Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2065 hozzászólás a témában

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Szia Pcycle!

Nem hiszem, hogy mindenki mazochista lenne! Talán egy kicsit szigorú vagy velem /velünk, nem biztos hogy sokan lelkesednek a 2 müzliszeletért (majd a hozzászólásokból kiderül). Kb azt vallom amit Trek2300, legyen jó BULI (õt egy picit (??) irigylem a visszavágóért, talán majd jövõre ;) )

Üdv

Rezsö
Ui: a Szöv tud normálisan is versenyt rendezni pl a dányi idény nyitó.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Ok, tudomásul veszem hogy alázatos kézcsók jár egy pohár vízért is (fõleg ha a Szöv. rendezi) De, Rezsõ ha már megszólítál, egy mondatodat nem értem: mi az amiben megfeledkezek arról, hogy a versenyt élvezni is szeretik az amatõrök? A versenyek nemigazán az a kategória, amit élvezni lehet, ha ilyet akarok, máshová megyek ;)

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Tpresident akkor mégegyszer:

Tpresident! Talán, hogy miért nem jött össze a pénz: a szezon elején beszéltem Rónai Ferenccel (ismerõs a név?), hogyha elkészültek a kiírások, majd az eredmények szívesen megjelentetem a honlapunkon, illetve linkelek az általa megjelölt helyre. A válaszát jobb nem idézni. + még az sem jutott eszébe senkinek sem (mert mással is beszéltem et ügyben), hogy anyagilag támogatnám-e az adott versenyt.

1) sajnos kevés olyan szponzor van aki csak az amkeli.fw való meghirdetésre ad pénzt
2) olyan még kevesebb aki odajön, van egy kis plusz pénzem költsétek el
3) nem elég neked, nekünk (kerékpárosoknak) tudni a versenyrõl, a nézõ is szponzort hoz!
4) nem az ÉN versenyem, hanem MIÉNK
5) többen többre megyünk (mennénk)

Magam részérõl mindegy mit adnak, csak jó szívvel adják. A Kendel Kupán is a végén már sörös pohárba adták a babgulyást (apropó sört! vki ezután még betekert Szf-ra, mégse üdítõt kért, ennyit a sportos életmódról), mégse volt gond. Pcycle - és még sokan mások,a szervezõk közül- megfeledkezel arról, amatõrök vagyunk és élvezni is szertenénk ezeket a versenyeket, nem csak letudni. Küzdünk eleget, hogy ide eljussunk, és egyáltalán végig tudjunk menni, vmi eredményt elérni.
Sajnos nehéz olyan olyan szponzort találni mint a Nagyrédei hûtõház, még "profi versenyekre is". Lettél volna az idõfutam ob-n, még a pohár vizet is megköszönnéd után (vagy tavaly Tamási).

Igaz amit tpresident ír: minden versenyben van vmi, jó, együtt kell mûködnünk, hogy csak az legyen bennük, (bizony a sértett egonkat félre kell tenni, ha jó versenyt szeretnénk, és meg kell halhatni a résztvevõk -versenyzõ, nézõ- véleményét)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Nem akarom túlragozni, már tényleg csak konkrétumokra válaszolva: nem arra a hordozhatóra gondoltam, hanem pl. városban ne kelljen nyilvánosWC keresgélni, aztán meg azon izgulni el ne lopják a bike-t míg könnyítek magamon. TEhát az indulóknak biztosított WC iskolákban, meg hasonló intézményekben, erre is van példa, meg persze ellenpélda. A gyümölcslé meg nyilvánvalóan limitálva lenne (pl. 3 dl), ha nem tudnak eleget beszerezni, a többi folyadékszükséglet víz is lehet. Pl. a Mátra-körön a NAgyrédei hûtõház nem fukarkodott a mindenféle bogyós (erdei) gyümölccsel, még limitálva sem volt, pedig egyébként nagyon drága dolog. Ilyenkor elhiszem a felsorolt támogató érdemét. Az edzésen való bukás azért egész más tészta, ne keverjük egy szervezet által rendezett eseménnyel, megha semmilyen felelõsséget sem vállalnak. Tudom hogy ezek egyenként apróságok, csak egészében összeáll egy kép, ami visszahat az egész sportág helyzetére is.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Ha zsíros kenyér helyett kapnál almát, meg tésztát, jobban éreznéd magad?
Szerintem igen. Te(és én is!!!) és még pár ember.
De aki nem szereti az almát, az nem örülne...
A WC-krõl meg annyit,h szerintem jobb 2-300m-t gyalogolni, vagy gurulni és az erdõben elvégezni a dolgodat, mint sorbanállni egy büdös Toi-Toi WC elõtt. Szerintem az utóbbi jobb, én MINDEN alkalommal sûrûn járok "gugolni", és sehol nem volt még gondom ebbõl.
Lehetne gyümölcslé is(min. 120Ft/liter) de azt meg mindenki vinné tonnaszámra, és az elsõ 40-50embernek jutna, aztán....vége.
Jómagam is kerültem már bukásba, volt technikai gondom is.
Bukásnál leápoltak, igaz ez kritériumon volt, míg idén júniusban Tatabányán, 10-12percet vártam, jött a zárókocsi(akit a verseny orvosa vezetett, aki CB-n kapcsolatba volt a motoros-biztosítókkal, és ha kell repült volna) felvett, végigmentünk a pályán, felkaptunk mindekit(7-8ember) vizet adtunk a kulacsainkból, meg a megmaradt kaját a nagyon amatõröknek, aki a legvégén jöttek, és 1órával az élboly után visszaértünk a Turulhoz.
Egyébként pedig edzés közben is tudsz qrva nagyot esni...akkor sem áll minden km-kõnél mentõ!!!

Ne értsük félre egymást, én nem ellened szólok, csak vannak olyan tapasztalataim, gondolataim amely más, mint a Tied.
Szerintem jó,ha beszélünk errõl, mert kijön a végén valami, amit el lehet mondani versenyszervezõknek, talán egyszer majd mi is szervezõk leszünk, és akkor...AKKOR LESZ 1 FASZA VERSENY!!!!

Az a baj,h minden versenyen van valami jó(jó kaja, jó biztosítás, gyors eredményhirdetés...stb.).
Minezt egy versenybe összerakni nagyon nehéz!!!!

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
MEgint csak ismételhetem magam: ez azért nem így van. Aki új az nyilván nem fogalmaz meg kritikát, még nem ismeri a dolgokat, meg egyébként sem népszerû dolog. Attól még én sem mástól várom a megoldásokat, hogy egy normál ellátást és szervezést elvárok. Pontosabban ha versenyre megyek nyilván a verseny lebonyolításának megoldását a szervezõktõl várom, minden hozadékával együtt. Befizetsz x összeget, ezért valami jár, egy normál kerós étel/ital kijön max 250Ft (ha meg nagykeráron számítom, ennyi sem). Persze semmi sem kötelezõ a szervezõk részérõl, de azért gesztus lenne, ha figyelnének alapvetõ élettani tényekre (ha már sportrendezvényrõl van szó), ez nem feltétlen pénzkérdés. Kajában sem feltétlen "mû" élelmiszeripari termékekre kell gondolni, hanem természetesekre (is): gyümülcsök, - levek, stb. VAnnak mintagazdaságok, tsz, kistermelõk, ahol pl. egy mázsa alma nem tétel, akár oda is adják, (v. hûtõházak...) de ha még valamit fel is számírtanak, minimális, és ennyi 200 embernek is elég (igaz ez csak egy tétel), de lehet tovább is menni... Nem kell feltétlen költségnövekedéssel számolni, a jó szervezõkészség számítana pénzben is. (Arra meg mit lehet mondani, ha valaki felajánlkozik szponzorként és olyan válasz jön, amilyen (semmi), mint itt is.) És még valami, mi van ha valaki bajba kerül? Mûszaki hiba, bukás, állhat kint a pusztában, mintha csak kiment volna egyedül tekerni. Orvos ha véletlenül van, nincs nála semmi, még fertõtlenítõ sem. Saját tapasztalat: össz 6 db. vérzõ sebet minden fertõtlenítés nélkül vizes lemosás után kötött be az orvos. Kisebb dolgok: WC, mosdó rendszeresen nincs biztosítva, kerót nem lehet hova letenni stb.
És hogy miért népszerûbb a MTB?: 1. utak állapota és közlekedési morál, 2. Oúti rendezvények színvonala. 3., oútizás költségessége miatt

trek2300

trek2300

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Csak hogy színesedjen a "hozzászólások palettája", én is elmondom, mit gondolok errõl a témáról: Imádok tekerni, ezzel együtt 3 azaz három versenyen voltam eddig életemben!
Az elsõn, a rajtnál láttam utoljára a bolyt, a másodikon már voltak szép számmal akit megelõztem, a harmadikon (Mátra kör 2004) meg még arra is futotta, hogy "visszavágjak" Pcycle kollégának a két korábbi vereségért! ;) Én az egészet végig élveztem az eredményektõl, és a "juttatásoktól" függetlenül. Minden futam elõtt betankoltam, amirõl úgy gondoltam, hogy szükségem lehet rá: pl. Gatorade, Power Gel. Ezután "hajtottam mint állat", közben jól éreztem magam a hangulattól, megnéztem a jó gépeket, és még büszke is voltam magamra, mert mégis csak egy o. úti versenyen hajtok, amitõl az átlag - nem sportoló- halandók fele fejreállna! Na ez egy amatõr hozzáállása! Ezzel együtt, amikor más sportágban komolyabban versenyeztem, akkor sem mástól vártam a megoldásokat, még ha úgy éreztem is hogy jár. Szerintem jó hozzáállás adott körülmények között kinyomni a maximumot. Ha pedig az elején úgy látom, hogy nem éri meg, akkor nem vágok bele. (de ha belevágtam, akkor már utána nincs duma... ;))

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Nem igazán értem,h mi köze az eredménylista internetes megjelentetésének a pénzhez?!
Ez nem tiszta?!

Az a szomorú,hogy nincs sok kis szponzor...van 2-5, aki kézzel fogható segítséget ad(pénz, kaja, papír, rajtszám...stb.).

Sajnos ma Magyarországon a MTB-ben van a pénz.
Nézz meg 1 maratont:

800-1500induló, 2-5000Ft-os nevezési díjak...

Kb. 3-4szer több pénzt kell befektetni, 2szer annyi szervezõ ember kell hozzá, és 15-20szor(!!!!!) több a bevétel csak a nevezésekbõl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Egész 1szerûen alapjában kellele elgondolkodni azon,h milyen elvárások a reálisak.
Aláírom, a zsíros kenyér, és az ízesített víz tényleg rossz húzás!!!!
DE: ha alapjában véve megnézzük a termék(Zsíroskenyér) 98%-a szénhidrátdús kenyér.
Ha ezt eszed meg, és nem energialófaszt, meg proteinszart, akkor vége van a világnak???
Félreértés ne essék, jó cucc az Enegy Gél, meg a Gatorade, de nem az isten, az egyetlen, a nélkülözhetetlen.

Nem kellene ennyire beszûkült látással nekiesni a dolgoknak...egy amatõr versenyen ez van, és kész.
Ha nem akarod megenni...de elárulom nektek, 1 zacskó Gyõri kekszel is el lehet menni 180-200km-t, pedig annak a 25%-a elvileg zsír!!!!!

Probléma tényleg van!

A zsíroskenyér meg az "ízvíz" nem jó!!!

A szervezõk hozzáállása sem mindig tökéletes, de mit várjuk dolgozó, családos emberektõl, akik a szabadidejükben ingyen tevékenykednek a TE versenyedért!!!

Adjatok ötleteket, hogy miként lehetne változtatni ezen költségnövekedés nélkül!!!!!

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Tpresident! Talán, hogy miért nem jött össze a pénz: a szezon elején beszéltem Rónai Ferenccel (ismerõs a név?), hogyha elkészültek a kiírások, majd az eredmények szívesen megjelentetem a honlapunkon, illetve linkelek az általa megjelölt helyre. A válaszát jobb nem idézni. + még az sem jutott eszébe senkinek sem (mert mással is beszéltem et ügyben), hogy anyagilag támogatnám-e az adott versenyt. Az volt az érzésem mindenki meg ven gyõzõdve: õ rendezi a versenyek versenyét., ha ez így van/lenne, akkor miért sír mindenki, hogy kevés a szponzor (sajnos elvárások is vannak 1000 Ftfellett). + 10db 20e Ft-s szonzor már 200eFt, hogy csak kis összegeknél maradjak!
Félreértések elkerülése végett: évek óta szponzorálok kerékpáros versenyt, egyesületünk szervez versenyt, én is tekerek

Üdv mindenkinek, remélem tanulságul szolgált ez minden érintettnek!

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Az,hogy valaki szponzor, az nem azt jelent, hogy 5.000.000Ft, másik szponzor 750.000Ft...stb.
10.000-50.000Ft-ig terjednek a dolgok, vagy mondjuk adja a helységet(pl. Nimród Kupán a Renault szalon.), esetleg termékkel támogat(Pl. 20kg tészta...kb. 2-5000Ft).

Sajnos ilyen világban élünk.

Csak hogy mindenki tisztán lásson:

A Tatabányai 100km mezõnyverseny:

Útvonal-engedély: 5000Ft ill.bélyeg, 18-25.000Ft a 100km ! ! !

4-6db kísérõ motoros: 100km = 7liter * 5motoros= 35liter*250Ft = ~9000Ft

Felvezetõ+zárókocsi: 2db*8liter(100km-re)*250Ft = 4000Ft.

Önkormányzat, Rajt-cél terület: Ingeny adja, elvileg 8-15000Ft lenne. Tehát ez 0 Ft.

Rendõrségi forg. biztosítás:

min. 2autó(4-6rendõr) :
1500Ft/óra a rendõr, 2750Ft/óra az autó.

5rendõr*4óra= 30.000Ft !!!!!!!
2 autó*4óra = 22.000Ft !!!!!!!!!
Ez nemrég van így(asszem idén tavasz óta) ez nehezíti meg mpst nagyon a dolgokat.

Kb. 5-8db Polgárõr is szokott segíteni, tiszteletdíjuk kb. 1000Ft/fõ: Tehát ez kb. 5000-8000Ft.

Egyéb autók, amik fel-le viszik a cuccost:
Kb. 5000Ft benzinkölts.

Rajtszámok, nevezések, versenykiirás...stb nyomdaköltségek:
Aximex Kft.: MINDEN INGYEN!!!! Máshol ez is 5-15000Ft-os tétel.

Versenybírói tiszteletdíj: 3-5000Ft.+üzema. költség(3-10000Ft.).

Eddig tartunk:

Kb. 110.000Ft-nál.
Erre jön rá a kaja, a sör&üdítõaz oklevelek, érmek, serlegek, egyéb szervezési költségek(telefon, pályabejárás...stb.), a torták és a tombola nyeremények.

Ezek után látszi,h min. 140-150embernek kell nevezni ahhoz,hogy nullára kijöjjön a buli!!!!!!!
Ha 200an neveznek, akkor marad 10-40e Ft...eseteleg!!!

Egyébként az Augusztusi kritériumra a helyszini szemle során közölték:

4db rendõrautó 14db rendõrrel képes ellátni az útzárat, polgárõr pedig nem jöhet, nem írányíthat forgalmat.

Tehát 14rendõr*5óra*1500Ft= 105.000Ft
4 autó*5óra*2750= 55.000Ft
Plusz a "belváros" lezárása 6órára(felpakolás, verseny,lepakolás) = 48500Ft lett volna!!!!

Ezért maradt el...és ez nem rajtunk múlik!!!!!!

Kb. ennyi a szitu!

lazus

lazus

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Igazad van, tényleg magánügy, de nekem ebbõl a magánügybõl kifolyólag jobb 3-5 szelet vajaskenyér, mint 2 kis energiaszelet. Pont errõl beszéltem, hogy mások az igényeink.

Ma jó idõ van, lehet tekerni, használjátok ki!

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
A veszélyes kanyarokban figyelmeztetõ ember -- ez is kellene, viszont ez már tényleg egy kicsit több, mint ami lehetséges. A 2002-es Tour de Hongrie zivataros napján sem volt olyan helyen sem, ahol életveszély volt -- lett is súlyos bukás. A kipárnázás pedig valahol 2.3 versenyeknél kezdõdhet, ez a túlzó igény amatõröknél. (elõször és szerintem sokáig utoljára a kistokaji Vegyépszer nagydíjon láttam, volt aki majdnem letesztelte)
Viszont, amit én írtam az egyáltalán nem nagy igény, és igenis belefér az 1000 Ft-s nevezési díjba, harmadát sem viszi el! Ezentúl: mire van akkor az a sok felsorolt szponzor? Ingyenreklám? Azt is fönntartom, hogy élettanilag egy verseny után nem zsíroskenyérre van szükség. (utána 1-2 órával már jöhet akármi) Az pedig, hogy valaki a verseny után még teker 70 km, az már tényleg magánügy, azt nem a szervezõknek kell kalóriával fedezni.

lazus

lazus

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
"gyümölcslé, v. gyümölcs (hidegben tea), müzli v. csoki, tehát elõször is minnél folyékonyabb és másodsorban szilárd ételnemû, de akkor se zsíroskenyér (még a pogácsa is jobb, egyébként sem kellene kenegetni)."

Szerinted ez a jo. Szerintem meg nem. Két szelet csokiból nem tudok hazatekerni. Ha van tészta, mint pl Tatabányán volt a "tavaszi" alkalommal, az jó. De abba is bele lehet kötni, hogy tészta verseny elõtt kell, és nem utána. elnök úr, félre ne érts, nekem izlett! csak arra szeretnék kilyukadni, hogy túl sok ember túl sok elvárását kellene teljesíteni, és ez ennyi pénzért lehetetlen. Jobb kaja helyett pl. én azt várnám el, hogy a veszélyes kanyarokban álljanak emberek, és a szembeforgalmat figyelmeztessék, illetve a kanyarok legyenek "kipárnázva". Ez nem vicc, Németországban így volt.
Lehetne pl egy kevés zsíroskenyér, egy kevés tészta, egy kevés energiaszelet, stb. Tuti, hogy az fogyna el, ami neked kellene. (Vagy épp az utánad jövõnek). Csak arra szeretném megértetni, hogy nem lehet mindenki igényét kielégíteni. A pogácsa meg drágább, mint a kenyér.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás

Hát kösz a jó hírt!
Az eredmények szerint csak "fél nappal késõbb" állítottam le az órát, ugyanis nem 2:25, hanem 2: 19 53-al értem be!!!!
Akkor így tuti, hogy egy bolyban tekertünk!
Jövõre tovább faragjuk az idõt! ;)
Üdv!

Igen, jövõre outival megyek! :)

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
A lehetõségekhez mérten itt erre votl lehetõség.

Lehetett volna tészát is fõzni, de az plusz egy autó, plusz 1-2ember, tészta, lekvár, gázmelegítõ...stb.
Lehetne esetleg otthon fõzni, de úgy kihül, mire felautóznak vele, meg az elsõ célba ér 10:30kor, az utolsó meg 3-4órával késõbb....

Mi Tatabányán szoktunk tésztát fõzni, mert ott(mezõnyverseny) az elsõ és az utolsó között max. 1.5óra van.

De most szeptemberben már nem futotta rá....szûkössek a keretek!!!!!!
Ezt kellene megérteni.

Szponzorna be lehetne vonni a Gyermelyi tésztagyárat....jövõre megpóbáljuk!!!!! És akkor lesz mindig tészta!!!!!!!Legalábbis Tatabányán!!!!

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Ja, ilyen mentalitással nem is lesz soha több, mint zsíroskenyér. Létezik jobb is, ahogy írtam, el kellene olvasni. A rosszat nem kellene példának felhozni meg védeni. És nem a hátuk mögött, helyszínen is szóvá lett téve már, többektõl, az internet pedig elég nyílt fórum, egyébként meg éppen a személyeskedés elkerülése miatt jó. A verseny egyébként jó volt, ez csak mint jóindulatú kritikát említettem.

lazus

lazus

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Úgy gondolom, hogy tudod mi van a versenykiírásban, ha azt a szervezõk betartják, akkor nincs jogod reklamálni. Szponzor ide, szponzor oda, ha azt mondják, hogy zsíroskenyér lesz, (és lesz), akkor ez van. Ha nem tetszik, ne menj oda.
És Németország nyugaton van. Ott SEMMIT sem adnak. Nem a túráról, hanem az ABC-versenyekrõl beszélek. A túra az más. És ott is 4-5 Euró a nevezési díj, meg szponzorok. És még eredménylista sem volt!
Ha belegondolsz, hogy a rendõsi biztosítás (OK, esetleg csak 1 rendõrautó), plusz a kísérõmotorosok minmd mind pénzbe kerülnek. Meg a számítógép, érem, stb. És nekik is meg kell élni valamibõl. És ha ez az egész nem tetszik, akkor a rendezõknek írj, vagy mondd meg nekik, de ne a "hátuk mögött" szídd õket.
És igenis én eddig minden verseny után ettem zsíroskenyeret, és nagyon jól esett. Elismerem, a tudomány mai állása szerint ez nem túl jó, de hát pár éve a Tour de France versenyzõi is cigiztek az etap elõtt, mert az tágítja a tüdõt... Nekem jól esett a zsíroskenyér. Én pl sajnálnám, ha helyette mûzliszeletek lennének. Jobb lenne, ha mindenki kapna 2 db m,ûzliszeletet? Abból nem laknék jól, és nem tudnék Tatabányáról hazatekerni Pestre.

Üdv

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Azért ez nem ilyen egyszerû. A nevezési díjért azért valami normális dolog jár. Fõleg versenyen kellene tudni, hogy mit kell adni a szervezetnek. A zsíroskenyér nagyon a szegénység jele, + nem erre van szükség. A legegészségtelenebb dolgokat adják többségben: szinezékes mûitalok, v. víz. Ha annyi a szponzor, mint amennyit felsorolnak, akár energiaszeletet és italt is kaphatnánk. De hogy nem a levegõbe beszélek vannak kivételek: Mátra-kör: izotóniás ital és erdei gyümölcsök voltak és pulykaragu-leves. Tavaly volt jégkrém/csoki is + spagetti. Horváth emlékversenyen elõre is adtak 2 csokit és a végén is volt + fõtt étel és frissítõállomás. Mindez mezzel együtt 800Ft-ért.
Az meg végképp nem jellemzõ, hogy nyugaton ne adnának semmit, még mindenki a kimerítõ ellátásról beszélt.

lazus

lazus

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Tulajdonképpen nem kötelezõ zsíroskenyeret enni. Az csak egy lehetõség.
Sokat versenyeztem Németországban, ott nem volt semmi extra juttatás. OK, a pálya jól volt biztosítva, volt orvos, mentõ, szurkoló. De NEM volt a célban "befutócsomag", frissítõ, esetleg kaja, illetve polo. Bocsánat, volt kaja, de csak pénzért.
Üdv

Lazus.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
A tegnapi Nimród egyéni hegyi idõfutamról: viszonylag jó idõ, elviselhetõ hûvös, kellemes oldal-hátszél, sok induló. Minden adott volt a jó eredményhez, nem lepõdnék meg, ha a 28 percen belüli idõ(k) születtek volna. Aki tud valamit a konkrét eredményekrõl, írja meg. Verseny közben is folyt rendezõi "ellenõrzés", (ez sajnos részben õsi, kerékpártól alig gyorsabb kismotorokkal történt, ami kemény kipufogógáz áramlást jelentett a versenyzõk képébe).
A célban a frissítõ zsíros, ill. vajas kenyér és üdítõ. Komolyan, leszokhatnának a rendezõk errõl (nemcsak erre a versenyre értem), mert igen távol áll attól, ami egy verseny után kell: gyümölcslé, v. gyümölcs (hidegben tea), müzli v. csoki, tehát elõször is minnél folyékonyabb és másodsorban szilárd ételnemû, de akkor se zsíroskenyér (még a pogácsa is jobb, egyébként sem kellene kenegetni).
De a legfontosabb, nagy köszönet annak a szurkolónak, aki a befutó elõtt tette a "dolgát", és nagyon jól, ilyen szakszerû és lelkes biztatást még nem hallottam, szerintem mindenki legalább 2sec. hozott magán az utolsó 200m-en. :D