Köszi +fogadom a tanácsodat mûteni még azthiszem nem kell ,de ha így folytatja...
Bocs az OFF-ért( kicsit elkanyarodtunk...)
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Bringázás télen
Started by
Bikemag
, 2001. June 01. 15:25
Posted 2002. December 30. - 21:59

Posted 2002. December 30. - 21:39

Arra azértz vigyázzon, hogy ha ezt mûteni kellesz, az már nem lesz olyan, mint ha most kíméli!
Gyõzd meg, ha arról van szó, ültesd le a gép elé, mutasd meg neki a beszélgetésünket, hátha... Ha akkor sem, akkor reménytelen.
Gyõzd meg, ha arról van szó, ültesd le a gép elé, mutasd meg neki a beszélgetésünket, hátha... Ha akkor sem, akkor reménytelen.
Posted 2002. December 30. - 21:27

Sztem is korai...
Együtt járunk tornaterembe és futáskor is mondja ,h kattog a térde... Azt mondta ,h egyfolytában fáj és látod ez a rossz...
Együtt járunk tornaterembe és futáskor is mondja ,h kattog a térde... Azt mondta ,h egyfolytában fáj és látod ez a rossz...
Posted 2002. December 30. - 21:19

Legalább télen tartsa be! Ez az Õ érdeke is!
Alapozni télen lehet másképpen is, van ilyen topic.
Konditerem, görgõzés, esetleg az úszás. 15 évesen korai még, hogy tönkre tegye az izületeit.
Alapozni télen lehet másképpen is, van ilyen topic.
Konditerem, görgõzés, esetleg az úszás. 15 évesen korai még, hogy tönkre tegye az izületeit.
Posted 2002. December 30. - 20:23

Nem...
Velem 1idõs 15 éves...
Hosszú gatyában teker igaz ,h télen soxor jár/t tekerni hetente 5 kb ez volt tavaly.. azóta heti 1-re csökkent az edzése...
De az orvos ezt sem javasolja igazán neki...
Velem 1idõs 15 éves...
Hosszú gatyában teker igaz ,h télen soxor jár/t tekerni hetente 5 kb ez volt tavaly.. azóta heti 1-re csökkent az edzése...
De az orvos ezt sem javasolja igazán neki...
Posted 2002. December 30. - 20:05

Én eklövettem azt a hibát, hogy amikor már mindenki hosszú nadrágban tekert, még mindíg a nyári rövidben hajtottam. Megfázott a térdem és mondanom sem kell, hogy fájt ám rendesen. Az említett dolgok segítettek.
Mennyit hajt? Ha sokat és agresszíven, akkor ne is várjon javulást.
Van egy hátulütõje a dolognak, mégpedíg az, hogy az izületek sokkal hamarabb tönkremennek, mint egyébként. 40-50 éves korára már csak fájdalmasan és nehézkesen fog tudni járni.
Én lassan 35 vagyok, nekem is van egy kis recsegésem, de ez nem olyan veszélyes, modhatnám, hogy a korral is járhat!

Neki még egy kicsit korai. Hány éves 23-25 körül?
Mennyit hajt? Ha sokat és agresszíven, akkor ne is várjon javulást.
Van egy hátulütõje a dolognak, mégpedíg az, hogy az izületek sokkal hamarabb tönkremennek, mint egyébként. 40-50 éves korára már csak fájdalmasan és nehézkesen fog tudni járni.
Én lassan 35 vagyok, nekem is van egy kis recsegésem, de ez nem olyan veszélyes, modhatnám, hogy a korral is járhat!

Neki még egy kicsit korai. Hány éves 23-25 körül?
Posted 2002. December 30. - 18:51

Posted 2002. December 30. - 18:42

Csak néhány tanácsot tudok adni, mert ez lehet, hogy valóban orvosi eset és illene megfogadni a tanácsait.
Elõször is pihentetni, mert ez használ neki leginkább.
Másodszor: Javasolnám az úszást, mert a vízben teljesen másak a viszonyok és ez nekem is segített.
Termál vizes fürdõkben egy pár jó fürdõzés szintén jót tehet. 36-38 fokos vízben.(nekem itt van Miskolc-Tapolca és itt megoldom)
Terhelni pedíg csak nagyon lassan és bemelegítéssel szabad.
Ezek csak ötletek, bár nekem bejöttek.
Elõször is pihentetni, mert ez használ neki leginkább.
Másodszor: Javasolnám az úszást, mert a vízben teljesen másak a viszonyok és ez nekem is segített.
Termál vizes fürdõkben egy pár jó fürdõzés szintén jót tehet. 36-38 fokos vízben.(nekem itt van Miskolc-Tapolca és itt megoldom)
Terhelni pedíg csak nagyon lassan és bemelegítéssel szabad.
Ezek csak ötletek, bár nekem bejöttek.
Posted 2002. December 30. - 18:04

Állítólag jól felvolt öltözve+minden,de mégis mikor guggol és fut recseg-ropog a térde... Nemtudom igazán ,h mitõl fáj ,de õ ezt állítja... Tényleg ilyenkor mit lehet csinálni? (izület)
Posted 2002. December 30. - 14:49

telen elvezet bringazni!!!!!!
ha nem tudsz majd ilyenkor megtanulsz bringat kezelni!!!
en telen tanultam meg spd-t hasznalni.
en ugy nyomom cicanaci ra egy dupla polaros terdvedo (sajat feklesztes) es minderre egy sandstone lelegzos gatya!
lorka a baratno inkabb mas okbol fajlalhatja a terdet! nyereg magassag, esett....
McClane: en hetente min ketszer de inkabb haromszor negyszer nyomom. ebbol 1-2 melo ami ejszaka tortenik a legnagyobb hidegben a tobbi meg nappali dolgok.
ha nem tudsz majd ilyenkor megtanulsz bringat kezelni!!!
en telen tanultam meg spd-t hasznalni.
en ugy nyomom cicanaci ra egy dupla polaros terdvedo (sajat feklesztes) es minderre egy sandstone lelegzos gatya!
lorka a baratno inkabb mas okbol fajlalhatja a terdet! nyereg magassag, esett....
McClane: en hetente min ketszer de inkabb haromszor negyszer nyomom. ebbol 1-2 melo ami ejszaka tortenik a legnagyobb hidegben a tobbi meg nappali dolgok.
Posted 2002. December 30. - 14:30

McClane!
Télen nem érdemes hosszabb túrákat 80-100 km) tenni.
Egy rövidebb 30-40 km es is bõven jó, ha hóban tekered.Mi most csináltunk egy hasonlót a Bükk-ben Lillafüred-Jávorkút- Nagymezõ és vissza.
Öltözet:
Thermo-s nadrág, alatta egy cicanadrág, felül póló, mez, egy vékonyabb pulcsi, thermo felsõ.
Síkesztyû viselése ajánlott. Cipõ, kamásli.
Nem fáztam, nem volt melegem, csak kellemesen elfáradtam.
Ha szükséges, a thermo nadrág alá tehetsz a térdedhez egy polár betétet és kész.
Jó tekerést télre is!
Lorka!
Biztos nem volt megfelelõen öltözve vagy tévedek?
Télen nem érdemes hosszabb túrákat 80-100 km) tenni.
Egy rövidebb 30-40 km es is bõven jó, ha hóban tekered.Mi most csináltunk egy hasonlót a Bükk-ben Lillafüred-Jávorkút- Nagymezõ és vissza.
Öltözet:
Thermo-s nadrág, alatta egy cicanadrág, felül póló, mez, egy vékonyabb pulcsi, thermo felsõ.
Síkesztyû viselése ajánlott. Cipõ, kamásli.
Nem fáztam, nem volt melegem, csak kellemesen elfáradtam.
Ha szükséges, a thermo nadrág alá tehetsz a térdedhez egy polár betétet és kész.
Jó tekerést télre is!
Lorka!
Biztos nem volt megfelelõen öltözve vagy tévedek?
Posted 2002. December 30. - 14:10

Van egy lány akivel egyesületbe járok ,õ tavaly egy héten többször ment tekerni ,és azóta is fáj a térde... A sportorvos azt mondta,h rá se nézhet a bringára ,1 évig... (nem tarja be...) :
De ez függ attól is ,h mennyire van "bemelegítve a térded"...

De ez függ attól is ,h mennyire van "bemelegítve a térded"...
Posted 2002. December 30. - 13:52

re all
ki mennyit teker télen?
jó télen tekerni egyébként? nem teszi tönkre az izületeket?
ki mennyit teker télen?
jó télen tekerni egyébként? nem teszi tönkre az izületeket?
Posted 2002. December 20. - 13:52

Ior: He?? Kee mi' mond ittend???
SzuMe: A sielõs ruhákat nem ismerem, nem tudom, mibõl készült az, amit Te láttál.
DE
A Subzero és társaiban a lényeg az, hogy nem tartja a nedvességet, és nem téged hût. Persze ha mész mint a vaddisznó, és izzadsz, akkor nincs az a szellõzõ ruha, ami segítene. És a hegymenet után a nagy lejtõn megfagysz, vagy a hegytetõn szárazat veszel. A normál. illetve kissé fokozott párolgás esetén segít a szellõzõ anyag abban, hogy a nem túl sok - de azért anyagtól függõen jelentõs mennyiségû - nedvességet elvezeti.
Ez abban nyilvánul meg, hogy a fázás érzete nélkül - persze kell a tetjére valamilyen szélfogó-szellõzõ anyag is(windstopper) - szárad meg a ruhád rajtad, illetve rövidebb ideig marad izzadt. ( Ha a sielõs ruha ezt tudja, és KÉNYELMES a bringán is (vigyázz, ms a mozgás) akkor jó az is.)
Érthetõen írtam?
Én használtam a régi pamut póló-cicanadrág variésünt is meg most az újabb stílust. Nagy különbség. Az újabbakból - jó rétegelés esetén - kevesebb réteget kell felvenni, könnyebb, jobban szellõzik - és mégis melegen tart. A pamutáknál sok réteg van, de az alja mindig nedves lesz, és hamarabb hûteni kezd, tehát fázol.
Ha kevesebb a ruhád, kevesebb pluszt kell a testednek melegen tartani.
Drága a befektetés, de ha sokat vagy kint, megéri. És nézz körül, mert lehet Subzerohoz hasonlót találni, pár ezerért olcsóbban (mondjuk 12eFT helyett 9eFt)
Hát ennyi, így hirtelen.
SzuMe: A sielõs ruhákat nem ismerem, nem tudom, mibõl készült az, amit Te láttál.
DE
A Subzero és társaiban a lényeg az, hogy nem tartja a nedvességet, és nem téged hût. Persze ha mész mint a vaddisznó, és izzadsz, akkor nincs az a szellõzõ ruha, ami segítene. És a hegymenet után a nagy lejtõn megfagysz, vagy a hegytetõn szárazat veszel. A normál. illetve kissé fokozott párolgás esetén segít a szellõzõ anyag abban, hogy a nem túl sok - de azért anyagtól függõen jelentõs mennyiségû - nedvességet elvezeti.
Ez abban nyilvánul meg, hogy a fázás érzete nélkül - persze kell a tetjére valamilyen szélfogó-szellõzõ anyag is(windstopper) - szárad meg a ruhád rajtad, illetve rövidebb ideig marad izzadt. ( Ha a sielõs ruha ezt tudja, és KÉNYELMES a bringán is (vigyázz, ms a mozgás) akkor jó az is.)
Érthetõen írtam?
Én használtam a régi pamut póló-cicanadrág variésünt is meg most az újabb stílust. Nagy különbség. Az újabbakból - jó rétegelés esetén - kevesebb réteget kell felvenni, könnyebb, jobban szellõzik - és mégis melegen tart. A pamutáknál sok réteg van, de az alja mindig nedves lesz, és hamarabb hûteni kezd, tehát fázol.
Ha kevesebb a ruhád, kevesebb pluszt kell a testednek melegen tartani.
Drága a befektetés, de ha sokat vagy kint, megéri. És nézz körül, mert lehet Subzerohoz hasonlót találni, pár ezerért olcsóbban (mondjuk 12eFT helyett 9eFt)
Hát ennyi, így hirtelen.
Posted 2002. December 19. - 17:20

Posted 2002. December 19. - 14:32

figyi b@zzeg! (belga)
en pl cicanadragot hordok a sandstone naci alatt!
subzero meg ingyom bingyom! ahh p@csaba!
en pl cicanadragot hordok a sandstone naci alatt!
subzero meg ingyom bingyom! ahh p@csaba!
Posted 2002. December 19. - 12:42

Az anyagok valamilyen muszalas, de nem tudom, hogy mondjuk egy Subzero-hoz mennyire hasonlitanak?
SzuMe
SzuMe
Posted 2002. December 19. - 12:17

mibol van attol fugg:
egyebkent ha a jozan paraszt esszel gondolkozom miertne lenne jo hozza radmegy meleg!? akkor?
egyebkent ha a jozan paraszt esszel gondolkozom miertne lenne jo hozza radmegy meleg!? akkor?
Posted 2002. December 19. - 10:44

Posted 2002. December 18. - 23:03