http://www.freeweb.h...as/04azimex.pdf
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútisok Bp-n!
Indította
syncro
, 2002. január 31. 11:38
Írta 2004. július 08. - 09:11

Írta 2004. július 07. - 14:06

Gratula a new kerekekhez!
Mondjk az elég tré, hogy 80 felett már nem biztonságos.
Az SKS Azimex Kupáról tudtok valamit?
Esetleg valaihez betársulhatnék? bp-i indulással.
Mondjk az elég tré, hogy 80 felett már nem biztonságos.

Az SKS Azimex Kupáról tudtok valamit?
Esetleg valaihez betársulhatnék? bp-i indulással.
Írta 2004. július 04. - 10:01

Hát, az csak Race Lite.
Ugyanis kicsit nagy keveredés volt a nagyker részérõl, és kicsit félretájékoztattak az árakat illetõen, így inkább maradtam a Race Lite mellett, ugyanis a fogyasztói árakat tekintve:
Race Lite: 99000Ft/pár
Race X Lite 190000Ft/pár.
A kettõ közötti külömbség közel 250g, de ennek a java az agytastrõl, a tengelyrõl és a gyorszárról ugrik le, így aztán közel dupla árért nem érte volna meg a Race X Lite-ra befizetni.
Kb. ennyi.
Szép, jó, könyû kerék.
Érezhetõen könnyebb.
Van itt a környéken 3 "domb" is ,ahol rendszeresen mérem az idõimet, néhány mp-et mindenhol sikerült fefagnom, és ez nem csak a motivációnak köszönhetõ.
egyetlen "hibája" hogy nem szereti a stéherezést.
70km/h tól érezhetõen nyúlik, mintha "úszna" alattam a bringa.
80km/h felett pedig bizony figyelni kell rá, számolni kell azzal,h késik az irányváltás.
Oda kell figyelni rá. Nem veszélyes, csak ki kell ismerni.
Igaz, ugyanez a jelenség lejtõn lefelé nem jelentkezik. 70-75km/h-nál ugyanolyan szépen veszi az ívet, mint a hagyományos 32küllõs kerekek.
További tapasztalatokról késõbb.
Ugyanis kicsit nagy keveredés volt a nagyker részérõl, és kicsit félretájékoztattak az árakat illetõen, így inkább maradtam a Race Lite mellett, ugyanis a fogyasztói árakat tekintve:
Race Lite: 99000Ft/pár
Race X Lite 190000Ft/pár.
A kettõ közötti külömbség közel 250g, de ennek a java az agytastrõl, a tengelyrõl és a gyorszárról ugrik le, így aztán közel dupla árért nem érte volna meg a Race X Lite-ra befizetni.
Kb. ennyi.
Szép, jó, könyû kerék.
Érezhetõen könnyebb.
Van itt a környéken 3 "domb" is ,ahol rendszeresen mérem az idõimet, néhány mp-et mindenhol sikerült fefagnom, és ez nem csak a motivációnak köszönhetõ.
egyetlen "hibája" hogy nem szereti a stéherezést.
70km/h tól érezhetõen nyúlik, mintha "úszna" alattam a bringa.
80km/h felett pedig bizony figyelni kell rá, számolni kell azzal,h késik az irányváltás.
Oda kell figyelni rá. Nem veszélyes, csak ki kell ismerni.
Igaz, ugyanez a jelenség lejtõn lefelé nem jelentkezik. 70-75km/h-nál ugyanolyan szépen veszi az ívet, mint a hagyományos 32küllõs kerekek.
További tapasztalatokról késõbb.
Írta 2004. június 30. - 12:19

Írta 2004. június 30. - 12:14

Írta 2004. június 28. - 18:15

Írta 2004. június 28. - 15:01

Üdv Mindenkinek!
Tud valaki valamit a hétvégi "Országos Veresegyház Kritérium Verseny"-rõl? A hunbiken csak ennyi van, meg a dátum. Se helyszín, idõpont, kik indulhatnak, rendezõ, táv, stb.
Köszi a segítséget!
Lazus
Tud valaki valamit a hétvégi "Országos Veresegyház Kritérium Verseny"-rõl? A hunbiken csak ennyi van, meg a dátum. Se helyszín, idõpont, kik indulhatnak, rendezõ, táv, stb.
Köszi a segítséget!
Lazus
Írta 2004. június 27. - 19:40

Víg Aurél (FTC) az idei magyar bajnok!
Mosonmagyaróvár, 175km - 11kör, 44.3avs
A versenyen a Fradi akarata érvényesült, folyamatosan volt emberük szökésben, hátul többnyire a Pécs csapata dolgozott a felzárkózásért. Ez többször is sikerült, de mindig egy újabb szökést produkált a fradi. A végül sikeres szökés a 9. körben alakult ki amikor Garamszegi, Víg (FTC) és még 3 másik versenyzõ ellépett. Egy kör után a két fradis lerázta a többieket és végül kb fél perces elõnnyel érkezett a célba. A sprintbefutón Víg egy kerékkel verte meg klubtársát. A mezõnybefutót talán Árvai nyerte, de ebben nem vagyok biztos, én kb a 10. helyen végeztem. U23-ban Zsombók diadalmaskodott.
Mosonmagyaróvár, 175km - 11kör, 44.3avs
A versenyen a Fradi akarata érvényesült, folyamatosan volt emberük szökésben, hátul többnyire a Pécs csapata dolgozott a felzárkózásért. Ez többször is sikerült, de mindig egy újabb szökést produkált a fradi. A végül sikeres szökés a 9. körben alakult ki amikor Garamszegi, Víg (FTC) és még 3 másik versenyzõ ellépett. Egy kör után a két fradis lerázta a többieket és végül kb fél perces elõnnyel érkezett a célba. A sprintbefutón Víg egy kerékkel verte meg klubtársát. A mezõnybefutót talán Árvai nyerte, de ebben nem vagyok biztos, én kb a 10. helyen végeztem. U23-ban Zsombók diadalmaskodott.
Írta 2004. június 26. - 19:43

Én addig még elindulok a Hosszútávún, Gemencen, meg lesz valami BAZ megyei körverseny is. Szóval ha indulok is a Tatabányain, eléggé fáradt leszek...
Pedig az egy jó kis verseny.
Addig is tanulok tovább, mert még mindig van egy szigorlatom >
Pedig az egy jó kis verseny.
Addig is tanulok tovább, mert még mindig van egy szigorlatom >

Írta 2004. június 26. - 13:19

1:05öt adott a Szekeresnek a Bodrogi.
25.km-nél(3.forídtó) Szekeres után 40mp-el fordult a Laci, tehát az utolsó 15km-en jobbat ment nála Szekeres, igaz Laci kiengedett már egy kicsit, tudva,h 1:20" elõnye van.
Jómagam 30perc körüli idõt mentem, ami nincs 40es átlag...így kicsit csalódott vagyok, igaz nem volt túl sok idõm rendesen biciklizni.
Csalódott vagyok, a Tahitótfalui 41.7kmh átlag után ha jobbat nem is, de ugyanolyat mehettem volna.
Fejben voltak a gondok, ez egy ilyen verseny volt...nem ment jól!!!!! ez van.
Legközelebb Tatabányán találkozunk, Július 11én egy 100km-es mezõnyversenyen.
Reméljük jó idõ lesz!
25.km-nél(3.forídtó) Szekeres után 40mp-el fordult a Laci, tehát az utolsó 15km-en jobbat ment nála Szekeres, igaz Laci kiengedett már egy kicsit, tudva,h 1:20" elõnye van.
Jómagam 30perc körüli idõt mentem, ami nincs 40es átlag...így kicsit csalódott vagyok, igaz nem volt túl sok idõm rendesen biciklizni.
Csalódott vagyok, a Tahitótfalui 41.7kmh átlag után ha jobbat nem is, de ugyanolyat mehettem volna.
Fejben voltak a gondok, ez egy ilyen verseny volt...nem ment jól!!!!! ez van.
Legközelebb Tatabányán találkozunk, Július 11én egy 100km-es mezõnyversenyen.
Reméljük jó idõ lesz!
Írta 2004. június 25. - 12:29

Írta 2004. június 25. - 11:36

Gyõr:
Fülledt meleg,kissé szeles idõ,olyan ami szembõl fuj,de hátból mintha nem akarna,teljesen lezárt utvonal.Egy 10km-es szakasz volt a pálya,viszont a közepén,egy parkolóból volt a rajt és cél,igy 2 forditó volt benne.Az amatõröknek 1-szer kellett megtenni,kb 20km,profiknak 2*,kb 40km.Elõbb indult az amatõrmezõny,utána ifik,nõk,legvégül a profik.Legutolsónak 1-es rajtszámmal Bodrogi László.Kb negyedórával a rajtja elõtt be is érkezett,biciklin,mögötte kisérõautó,rajta pótbicikli.Kis poroszkálás után elindult.(Ahhoz képest voltak akik órákon keresztül izzasztották magukat görgön).Természetesen megnyerte,de valahogy nem akkora különbséggel.2 percenként indultak,de nem tudta befogni az elõtte haladó fradist.Igaz,nem sok hiányzott a végére.Lehet hogy a fradis is jót ment?Meglátjuk majd az eredménylistán.Kint volt a Sport1,Duna tv,Lacit folyamatosan filmezték,befutó után riport.Hát igen.Kiváncsi lennék ha õ nem jön eljöttek volna e a médiától.
Amatõröknél 27perc valamivel nyertek a 20km-en.A saját idõmmel nem dicsekednék(mint a közmondás is mondja:a részvétel a gyõzelem,nem a fontos),de érdekességként megjegyzem hogy jól mérték(nem ugy mint egyes "versenyeken")
képek itt : http://neorider.free...Thumbnails.html
Fülledt meleg,kissé szeles idõ,olyan ami szembõl fuj,de hátból mintha nem akarna,teljesen lezárt utvonal.Egy 10km-es szakasz volt a pálya,viszont a közepén,egy parkolóból volt a rajt és cél,igy 2 forditó volt benne.Az amatõröknek 1-szer kellett megtenni,kb 20km,profiknak 2*,kb 40km.Elõbb indult az amatõrmezõny,utána ifik,nõk,legvégül a profik.Legutolsónak 1-es rajtszámmal Bodrogi László.Kb negyedórával a rajtja elõtt be is érkezett,biciklin,mögötte kisérõautó,rajta pótbicikli.Kis poroszkálás után elindult.(Ahhoz képest voltak akik órákon keresztül izzasztották magukat görgön).Természetesen megnyerte,de valahogy nem akkora különbséggel.2 percenként indultak,de nem tudta befogni az elõtte haladó fradist.Igaz,nem sok hiányzott a végére.Lehet hogy a fradis is jót ment?Meglátjuk majd az eredménylistán.Kint volt a Sport1,Duna tv,Lacit folyamatosan filmezték,befutó után riport.Hát igen.Kiváncsi lennék ha õ nem jön eljöttek volna e a médiától.
Amatõröknél 27perc valamivel nyertek a 20km-en.A saját idõmmel nem dicsekednék(mint a közmondás is mondja:a részvétel a gyõzelem,nem a fontos),de érdekességként megjegyzem hogy jól mérték(nem ugy mint egyes "versenyeken")
képek itt : http://neorider.free...Thumbnails.html
Írta 2004. június 22. - 21:20

Én megyek az idõfutamra, szerintem ottlesz a Bodrogi Laci is, bár nem az õ jelenléte motívál.
Valószínûleg nincs elkeseredve,h nem megy idén a Touron...nagyon-nagyon sokat fog Õ addig edzeni...az Olimpiára!!!!!!
És ha szerencsés, szerintem dobogós helyen fog végezni az idõfutamon!!!!!
Legalábbis nagyon remélem, titkon bízom benne!!!!!
Valószínûleg nincs elkeseredve,h nem megy idén a Touron...nagyon-nagyon sokat fog Õ addig edzeni...az Olimpiára!!!!!!
És ha szerencsés, szerintem dobogós helyen fog végezni az idõfutamon!!!!!
Legalábbis nagyon remélem, titkon bízom benne!!!!!
vendég_hasosz_*
Írta 2004. június 21. - 19:11

Írta 2004. június 21. - 17:08

Igen,B licence kell az amatõr részéhez.Valóban érdekes a csütörtök,de ez fõleg profiknak szánt verseny,õk lehet nem dolgoznak annyit.
Tavaly jött Laci,pedig akkor is indult a Touron.Akkor nagyobb idõeltérés volt a versenyek közt?
Tavaly jött Laci,pedig akkor is indult a Touron.Akkor nagyobb idõeltérés volt a versenyek közt?
Írta 2004. június 21. - 16:34

Irgum-burgum! >
Miért pont csütörtökön, akkor lesz az utolsó vizsgám. Vagy már annyi az outi verseny, hogy nem lehet hétvégén rendezni?
Az induláshoz kell licenc?

Miért pont csütörtökön, akkor lesz az utolsó vizsgám. Vagy már annyi az outi verseny, hogy nem lehet hétvégén rendezni?
Az induláshoz kell licenc?
Írta 2004. június 21. - 09:22

Tegnapi info alapján Laci csak akkor indul a magyar bajnokságon ha nem kerül be a TdF csapatba. Elõreláthatóan ma lesz cspathirdetés.
Írta 2004. június 21. - 09:16

Felkerült a hunbikra végül a Bakonyerdõ eredménylista.Természetesen a hibát nem javitották ki,igy számitásaim szerint 9 embert vertek át +1percel.Persze nem mindenki jelezte ott,volt aki már elment az eredménylista elõtt,volt aki nem mérte a saját idejét.Aki meg -1 percet kapott az gondolom nem szólt. Szép.Miért nem azzal foglalozik mindenki amihez ért?
Más. Gyõri idõfutam? Ha minden igaz csütörtökön lessz.Megy valaki? Bodrogi ott lessz vajon?
Más. Gyõri idõfutam? Ha minden igaz csütörtökön lessz.Megy valaki? Bodrogi ott lessz vajon?
Írta 2004. június 20. - 20:27

Ha arra gondolok, hogy az elsõ kerekem csak kicsivel több... Brutál! vajon mennyit bírhat?
"ma is tettem bele 203 kilit "
Errõl jut eszembe: hét végén vége a sulinak, be lehetne indítani ezt a csoportos edzés dolgot. Mondjuk felváltva Veszprém, Tatabánya, Bpest, stb. rct zóával, vagy mindig ugyanonnan.. 100-150 km, ez elég az amatõröknek, a versenyzõk meg még mehetnek egy kis kört, normál tempóban
"ma is tettem bele 203 kilit "
Errõl jut eszembe: hét végén vége a sulinak, be lehetne indítani ezt a csoportos edzés dolgot. Mondjuk felváltva Veszprém, Tatabánya, Bpest, stb. rct zóával, vagy mindig ugyanonnan.. 100-150 km, ez elég az amatõröknek, a versenyzõk meg még mehetnek egy kis kört, normál tempóban

Írta 2004. június 20. - 20:07

Most már kiváncsiságból megnéztem a Bontrager honlapját és elég jól néznek ki azok a kerekek, meg a súlyuk is elég jó. Az X lite a maga 1490g-jával kifejezetten, csak erre már 749$-t írnak, a 450$ helyett. Az Armi féle kerék már 1190g - elég dúrva... igaz ez már 1500$!
Nekem egyenlõre szépen gurulnak a 105ös kerekek, ma is tettem bele 203 kilit ;D . Kedden ha az idõjósok nem tévednek és nem lesz esõzóna akkor Tatabánya lesz az uticélom, úgyhogy ha érdekel és ráérsz Tpresident akkor csatlakozhatnál (megcsodálhatom legalább az új kerkeket
.
Utiterv: Vp-Szfehérvár-Csákvár-Tbánya-Mór-Zirc-Vp ez is kb 200as lehet.
Nekem egyenlõre szépen gurulnak a 105ös kerekek, ma is tettem bele 203 kilit ;D . Kedden ha az idõjósok nem tévednek és nem lesz esõzóna akkor Tatabánya lesz az uticélom, úgyhogy ha érdekel és ráérsz Tpresident akkor csatlakozhatnál (megcsodálhatom legalább az új kerkeket

Utiterv: Vp-Szfehérvár-Csákvár-Tbánya-Mór-Zirc-Vp ez is kb 200as lehet.