Sziasztok!
Béla: Munka mellett hogyan tudsz edzeni rendesen? Nekem tanulás mellett elég nehéz megszervezni, neked munka mellett, hogy jön össze? Milyen mennyiségben biciklizel, futsz, és uszól egy héten?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútisok Bp-n!
Indította
syncro
, 2002. január 31. 11:38
Írta 2003. május 20. - 12:43

Írta 2003. május 20. - 12:18

06.07-én lesz a legközelebbi verseny, a Tour de Gyömrõ ?!
A májusi Bringam agazinban láttam a versenykiirást.
20km mezõnyverseny lesz a táv???
Jól láttam???
A májusi Bringam agazinban láttam a versenykiirást.
20km mezõnyverseny lesz a táv???
Jól láttam???
Írta 2003. május 20. - 11:28

Manki!
Én is azért indulok versenyen, hogy saját magam számára felállított kihívásnak megfeleljek és teljesítsem azt. De igazából számomra sokkal fontosabb az út maga ami a célhoz vezet, mint maga a cél. A verseny csak a pont az i-re, a lényeg a folyamatos, tisztességes felkészülés, mert az formálja a jellemet és a testet igazán. Ezek során ismered meg a szervezeted és a pszichédet igazán.
A Saucony nekem nem jött be, de ez nem mérvadó, mert mindenki másra esküszik és másban hisz. Szerintem mind árban, mind minõségben az Asics a legmegfelelõbb, nekem már nagyon sok futócipõm volt a legkülönbözõbb márkákból, de ezek jöttek be a legjobban. De menj el a Spuri futóboltba, ott van a legnagyobb vélaszték, máshová nem is érdemes menni. Amit futócipõkategóriában kapni lehet ebben az országban azt ott mind megtalálod.
Amit edzésként felvázoltál az legfeljebb jópofa kalandozás, de nem edzés. a triatlon nem arról szól, hogy egymás után mindegyikbõl csinálok jó sokat, egyszer-egyszer, hanem arról, hogy egyenként mindegyik sportágban megszerzem a megfelelõ edzettségi szintet. Az, hogy ezeket már egyszerre is összekombinálja az ember az ilyen hobbystáknál mint mi nem lényeges. Az országuti kerékpárnál sem leszek attól sokkal edzetteb, hogy egyszerre végigküszködök 200 Km-ert. Attól már inkább, hogy rendszeresen edzek normális mennyiségeket, felépített elképzelés szerint, hol kilómétert gyûjtve, hogy erõsítve, hol gyorsítva, hol csak átmozgatva.
Én is azért indulok versenyen, hogy saját magam számára felállított kihívásnak megfeleljek és teljesítsem azt. De igazából számomra sokkal fontosabb az út maga ami a célhoz vezet, mint maga a cél. A verseny csak a pont az i-re, a lényeg a folyamatos, tisztességes felkészülés, mert az formálja a jellemet és a testet igazán. Ezek során ismered meg a szervezeted és a pszichédet igazán.
A Saucony nekem nem jött be, de ez nem mérvadó, mert mindenki másra esküszik és másban hisz. Szerintem mind árban, mind minõségben az Asics a legmegfelelõbb, nekem már nagyon sok futócipõm volt a legkülönbözõbb márkákból, de ezek jöttek be a legjobban. De menj el a Spuri futóboltba, ott van a legnagyobb vélaszték, máshová nem is érdemes menni. Amit futócipõkategóriában kapni lehet ebben az országban azt ott mind megtalálod.
Amit edzésként felvázoltál az legfeljebb jópofa kalandozás, de nem edzés. a triatlon nem arról szól, hogy egymás után mindegyikbõl csinálok jó sokat, egyszer-egyszer, hanem arról, hogy egyenként mindegyik sportágban megszerzem a megfelelõ edzettségi szintet. Az, hogy ezeket már egyszerre is összekombinálja az ember az ilyen hobbystáknál mint mi nem lényeges. Az országuti kerékpárnál sem leszek attól sokkal edzetteb, hogy egyszerre végigküszködök 200 Km-ert. Attól már inkább, hogy rendszeresen edzek normális mennyiségeket, felépített elképzelés szerint, hol kilómétert gyûjtve, hogy erõsítve, hol gyorsítva, hol csak átmozgatva.
Írta 2003. május 19. - 19:32

Ja azt nem mondtam!
Haverommal ilyet akarunk csinálni edzésként:
biciklivel le Velencei tóra (50km), átuszni a Velencei tót (állítólag 3km), aztán vissza cangához (kb 20km haverom szerint, aztán vissza cangával. Na ennél majd biztos kiderül, hogy mennyire birom
Haverommal ilyet akarunk csinálni edzésként:
biciklivel le Velencei tóra (50km), átuszni a Velencei tót (állítólag 3km), aztán vissza cangához (kb 20km haverom szerint, aztán vissza cangával. Na ennél majd biztos kiderül, hogy mennyire birom

Írta 2003. május 19. - 19:30

Sziasztok!
Hello Béla régen hallotalak, azt hittem már teljesen eltüntél.
Most arra a hétvégi triatlonra nagyon elmennék, csak hétfõn lesz felsõfoku OKJ programozói irásbelim, és tanulnom kell a héten.
Sajnos most azonban nagyban hátráltatva vagyok, elcsorták a sulimból a futócipõm, ugyhogy most nem nagyon tudok futni. Azt az egyet tudom, hogy futó cipõ nélkül nem szabad futni, mert még 60 évesen is akarok járni.
Hát egy rövidtávúra el akarok majd menni, azt biztos! Csak nagyon nem vagyok benne a témában, hogy mikor mi van, és a zalaegerszeg oldalon egy idõponton kivül semmi sincsen a versenyekrõl.
Arra amit Béla mondott a versenyekrõl: OKé, hogy annak nincs sok értelme, hogy végigszenvedsz egy versenyt, de nekem mindig az volt a felfogásom, hogy nem azért megyek versenyre, hogy itt arassak, hanem egyszerûen azért, hogy elmondhassam, hogy na azt teljesítettem. Sokszor a versenyeken idulás elmaradása legtöbbször pénzhiányomon alapszik, nekem azért annyira nem viccesek a több ezer forintos nevezések. Pedig montimaratonok is annyira királyak, csak az annyira népszerû, hogy simán elkérnek 4-5e forintot egy maratonért.
Nekem már nincs suli, csak két vizsga, ugyhogy egy kicsit szabadabb vagyok. Aszhem a tanulást az írásbelire holnap egy jó nagy cangázással kezdem a Pilisbe.
Egyébként trek2300 nyáron valamikor szervezne egy turát a Kékesre (gondolom nem Budapesttõl). Csak szóltam elõre, hátha másnak is van kedve jönni
Sziasztok!
ut.: Béla: A Sauncony futócipõk milyenek? Nem tudod ilyet lehet-e még valahol kapni: Saucony GRID SWERVE állítolag nagyon kényelmes
Hello Béla régen hallotalak, azt hittem már teljesen eltüntél.
Most arra a hétvégi triatlonra nagyon elmennék, csak hétfõn lesz felsõfoku OKJ programozói irásbelim, és tanulnom kell a héten.
Sajnos most azonban nagyban hátráltatva vagyok, elcsorták a sulimból a futócipõm, ugyhogy most nem nagyon tudok futni. Azt az egyet tudom, hogy futó cipõ nélkül nem szabad futni, mert még 60 évesen is akarok járni.
Hát egy rövidtávúra el akarok majd menni, azt biztos! Csak nagyon nem vagyok benne a témában, hogy mikor mi van, és a zalaegerszeg oldalon egy idõponton kivül semmi sincsen a versenyekrõl.
Arra amit Béla mondott a versenyekrõl: OKé, hogy annak nincs sok értelme, hogy végigszenvedsz egy versenyt, de nekem mindig az volt a felfogásom, hogy nem azért megyek versenyre, hogy itt arassak, hanem egyszerûen azért, hogy elmondhassam, hogy na azt teljesítettem. Sokszor a versenyeken idulás elmaradása legtöbbször pénzhiányomon alapszik, nekem azért annyira nem viccesek a több ezer forintos nevezések. Pedig montimaratonok is annyira királyak, csak az annyira népszerû, hogy simán elkérnek 4-5e forintot egy maratonért.
Nekem már nincs suli, csak két vizsga, ugyhogy egy kicsit szabadabb vagyok. Aszhem a tanulást az írásbelire holnap egy jó nagy cangázással kezdem a Pilisbe.
Egyébként trek2300 nyáron valamikor szervezne egy turát a Kékesre (gondolom nem Budapesttõl). Csak szóltam elõre, hátha másnak is van kedve jönni
Sziasztok!
ut.: Béla: A Sauncony futócipõk milyenek? Nem tudod ilyet lehet-e még valahol kapni: Saucony GRID SWERVE állítolag nagyon kényelmes
Írta 2003. május 19. - 19:04

Éljenek a triatlonosok:
Én szombaton lenyomtam a Gerecse 80-at, 2:31' -es idõvel...néztek is eléggé, mikor 11:40-korm ár a 80-as távról érkeztünk vissza 3-an.

Én szombaton lenyomtam a Gerecse 80-at, 2:31' -es idõvel...néztek is eléggé, mikor 11:40-korm ár a 80-as távról érkeztünk vissza 3-an.

Írta 2003. május 19. - 14:22

Hát már én is túl vagyok vagy 7-8 maratonon (legjobb idõm 3:28, de idén 3 órán belül leszek), vagy ugyan annyi Bécs-Budapest szupermaratonon csapattban, 4 Fonyódi középtávú triatlonon, meg egy Ironmanen. A félmaratonokat meg az egyébb versenyeket (futás, triatlon, országuti) nem is számolom. De szerintem mindenkinek saját magának kell végigjárni a saját útját, hogy ha másokra nem hallgat, akkor a saját kárain tanulja meg ezeket a dolgokat.
Írta 2003. május 19. - 13:55

buday ismerem az érzést én is megcsináltam
két marathont. Szerencsére a másodiknál nem volt
semmiféle fal. Fokozatosan veszitettem az erõmbõl.
A harmadikat meg 30-nál feladtam :'(.
(Azok a régi szép Ibusz Marathonok)
két marathont. Szerencsére a másodiknál nem volt
semmiféle fal. Fokozatosan veszitettem az erõmbõl.
A harmadikat meg 30-nál feladtam :'(.
(Azok a régi szép Ibusz Marathonok)
Írta 2003. május 19. - 13:44

ezek a terhelések nem duplázódnak, hanem egy új dimenzióba emelkedve szinte hatványozódnak. Ugyan úgy, ahogyan egy maraton sem két félmaraton. Ott is az van, hogy még az edzett emberi szervezetnek is úgy kb. 30 km környékén van egy fiziológiai határa, amit a maratoni futók "falnak" hívnak, és itt semmi perc alatt vége van az embernek mint a botnak, full K.O., totál filmszakadás. Hebehurgya fiatalságomban, mikor még nem a feladatnak (táv, nehézség) megfelelõen készültem, nekem is volt szerencsém beleszaladni. Brutális volt. Olyan 25-28 km körüli távokat le tudtam futni különösebb gondok nélkül, de az igazi alapjai ennek sem voltak meg. A maratonon 30 Km környékén azon filozofálgattam magamban, hogy semmit nem szenvedek, semmi kín, milyen jól érzem magam és milyen lazán futok. Aztán 2 km múlva jött a "fal" és 500 méteren belül azt sem tudtam, hogy melyik csapatban focizok, és azt a szenvedést (fõleg mentálisan) ami a hátralévõ 10 km jött azt nem kívánom senkinek. Ezt még párszor eljátszottam hosszab távú triatlonokon is, meg bringaversenyeken is. Aztán egyszer megfogadtam, hogy csak és csak is akkor indulok el egy versenyen amikor arra megfelelõen felkészült vagyok. Ha nem akkor inkább el sem indulok. És azóta sokkal szívesebben csinálom, mert nem kell emberfeletti kínokat átélnem, csak egészséges mértékûeket és "megfelelõeket" szenvednem. Nem az a nagy hõstett amikor valaki "edzetlenül" végigküzdi és szenvedi a távot, mert az csak egy egyszeri dolog. Az a komoly teljesítmény mikor valaki rendszeresen és rendesen felkészül hónapokon és éveken keresztûl, télen-nyáron, hidegben-melegben, esõben-szélben. Ez nem egyszeri szenvedés, hanem nagyon sok-sok, mikor felkelsz és elindulsz számtalanszor pedig már fáradt vagy és semmi kedved semmihez. A triatlonban kapásból csak kétszer nem fogja találni a lábait az aki elõször csinálja : mikor úszás után felszál a bringára, meg mikor a bringa után elkezd futni. Ezt megint csak nem lehet elmondani, hogy milyen érzés. És akkor a többit még nem is említettem. arról nem is beszélve, hogy lehet, hogy végigcsinálja valaki így is a dolgot, meg máskor is, csak ennek következményei (sérülései) csak késõbb jönnek elõ.
Írta 2003. május 19. - 13:05

Én is szóltam. Azért mert valaki egyszer az életben
lefutott egy félmarathont az nem jelenti azt, hogy
ugyanezt megcsinálja 80 kilométer bringa után amit
lehetõleg nagyon jó tempóban végigcsinált. Én most
bármikor lefutok egy félmarathont vagy letekerek
150 km-t de az olimpiai távon fogok indulni. (És még
igy is tartok a dologtól)
lefutott egy félmarathont az nem jelenti azt, hogy
ugyanezt megcsinálja 80 kilométer bringa után amit
lehetõleg nagyon jó tempóban végigcsinált. Én most
bármikor lefutok egy félmarathont vagy letekerek
150 km-t de az olimpiai távon fogok indulni. (És még
igy is tartok a dologtól)
Írta 2003. május 19. - 11:27

Manki, Manki!
Látom nem fogadod meg a tanácsomat a Fonyódi középtávval kapcsolatban! Te tudod! A triatlon az nem három különbözõ sportág három külön-külön távja, amit egyenként kell venni, ráadásul úgy, hogy én már azt is csináltam, meg a másikat is. Ez egy teljesen speciális terhelés, amit az egyenkénti tevékenységekhez nem lehet hasonlítani. Mindenképpen javasolom, hogy elõször próbáld ki csak a sprint távot, ami a negyede az említett távnak, és majd amikor megtapasztaltad a mibenlétét ennek a sportnak, utána gondolkodj a továbbiakon. Most hétvégén is lesz verseny Vácon, ami közel is van, és a verseny is jó szokott lenni, sõt itt lesz olimpiai táv is (1,5-40-10). A többi verseny a versenynaptárban : www.zalaszam.hu/triatlon.A középtáv 5-6 óra full kánikulában. a kerékpárpálya igen nehéz, technikás a Somogyi-dombságban. Amit mondok elhiheted, hiszen én már 6 éve nyomom a triatlont és az említett versenyt is vagy négyszer megcsináltam már.
Látom nem fogadod meg a tanácsomat a Fonyódi középtávval kapcsolatban! Te tudod! A triatlon az nem három különbözõ sportág három külön-külön távja, amit egyenként kell venni, ráadásul úgy, hogy én már azt is csináltam, meg a másikat is. Ez egy teljesen speciális terhelés, amit az egyenkénti tevékenységekhez nem lehet hasonlítani. Mindenképpen javasolom, hogy elõször próbáld ki csak a sprint távot, ami a negyede az említett távnak, és majd amikor megtapasztaltad a mibenlétét ennek a sportnak, utána gondolkodj a továbbiakon. Most hétvégén is lesz verseny Vácon, ami közel is van, és a verseny is jó szokott lenni, sõt itt lesz olimpiai táv is (1,5-40-10). A többi verseny a versenynaptárban : www.zalaszam.hu/triatlon.A középtáv 5-6 óra full kánikulában. a kerékpárpálya igen nehéz, technikás a Somogyi-dombságban. Amit mondok elhiheted, hiszen én már 6 éve nyomom a triatlont és az említett versenyt is vagy négyszer megcsináltam már.
Írta 2003. május 16. - 18:47

holnap du. lesz Csillebércen az XC-kpa futam csapatváltója.
Pár cimborám is versenyez...felmegyek, megnézem õket.
Ha valaki jön, összefuthatunk 1 bambira?!
30-345-2909
Pár cimborám is versenyez...felmegyek, megnézem õket.
Ha valaki jön, összefuthatunk 1 bambira?!
30-345-2909
Írta 2003. május 15. - 22:48

Hehehe jópofa vagy ;D. (össze vissza fogod sz*ni magad ;D) De bátraké a szerencse
.
Küld a táblázatot erre a cimre:
nagy.viktor@cadprojekt.hu

Küld a táblázatot erre a cimre:
nagy.viktor@cadprojekt.hu
Írta 2003. május 15. - 22:13

Sziasztok!
21km-t már futottam, 80km-t már cangáztam, 2,5kg ugyan még megusztam, de szerintem mellben meg tudom csinálni. Aztán hogy a 3 együtt hogy megy?
majd meglátjuk.
Tresident: Akkor sok szerencsét az érettségihez!
NVik: akkor most hova is küldjem azt a táblázatot?
21km-t már futottam, 80km-t már cangáztam, 2,5kg ugyan még megusztam, de szerintem mellben meg tudom csinálni. Aztán hogy a 3 együtt hogy megy?

Tresident: Akkor sok szerencsét az érettségihez!
NVik: akkor most hova is küldjem azt a táblázatot?
Írta 2003. május 15. - 20:52

MaNki:
Nekem most évvégi záróvizsgák voltak.
Az én iskolámban van esti és távoktatás is, és az én osztályom ugyan nappali gimit járt, mégis estis érettségit írunk: Máj. 26-27én. Ezért nem tudok ottlenni a balaton 200-on.
Szép teleholdas este van...biztos jó buli lehet a HHH-n.
Nekem most évvégi záróvizsgák voltak.
Az én iskolámban van esti és távoktatás is, és az én osztályom ugyan nappali gimit járt, mégis estis érettségit írunk: Máj. 26-27én. Ezért nem tudok ottlenni a balaton 200-on.
Szép teleholdas este van...biztos jó buli lehet a HHH-n.
Írta 2003. május 14. - 22:45

Aszta*rva Manki aztán nehogy behalj
azon a triathlonon. Marathont futottál már?
Mert amit felvázoltál kb. azzal egyenértékû.
Én szeptemberben megyszeretném csinálni a Kaisers-t de még gyerekcipõben jár a felkészülésem.
Én biztosan megyek a Balatonkerülésre már év eleje
óta gondolkodom rajta. Valszeg péntek este levonatozom.
azon a triathlonon. Marathont futottál már?
Mert amit felvázoltál kb. azzal egyenértékû.
Én szeptemberben megyszeretném csinálni a Kaisers-t de még gyerekcipõben jár a felkészülésem.
Én biztosan megyek a Balatonkerülésre már év eleje
óta gondolkodom rajta. Valszeg péntek este levonatozom.
Írta 2003. május 14. - 22:40

Írta 2003. május 14. - 20:39

Sziasztok!!
Végre leadtam a szakdolgozatom.......(igaz még nincs bekötettve a dokumentáció) ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D.......erre jövõhét utáni hétfõn irásbeli vizsga és nem tudok semmit. :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Na mindegy, mostmár azért megpróbálok biciklizni, de a 200km-es Balatonkörre most nem megyek. Majd valamikor nyáron, az ráadásul ingyenes
A következõ verseny, amire én el akarok menni az a középtávú fonyódi triatlon verseny (2,5km uszás, 80km canga, 20km futás)de arra is rá kéne lassan hangolódnom. Ma voltam edzésen elõször 1 hónapja a szakdolgozat miatt, hát a 7km futás erõsen lefárasztott, úgyhogy bele kéne lendülnöm a dolgokba.
Tpresident: Remélem ez a "nagy" érettségi nem okozott gondot. Hogy sikerült? Meglehetõsen egyszerû volt mindkettõ....csak úgy mint tavaly
NVik: sorry a listáért, tényleg nem voltam, vagyok otthon, és sok volt a dolgom, most bepótlom, elküldöm neked mailbe. Akinek még kell légyszi írjon, aztán lehet, hogyha hazamegyek egyszer végre akkor elküldöm mindenkinek.
Végre leadtam a szakdolgozatom.......(igaz még nincs bekötettve a dokumentáció) ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D.......erre jövõhét utáni hétfõn irásbeli vizsga és nem tudok semmit. :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Na mindegy, mostmár azért megpróbálok biciklizni, de a 200km-es Balatonkörre most nem megyek. Majd valamikor nyáron, az ráadásul ingyenes

A következõ verseny, amire én el akarok menni az a középtávú fonyódi triatlon verseny (2,5km uszás, 80km canga, 20km futás)de arra is rá kéne lassan hangolódnom. Ma voltam edzésen elõször 1 hónapja a szakdolgozat miatt, hát a 7km futás erõsen lefárasztott, úgyhogy bele kéne lendülnöm a dolgokba.
Tpresident: Remélem ez a "nagy" érettségi nem okozott gondot. Hogy sikerült? Meglehetõsen egyszerû volt mindkettõ....csak úgy mint tavaly

NVik: sorry a listáért, tényleg nem voltam, vagyok otthon, és sok volt a dolgom, most bepótlom, elküldöm neked mailbe. Akinek még kell légyszi írjon, aztán lehet, hogyha hazamegyek egyszer végre akkor elküldöm mindenkinek.
Írta 2003. május 14. - 19:17

fogorvosi kezelés után nem vállalom be a HHH-t...talán legközelebb ! ! !
Jó mulatást !
Jó mulatást !
Írta 2003. május 13. - 17:50

[Teleholdas HHH]
Ha jó idõ van, akkor 15-20-an is vagyunk, országuti bringa nem jellemzõ. Ettõl függetlenül aszfalt az elsõdleges útvonal. Aki lassabban megy, 1-2 ponton bevárjuk, így kb háromnegyed óra alatt fent vagyunk. Megnézzük a város fényeit fentrõl (ez mindig szép), esetleg a Rekettyés sörözõben elvagyunk egy fél órácskát (ha nyitva van), aztán irány lefelé. Ízlés szerint Margit-szigeti körözéssel zárul az esemény, de ez már tényleg egyéni szorgalom kérdése. Kb. 8-9 km lehet a Batthyányi tértõl (Parlamenttel szemben van).
Ha jó idõ van, akkor 15-20-an is vagyunk, országuti bringa nem jellemzõ. Ettõl függetlenül aszfalt az elsõdleges útvonal. Aki lassabban megy, 1-2 ponton bevárjuk, így kb háromnegyed óra alatt fent vagyunk. Megnézzük a város fényeit fentrõl (ez mindig szép), esetleg a Rekettyés sörözõben elvagyunk egy fél órácskát (ha nyitva van), aztán irány lefelé. Ízlés szerint Margit-szigeti körözéssel zárul az esemény, de ez már tényleg egyéni szorgalom kérdése. Kb. 8-9 km lehet a Batthyányi tértõl (Parlamenttel szemben van).