aki fekez az veszit!!!
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Bringázás télen
Indította
Bikemag
, 2001. június 01. 15:25
Írta 2002. december 31. - 19:14

Írta 2002. december 31. - 18:51

Fékrõl:
Ha megnézed a képet hátul van vaami izé ami bele tud fúródni a hóba!!! Van rajta egy fékkar is meg bowden...
Ha megnézed a képet hátul van vaami izé ami bele tud fúródni a hóba!!! Van rajta egy fékkar is meg bowden...

vendég__*
Írta 2002. december 31. - 18:42

fékezni? szerintem ilyen aprósággal nem kell foglalkozni :
de hogy én is beszóljak a térdes témába. én régen sokat bringáztam télen...........vagyis többet mint mostanság, és sajnos volt, hogy nemnagyon figyeltem oda a helyes öltözet megválasztásakor........most olyan a térdem, hog mikor reggel felkelek vlem együtt ébred a család,a térdem recsegésének következtében............szóval ejnyebejnye meg irgumburgum mindenki figyeljen oda miben bringázik télen..........

de hogy én is beszóljak a térdes témába. én régen sokat bringáztam télen...........vagyis többet mint mostanság, és sajnos volt, hogy nemnagyon figyeltem oda a helyes öltözet megválasztásakor........most olyan a térdem, hog mikor reggel felkelek vlem együtt ébred a család,a térdem recsegésének következtében............szóval ejnyebejnye meg irgumburgum mindenki figyeljen oda miben bringázik télen..........
Írta 2002. december 31. - 18:17

Végülis nem lehet nehéz...
Ezzel nyomulni télen...cool 8)
Egyébként nem láttam ,de hogy fékezel?

Egyébként nem láttam ,de hogy fékezel?
Írta 2002. december 31. - 18:13

Írta 2002. december 31. - 18:10

Írta 2002. december 31. - 17:38

Írta 2002. december 31. - 17:19

A fékek alig fognak fõleg így télvíz idején... 
Se szöges gumi se fék... próbáljátok ki ,mert +éri csak óvatosan...
Mindenkinek jó bulizást estére...
:-*

Se szöges gumi se fék... próbáljátok ki ,mert +éri csak óvatosan...
Mindenkinek jó bulizást estére...

Írta 2002. december 31. - 15:51

Írta 2002. december 31. - 15:36

tárcsa...jó lenne, de nincs rá lóvéé....
asszem én maradok a hagyományos féknél....
na mára és idére vége a melónak. mindenkinek jó bulizást, és sok jó tekerést jövõre....
McClane
asszem én maradok a hagyományos féknél....
na mára és idére vége a melónak. mindenkinek jó bulizást, és sok jó tekerést jövõre....
McClane
Írta 2002. december 31. - 15:24

Ilyenkor jó a tárcsafék, bár inkább elõre mint hátra! ;D ;D
(nekem még csak hátul van, az meg is fogta a gépet.)
Az összfékerõt 75-80%-ban az elsõ fék biztosítja, de ha nem....... akkor jön a dolog érdekesebb része és a "hogy kéne megállni?" címû fejezet.
(nekem még csak hátul van, az meg is fogta a gépet.)
Az összfékerõt 75-80%-ban az elsõ fék biztosítja, de ha nem....... akkor jön a dolog érdekesebb része és a "hogy kéne megállni?" címû fejezet.
Írta 2002. december 31. - 15:12

a felnire ráfagy a hó/jég, és amikor fékezek, nem fogja meg a bicajt, hanem érzem, hogy "megcsúszik" a fék a felnin, és csak begyorsulok tõle.....
eléggé megleõdtem, mikor elõször tapasztaltam ezt
eléggé megleõdtem, mikor elõször tapasztaltam ezt
Írta 2002. december 31. - 15:03

Hali!
Beszállhatok a társalgásba?
Lorka!
Nekem még csak hátul van tárcsafékem, elõl a jó SRAM 7.0 V van. Nekem az elsõ fékem ment el, elég érdekes volt Jávorkútról lefelé hóban, és csak hátul volt szöges gumim.
Az elsõ felnire nem teljes kerületen fagyott rá a hó, hanem csak egy rélszére. Fékezéskor amikor jégen futott a fékpofa akkor one fék, mikor a felnit fogta, akkor beblokkolt. Megküzdöttem vele rendesen! Viszont gyakorlásnak jó volt.
Beszállhatok a társalgásba?
Lorka!
Nekem még csak hátul van tárcsafékem, elõl a jó SRAM 7.0 V van. Nekem az elsõ fékem ment el, elég érdekes volt Jávorkútról lefelé hóban, és csak hátul volt szöges gumim.
Az elsõ felnire nem teljes kerületen fagyott rá a hó, hanem csak egy rélszére. Fékezéskor amikor jégen futott a fékpofa akkor one fék, mikor a felnit fogta, akkor beblokkolt. Megküzdöttem vele rendesen! Viszont gyakorlásnak jó volt.
Írta 2002. december 31. - 14:52

ööö igen mire kiértem az erdõbõl mintha nem is lenne hátsó fékem ,de hála kalának aki 2 perc alatt rendbe tette... 
Akkor van gáz ha egy lejtõn lefele nem fog a a fék...(Azért nem mind1 ,h milyen meredek...)

Akkor van gáz ha egy lejtõn lefele nem fog a a fék...(Azért nem mind1 ,h milyen meredek...)
Írta 2002. december 31. - 13:41

na igen, mi nem rakunk fe lszöges gumikat, lefelé meg sokat csúszkálunk, amíg volt hó...
na meg a hó alatt sokminden lehet: gödör, faág, jég, kõ, ...
a befagyott fékekrõl ne is beszéljünk, két hét alatt elkopnak a fékpofa betétek, de ez télen természetes, tárcsára meg nincs pénzem
ha vastag hóra esel, az ok, de ha vékony hórétegre, akkor az alatt fagyott, kemény föld van, most télen estem a térdeimre, nem volt kellemes érzés
elolvadt a hó, már csak Írott-kõ -nél van egy kevés, az egész hegyben sár van, na meg jég pár helyen, ahol nem olvadt el
na meg a hó alatt sokminden lehet: gödör, faág, jég, kõ, ...
a befagyott fékekrõl ne is beszéljünk, két hét alatt elkopnak a fékpofa betétek, de ez télen természetes, tárcsára meg nincs pénzem
ha vastag hóra esel, az ok, de ha vékony hórétegre, akkor az alatt fagyott, kemény föld van, most télen estem a térdeimre, nem volt kellemes érzés
elolvadt a hó, már csak Írott-kõ -nél van egy kevés, az egész hegyben sár van, na meg jég pár helyen, ahol nem olvadt el
Írta 2002. december 31. - 12:27

Valóban fincsi a hó, mikor nincs a bringádon szögesgumi... azon vacilálsz ,ha elindulsz ,vagy jönnek a mentõk ,vagy semmi bajod nem lesz...De dönteni kell... Általában mindenki elindul lefelé kérdés ,h meddig jut...

Írta 2002. december 31. - 07:52

szal mi (vas megyei cc-sek
) hetente eccer járunk tekerni, mellette van futás és görgõ is persze....
nekem nincs lóvém termós meg wind stopped-es cuccokra, örülök, hogy még tavaly sikerült egy jó bicajt vennem, azóta meg úgyis csak arra költök
próbálok mindenfélét magamra ráncigálni, ezért alaposan ki is izzadok
midkét térdem lilás színû szokott lenni, mire hazaérek, de a forró vizes fürdõ után átváltozik vörös színûre...
de eddig csak azok nem néztek hülyének, akikkel együtt járok tekerni, mindenki más igyexik lebeszélni a téli kinti tekerésrõl, bár már beletörõdtek asszem
)
túlerõltetni sem akarom magam, de el sem akarok puhulni, ezért lenne egy jó megtalálni a megfelelõ mennyiséget, hogy télen és nyáron mennyit szabad edzeni...
szerintem ha télen tekersz, akkor felfelé és lefelé is lehet fejlõdni, mivel teljesen másképpen kell tekerni és irányítani a bicajt, de ezen az alapon egész évben fejlõdünk, mert nyáron is másképpen tekersz, mint télen
)
szal most még jó dolognak tartom a téli tekerést, de ki tudja, mi lesz 40-50 évesen?
jó tekerést mindenkinek...

nekem nincs lóvém termós meg wind stopped-es cuccokra, örülök, hogy még tavaly sikerült egy jó bicajt vennem, azóta meg úgyis csak arra költök

próbálok mindenfélét magamra ráncigálni, ezért alaposan ki is izzadok

midkét térdem lilás színû szokott lenni, mire hazaérek, de a forró vizes fürdõ után átváltozik vörös színûre...
de eddig csak azok nem néztek hülyének, akikkel együtt járok tekerni, mindenki más igyexik lebeszélni a téli kinti tekerésrõl, bár már beletörõdtek asszem

túlerõltetni sem akarom magam, de el sem akarok puhulni, ezért lenne egy jó megtalálni a megfelelõ mennyiséget, hogy télen és nyáron mennyit szabad edzeni...
szerintem ha télen tekersz, akkor felfelé és lefelé is lehet fejlõdni, mivel teljesen másképpen kell tekerni és irányítani a bicajt, de ezen az alapon egész évben fejlõdünk, mert nyáron is másképpen tekersz, mint télen

szal most még jó dolognak tartom a téli tekerést, de ki tudja, mi lesz 40-50 évesen?
jó tekerést mindenkinek...
Írta 2002. december 30. - 23:55

Semmi gond nincs a hideggel!Én spec soxor túlöltözök,pedig kb -5ig elég egy polár felsõ + egy vékony kabát.Úgyis hamar bemelegszik a test,és izzadtan annál rosszabb.A hó is fincsi-fõleg a szánkópályán,igaz,Laura?
-csak az utána megjelenõ latyak az,ami L tud tántorítani a bringázástól.

Írta 2002. december 30. - 22:26

Én nem azt mondtam ,h hóban nem jó tekerni... az az egyik legjobb...
Csak télen a hidegben... az izületeknek nem igazán tesz jót,de ha felöltözöl akkor semmi gond nincs...

Írta 2002. december 30. - 22:17

Hát akkor leírnám a véleményem errõl.....
Elõx is ha pl. odaállítasz az orvosodhoz h eljársz futni és kb. a 7. km után megfájdul a térded itt és itt,akkor jobb esetben azt mondja h ne fuss csak 6 km-t,hiszen akkor még nincs baj,vagy javasolja a sakkot mint új sportág.Ha nem "ért" hozzá,feleslegesen magyarázol neki az edzésedrõl,és h neked kell az a 7 km,sõt a távot növelni szeretnéd.
A sport orvosokkal már más a helyzet,azokkal talán könnyebb düllõre jutni.... :
Másodx: léteznek olyan edzõk akik a régi idõkben úgy válogatták össze a csapatot h olyan embereket szereztek,akik kb. február felénél már 2000 km!-rel,-vagy fölötte- rendelkeztek,és szigorúan kinti edzésekrõl volt szó,nem görgõn eltöltött idõrõl.....persze itt országúti versenyzõk a történet fõszereplõi.
Alapjában véve a hideg semmiképp nem tesz jót az izületeknek,de a mai termo,wind stopperes nadrágok nagyobb védelmet nyújtanak,fõleg ha még alá is öltözöl.
A hóban tekerés meg,nagyon fejleszt technikailag,bringa kezelés terén,szóval sztem fontos.
És az erdõben,ahol hó van mindig egy kicsit melegebb van,mint mondjuk az oúton,és a folyamatos csúszkálások miatt az egész testedben mozogsz így nem is fázhat meg annyira....
Elõx is ha pl. odaállítasz az orvosodhoz h eljársz futni és kb. a 7. km után megfájdul a térded itt és itt,akkor jobb esetben azt mondja h ne fuss csak 6 km-t,hiszen akkor még nincs baj,vagy javasolja a sakkot mint új sportág.Ha nem "ért" hozzá,feleslegesen magyarázol neki az edzésedrõl,és h neked kell az a 7 km,sõt a távot növelni szeretnéd.
A sport orvosokkal már más a helyzet,azokkal talán könnyebb düllõre jutni.... :

Másodx: léteznek olyan edzõk akik a régi idõkben úgy válogatták össze a csapatot h olyan embereket szereztek,akik kb. február felénél már 2000 km!-rel,-vagy fölötte- rendelkeztek,és szigorúan kinti edzésekrõl volt szó,nem görgõn eltöltött idõrõl.....persze itt országúti versenyzõk a történet fõszereplõi.
Alapjában véve a hideg semmiképp nem tesz jót az izületeknek,de a mai termo,wind stopperes nadrágok nagyobb védelmet nyújtanak,fõleg ha még alá is öltözöl.
A hóban tekerés meg,nagyon fejleszt technikailag,bringa kezelés terén,szóval sztem fontos.
És az erdõben,ahol hó van mindig egy kicsit melegebb van,mint mondjuk az oúton,és a folyamatos csúszkálások miatt az egész testedben mozogsz így nem is fázhat meg annyira....