igen, de valahol olvastam régebben, hogy mintha Jugóban jó kis versenyek vannak, ahol lezárják az utakat.
Igazad van, hogy ha megállsz, akkor kiesel a bolyból. Tehát tényleg csak akkor mûködik, ha többen egyszerre megálltok. Bár én úgy sem tudnék ilyen tempóban jelenleg 200 km-t letekerni, kétszer legalább meg kell állnom pár percre.
A kerékpárversenyekben az az egyik legszebb paradoxon, hogy a versenyzõknek szükésgük van az ellenfelükre, és megtalálni azt a pontot amíg segítesz és az nem fog visszaütni, nem fog emiatt lehajrázni a végén. Viszont ha nem segítesz senkinek, egyedül mész, akkor kegyetlenül bedarálnak...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútisok Bp-n!
Indította
syncro
, 2002. január 31. 11:38
Írta 2003. május 27. - 15:29

Írta 2003. május 27. - 13:37

zfazek: ritka helyen zárják le az utat, nálunk soha sehol, külföldön sem mindig. A megállással, bevásárlással az a baj, hogy 1. kiszállsz a bolyból, többet nem éred utól 2., ha már befizetsz valamit elvárhatod, ne kelljen boltokba kolbászolni keróscipõvel.
Be lehetne vezetni a különbözõ szinttel rendelkezõk bolyainak intézményét, ne legyen ez az eszetlen húzd megereszd meg. Ez az abszolút amatõrség, hogy mindenki a másikat akarja lenyomni, megszabadlni tõle!! Nem kap érte semmit. De akkor miért megy akármilyen rendezvényre, úgyis az összeszokott csapatok nyomják együtt. Nagyrészt egymással és magukkal szúrnak ki a kerósok. A profik is alkalmazkodnak, pedig helyenként biztos tudnának jobban menni, mint társaik.
Be lehetne vezetni a különbözõ szinttel rendelkezõk bolyainak intézményét, ne legyen ez az eszetlen húzd megereszd meg. Ez az abszolút amatõrség, hogy mindenki a másikat akarja lenyomni, megszabadlni tõle!! Nem kap érte semmit. De akkor miért megy akármilyen rendezvényre, úgyis az összeszokott csapatok nyomják együtt. Nagyrészt egymással és magukkal szúrnak ki a kerósok. A profik is alkalmazkodnak, pedig helyenként biztos tudnának jobban menni, mint társaik.
Írta 2003. május 27. - 09:44

Nekem is megvolt a vasárnapi B200.
Beszámolóm az index outi fórumán:
http://forum.index.h...9036788&uq=1938
Azt én sem értettem, hogy komplett csapatok, társaságok jöttek el, és ahelyett, hogy együtt mentek volna egymást szakították le és eszük ágában sem volt megvárni a másikat. És nem a kifejezett élbolyban. Ott még megértem, mert gondolom ott több menõ volt, akik versenyhez vannak szokva.
A frissités tényleg nem volt elegendõ 200 km-hez, de hát szerintem mindenkinek van pár száz forintja és öt perce, hogy megálljon venni valamit a rengeteg útszéli büfénél, boltnál.
Mindenesetre én nagyon élveztem minden percét!
Jövõre Ausztirába kellene menni. Esetleg nem tud valaki olyan megmozdulást valahol itt a közelben (r < 600 km) ahol lezárják az utat rendesen és én is elindulhatok?
Beszámolóm az index outi fórumán:
http://forum.index.h...9036788&uq=1938
Azt én sem értettem, hogy komplett csapatok, társaságok jöttek el, és ahelyett, hogy együtt mentek volna egymást szakították le és eszük ágában sem volt megvárni a másikat. És nem a kifejezett élbolyban. Ott még megértem, mert gondolom ott több menõ volt, akik versenyhez vannak szokva.
A frissités tényleg nem volt elegendõ 200 km-hez, de hát szerintem mindenkinek van pár száz forintja és öt perce, hogy megálljon venni valamit a rengeteg útszéli büfénél, boltnál.
Mindenesetre én nagyon élveztem minden percét!
Jövõre Ausztirába kellene menni. Esetleg nem tud valaki olyan megmozdulást valahol itt a közelben (r < 600 km) ahol lezárják az utat rendesen és én is elindulhatok?
Írta 2003. május 27. - 09:19

Hali itt nem amatõrök szaggatták a mezõnyt
hanem profi Fradisok, a Postás is szép számmal
jelen volt. Az élboly jobb mint 37 km/h-s átlaggal
nyomta. Igaz, hogy a szombati tempó erõsebb volt
de nem sokkal. Én is bolyban akarok menni de
nem olyanban ami lassabban halad mintha egyedül mennék. Ezért mentem el tõlük és kerestem erõsebbeket.
hanem profi Fradisok, a Postás is szép számmal
jelen volt. Az élboly jobb mint 37 km/h-s átlaggal
nyomta. Igaz, hogy a szombati tempó erõsebb volt
de nem sokkal. Én is bolyban akarok menni de
nem olyanban ami lassabban halad mintha egyedül mennék. Ezért mentem el tõlük és kerestem erõsebbeket.
Írta 2003. május 27. - 08:57

Érdekes lehetett ez a balatoni TT, ahol amatõrök szakítják le a "gyenge" amatõröket, nehogy bollyal tudjanak már menni, aztán meg mivel nem bírják saját tempójukat, visszaállnak. Így aztán a többség megy egyedül meg 1-2 ember, ezt meg lehet tenni TT-n kívül is. Aki enyire erõs, miért nem ment elõzõ napi versenyen? Postás profi TT-n? (BVKK-n is volt) Valami különbség kellene a TT és verseny között, vagy rosszul tudom?
Írta 2003. május 26. - 21:13

Írta 2003. május 26. - 20:01

Két Tatabányai cimborám tekerte végig a vasárnapi 200km-t.
Õk a "mezõnnyel" értek célba az 5. és 10.helyen.
Az érettségi miatt sajnos nem tudtam ottlenni, de valószínûleg nekem is ment volna a dolog.
NVik:
A déli parton tényleg végig mentek az iramváltások, hogy a gyengék, vagy kevéssbé tapasztaltak leszakadjanak(bár egy teljesítménytúrán nem igazán értem, miért is jó ez?!).
Aztán a déli parton már végig nyugi volt, egyenletes 35-42km/h közötti tempó volt a jellemzõ.
A végi elõtt 5-6km-el az egyik haverom egy csapattársával(Postás) megpróbáltak meglógni, de a vége elõtt 2km-el befogták õket, viszont ezzel a manõverrel az addigi boly felét leszakították.
Gratulálok a szép teljesítményhez NVik, azthiszem nehezebb dolgod volt, mivel a verseny több mint felét egyedül(nem bolyban) kellett végignyomnod.
Nagyon szép idõök is volt, azthiszem a szélre sem lehetett panasz.
A következõ verseny hol és mikor????
Õk a "mezõnnyel" értek célba az 5. és 10.helyen.
Az érettségi miatt sajnos nem tudtam ottlenni, de valószínûleg nekem is ment volna a dolog.
NVik:
A déli parton tényleg végig mentek az iramváltások, hogy a gyengék, vagy kevéssbé tapasztaltak leszakadjanak(bár egy teljesítménytúrán nem igazán értem, miért is jó ez?!).
Aztán a déli parton már végig nyugi volt, egyenletes 35-42km/h közötti tempó volt a jellemzõ.
A végi elõtt 5-6km-el az egyik haverom egy csapattársával(Postás) megpróbáltak meglógni, de a vége elõtt 2km-el befogták õket, viszont ezzel a manõverrel az addigi boly felét leszakították.
Gratulálok a szép teljesítményhez NVik, azthiszem nehezebb dolgod volt, mivel a verseny több mint felét egyedül(nem bolyban) kellett végignyomnod.
Nagyon szép idõök is volt, azthiszem a szélre sem lehetett panasz.
A következõ verseny hol és mikor????
Írta 2003. május 26. - 15:55

Én is csodálkoztam nem gondoltam, hogy ember
ilyen állapotban még tekerni képes ;D.
A listát még nem küldted el a cim:
nagy.viktor@cadprojekt.hu
ilyen állapotban még tekerni képes ;D.
A listát még nem küldted el a cim:
nagy.viktor@cadprojekt.hu
Írta 2003. május 26. - 15:41

Sziasztok!
NVik: csak gratulálni szeretnék a versenyhez, biztos király lehetett.
Egyébként, amikor én tavaly voltam Békás III. (70km), akkor oránként két energiaszeletet edtem, és akkor tök jó volt. Gondolom ez 200km-nél a 3 órától már kicsit több is. Kész csoda, hogy nem estél le a cangáról.
Végülis akkor elküldtem a listát vagy sem? Ha nem légyszi mondj egy mail címet! Köszi!
NVik: csak gratulálni szeretnék a versenyhez, biztos király lehetett.
Egyébként, amikor én tavaly voltam Békás III. (70km), akkor oránként két energiaszeletet edtem, és akkor tök jó volt. Gondolom ez 200km-nél a 3 órától már kicsit több is. Kész csoda, hogy nem estél le a cangáról.
Végülis akkor elküldtem a listát vagy sem? Ha nem légyszi mondj egy mail címet! Köszi!
Írta 2003. május 26. - 14:52

egy frissítõ nem elég 200-ra, fõleg melegben nem. Ennyit kellene tudni a rendezõknek is, + mi van ha valaki rosszul lesz...
Írta 2003. május 26. - 14:47

Igen ez a vasárnapi TT beszámolója volt.
Összesen egy frissitõállomás volt Keszthelyen
szörpel, szódával, vajaskenyérrel. Egyik versenytársam akivel
szinte végig együtt jöttem a cél elõtt 20 km-el
dõlt ki mert teljesen elfogyott a vize. Én is állandóan
a rosszullét határán voltam mert az a két energiaszelet meg egy gél nem igazán volt elég a közel hat órás versenyre. Amikor a céltól 20 km-re megálltam élelmet vételezni annyira rendbejöttem, hogy onnan egyedül tartottam a 34-35 km/h-s tempót.
Összesen egy frissitõállomás volt Keszthelyen
szörpel, szódával, vajaskenyérrel. Egyik versenytársam akivel
szinte végig együtt jöttem a cél elõtt 20 km-el
dõlt ki mert teljesen elfogyott a vize. Én is állandóan
a rosszullét határán voltam mert az a két energiaszelet meg egy gél nem igazán volt elég a közel hat órás versenyre. Amikor a céltól 20 km-re megálltam élelmet vételezni annyira rendbejöttem, hogy onnan egyedül tartottam a 34-35 km/h-s tempót.
Írta 2003. május 26. - 13:32

Nvik: ez most a vasárnapi TT beszámoló volt? Úgy hallottam szombaton is volt pont ugyanez a táv versenyként. Frissítöállomások nem voltak? (e nélkül nehéz elképzelni a dolgot) Ha valaki tud többet a hétvégi balatoni versenyekrõl (helyezések, idõ stb), megírhatná!
Írta 2003. május 25. - 16:22

Sziasztok engedjetek meg nekem egy kis B200 beszámolót. Kicsit nehezebb ez a verseny mint elõször gondoltam a teveimben az élbolyal történõ végigtekerés szerepelt (Ez nem jött össze). Reggel fél nyolc elindul a szekér elõszõr lassabban 36 km/h
körül Siófok felé pont ellenkezõ irányban mint tavaly.
A piros lámpákon rendõrmotos kisérõink segitségével
könnyedén átmentünk, ahogy fogytak a kilométerek
a mezõny eleje elkezdte a durvulást iramváltások
40 -44 km/h jól biram velük haladni de elkövettem azt a hibát, hogy a boly legvégén mentem és folyamatoasn kerülgetnem kellett a leszakadókat. És ekkor jött a "tragédia" kb 60 km után átkapcsoltak 50 km/h-ra én pedig kb 50-60 méterre eltávolodtam tõlük, tekertem mint az állat de egyszerüen képtelen voltam elcsípni a sor végét. Kr*vara megszívtam soha többet nem követem el azt a hibát, hogy a legvégén megyek :-[. A leszakadó emberekbõl összejött egy kissebb csapat vezettem nekik kb 40 km/h -val de amikor visszanéztem álladóan leszakadoztak, ugyhogy elegem lett és egy másik gyerkõccel otthagytuk õket. Kb 20 km-t mehettünk
kettesben nem voltam valami boldog, hogy igy jártam. Sikerült beérni egy másik leszakadt bolyt akik már normálisabb tempót mentek. Amikor Keszthelyre értünk (120 km-nél) a mezõny még csak tíz percel volt elõttünk :
. Az északi parton vezetõ visszaútat eléhezések és fajó fenék és szomjúság jellemezte. Hozzánkverõdõtt egy fiatal bringás aki elõzõn nap is lenyomta a távot és ötödik !!!!!! lett 39 km/h-s átlaggal. Nem ragozom tovább életem egyik legnehezebb verenye volt az eredmény 5h 55 perc nagyjából elégedett vagyok vele de jobb is lehetett vona ;D:)))
körül Siófok felé pont ellenkezõ irányban mint tavaly.
A piros lámpákon rendõrmotos kisérõink segitségével
könnyedén átmentünk, ahogy fogytak a kilométerek
a mezõny eleje elkezdte a durvulást iramváltások
40 -44 km/h jól biram velük haladni de elkövettem azt a hibát, hogy a boly legvégén mentem és folyamatoasn kerülgetnem kellett a leszakadókat. És ekkor jött a "tragédia" kb 60 km után átkapcsoltak 50 km/h-ra én pedig kb 50-60 méterre eltávolodtam tõlük, tekertem mint az állat de egyszerüen képtelen voltam elcsípni a sor végét. Kr*vara megszívtam soha többet nem követem el azt a hibát, hogy a legvégén megyek :-[. A leszakadó emberekbõl összejött egy kissebb csapat vezettem nekik kb 40 km/h -val de amikor visszanéztem álladóan leszakadoztak, ugyhogy elegem lett és egy másik gyerkõccel otthagytuk õket. Kb 20 km-t mehettünk
kettesben nem voltam valami boldog, hogy igy jártam. Sikerült beérni egy másik leszakadt bolyt akik már normálisabb tempót mentek. Amikor Keszthelyre értünk (120 km-nél) a mezõny még csak tíz percel volt elõttünk :

Írta 2003. május 21. - 20:00

Ha már szóba került a szombati Balaton kerülés illetve a Szivásvárad MTB maraton akkor egy ajánlat vasárnapra is:
Gödöllõ K100/K80
Teljesítménytúra
szintemelkedés: 1200m/800m
Nevezési díj:400HUF
További infók: http://www.freeweb.hu/margita/ (térkép is van)
Akár az Örs-tõl ki is lehet hévezni a rajt helyéig.
Ha minden jól megy (ami "kis" családomat ismerve sajna erõsen kétséges) akkor a 80-asra megyek, igaz csak montival.
Az utóbbi 3 vacak hetem után végre egy jó hír, úgy néz ki, hogy péntekre megjön a vázam
Igaz gép még a hétvégére nem lesz belõle, mert még pár alaktrész hiányzik, de már látom a fényt az alagút végén.
Gödöllõ K100/K80
Teljesítménytúra
szintemelkedés: 1200m/800m
Nevezési díj:400HUF
További infók: http://www.freeweb.hu/margita/ (térkép is van)
Akár az Örs-tõl ki is lehet hévezni a rajt helyéig.
Ha minden jól megy (ami "kis" családomat ismerve sajna erõsen kétséges) akkor a 80-asra megyek, igaz csak montival.
Az utóbbi 3 vacak hetem után végre egy jó hír, úgy néz ki, hogy péntekre megjön a vázam

Írta 2003. május 21. - 13:16

Hali
Ez a verseny nagyon jól hangzik!!!
Figyelem ha valaki készül lemenni a szombati
tihanyi Balatonkerülésre és le tud vinni még egy
ember bringával (biztonságban) az szóljon. A benzinpénz felét fizetem.
Ez a verseny nagyon jól hangzik!!!
Figyelem ha valaki készül lemenni a szombati
tihanyi Balatonkerülésre és le tud vinni még egy
ember bringával (biztonságban) az szóljon. A benzinpénz felét fizetem.
Írta 2003. május 20. - 19:08

20km nyélen...végig húzzák majd a mezõnyt 40-50el...szép lesz...mindenki helyezkedni akar majd, aki nem brja leszakad, aki bírja, az meg mind elõre akar menni...szép lesz...sajnos nem az én versenyem, inkább hosszú távon vagyok jó.
80-100km vagy attól több.
"Nemsokára" lesz 2napos verseny Tatabányán.
2003. 07. 12-13.
12-e: De. 40km egyéni idõfutam, du.: Kritérium
13-a: de.: 100km mezõnyverseny.
akit érdekel, készüljön rá!!!!!
80-100km vagy attól több.
"Nemsokára" lesz 2napos verseny Tatabányán.
2003. 07. 12-13.
12-e: De. 40km egyéni idõfutam, du.: Kritérium
13-a: de.: 100km mezõnyverseny.
akit érdekel, készüljön rá!!!!!
Írta 2003. május 20. - 13:44

Jól láttad tpresident, a gyömrõi verseny 20km birkózás. A múlt évben is volt egy súlyos bukás.
Írta 2003. május 20. - 13:39

Itt nincs jobb, mindegyik féle edzés kell, egymásra épülve és egymásba kapcsolódva. Az általános alapok után ez attól függ, hogy mire készülsz, mekkora távra. Általánosságban azt lehet mondani, hogy hosszabb, egyenletes, "kellemes" tempóban kell az alapokat lerakni és utána lehet gyorsítani a rövidebb, de nagyobb intenzitású edzésekkel. Az sem mindegy, hogy milyen távon, mennyire gyors akarsz lenni. Annyit, hogy mondjuk egy Fonyódi féltávon, vagy egy 150 Km-es országuti mezõnyverseny igazán gyors legyél, úgy sem tudsz (és nem is kell) edzeni. Ha ilyenekre készülsz akkor csak az a cél, hogy normálisan abszolváljad a távot, ehhez pedig a hosszabb, nyugodtabb kilómétergyûjtések kellenek. Rövidebb távon (amennyire belefér idõdbe és hobby státuszodba) lehetsz gyorsabb, ahhoz meg ahhoz viszonyítva csinálhatsz rövidebb és intenzívebb edzéseket. Összességében nekünk amatõröknek a legalapvetõbb anatómiai és edzésmódszertani ismeretekre épülõ, - és ez a legnehezebb- higgadt megérzéseinken alapuló módszerek szerint kell edzenünk, mivel egyébbre sem szükségünk (profik) sem pedig lehetõségünk (edzõk, orvosok) nincs és nem is kell, hogy legyen.
Írta 2003. május 20. - 13:20

Béla: futásból milyen edzéseket szoktál csinálni? Melyiket érdemesebb csinálnom. Hosszabb távokat fussak (5-8-10km), vagy pedig csináljak ilyen sprint edzéseket (suliban olyanokat csináltunk, hogy 5*700m 2 perces szünetekkel, és 1:45 alatt kellett lefutni a kört, ha több, akkor a 2 percbõl ment, ill olyan csináltunk, hogy 15*200m 1 perces szünetekkel), szóval melyik jobb?
Írta 2003. május 20. - 13:02

Az edzés beosztása arra is jó, hogy egy vázat adjon az egyébb tevékenységek elvégzéséhez, és jobb idõbeosztásra sarkaljon. Ha például tudom, hogy hánykor kezdjük az edzést, akkor akkor feleslegesen nem pazarlom az idõmet, hogy odaérjek és legyen idõm megcsinálni. Ez ráadásul azért is jó, mert egypozitív ösztönzõ, ugyan is szeretek sportolni, szívesen csinálom, tehát hajlandó vagyok érte áldozatokat válalni. Napi 1-1,5 órát edzek átlagban, hétvégén mikor több az idõ akkor hosszabakat, hétközben rövidebbeket. Hogy mit az függ az évszaktól, idõjárástól, attól, hogy éppen mikor érek rá. Ennél több nem is kell, ha ezt normálisan megcsinálja az ember akkor bõven elég. Idõt mindig arra találsz ami igazán fontos. Nekem ez mind a testi, mind pedig a mentális egészségem szempontjából fontos, tehát teszek érte: kevesebb TV, kevesebb alvás, stb. Lehet hajnalban futni, este kivilágított helyen bringázni, kondi 6-22-ig van nyitva.