Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringázás télen

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
180 hozzászólás a témában

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Búvárszemüveget én is köpködni szoktam... ;D
De ott kimosom a vízben, és utána tényleg nem párásodik. Azért ezt bringásszemüveggel nem játszanám el.

Ja még annyit megjegyeznék, hogy a gyári szöges külsõ elõnye még, hogy az autós gumihoz hasonlóan olyan keverékbõl csinálják ami kifejezettesz mínusz fokban való használatra van tervezve!
Amúgy télen poén bringázni, de csakis kizárólag miután leesett a hó! Minél hidegebb annál jobb. A lényeg csak, hogy ne legyen latyak meg jég.

Sempyer

Sempyer

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Na mégis ez a zsíros dolog engem is érdekel Te pontossan milyen zsirt használsz?mert amit a bringára kenek az sem átlátszó! ;D

vendég__*

vendég__*
  • vendég
rohadjak meg de ezt akkor sem hiszem el.............és hogy a nyálat a zsirtartalma miatt?? ehhhhhhhh na ja

kean

kean

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Baze, mondom, hogy ne kacsa- vagy libazsirra gondolj (disznozsirra :) attol meg szep hogy nemlatsz ki :) a nyalat is a zsirtartalom miatt javasoljak, de eleg gyorsan elparolog, ezert kell valami finom zsirtartalmu dologgal :)))

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
Pedig a komolyabb szemüvegek rendelkeznek bevonattal bepárásodás ellen. pl: a saját rudi project pycoon szemüvegem is ilyen; A gond csak az ,hogy egy idõ után ~ 1.5 ev
ez a bevonat is elkopik és akkor már az is bepárásodik.

mrc

mrc

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 hozzászólás

http://home.sch.bme....uhs/sport/ruha/

Nagyon jo ez az iras, kotelezo olvasmany minden teli bringazonak !

vendég__*

vendég__*
  • vendég
zsiiiiral? hát véleményem szerint ha bekened zsirral akkor már tök8 hogy párásodik e vagy sem. ;)

kean

kean

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Csa, a parasodas ellen csak a zsir ved, probald meg egy kcisit bekenni egy kis zsirral (azert ne libazsirral) vagy valami atlatszo zsirral es akkor hatha nem parasodik. Nekem dioptrias szemuvegem van es nem szokott beparasodni, max, ha hazaerek a meleg paras levegobe, mivel az utcan jool szellozik es nem tud lecsapodni a para :D

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Az öltözködésre visszatérve van találtam egy érdekes oldalt, pamut vagy nem pamut témakörben.
Lényege, hogy (a srác szerint) legfontosabb az alsóruházat ami semmiképen sem lehet pamutból, csakis jóminõségü nedvsen is szellõzõ anyagból (coolmax). Ez egyébként nem uccsó, egy alsó+felsõ set 10 rugótól indul.

http://home.sch.bme....uhs/sport/ruha/

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
Nekem a (valami gagyi) búvárszemüvegemhez írták, hogy be kell kenni fogkrémmel és valóban mûködött. Ki lehet próbálni mûanyaglencsékkel is. Valójában inkább a szellõzést kellene megoldani normálisan. Talán. Szerintem.

jojoba

jojoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 hozzászólás
Lehet h ez hülyeség,de pl. régen amikor úsztam,a többiek világosítottak fel,h akkor nem párásodik be az úszószemûveg,ha elõtte beleköpsz-persze nem turhát-és azzal kicsit átmosod.Nekem bevállt.
Kerékpáros szemüvegen nem tudom h lehetne ezt alkalmazni.....talán ha megvárod h megszáradjon,mielõtt felveszed ::)

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Van egy gagyi szemcsim, ki fogom próbálni, hogy az autók szélvédõjéhez kapható páramentesítõ spray mennyire használható. Az eredményrõl késõdd...

Én is a bátrak közé tartozom! ;D ;D ;D

Nemfáj

Nemfáj

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
A baj az, hogy szemüveg nélkül fél óra alatt kimegy a szemem a formájából - fõleg télen. Állítólag a menetszél miá. És utána két hét szemcsepp, meg könnyország, meg csíp-szúr.

Na, mindegy. Ha nincs antipára, majd lesz!!!! Feltalálom.

Addig is éljenek a bátrak!!

Tudjátok: a cigány lova nekiment fejjel a falnak a vásáron. A leendõ vevõ mondta neki:
"Cigány, ez a ló vak!!".
Mire a cigány: "Nem vak az, hanem bátor!"

Azért kösz.

Hebry

Hebry

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás

És szerintem még newm találták fel azt a felületkezelõ anyagot amitõl nem párásodna be.

Azaz feltalálták, az eszköz neve kalapács... ;D ;D ;D

Vagy ne horj szemüveget, pláne ha nem is dioptriás. ;D ;D ;D

Nekem az van, mégse hordom, pedig rövidlátó vagyok. ;D ;D ;D

Igaz nem is merek úgy lefelé jönni. :o :o :o :o

Hebry

Hebry

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás

8) Errõl jut eszembe: a szem. Én szemüveget hordok. Nem dioptriásat, hanem bike-osat. De mindig párásodik, ha lámpánál megállok - néha elõfordul - utána két sarok, amíg lemegy a gõz róla.
Megoldás???????

Mi a fenét tegyek vele? Van valami spray? Már próbáltam több fajtát, de hiába szellõzõ + minden; ha állok, a fejembõl áradó pára gõzzel fedé be... Menet közben ok a dolog.
Mit tanácsoltok?

(De ha valaki azt javallja, hogy ne álljak +, annak kiveszem a vakbelét! >:( ;D A neten keresztül.)
Ahoy povlacskí!

Azt javallanám, hogy ne álj meg!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;) ;)

Komolyra fordítva a szót, a szecsód mindíg be fog párásodni a hõmérsékletkülönbség miatt. És szerintem még newm találták fel azt a felületkezelõ anyagot amitõl nem párásodna be.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Remélem, senki nem riad vissza attól, hogy hó még nincs, hideg viszont igen! Nyomás tekerni, csak helyesen öltözzetek fel!
Valaki mondta, hogy rossz idõ ninmcs, csak rosszul öltözött túrista. Szerintem érvényes ránk is.
Én már beszereztem a termo cuccokat, és taposom a pedált ezerrel!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Azt mondjátok meg nekem, télen mit tesztek a kulacsba? Irtózatosan útálom amikor a jeges vizet kell szürcsölgetnem... Meleg tea? Az is elhûl :-[
Vagy szereljek fel dinamós rezsót?
vBalu

Balu: ha veszel Camelback-et, és abba teszed a meleg teát, akkor nem fog befagyni, mert a hátad melegiti a hátizsákon keresztül.

Nemfáj

Nemfáj

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
8) Errõl jut eszembe: a szem. Én szemüveget hordok. Nem dioptriásat, hanem bike-osat. De mindig párásodik, ha lámpánál megállok - néha elõfordul - utána két sarok, amíg lemegy a gõz róla.
Megoldás???????

Mi a fenét tegyek vele? Van valami spray? Már próbáltam több fajtát, de hiába szellõzõ + minden; ha állok, a fejembõl áradó pára gõzzel fedé be... Menet közben ok a dolog.
Mit tanácsoltok?

(De ha valaki azt javallja, hogy ne álljak +, annak kiveszem a vakbelét! >:( ;D A neten keresztül.)
Ahoy povlacskí!

Nemfáj

Nemfáj

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
Ruha!!!!
Mit kell felvenni, hogy ne fagyjak élve halálra?
Most ismerkedem a modern légzõ, meg polár meg stb anyagokkal - tíz évig hybernálva voltam - , de valahogy a tapasztalat az, hogy ha hegyre fel jól szétizzadom a cuccom (akármilyen kevés van rajtam), utána már csak az tart melegen, ha teljesen szárazat veszek fel, bõrtõl kabátig. Mert hegynek le minden kihûl. És a végén én is. A hypothermia pedig az intenzív osztályra vezet. Ott pedig vagyok eleget.
Kösz a tanácsokat. Ha lesz. :P

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
Hát ha persze fog fagyni idén, mert nem úgy néz ki! Pedig jó lenne ha fagyna lehetne menni befagyott tóra hokizni na meg ha valaki szeret jégen bicózni azt is megteheti! Ja és akkor senkinek sincs tapasztalat a téli bicózásról fékpofa ügyben?? Mert nem akarom, hogyha mégis esne a hó egykör útán szétmenjem a fékpofán!