Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringázás télen

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
180 hozzászólás a témában

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás
Én csak most szeretném bevetni magam a a téli bringás életbe,de nem tudom,hogy nyomulás után a váltóra milyen kenõanyagot tegyek......
:(

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
Hogy beszélsz?! Azt úgy kell mondani, hogy: k*rv*. ;)

mbalazs

mbalazs

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
na én voltam ma kinn a bikáson és -nagyon- jó a jegespályán lejönnni a szánkosok megcsak néznek, elesni is jó móka, de jégre már nemolyan jó,MINDENKI KI A HÓRA!!!!!!!

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
Sziasztok !

Na végre itt a hó. Tegnap este kimentem a közeli erdõbe egyet tekerni. Nagyon nagy élmény a friss hóban nyomulni.
Út közben sikerült csatlakoznom a Kormányon Túliak Társaságához. ;D A hóban nem láttam és nekimentem egy barominagy kõnek :o, a bringa el oldalra én pedig az útszéli domboldalra repültem és onnan gurultam lefelé. ;D Mivel szerencsém volt és szép puha hóra érkeztem ,kifejezetten jó móka volt. :D Másik meglepetés amire ilyenkor télen figyeljetek !!! Nekem kb. 2 óra után a V-fék (SRAM 7.0) fékhatása szó szerint a nullára csökkent. :o :o :o Lazán tekertem csutkára behúzott fékekkel. Miután kijöttem az erdõbõl kb. fél óra elteltével kezdett ismét visszajönni vmiféle fékhatás. :)

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Meg mindenfele furcsa nevu anyagokbol keszultek a ruhak.
Melyek azok az anyagok, amik elfogadhatok?

SzuMe

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Tegnap voltam egy Hervis áruházban. Sok síalsóruha volt. Ezek mennyire jók bringázni?

SzüMe

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nem tom en inkabb bringazok hoban, mint sozott azott latyakos uton! mert itt miskolcon ha nincs rajta ho akkor tiszta latyak altalaban. ja slickel meg nagyon lehet bringazni tanulni probaljatok ki! nyerget lenyomni egy kicsit slick aztan indulhat a porges!!!

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
a fentiekhez csatlakozom. ilyenkor már én is csak futárokkal szoktam találkozni. menetközben kb. ez van. azon csodálkozom néha amikor futárokat látok vékony gumival nagy kerékkel. minden tiszteletem az övék. én ahogy elkezdett szállingózni ledobtam a már montis kerekemrõl a city marathont feldobtam rá a bütykös gumit amit kettõ félnél nem nyomok ilyen idõben jobban fel. bár így is csak akkor merészkedek a belvároson kívül az autók közé amikor szépen tisztára van sózva az út.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Feleim!

Ma tekertem egy kellemesnek nem annyira számító menetet. miért is írom le? Mert kissé megszenvedtem a tekerés miatt.Ugyanis fejembe vettem, hogy - ha már szabadságom alatt be kell mennem a melóhelyemre, akkor - betekerek. na ezt a normál - nem havas, nem jeges - idõjárás alapján gondoltam. Nem egészen stimmelt a helyzet. :-)

Ugyanis az utak egy része havas volt. Más része teljesen le volt tisztítva. Na és természetesen volt a köztes állapot, ahol kicsit el volt cirógatva a felsõ réteg, de aztán annál jegesebb rész maradt.

Nagyon kellemetlen volt ez a változó környezet. Az egyik esetben még teljesen jól kormányoztam, a másik pillanatban minden kis mozdulatra máris csúsztam egy baromi ijesztõt!

A kellemetlen a dologban az volt, hogy a lehetõ legváratlanabb helyzetekben akartam esni, csúsztam meg. Számomra az alábbi esetek voltak veszélyesek:
1., Jeges pocsolya a Szegedi út elején (Pap Károly utca sarok). Amint belementem és tekertem volna tovább, a gumimra fagyott víz miatt majd fél métert csúsztam. Kissé meglepõdtem. Ugyanis pont arra volt a korlát...
2., Építkezés a Szegedi utca - Reitter Ferenc út sarkán. Egy pótkocsis, baromi nagy teherautó felhajtott a kerós útra. Pakoltak róla, majd jól szétbarmolva az utat (hullámos lett a kerós út felszíne a teherautó után), kerekérõl öklömnyi fagyott hó-csomagok leszakadásával, elhagyta a helyszint. A teherautóról leesett darabok olyan keményre voltak fagyva, hogy amikor nekimentem, majd' elestem miatta.
3., Megyek az M3-as csomópont után be a parkba (menekülve az autók zajától, és a felcsapott sár elõl). A parkban egy hókotró gép kicsit elnyomta a havat. igen ám, de csak az út közepérõl. Amikor jött szembõl egy autó és ki akartam térni, akkor majdnem elestem. Ugyanis olyan keményre állt össze a kotrás széle.
4., Valahogy a járdán is húztak egy csíkot a hó-takarítók. Ennek az lett a következménye, hogy maradt egy vékony hóréteg, amit a futók keményre és jegesre tapostak. Szerencsére erre keresztben hajtottam rá. Abban a pillanatban, amikor rajta voltam, azonnal megcsúsztam. Szerencsém volt. Nem estem el.
5., A Közlekedési múzeum után egy-két autós bohóc farolgatott a hóban. Igen ám, de ennek köszönhetõen egyes helyeken majdnem tiszta út, míg más részeken tarajos, kemény, fagyott hó fogadott. Elõször nem néztem veszélyesnek ezeket. Szerencsém volt megint. Ugyanis elõttem ment egy másik kerós, aki ezen részen éppen egy baromi nagy csúszást produkált. Nem esett el, de képzeljétek el, hogy az út 1/3-át pillanatok alatt lesöpörte. Éppen szerencséje volt, mert középrõl az út széle felé csúszott, a járdaszegély megállította. Nem tudom, hogy hogyan, de letette a lábát. Így meg tudott állni. A látványtól kissé ideges lettem...

Azért volt pozitívuma is a napnak. Ugyanis rengeteg kerós futárral találkoztam az utamon. Mindegyik köszönt! :-)

Kb. 14 kerós futárt láttam. Viszont egyetlen egy olyan "szórakozásból" tekerõt sem, mint amilyen én voltam/vagyok. Minden kerós a hegyekben van? :-)))

HORI

HORI

vendég

• fórumtag
  • 83 hozzászólás
Üdv! A szemüvegem nekem is párásodik, egy kis szelet kell alatta átengedni, és az leszárítja, de csak menet közben!
Hogy az én lábam miért nem fázik,annak ellenére hogy nem öltözöm túl, ennek két oka is lehet: Az egyik az, hogy nem használok (még) SPD-s cipõt, és a platform pedálon a normál cipõben jobban mozog a lábam, így ugye kevésbé érzékeny a hidegre. A második, hogy a mérete miatt kevésbé hûl ki, mivel 47-es. Mondjuk nem hiszem, hogy a második a magyarázat.
A megoldást én is a több rétegû kamáslikban látom, de a tapasztalatokat érdemes meghallgatni. Más listákon is érdemes ilyesminek utánanézni!

Sziasztok: Hori

PITBULL

PITBULL

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Páramentesítésrõl annyit, hogy én meg a TopClean szemüvegtisztítót és páramentesítõt próbáltam ki, na nem ér sokat, megálláskor vagy lassú tekeréskor így is párásodik a lencse, de van egy olyan lövész szemüvegem -sajnos, sárga- ami nem párásodik az istennek se, azt hiszem, a Combat kft-tõl van, most már nincs meg az eredeti tokja, így a márkát nem tudom, de a szövegben benne volt a páramentesség és karcmentesség is, olyan is. Hallottam azt is, hogy zsugor fóliával vonták be, ki kellene próbálni, de ez némi kézügyességet kíván, a széleknél biztos nehézkes eldolgozni.

PITBULL

PITBULL

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Érdemes beruházni neoprene kamáslira? Vagy az se használ?

Na, ez engem is erdekelne, a napokban nezegettem kamaslikat. A vekonyak nem tul bizalomgerjesztoek, a vastagok qrvadragak! (7-8kHUF)
Milyet/hol/mennyier erdemes ???

Kis zavart okozott a server, de a lényeg, hogy jók a kamáslik, de a legjobb még mindig a nem túl vastag zoknik közé fínoman "becsavart" selyempapír, de az a fajta, amelyik puha, nem törõs, merev. Van, aki az újságpapírra esküszik, de az csak gumicsizmába való. Persze, ez a papíros dolog macerás, de több órára tervezett tekerés esetén megéri, én még bakancsba is használtam, magaslesen. Egyébként most vergõdöm - szûk a nyári cipõm telepakolni zoknikkal - egy egyedi, bélelt kamásli készítéssel, ha sikerül, jelezni fogom.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ma (vasarnap) voltam kicsit porgetni a varosban es osszetalalkoztam harom Mezokovesdi sraccal. onnan jottek at a bukkon! ok azt mondtak nincs hideg! es en hiszek nekik!!!
mici a labad aze fagy le a teli simanoban mert merev a talpa es meg egy fem darabka is van benne!

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás

nekem téli shimano cipõm van és vastag kamáslim de igy is világoskékre fagy a lábam.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ajanlatos a vastag szel allo meleg kamasli, hogy ezt te csinalaod vagy veszed az mas kerdes!!!!! polarbol csinalhatsz magadnak arra pedig egy orkant ra varsz!
most ertem haza kozel harom oras melombol amit bringaval jatszok es ismet csak azt tudom mondani, hogy hideg van!!!!!!
a szemuvegrol annyit en ilyenkor egy kicsit elorebb tolom hogy nagyobb legyen a tav a fejemtol, es igy jobb egy kicsit! meg nem oltozok ra annyira sapi meg ilyenekre gondoltam!!! hagyom oket tisztes tavolban a sazemcsimtol!
na megyek kiolvasztom magam!

B._Szabi

B._Szabi

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Nekem ma jött meg a Northwave kamáslim meg az Elastic Windbigyó termositykám Probike-ból. nagyon gútossan néz ki, elvileg mûmutertól kapom karira :)

mrc

mrc

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 hozzászólás

Érdemes beruházni neoprene kamáslira? Vagy az se használ?

Na, ez engem is erdekelne, a napokban nezegettem kamaslikat. A vekonyak nem tul bizalomgerjesztoek, a vastagok qrvadragak! (7-8kHUF)
Milyet/hol/mennyier erdemes ???

Nemfáj

Nemfáj

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
Hahó, tapasztalt téli bringások! Segitsetek (mert az isten se segit)!
Mit vegyek fel a lábamra, hogy ne fagyjon el?
2 vastag zokni, MTB-cipõ és vékony kamásli van rajta. Érdemes beruházni neoprene kamáslira? Vagy az se használ?

Segitsetek a fekete - fagyott - lábúnak. Mert ez most fáj.
Köszi: Nemfáj

Nemfáj

Nemfáj

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
Zsirt nem kenek rá, maszatos az igy is! ;)

A nyálban nincs zsir, csak amiláz + fehérjék, esetleg ettõl véd.
Achtung! Vettem Anti-fog sprayt az Ofotértnál, de sz.rt sem ért. Ne vegyetek!

Vasárnap + hétfõn voltam Huevösvölgy-Hármashatárhegy között erdõben, de levettem a szemcsit, mert bemásztam a bokrok közé, a pára miatt. Ennyit a bátrakról...

MIÉRT NINCS ÉKEZETES BETÜÜ? A FELE NEM IIRÓDIK!!!

Lovas Gabi: Érdekel a szélédõ spray, és a márkája is, irdd meg az eredményt is

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás

szerintem próbáld a grafitos zsirt,csak mond meg merre indulsz el. ;D ;D ;D