Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2065 hozzászólás a témában

Bapu

Bapu

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás

Pont ezen "full-amatõrök" miatt tartok résztvenni a szombati Tour de Gyömrõ versenyen.
Nem látom értelmét annak, hogy hajnalban keljek, hogy elérjem (Tatabányán) az 5:31-es vonaton, ami felvisz Bp-re. Onnan vagy vonattal, vagy bike-al, ki Gyömrõre, 8:30ra. Aztán 20km full ideges, végig leszakítós mezõnyverseny, jónéhány ilyen full-amatõr között.

Amúgy ki tud valami okosat: 8:30kor mi van??? Rajt, vagy akkortól lehet nevezni??? Hogy van ez???

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Valszeg 9-kor indulhat a dolog. Az amatõr futamról nincs semmi kiírás, nem tudom lesz-e egyáltalán. ???Ha nagyon akarod az MKSZ fõtitkárát felhívhatod (a Hunbike-on megvan a tel.száma), más elérhetõség nincs megadva.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Pont ezen "full-amatõrök" miatt tartok résztvenni a szombati Tour de Gyömrõ versenyen.
Nem látom értelmét annak, hogy hajnalban keljek, hogy elérjem (Tatabányán) az 5:31-es vonaton, ami felvisz Bp-re. Onnan vagy vonattal, vagy bike-al, ki Gyömrõre, 8:30ra. Aztán 20km full ideges, végig leszakítós mezõnyverseny, jónéhány ilyen full-amatõr között.

Amúgy ki tud valami okosat: 8:30kor mi van??? Rajt, vagy akkortól lehet nevezni??? Hogy van ez???

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Már csak azért írtam ezt, mert nem egyszer tapasztaltam ilyet, sõt kifejtették már elõttem szóban is, hogy pl éles kanyarban, vasúti átjáróban kell jól leszakítani az "amatõröket". De: van ennek egy értelmes indítéka is, léteznek olyan full-amatõrök, akik képesek saját maguk alól kirántani a bicajt (ez is mellettem történt)!! :o Nagyon veszélyesek.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
pcycle:
Aki sprintel azért egy 2XX km-es TT-n, hogy leszakítsa a gyengéket, az had menjen.
Majd beér valaki, vagy beérsz v.kit, akivel össze tudtok állni, oszt' jóvan'.
Profik nem hiszem, hogy lesznek, mert ezzel 1 idõben kerül megrendezésre a MKSZ nagydíja(nemzetközi meghívásos verseny).
Aki meg annak örül, hogy egy TT-n megver mindenkit, annak álljon a hátába a kormány. ;D ;D ;D

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Bapu: és még nem kaptál ezért a részvételi sorért valami különdíjat? HA boly megy kb. azonos körszám-szándékkal, akkor ha valakinek meg kell állni (anyagcsere stb) megvárják, vagy jó (oúti)kerós szokás szerint mint állat sprintelnek bele, hadd szakadjon?

Bapu

Bapu

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
almos! Én már 6 éve nyuzom a "Velence tizet",de még nem unom! 5-6-6-10-10-8 kör az eddigi teljesités.Sokk függ az idõjárástól,valamint,hogy van-e kivel bojban menni.Mi álltalában az elsõ 5 kört óránként tudjuk teljesiteni,utána óra tizes körök jönnek.Belefér egy egy megállás is,például sütizni.Mi ráadásul MTB-vel,de slick gumival megyünk.Szerintem kitartás kérdése az egész.Évente 5-6 ezer kilómétert megyek,munkába járás és teljesitmény túrák többségében.Sok sikert és türelmet a próbálkozásodhoz!!!

Kiirás:http://www.tar.hu/tomifoto/velence.jpg

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
pcycle:Nemtudom, itt olvastam a NET-en, de már nem emlékszem, hogy hol, max. 3 hete.

Pár cimborámmal 10:30-kor indulnuk Tatabányáról, Dobogókõre. Kb. 13:00re leszünk fennt, kis pihi, pogácsa, aztán indulnuk vissza.
Ha jártok arra, Piros/sárga Basso, sárga Tatabánya, TKTK-s mez(meg 1 postás-os cimbi).
Béke Veletek.

Cangratulation a cipõhöz, sokezer kellemes kilómétert.
Viva Lombardi...végül csak nyert 1 szakaszt az idei Giron.
VIVA LOMBARDI ! ! !

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
Gratula a cipõhöz ;D.
Én nagyon szivesen elmennék holnap de fél tizre
el kell mennem valahova, csak délután fogok elmenni
egy kis edzésre. Vasárnap viszont semmi dolgom.

tiBIKE

tiBIKE

vendég

• fórumtag
  • 131 hozzászólás
Köszönöm a segítséget!
Ma már az új cipõben tekertem haza.
A sört végül NVik nyerte meg, de szívesen fizetek egy kört mindenkinek, ha összejövünk egyszer.
Már mondanám is ( bár kicsit késõn, de hátha), hogy holnap (szombaton) mennék egy hosszabb (80-100 km) távot valamerre (pl. Pilis), de legkésõbb háromra haza kell érnem, mert más program is van.
Szóval ha valakinek van kedve tekerni, akkor hívjon! 30-982-4149

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Hol hallottad ezt a kerékpárosnyúzó TT, Tpresident? Elég sokat lógok a keróssite-ken, de sehol sem láttam még. Ez min. 12 óra!! Még jó hogy sík, bár ha szél van...

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Ha látok valakin olyan cipõt, leszedem a lábáról, és stoplival együtt a tied.
De 2 sörért ! ! ! ;D ;D ;D

almos

almos

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
tibi, a hunyadiban szerintem van, en is ott vettem, eleg nagy volt a valasztek, mar ami a meretet illeti
szerintem nagyon jo a cipo egyebkent, talan csak a szine...

tenyleg, olvasgattam a tobbi topicot is, latom, paran azert innen is jonnek majd a velence 10 X re.
volt mar valaki korabban ezen a ttn?
en rengetegszer korozgettem mar a to korul, haaat, 4-5 utan mar tenyleg angyon uncsi az egesz, persze egyedul gondolom ez hatvanyozottan jelentkezik.
remelem sokan leszunk majd, es h jo moka lesz jun 7 en.
en megproblaom a 10 kort, bar eddig egy nap csak 180 km a max tav, ti hogy álltok ezzel?
es atlagban mennyit mentek egy evben, vagy eddig ebben az evbven?
remelem ma nem lesz eso, jo tekerest mindenkinek!

tiBIKE

tiBIKE

vendég

• fórumtag
  • 131 hozzászólás
Kedves Sporttársak! Ha lát valaki valahol shimano R097-es országúti csukát 46-os méretben, kérem jelezze nekem. Jutalom: egy korsó sör. Minimum! ;)

üdv tibi (30-982-4149)

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
pcycle, látom Te is vágod, hogy mi a helyzet a magyar "profi" csapatokban.
Szinte mindegyik csapatban(Postás, Biondo, Mapei, BVSC, Hungary:A) van ismerõsöm, és én is tudom, hogy ez a helyzet.

Valójában, szerintem nem baj, hogy az élmezõny is eljár a TT-ra, mert ha nem lennének ott, akkor is szóródna a mezõny.
Az amatõrök között sincs mindenki kb. azonos szinten.

Lesz 1 elég finom TT valamikor a nyáron:
Esztergom-Sopron-Esztergom. kb. 360km.
Már nemtudom hol olvastam, aki tud róla v.mit, jelezze!!!! Thank's.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Persze csak vicc, hogy profik, de valahogy meg kell különböztetni õket a többi amatõrtõl. Kanizsa-Mapei már nincs, a Postás is haldoklik, Biondó amatõr, BVSC-nel felnõtt oútis nem nagyon van, egyedüli "profi" az FTC-Nívó..., de õk inkább külföldön versenyeznek.
Megtiltani nem lehet, hogy "profik" is induljanak TT-n meg hasonló kis versenyeken, de csak néhány igazán jó amatõrnek hasznos, a többit csak elhúzzák aztán leszakadoznak és mindenki megy összevissza és nem alakul ki normális boly. Azért nyilvánvaló, hogy az amatõrök többségénél jobbak. NVIK: ha jársz versenyekre, érezheted, hogy amatõrversenyeken sincs cammogás, átlagok 34-41-ig szóródnak!!

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
Én nagyon örülök, hogy profik is eljönnek egy ilyen versenyre én ki akarom hajtani magam jó idõket menni. Nem pedig turista módjára cammogni nézelõdni. Mindekettõre megvan a lehetõség, mindenki a saját edzettségi szintjének megfelelõen teljesitsen.

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Mao-on vannak profi csapatok? A Fradi, Postás, Kanizsa, Biondo stb. fizetést adnak a versenyzõknek, munkatársaknak? Akik ott versenyeznek, dolgoznak azok ebbõl élnek, vagy csak meló mellett csinálják?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Azt hiszem a legkevésbé az (amatõr) kerékpárosok tehetnek errõl a helyzetrõl. Szerintem van hivatalos szervezete is a versenysportnak, rendezzenek õk a profiknak több versenyt! Elég szánalmas, hogy a profiknak TT-ken "kell" indulni. Amatõrverseny sokkal több van, mint nem amatõr. A pécsi versenysorozat pl 12 v. 14 fordulós! és még sorolhatnám, minden hétvégén van. Viszont: ez leginkább Dunántúlra korlátozódik. Hány verseny van az ország keleti és északi részében?? Nagyon kevés. Dél-Alföldön, Borsodban, Nyírségben semmi (legalábbis hivatalosan mghirdetett).

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Azért járnak a profik ilyen TT-ra, mert nincs lekötve az idejük, nincsenek versenyek, ahol nyomhatnák.
És szerintem az amatõröknek sincs elég verseny.
Nem csak a nagy verseny a verseny.
A kis helyi "bajnokságok", amik szinte tét nélküliek, azokon lehet fejlõdni, edzõdni, tanulni, megszokni a versenytempót, versenyhelyzeteket.
Kellene lenni sok-sok kis apró versenynek.
De nincs, és errõl részben mi magunk tehetünk.