Sziasztok!
Ma este lattam amikor egy lanyt elutottek ott ahol a rakpart folott Szentendrerol bejovo bicikliut a Margit-hid folott keresztezi az Arpad fejedelem utjat.
Az volt a szerencsem, hogy nem indultam rogton a zoldre. Fentrol szokas szerint jottek a kocsik anelkul hogy eselyuk lett volna elhagyni a keresztezodest mielott a gyalogos/bicikliut/rakanyarodo sav zoldet kap, es joparan beragadtak. A lany zoldre rogton indult, a szelso savban allo beragadt auto meg elengedte, a kozepsoben azonban jott egy oregur aki viszont pont elkapta.
A biciklisnek isteni szerencseje volt, csak elesett es csuszott par metert de nem lett semmi baja (?) es a bicajan is csak a csomagtartoja tort el.
Az oregur kiszallt, kerdezte a lanyt hogy nem utotte-e nagyon meg magat, majd el akart menni. En mondtam a lanynak hogy legalabb egymas adatait irjak fol, hogyha kesobb kiderul hogy pld. a bicajt megis javitani kell, vagy - ne adj' isten - neki megis tortent valami baja akkor meglegyen.
Nem akartam fogadatlan prokatora lenni ott az ut kozepen, ugyhogy hagytam elmenni mindkettejuket, de arra gondoltam hogy ez nem jol van igy.
En is ugy gondolom, legfontosabb hogy vigyazzunk magunkra. De ha megis elgazolnak valamelyikunket, akkor szerintem ha
- nem vagyunk mi is hunyok az ugyben,
- nem rohanunk nagyon valahova,
- a gazolo hozzaallasa megfelelo (nem egyedul, tanuk nelkul kerultunk ossze ot vastagnyakuval)
akkor kerjunk helyszinelest. Ezzel lehet hogy egy kicsit feltartjuk a forgalmat, es magunk is elveszitunk esetleg par orat, de hozzajarulunk ahhoz hogy komolyabban vegyek a kerekparost a tobbi kozlekedok.
Es ha kesobb kiderul hogy megis valami tortent pld. a bicajjal, legalabb lesz valami eselyunk behajtani a gazolon.
* * *
Egy honapja alltam egy parkolobol kihajto kocsi mogott hogy en is kimenjek (mogotte, nem mellette). Meggondolta magat, rukverc vissza, mar nem volt idom elmenni, jol megnyomta az elso kerekem, villaba eppen elment. Azt mondta nem latott a tukorbol (jo fej mi?). Nalam nem volt eppen se toll se papir. Persze nala se (? karbejelento nem kotelezo hogy legyen?). Ugyhogy kisirta hogy ad 1200-at mert nincs ennek mas baja csak centirozni kell. A muhelyben kiderult hogy felnicsere + atkullozes ami joval tobb lett. Szoval lehet hogy meg anyagilag is megerte volna ha raszanok par orat az ugyre es megvarjuk a helyszinelest, de erkolcsileg mindenkepp.