Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Sziasztok!

trepsident: nem kell ezt annyira nagy dobra verni. Igazából szerintem jól oldotta meg Balázs, mert nem veszekedni, ill. meggyõzni akart téged, hanem egy köztémát megvitattni az ujságban, amit elég sokan olvasnak.

Sokat kell tudni ezzel kapcsolatban:

1, Tata és Budapest között azért elég nagy a különbség. Egyszer gyere be egy délután és meglátod, hoyg itt bent mekkora a forgalom, és mivel az országban a legnagyobb, érthetõ, hogy itt a legszarabbak az utak. Fõleg az idei tél eléggé betett az utaknak, és tényleg nagyon szar. Akkora kátyuk vannak, hogy az valami hihetetlen.

2, Szerintem abban igaza volt balázsnak, hogy van különbség 23-as és nagyobb jobb minõségû gumi között kényelemben. Ez tény és szerintem nem lehet vele vitatkozni.

3, Ha elég rég óta olvasod a BikeMag-ot akkor tudnod kell, hogy balázs kényelegmániás. Két biciklije van, az egyik egy Morati Titanium, a másik egy Merida 907 magnezium, ill. montiba aszhem egy fulltelos, köztudottan, "ultrapuha" Pillangója van (Az utóbbi kettõrõl nem tudom, hogy most övé v. tesztcangák, lényeg, hogy õ használja. Szóval mindhárom biciklije ilyen rezgéselvezetõ cuccos, és mindig hangsúlyozta az ujságban, hogy je titán, meg je magnézium, meg acél, és fuj merev aluminium

Én valamennyire ismerem, régebben sokat email-eztem vele. A beírásában semmi rossz szándék nincs. Egyébként is õ a legjobb fej ujságíró a BikeMag-nál, õ írja a legtöbb cikket (montiteszteken kivül szerintem az összeset)

Konluzió és ez a legfontosabb: a Szubjektív vélemény. Igazat adok abban balázsnak, hogy a 25-s jobb minõségû gumi sokkal kényelmesebb. Viszont lehet, hogy ez engem, meg sok más embert nem érdekel, köztük téged is. Nekem egy 1,9kg-os Schwinn vázam van, Kinesis alu villával (ez azért puha), és 23-as gumikkal. A vázam oldalról lapított, tehát ultra merev. ja, és 8-10 báron használom a gumikat. Gondolom titán vázhoz, és 25-s gumihoz képest ráz mint állat, de ez engem nem különösebben zavar. Mindig szerettem a merev cuccokat, mivel elég sulyos egyéniség vagyok :D Meg jobban szeretem ha az energiám (fõleg hegyre felfele), nem a váz hajlítgatására, és a gumi le-fölfele nyomogatására megy el, hanem hogy megyek felfele. Ha lennem pénzem 250e-s titán v. Magnézium vázra, gondolom vennék, de mivel nincs ezért nem veszek.

Remélem érthetõ voltam, és nem kavartam össze senkit se mégjobban.

ut.: Egyébként ha zavar a dolog, ugyis elküldöm lassan a táblázatot neked is, és abban benne van balázs is email címmel együtt, ha gondolod írhatsz neki.

Üdvözlettel Remport Balázs

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts

Ja, láttátok, bennevagyok az újságban.
Volt "pofám" Németh Balázs cikkeit kicsit megkritizálni, erre az újságíró nem velem vette fel a kapcsolatot(akár itt a fórumon, v. e-mailben), inkább lefikázott az újságban.

Véleményetek????

tpresident én nem veszem az újságot, visszaolvasva
a topikot gondolom a 23-as gumiról szóló hozzászólás volt a téma. Mindenesetre nem korrekt dolog Balázs részérõl, hogy az adott
helyen nem reagált, és egy újságban pedig lehúz valakit :-X. És ahhoz mit szóltok, hogy a Békás II. kupán nem regisztráltan beérkezõ fórumtársunk összes hozzászólása elûnt? ???
Az, hogy milyen gumit érdemes használnod nagyban függ a testsúlyodtól is ha könnyû vagy jöhetek
a 19-es 20-as külsõk. A profik külföldön 23-asokat nyúznak ez egy nagyon jó kompromisszum a sebesség és a defektállóság között.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Aki volt már a Tour de Pelso 200km verseny részén, mit lehet tudni a frissítésrõl? ???mert a kiírásban errõl az "apróságról" megfeledkeztek!! (nincs az az ember aki kibírja 1,7l folyadékkal)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
A fenti Bükki kisvasút túrához: nagyon szép és nagyon kemény lesz, fõleg Ómassai leág és Bánkút között erõs hegyi szakasz van. A Bánkút és Nagymezõ közötti 3,4 km egy része nagyon rossz út és lefele lejt! Hasonló rossz út ezenkívül csak Felsõtárkány és Hollóstetõ között kb. 2x8km. De összességében: érdemes elindulni.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Ja, láttátok, bennevagyok az újságban.
Volt "pofám" Németh Balázs cikkeit kicsit megkritizálni, erre az újságíró nem velem vette fel a kapcsolatot(akár itt a fórumon, v. e-mailben), inkább lefikázott az újságban.

Véleményetek????

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
zfazek:

A kompatibilitás dologhoz hozzátartozik az, hogy a fékváltókar '96-os, az RX-100 elsõ váltó semm 2003-as darab. A Sachs hátsó váltó is 97-98 körüli.
Nem vettem észre semmi problémát a kompatibilitással.
Ami mûködik együtt, az mûködik.
A mai szetteket(szerintem 2001után) már nehezebben lehet variálni, mint a régieket.
Nem tudok konkrét dolgot mondani, hogy mi az, ami nem nem passzol össze.
Nálam mûködik a dolog.

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Hi,

tpresident: Már sokszor felmerült bennem, hogy veszek pár Campy alkatrészt és építek belõle egy outit a Shimano mellé (amivel maximálisan meg vagyok elégedve). Látom, hogy neked majd mindened Shimano, kivéve a fvkart. Számomra nem világos a kompatibilitási ügy. Elmondanád pár szóban, hogy mit mivel lehet használni? Vagy ha van valami jó web címed, ami ezzel foglalkozik az is tökéletes. Csak a 9-es rendszerek érdekelnek, a 10-es irdatlan drága.
Ami érdekel: fvkar, hátsó váltó, hátsó agy/fogsor, lánc. Mibõl lehet megvenni a Xenon-t és mibõl nem érdemes?
Feltételezem, hogy a fékek, elsõ váltó kompatibilis.

Más: Érdekel valakit ez a túra? Én megyek...
http://ttt.tr.hu/nap...ura.php?id=1680
Szerintem nagyon jónak tûnik.

Köszi

Zoli

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Sziasztok!!

Még nem biztos, hogy megyek, még késõbb döntöm el, sok mindentõl függ. Egyrész Máj. 26-án hétfõn programozói irásbeli vizsgám lesz, de fõleg attõl függ, hogy mennyit tudok tekerni máj. 9 utántól. Ha úgy érzem nem tudom lecangázni a 200km-et, akkor nem megyek. Egyb. megkérdezhetem, hogy ki mennyivel akarja végigmenni a 200km-et.

Nagyapám kocsijával megyek (ha megyek), ami egy 30 éves :D kiválló (a kiválló tényleg igaz) állapotú zsiguli. Abba elvileg elférünk olyan 3-an, plusz 2-3 bicikli, bár nem tudom, hogy NVik 1milkás cangáját bele meri-e rakni :D Ha tudok szerezni biciklistartót a tetõre, akkor nincs semmi gond. De ezt még meg kell kérdeznem tesomtól, nem tom, hogy van-e.

Az indulást meg addigra terveztem, hogy idõben odaérjünk :D

Banyek, azért sok az a 200km-et, ezt még fejben össze kell raknom :D

Üdv. mindenkinek.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
MaNKi:
A váz színe: (Ferrari)Piros-(Citrom)sárga.

Sajnos 2 verseny is lesz a közeljövõben, amire nagyon szerettem volna elmenni, de a vizsgák, érettségi miatt nem lesz rá lehetõségem.
Ezért kihagyom a Május 11-ei országúti maratont Egerben, és az idei Balaton 200 idõpontja sem nekem kedvez.
Aki megy, annak sok sikert!!!!!

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
BAlázs: Hány órára tervezed az indulást Siófokra? A bicajnak is lenne helye? Ha még beférnék jó lenne egy hely nekem is.

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
tpresident gratula a szép teljesitményhez!
Nagyokat nézek itt a pulzusadatokat látva nekem
a maximális pulzusom 186 körüli. Futásnál felmegy
180 185-re, bringánál sikon max. 173 hegyen max
180 körüli. A nyugalmi pulzus pedig 39 - 42 között ingadozik, kimerülség esetén felmegy 50-re. Ezek nem ébredéskori értékek hanem lefekszem valahol
és lemérem.

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Sziasztok!

tpresident: köszi a részletes leírást, engem igazából csak a váz márkája és színe érdekel. Még a színére várok :D

Egyb gratulálok a versenyhez, jó neked, hogy ennyi idõd van cangázni.

pcycle: nincs kedved pár adatot elküldeni magadról, hogy téged is berakhassalak a táblázatba?

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
NVik:
Pétfürdõi verseny:
Idõjárás megkegyelmezett, odafelé szinte végig esett, mire odaértünk, elállt, mire rajtoltunk már csak itt-ott volt nedves a pálya.
Eleget pihentem elõtte, ki voltam aludva, kajálással sem volt gond, de elõzõ este az egyik fogam kicsit begyulladt, kicsit feldagadt az inyem.
Mivel nem fájt, és nem is volt érzékeny, így nem foglalkoztam nagyon vele.
10:41-kor indultam, az elsõ kanyarban kapásból nem vágtam,h merre kellene menni...semmi forgalomirányítás nem volt(késõbb már mindenhol).
Az volt a szerencsém, hogy arról jöttünk, amirre indult a verseny, és beszélgettünk róla,h majd hol kell bekanyarodni a híd alá.
A lényeg, hogy innen már simán ment, pulzus az elején 190 +-2, a verseny második felében már 180-185 között volt "csak".
A végére pont elfáradtam, az utolsó 1km nyélen ment(45-50km/h val). A befutónál 203-as pulzus. ;)
Akkor gondolkodtam csak el a gyulladt fogínyen, mikor megláttam,h 35:08-as idõvel az erõs középmezõnyben végeztem, 39.helyen.
35.86km/h átlagot mentem "csak".
Ennyit számít egy ilyen kis "apróság", és azóta több régóta versenyzõ barátom is mondta,hogy velük is volt már ilyen.
1 szó mint 100 jó verseny volt, csak nem az enyém. ;D ;D ;D ;D
Verseny után 3-an bevállaltuk, hogy bringával megyünk haza.
Pétfürdõ-Komárom(itt lakik az 1ik srác), onnan 2-en mentünk tovább Tatabányáig, de Tatánál utolért az esõ.
Egy haver jött át értünk kocsival és vitt haza...verseny és 130km után már nem volt kedvünk még 10km esõben tekerni.

Más: NVik: Holnap meyek fogdokihoz, szerintem csütörtökig nem biciklizek.
Pénteken pár haverral Talán elmegyek egy egésznapos nagy túrára(200+ km).
Meglátom hogy leszek Szeda-csüt. felé, majd még megdumálunk v.mit.

MaNKi:
A bike-om:
Basso váz(Colombus SLX csõszett), alu villa.
'96 Campa Veloce fvkar.
'02 Tiagra hajtómû
Mavic Reflex kerekek, 105 agyakkal
Ultegra sor(régi 8as).
Pazzaz XC light stucni, ITM kormány
Giant Look-pedál
RX100 elsõ Sachs hátsó váltó
Nagyjából ennyi.

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Manki én szivesen mennék, feltéve , hogy egy
darabban leérünk. ;D

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Ha én megyek, akkor kocsival a verseny reggelén. Szóval ha megyek :D akkor el tudok vinni 1-2 embert

Üdv. Remport Balázs

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Tud valaki valamilyen normális szállást Siófokon a Balaton200 elõtti napra? A kiírásban tornatermi "hálóhely" van írva, amihez min. hálózsák kell. Ki hogy/mivel megy le? A péntek csúcsforgalmi Máv utazás aztán földön alvás 200km elõtt nem túl pihentetõ. Egyébként, azt hiszem a szombat délelelõtt nem a legszerencsésebb idõpont.

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Manki a VII. kerületben lakom a mail-ek
közül ird be a freemail-est a másik az öcsémé.
tpresident nagyon szégyelem magam de a múlt héten
annyira kikészültem, hogy nem tudtam elmenni
az idõfutamra :-[. Felszálltam a bringára de 5 km/h-val lassabban mentem a szokásosnál. Volt egy intervall edzés 6x 3perc kemény 3 perc pihi felállásban. Meg csütörtökön és szombaton 10 km futás a szigeten. Viszont a jövõ héten összefuthatnánk. Hogy ment a verseny?

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
most nemreg osszejott 35,2 atlaggal egy kor (46:20), kivancsi vagyok, hogy kozuletek ki milyen idot hajtott mar mivel most kezdtem orszaguton menni, remelem lesz meg jobb is, talan sikerul 45 perc ala menni egyszer

Végre Velencei-tó! Fõleg nyáron fordulok elõ arrafelé (szüleim telke Gárdonyban), esetleg egy-két hétvégén. A tókörökön szoktam lemérni, hogyan is állok erõnlétileg. Fejlõdésem lépésekben:
1999: 1:08:??
2000: 57:??
2001: 49:15
2002: 45:11

Hát elõzõ hétvégén mentem egy idénynyitó kört, igaz, hogy a lenti 14 kilós ócskavas Csepel félversennyel, undorító szél volt, és rosszabb lett egy perccel, mint a tavalyi (most 51:44 lett).

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Sziasztok!

Táblázathoz kéne néhány adat:

NVik: kerület, ahol laksz, plusz, hogy a két email közül melyiket írjam be

tpresident: bicikli típusa

SzuME: név

Elõre is köszi

almos

almos

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
sziasztok,

szokott valaki lejonni neha par korre a velencei tohoz?
eddig meg viszonylag eleg jo a kornyek, mar ami a forgalmat illeti, bar hetrol hetre zsufoltabb lesz...

a lenyeg, h egy kor kb 27,2 km, 3-4 kor szerintem egyhuzamban mar eleg szep kis adag, a deli parton jocskan lehet regeneralodni (tok sik) (az eszaki sem egy nagy szam sajnos... (par pukli)(...de nadap utan.. :)))

mivel fehervarrol 10 perc, en gyakran jarok arra, es most nemreg osszejott 35,2 atlaggal egy kor (46:20),
kivancsi vagyok, hogy kozuletek ki milyen idot hajtott mar
mivel most kezdtem orszaguton menni, remelem lesz meg jobb is, talan sikerul 45 perc ala menni egyszer

es ha jol tudom, lesz egy velencei to 10x verseny is nemsokara, gondolom nem eloszor, volt mar valaki kozuletek? erdekelnenek az infok a veresennyel kapcsolatban, bar nem hiszem, hogy a 270km egyhuzamban osszejonne, eddig 180 a csucs
bar szep kihivas, nem?