Pont ezen "full-amatõrök" miatt tartok résztvenni a szombati Tour de Gyömrõ versenyen.
Nem látom értelmét annak, hogy hajnalban keljek, hogy elérjem (Tatabányán) az 5:31-es vonaton, ami felvisz Bp-re. Onnan vagy vonattal, vagy bike-al, ki Gyömrõre, 8:30ra. Aztán 20km full ideges, végig leszakítós mezõnyverseny, jónéhány ilyen full-amatõr között.
Amúgy ki tud valami okosat: 8:30kor mi van??? Rajt, vagy akkortól lehet nevezni??? Hogy van ez???
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútisok Bp-n!
Indította
syncro
, 2002. január 31. 11:38
Írta 2003. június 03. - 16:39

Írta 2003. június 03. - 12:04

Valszeg 9-kor indulhat a dolog. Az amatõr futamról nincs semmi kiírás, nem tudom lesz-e egyáltalán. ???Ha nagyon akarod az MKSZ fõtitkárát felhívhatod (a Hunbike-on megvan a tel.száma), más elérhetõség nincs megadva.
Írta 2003. június 03. - 11:25

Pont ezen "full-amatõrök" miatt tartok résztvenni a szombati Tour de Gyömrõ versenyen.
Nem látom értelmét annak, hogy hajnalban keljek, hogy elérjem (Tatabányán) az 5:31-es vonaton, ami felvisz Bp-re. Onnan vagy vonattal, vagy bike-al, ki Gyömrõre, 8:30ra. Aztán 20km full ideges, végig leszakítós mezõnyverseny, jónéhány ilyen full-amatõr között.
Amúgy ki tud valami okosat: 8:30kor mi van??? Rajt, vagy akkortól lehet nevezni??? Hogy van ez???
Írta 2003. június 02. - 14:03

Már csak azért írtam ezt, mert nem egyszer tapasztaltam ilyet, sõt kifejtették már elõttem szóban is, hogy pl éles kanyarban, vasúti átjáróban kell jól leszakítani az "amatõröket". De: van ennek egy értelmes indítéka is, léteznek olyan full-amatõrök, akik képesek saját maguk alól kirántani a bicajt (ez is mellettem történt)!!
Nagyon veszélyesek.

Írta 2003. június 02. - 11:23

pcycle:
Aki sprintel azért egy 2XX km-es TT-n, hogy leszakítsa a gyengéket, az had menjen.
Majd beér valaki, vagy beérsz v.kit, akivel össze tudtok állni, oszt' jóvan'.
Profik nem hiszem, hogy lesznek, mert ezzel 1 idõben kerül megrendezésre a MKSZ nagydíja(nemzetközi meghívásos verseny).
Aki meg annak örül, hogy egy TT-n megver mindenkit, annak álljon a hátába a kormány. ;D ;D ;D
Aki sprintel azért egy 2XX km-es TT-n, hogy leszakítsa a gyengéket, az had menjen.
Majd beér valaki, vagy beérsz v.kit, akivel össze tudtok állni, oszt' jóvan'.
Profik nem hiszem, hogy lesznek, mert ezzel 1 idõben kerül megrendezésre a MKSZ nagydíja(nemzetközi meghívásos verseny).
Aki meg annak örül, hogy egy TT-n megver mindenkit, annak álljon a hátába a kormány. ;D ;D ;D
Írta 2003. június 02. - 09:31

Bapu: és még nem kaptál ezért a részvételi sorért valami különdíjat? HA boly megy kb. azonos körszám-szándékkal, akkor ha valakinek meg kell állni (anyagcsere stb) megvárják, vagy jó (oúti)kerós szokás szerint mint állat sprintelnek bele, hadd szakadjon?
Írta 2003. május 31. - 20:13

almos! Én már 6 éve nyuzom a "Velence tizet",de még nem unom! 5-6-6-10-10-8 kör az eddigi teljesités.Sokk függ az idõjárástól,valamint,hogy van-e kivel bojban menni.Mi álltalában az elsõ 5 kört óránként tudjuk teljesiteni,utána óra tizes körök jönnek.Belefér egy egy megállás is,például sütizni.Mi ráadásul MTB-vel,de slick gumival megyünk.Szerintem kitartás kérdése az egész.Évente 5-6 ezer kilómétert megyek,munkába járás és teljesitmény túrák többségében.Sok sikert és türelmet a próbálkozásodhoz!!!
Kiirás:http://www.tar.hu/tomifoto/velence.jpg
Kiirás:http://www.tar.hu/tomifoto/velence.jpg
Írta 2003. május 31. - 19:13

pcycle:Nemtudom, itt olvastam a NET-en, de már nem emlékszem, hogy hol, max. 3 hete.
Pár cimborámmal 10:30-kor indulnuk Tatabányáról, Dobogókõre. Kb. 13:00re leszünk fennt, kis pihi, pogácsa, aztán indulnuk vissza.
Ha jártok arra, Piros/sárga Basso, sárga Tatabánya, TKTK-s mez(meg 1 postás-os cimbi).
Béke Veletek.
Cangratulation a cipõhöz, sokezer kellemes kilómétert.
Viva Lombardi...végül csak nyert 1 szakaszt az idei Giron.
VIVA LOMBARDI ! ! !
Pár cimborámmal 10:30-kor indulnuk Tatabányáról, Dobogókõre. Kb. 13:00re leszünk fennt, kis pihi, pogácsa, aztán indulnuk vissza.
Ha jártok arra, Piros/sárga Basso, sárga Tatabánya, TKTK-s mez(meg 1 postás-os cimbi).
Béke Veletek.
Cangratulation a cipõhöz, sokezer kellemes kilómétert.
Viva Lombardi...végül csak nyert 1 szakaszt az idei Giron.
VIVA LOMBARDI ! ! !
Írta 2003. május 30. - 20:28

Gratula a cipõhöz ;D.
Én nagyon szivesen elmennék holnap de fél tizre
el kell mennem valahova, csak délután fogok elmenni
egy kis edzésre. Vasárnap viszont semmi dolgom.
Én nagyon szivesen elmennék holnap de fél tizre
el kell mennem valahova, csak délután fogok elmenni
egy kis edzésre. Vasárnap viszont semmi dolgom.
Írta 2003. május 30. - 20:14

Köszönöm a segítséget!
Ma már az új cipõben tekertem haza.
A sört végül NVik nyerte meg, de szívesen fizetek egy kört mindenkinek, ha összejövünk egyszer.
Már mondanám is ( bár kicsit késõn, de hátha), hogy holnap (szombaton) mennék egy hosszabb (80-100 km) távot valamerre (pl. Pilis), de legkésõbb háromra haza kell érnem, mert más program is van.
Szóval ha valakinek van kedve tekerni, akkor hívjon! 30-982-4149
Ma már az új cipõben tekertem haza.
A sört végül NVik nyerte meg, de szívesen fizetek egy kört mindenkinek, ha összejövünk egyszer.
Már mondanám is ( bár kicsit késõn, de hátha), hogy holnap (szombaton) mennék egy hosszabb (80-100 km) távot valamerre (pl. Pilis), de legkésõbb háromra haza kell érnem, mert más program is van.
Szóval ha valakinek van kedve tekerni, akkor hívjon! 30-982-4149
Írta 2003. május 30. - 10:25

Hol hallottad ezt a kerékpárosnyúzó TT, Tpresident? Elég sokat lógok a keróssite-ken, de sehol sem láttam még. Ez min. 12 óra!! Még jó hogy sík, bár ha szél van...
Írta 2003. május 29. - 19:06

Ha látok valakin olyan cipõt, leszedem a lábáról, és stoplival együtt a tied.
De 2 sörért ! ! ! ;D ;D ;D
De 2 sörért ! ! ! ;D ;D ;D
Írta 2003. május 29. - 11:56

tibi, a hunyadiban szerintem van, en is ott vettem, eleg nagy volt a valasztek, mar ami a meretet illeti
szerintem nagyon jo a cipo egyebkent, talan csak a szine...
tenyleg, olvasgattam a tobbi topicot is, latom, paran azert innen is jonnek majd a velence 10 X re.
volt mar valaki korabban ezen a ttn?
en rengetegszer korozgettem mar a to korul, haaat, 4-5 utan mar tenyleg angyon uncsi az egesz, persze egyedul gondolom ez hatvanyozottan jelentkezik.
remelem sokan leszunk majd, es h jo moka lesz jun 7 en.
en megproblaom a 10 kort, bar eddig egy nap csak 180 km a max tav, ti hogy álltok ezzel?
es atlagban mennyit mentek egy evben, vagy eddig ebben az evbven?
remelem ma nem lesz eso, jo tekerest mindenkinek!
szerintem nagyon jo a cipo egyebkent, talan csak a szine...
tenyleg, olvasgattam a tobbi topicot is, latom, paran azert innen is jonnek majd a velence 10 X re.
volt mar valaki korabban ezen a ttn?
en rengetegszer korozgettem mar a to korul, haaat, 4-5 utan mar tenyleg angyon uncsi az egesz, persze egyedul gondolom ez hatvanyozottan jelentkezik.
remelem sokan leszunk majd, es h jo moka lesz jun 7 en.
en megproblaom a 10 kort, bar eddig egy nap csak 180 km a max tav, ti hogy álltok ezzel?
es atlagban mennyit mentek egy evben, vagy eddig ebben az evbven?
remelem ma nem lesz eso, jo tekerest mindenkinek!
Írta 2003. május 28. - 22:42

Kedves Sporttársak! Ha lát valaki valahol shimano R097-es országúti csukát 46-os méretben, kérem jelezze nekem. Jutalom: egy korsó sör. Minimum! 
üdv tibi (30-982-4149)

üdv tibi (30-982-4149)
Írta 2003. május 28. - 21:30

pcycle, látom Te is vágod, hogy mi a helyzet a magyar "profi" csapatokban.
Szinte mindegyik csapatban(Postás, Biondo, Mapei, BVSC, Hungary:A) van ismerõsöm, és én is tudom, hogy ez a helyzet.
Valójában, szerintem nem baj, hogy az élmezõny is eljár a TT-ra, mert ha nem lennének ott, akkor is szóródna a mezõny.
Az amatõrök között sincs mindenki kb. azonos szinten.
Lesz 1 elég finom TT valamikor a nyáron:
Esztergom-Sopron-Esztergom. kb. 360km.
Már nemtudom hol olvastam, aki tud róla v.mit, jelezze!!!! Thank's.
Szinte mindegyik csapatban(Postás, Biondo, Mapei, BVSC, Hungary:A) van ismerõsöm, és én is tudom, hogy ez a helyzet.
Valójában, szerintem nem baj, hogy az élmezõny is eljár a TT-ra, mert ha nem lennének ott, akkor is szóródna a mezõny.
Az amatõrök között sincs mindenki kb. azonos szinten.
Lesz 1 elég finom TT valamikor a nyáron:
Esztergom-Sopron-Esztergom. kb. 360km.
Már nemtudom hol olvastam, aki tud róla v.mit, jelezze!!!! Thank's.
Írta 2003. május 28. - 13:11

Persze csak vicc, hogy profik, de valahogy meg kell különböztetni õket a többi amatõrtõl. Kanizsa-Mapei már nincs, a Postás is haldoklik, Biondó amatõr, BVSC-nel felnõtt oútis nem nagyon van, egyedüli "profi" az FTC-Nívó..., de õk inkább külföldön versenyeznek.
Megtiltani nem lehet, hogy "profik" is induljanak TT-n meg hasonló kis versenyeken, de csak néhány igazán jó amatõrnek hasznos, a többit csak elhúzzák aztán leszakadoznak és mindenki megy összevissza és nem alakul ki normális boly. Azért nyilvánvaló, hogy az amatõrök többségénél jobbak. NVIK: ha jársz versenyekre, érezheted, hogy amatõrversenyeken sincs cammogás, átlagok 34-41-ig szóródnak!!
Megtiltani nem lehet, hogy "profik" is induljanak TT-n meg hasonló kis versenyeken, de csak néhány igazán jó amatõrnek hasznos, a többit csak elhúzzák aztán leszakadoznak és mindenki megy összevissza és nem alakul ki normális boly. Azért nyilvánvaló, hogy az amatõrök többségénél jobbak. NVIK: ha jársz versenyekre, érezheted, hogy amatõrversenyeken sincs cammogás, átlagok 34-41-ig szóródnak!!
Írta 2003. május 28. - 11:17

Én nagyon örülök, hogy profik is eljönnek egy ilyen versenyre én ki akarom hajtani magam jó idõket menni. Nem pedig turista módjára cammogni nézelõdni. Mindekettõre megvan a lehetõség, mindenki a saját edzettségi szintjének megfelelõen teljesitsen.
Írta 2003. május 28. - 10:28

Mao-on vannak profi csapatok? A Fradi, Postás, Kanizsa, Biondo stb. fizetést adnak a versenyzõknek, munkatársaknak? Akik ott versenyeznek, dolgoznak azok ebbõl élnek, vagy csak meló mellett csinálják?
Írta 2003. május 28. - 09:52

Azt hiszem a legkevésbé az (amatõr) kerékpárosok tehetnek errõl a helyzetrõl. Szerintem van hivatalos szervezete is a versenysportnak, rendezzenek õk a profiknak több versenyt! Elég szánalmas, hogy a profiknak TT-ken "kell" indulni. Amatõrverseny sokkal több van, mint nem amatõr. A pécsi versenysorozat pl 12 v. 14 fordulós! és még sorolhatnám, minden hétvégén van. Viszont: ez leginkább Dunántúlra korlátozódik. Hány verseny van az ország keleti és északi részében?? Nagyon kevés. Dél-Alföldön, Borsodban, Nyírségben semmi (legalábbis hivatalosan mghirdetett).
Írta 2003. május 27. - 20:13

Azért járnak a profik ilyen TT-ra, mert nincs lekötve az idejük, nincsenek versenyek, ahol nyomhatnák.
És szerintem az amatõröknek sincs elég verseny.
Nem csak a nagy verseny a verseny.
A kis helyi "bajnokságok", amik szinte tét nélküliek, azokon lehet fejlõdni, edzõdni, tanulni, megszokni a versenytempót, versenyhelyzeteket.
Kellene lenni sok-sok kis apró versenynek.
De nincs, és errõl részben mi magunk tehetünk.
És szerintem az amatõröknek sincs elég verseny.
Nem csak a nagy verseny a verseny.
A kis helyi "bajnokságok", amik szinte tét nélküliek, azokon lehet fejlõdni, edzõdni, tanulni, megszokni a versenytempót, versenyhelyzeteket.
Kellene lenni sok-sok kis apró versenynek.
De nincs, és errõl részben mi magunk tehetünk.