Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2065 hozzászólás a témában

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Pinyo: meddig tart ez a móka, hányan szoktatok lenni, megilyesmi...
Lehet,hogy lenne kedvem felurgani Tatabányáról.

Országúti maraton - Eger???? Volt v.ki?

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
[Teleholdas HHH]
Dátum: 2003. május 15. (csütörtök)
Idõpont: 19:30

Találkozó: Batthyány tér Duna felöli oldala, a HÉV feljáró mellett

Program (Classic): szokásos útvonalon fel a HHH-ra, majd vissza (a szokásos útvonal aszfaltot jelöl, mégpedig Batthyány tér - rakpart kerékpárút - Kolossy tér - Szépvölgyi út - Fenyõgyöngye - HHH). Alternatív útvonalak egyénileg választhatók.

Ajánlott kiegészítõk: bukó, lámpa, pulóver

Megj.:
Az aszfalt lefelé igen trágya outival, úgyhogy én montival fogok menni.

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
En a Bukki kisvasuton voltam (Miskolc-Bankut-Szilvasvarad-Eger-Miskolc/Garadna, 120 km)
es elhoztam a bronzermet! Persze kenytelen vagyok elmondani, hogy hatan indultunk es en voltam egyedul outival es mindenkinek szoros volt a laba :o)
Tudni kell versenyt valasztani :)
Ketten elmentek az elejen, mi negyen tobbe kevesbbe egyutt mentunk, egymast vartuk
Aztan Felsotarkany utan kezdodott az emelkedo, mar csak ketten maradtunk, de a srac sokkal lassabb volt felfele.
Egy idaig vartam ra, aztan elindultam egyedul.
Ragyogo ido volt es nagyon jo volt az utvonal. A tav hossza is pont jo volt nekem.
Lillafured meg egyszeruen gyonyoru, szoval nagyon jol ereztem magam.
Remelem jovore tobben leszunk rajta!

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
Sziasztok !

Nekem ma megvolt a Békás 100. Éppenhogy szintidõn belül, kb. 5ó 30p alatt, bár az igazsághoz hozzátartozik ,hogy montival, 2.6-os terepgumival voltam. A túra nagyon jó volt. Az elején fõként a meleggel kellett küzdenem, a végén pedig a fáradsággal. Nem számítottam rá és nagyon jól jött ,hogy a lepencei ellenõrzõpontnál energiaszeletet is adtak. Gratula mindenkinek aki ott volt és teljesítette.

BoGar: Örülök ,hogy elmentél.
Valaki más volt még ? NoFear ?

BoGar

BoGar

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Én ma voltam a Békás 30-on. Lehet, hogy jövõre az 50-es jön. ;D

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Mindenkinek jó mulatást a Békás100-hoz, és az országúti maratonhoz(Eger) is.
Gyönyörû idõ van, természetesen ez egybeesik a vizsgaidõszakkal is.

Aki volt valamelyik versenyen/túrán, firkantson majd pár sort ide, hogy milyen volt a buli?!

Thank's.

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Ha minden jól megy és össze tudom hangolni a dolgaimat akkor megyek, de csak az 50-esre, most én sem outival megyek (ha megyek).
Remek erõfelmérés mindenkinek szerintem próbáljátok ki.

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
Sziasztok !

Én vszínûleg megyek Békás 100-ra. Jön még valaki ?

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Programajánlat vasárnapra:

Békás 100, 50, 30

Teljesítménytúra, végig aszfalton megy, bármilyen géppel tekerhetõ illetve mindenki lelki illetve edzettségi állapotának megfelelõ távot tud választani.

További infók: www.bvkk.hu

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Késõ :) Már a vázamat is megrendeltem :)

budaybela

budaybela

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Ajánlom mindenki figyelmébe: http://www.biondobike.hu/

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Gyönyörû idõ van kinnt, napsütés, majd' 30 fok, és szélcsend...persze nekem vizságim vannak, mert miért is ne most.
Jövõ héten szerdától biztosan esõ, és 10fok lesz ;D ;D ;D ;D ;D

biciklizzetek sokat !!!!!

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
áttételekrõl: azért vannak szabályok amiket érdemes betartani élettani, a haladás és az alkatrészek érdekében is. a nagy tárcsa hivatalosan 17 kis fogaskeréktõl kezdõdik lefelé 11-ig, a kicsi (39,42,44) innen felfelé ca. 25-ig. A kivétel a 18, 19-es, mert szélben, indulásnál, kisebb emelkedõn nagy tányérral is elképzelhetõ idõlegesen. Ha sokat hajtasz 19, 21-ben a naggyal jobban kopik a lánc és racsni, sõt 9-es fogaskoszorúnál csörög is, és nem haladsz. Magyarországon sehol nem szükséges 39/23-tól könnyebb áttétel és 53/12 erõsebb sem (nincs 21% nagyobb emelkedõ/lejtõ, az is csak 100-150m-ig, síkon meg senki nem tud még 53/12-t sem kipörgetni), a 25-ös is csak kényelmi vagy biztonsági okból "van rajta" nálunk.
Nvik: ezt a sportszaknyelvi szöveget (Armstrong "hõstettei") áttehetnéd értelmes nyelvre.

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
NVik: Valószínû mindenhova fel lehet menni 39-25-el, csak nem mindegy hogy állva megszakadva max 50-es csapásszámmal, vagy ülve kényelmesen 75-össel. Lehet, hogy elmész a montis mellett rövid távon, de az is lehet, hogy félóra múlva mosolyogva visszaelõz. Te is azt mondod, hogy pörgetni kell. Én a Gerecsében határoztam el, hogy veszek egy montis sort is és nem bántam meg.

tpresident: Én úgy gondolom, hogy sík területen a nagytányért célszerû használni, emelkedõn pedig a kicsit. Szóval kicsit idegenkedek, hogy 39-15-el menjek, és innen már nem is tudnék könnyen gyorsítani, mert a lánc elõl beleér a nagytányérba. Tehát tényleg elõl is és hátul is fel kell váltani, ami macerás. Ezért most hátul 15-17-18-19-21-23-25-28-32 van. (Néha a 32-t lecserélem 15-nél kisebbre, de a Bükkbe ezzel a sorral fogok menni szombaton) így az utazósebességhez szükséges áttételeknél a lánc egyenes (53/18-19-21) és könnyû innen lefele és felfele is váltani.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Elõl 52-39 az áttétel, hátul 13-28-as sor.
Legtöbbször 39-15-el forgatok, ez úgy 32-34km/h-ig használható(100-105 csapásszám).
Utánna nagy lántányér, és 52-19 v. 52-17 amivel már rendesen lehet szakítani.
Az az én nagy problémám, hogy túlzottan erõbõl biciklizek. Túl nagy áttételt hajtok.
Most 1-2 hete tudatosan odafigyelek arra, hogy forogjon a lábam, mintsem erõbõl tekerjek.

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
Nekem elõl a szokásos 39-53 -as tányérok,
hátul pedig 12-tõl egészen 25-ig. Ma nagyon fogom a fejem ha arra gondolok, hogy a bringát eredetileg
tripla szettel rendeltem. Elõl 52-40-30, a legkisebb
tányért biztosan nem használtam volna semmire.
Szerencsére nem triplát küldtek, néha vicces amikor
elmegyek néhány montis mellett akik szinte egyhelyben állva pörgetnek ezerrel. ;D
Még nem volt emelkedõ amire a 39-25 -el fel ne tudtam vona menni. Kezdetben megpróbáltam a legnagyobb áttétel menni amit még bírok, de most már tudom, hogy a pörgetés sokkal kifizetõdõbb
dolog mint a sebességet mint a tartósságot tekintve.
Nincs valakinek kedve egy kis hegyi edzéshez honap?
Manki még nem kaptam meg a névsort. ???

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Kinek milyen áttétele van? És melyiket használjátok leggyakrabban?
Nekem ha egyedül tekerek 53/19-21 a legkényelmesebb. A baj az, hogy egy bolti áttétellel mindegy, hogy elöl a kis- vagy nagytányéron vagyok, mindig keresztben megy a lánc.
Ezért vettem még egy montis fogaskeréksort és variálgatom a fogakat.
Most egy 15-32 van fent. Tök jó érzés volt a hétvégén Paprétre ülve pörgetni a 39/28-32-n :)
Másnak nincs ilyen problémája?

tpresident: Szerintem Balázs egyáltalán nem fikázott, egy rossz szót nem írt rólad sem meg úgy általában sem.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
MaNKi:

3 napja nem ültem internet elõtt...mostanra kicsit "lehiggadtam".
Az a hozzászólás, meg a topic indiítása csak hirtelen felindulásból jött(most fogom elovlani az eddigi 3 nap tartalmát!!!).

Amit B.ról írtál: Teljes mértékben 1et értek. Õ egy ilyen ember, a végletekig elfogult bizonyos dolgokban, de ettõl még elfogadom, és tisztelem, mert több km van a háta mögött, mint nekem.

Egyébként kerékpároztam Pesten kb. 2000km-t, voltam pár hónapig biciklis futár, úgyhogy van tapasztalatom az tükörsima pesti utakról ;)

Más:
Tegnap pár haverral nyomtunk 1 szép nagy túrát:
Tatabánya-Komárom-Esztergom-Dobogókõ-Pomáz-Szentedre-Paprét(Békás II. vonalán)-Lepence-E.gom-Tatabánya.
215 km, 7:23:00 /kb. 29km/h átlag/.
Elég rendesen elfáradtam, meg szépen le is pirultam a napon :D :D :D

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
Ezt figyeljétek Lance Armstrong fizikai adottságai:

Nyugalmi pulzus: 32-34 :o
VO2ml/kg: 83.8 (max. oxigénfelvevõ képesség)
Max pulzus: 201
Tejsavhatár pulzus: 178
Idõfutam pulzus: 188-192
Idõfutam kadencia (pedálfordulat): 95-100
Idõfutam teljesitmény: 600 W
Kadencia hegymenetben: 80-85, támadás esetén több is lehet.
Átlag pulzus hosszú állóképességi távokon(4-6 óra): 124-128
Leadott teljesitmény hosszabb távokon: 245-280 W
Állóképességi edzések: 5-6 óra/ 160-208 km

BoGar

BoGar

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Tegnap délelött tekertem egy igazit. 8-kor indultam Rkeresztúrról a nagy ellenszélben és UVH-n keresztül Sztendrére mentem. Tekertem ott is egy kicsit, majd leültem a buszvégállomáson és elfogyasztottam a magammam vitt zsemlém. Innen indultam el hazafelé. Ekkor a biciklis úton rengeteg ember volt. Aztán a másik nagy tömeg a Rómain volt. Aztán az UVH-ra felhajtás elött forduláskor nekimentem a járda szélének, és sikerült ráesnem a járdára. a térdemrõl lejött a zománc, a fenekem meg a járda szélét érte, így az is érzékeny még. A végén 73 kilómétert mutatott a számláló. Sose tekertem egyszerre ennyit. Persze a jövõben vállakoznék többre is.