az út a fogaskerekû utvonál, kiméletlenül száljatok le a cangáról, mert szép kis 8-ast lehet összeszedni vele.

3, Binbó út, Törökvész utja (11-es busz utvonala) - ez is folyamatos emelkedõ 6-8km hosszu

4, Pusztaszeri út, Zöldlomb utca - mindkét irányba kellemes kis emelkedõ. (A Pusztaszeri, és a Törökvész keresztezi egymás a hegyen.)

4, Hüvösvölgyi úton kifele - Az elején van egy hosszabb emelkedõ egészen az 56 villamos végállomásáig, de tovább is mehetsz, ameddig kedved tartja. Az egyb kivisz a Pilis felé. Rövidebb, de meredek emelkedõkkel tarkítva, amik szakaszosan követik egymást.

Akinek meg nincs ideje hitközben, mint nekem az fusson. Nem kell hozzá semmi, csak jól fel kell öltözni, és egy futócipõ. Erre mondhatja mindenki, de hogy az milyen szar, me unalmas. 1. Csak az elején szar (nekem is azt volt egyszer, és még most se csoda), ha meg unatkozol szervezd be egy haverod. Elõször csak kicsiket, aztán lehet menni felfelle (1km, 3km, 5km, 7km, 10km)

Kicsit durván szóltam (tisztelet a kivételnek), de így nem lesz semmi sem, ha nem csináltok semmi. Szóval harca fel mindenki!

Sziasztok!