Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ne legyen több haláleset - Felvonulás: 2006. május 13. 11:00

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1663 hozzászólás a témában

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Akkor felírjuk az összeset...
De szerintem azért van némi különbség keresztezõdések között...
Én elég sokat járok a városban van egy két hely ahol mondjuk percenként meg lehetne halni és van olyan ahol csak félóránként...
Ha nem csinálunk semmit változni se fog semmi... ::)

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
Akkor minden keresztezõdést felírhatsz! Tudod sosem tudhatod hol egy egy hülye aki nem figyel! A legtöbben csak nyomni tudják a gázt, de figyelni és idõben lassítani illetve gyors tempóban megállni azt nem. Tudod azt tanítják kresszen, hogy a kisebb rosszat választ ha bajban vagy, és szerinted mit fog választani? Elütni téged vagy neki menni a szembejövõnek/villanyoszlopnak...hát persze, hogy rajtad fog átmenni...

Üdv...Sianis

findli

findli

törzsvendég

• fórumtag
  • 663 hozzászólás
Ja és még eszembe jutott valami:
A honlapra össze lehetne szedni a szerintünk veszélyes keresztezõdéseket, az esetleges konfrontációs helyeket...

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Upsz tévedtem nem minden héten csak havonta egyszer mint itthon:
"Minden honap,utolso pentekjen,van itt 1-felvonulas!
Ma (pentek)este 19-kor is igy lessz.
Vagyis figyelem felkeltes,a biciklisekert!!!
Altalaban,mintegy 400-500 biciklis szokott ezen reszt venni!
Vegig megyunk a varos nevezetesebb reszein,es kozben szorolapok osztogtasaval,van a hirdetes,hogy biciklis is "letezik"!
Es aztan termeszetesen,buli!
Minden evben,ami a legnagyobb szokott lenni,az oktober utolso pentekjen van,mert ilyenkortalyt van,a halottak napja,vagyis a szellemek napja!
Itt a bulin,tavaly 3000-en voltunk:)))
Es itt ilyenkor,az emberek beoltoznek kulonbozo maskaraakba,allarcot huznak az arcukra,es sikongatva,kiabalva,orditva megyunk vegig a varoson!(mint a farsang)
Es verseny is van,hogy kinek jobb vagy ilyesztobb az oltozeke:)))
De arra gondoltam,hogy jovore(ha itt leszek?:),ha nem?:( ,akkor a HOO csinalja meg,helyettem!)
Naszoval,ugye a honak van a cargo-biciklije,es arra gondoltam,hogy(cargo,meg soha nem indult ezen a versenyen)a honak a cargojabool kene valamit csinalni:)
Pl;a sargadoboz ami a kocsi elelyeen van,(nem a hatuljan)azt lekeene-takarni,valamilyen fekete lepedovel,es keresztet ra tenni,viragokkal stb...
Amolyan,koporso szeru lenne,amit biciklivel visznek a ravatalozasra:)))
Es en meg termeszetesen ehhez illo ruhat venneek fel!(pl;vampiir)
Vagy,akaar az ordognek.......
De akaar a satan,amikor eljon,kocsival(hinto)hogy elvigye az emberek lelkeet a tulvilagra!
Es itt meg van masik hasonlo verseny amin szintugy eselyes lenne.
PL; HALLOWEN-versenyen,ill.a WARRIORS-versenyen.is alkalmazi lehetne,tutira de eselyes lenne a kulondijjra:)
Es nem kerul sokba a feldiszitese.
Es a biciklire valo figyelem felkeltes szempontjabol a legjobb lenne(otthon is),szerintem+1-2 dijj:) "

Innen szedtem az idézetet

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Látom Maci egyetértünk.
Amit én látok az az, hogy ehez a felvonuláshoz nem kell annyi anyagi háttér, hogy ehez egy számlát, vagy alapítványt kellene csinálni.
Az az igazság, hogy van itthon elég sok szervezet akiket inkább tényleg támogatnunk kellene, mint hogy csináljunk egy 1001-et.
Most olvasgatom itt a neten egy ny-i magyar futár írásait, és õ írja NY-ban minden péntek este van egy ilyen felvonulás ahol olyan 400-500 bringás van.
És erre nekem beugrott, hogy itthon is szervez a VBB ilyen bulikat havonta egyszer, amiket meg kellene támogatni némi létszámmal, úgyhogy ezek idõpontja is fent lehetne a honlapon.
Valamint az indexes KT2.0-oknak is van havonta egyszer egy teleholdas túrájuk amikor a Batyitól felmennek a HHH tetejére teleholdat nézni.
Szóval összefogást kellene nekünk erõltetni a magunk módján.
Az a jó a netben, hogy itt elég sok ember van, és a sok emberbõl mindig van valaki akinek itt ott van ismeretsége, és így tudunk elõre jutni, mert szerintem a világban még erõteljesen az ismeretségen múlik minden.
Coyote:
Köszönjük a felajánlást, hadd menjen a dolog én személy szerint megigérem ahol tudom megemlítem a támogatókat is.

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Rave!

Hogy mennyire pörög az egy dolog, talán egy kis lendület nem árt néha, hisz az erdõtüznek is kis hamuja marad!
A csalásra szerintem semmi ok olyanok közt, akik megbíznak a másikban. Ahogy írtam egyenlõre, míg nincs jogi alapja..... Szerintem Péterben megbízhatna mindenki, bár személyesen nem találkoztunk, még csak levélben, szerintem megbízható személy az anyagiak kezelésére is. Ha valaki már áldoz a szabadidõbõl és anyagi hátterébõl az nem azon töri magát, hogy hogyan húzzon hasznot az ügyböl. Én saját céggel rendelkezem, de még eszembe sem jutott, hogy erre a területre bevigyem a mocskos üzletet. Ha valami tisztának indul az maradjon is az, éppen elég vér és gipsz szennyezi enélkül is.

üdv Zoli

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Kedves Maci!
Úgy érzem egy kicsit kezd már megint túl pörögni a dolog...
Én személy szerinte nem szeretnék semmi olyanba belefolyni, ahol a legkissebb gyanú is felmerülhetne akármilyen "csalásra".
Így én senkitõl nem várom el, hogy anyagilag támogassa a rendezvényt, inkább ami kell, azt magunk teremtsük elõ, illetve mindenki a szellemi tõkéjét ajánlja fel.
A tavalyi buli nekünk kb 10e ft-unk ba került fejenként (ennyi rendezõség feliratú póló marad Flame nyakán talán)
De ez nem hiszem, hogy fölhöz vágott minket.
Most csak azért hajtom eme webes megjelenést, mert jövõre, már január-februárben betámadunk a rendõrségre engedély ügyben, és azután nyugodtan lehet a médiát támadni.Ha több idõnk lesz rá akkor szerintem több helyen fogunk megjelenni..
Azt hiszem, hogy az sokat elmond, hogy idén a rendezvény elött két héttel kezdtük el szervezni a médiákat így lett az országos tv-ben 3 perc és 5-6 újságban némi cikk rólunk.
Szerintem ez elég szép eredmény és remélem talán hatott is valakire.
Jövõre ígérem több újság és több tv is ott lesz, mivel jobban ráfekszünk a médiára.
Majd még folyt köv.. de elfelejtettem mit is akartam

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
Sziasztok!

És akkor hogy lenne ez a felvonulás májusban?

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
Sok mészáros autós!!!

Miért nem tudnak figyelni? Amikor vezetek én figyelek a bicajosokra! Talán szakmai ártalom, mármint a bicajozás miatt, hogy jobban odafigyelek, mint mások! Mások százhússzal döngetnek el melletük, én meg inkább fékezek és nagy ívben kerülök, hogy a menetszél ne döntse be a fiatal/öreg embert az árokba! De ezek a hentesek itt nyíregyen!!! Megyek át a zebrán, hallom mellõlem valaki satufékkel áll meg és még kérdõre vonja, hogy normális vagyok-e mikor én a zebrán kelek át! Hát könyörgöm repülni még nem tudok, de igyekszem majd megígérem!

Üdv...Sianis

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Coyote!

Nem azt akartam mondani, hogy SENKI NEM TÁMOGATJA a dolgot, és a pénzbeli felajánlás sem kizárólag a WEB-re szólt, ha úgy tünt volna is, hanem amit ki kell fizetni egy felvonulás, demonstráció és egyéb dolgok miatt, azt munkával nem mindig lehet elérni. Sajna manapság megint divatt lett a 'Krisztus koporsóját sem õrizték ingyen!' szöveg és fõleg tett. Pedig egy gesztus többet érne mint több tíz ezer forint bevétel a céges kasszába. Ezt Ti most bizonyítjátok, és állítom ezzel több érdeklõdõ is lessz Nálatok, mondjuk azért nem szakítják be az ajtót. A számlavezetõ bankra pedig a javaslatom az Elsõ lakáshitel Takarékbank, aminél nincs kp. forgalom, csak nete keresztül érhetõ el, van kártya és fõleg nagyon kedvezõek a tapasztalataim Veluk. A saját számláimat is ott vezetem. Ja és nincs havi díj sem!!!

Na ennyit.

Zoli

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Gyerekek!
A Happy Bike listán találtam az alábbit:
Tud róla valaki többet?
Egyszerûen megdöbbentõ!!!! :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

Most, mint majd minden szombaton, sétálok a Mammut-ba a szokásos
bevásárlásom miatt.

Látom hogy a Mechwart ligetnél a Margit körúton a DM oldalánál 3
mentõautó ácsorog.

Ahogy sétálok mellette, feltünik 3 db halálosan szétzúzott kerékpár, és
a 3 ember aki tehetetlenül fekszik.

Egy gyerekkel foglalkozott mindhárom mentõautó személyzete a
villamosmegálló járdaszigetén, ahol is levegõágyat készítettek elõ...

A többi sérülttel már nem foglalkoztak valószínû azért, mert már kiszállt
belõlük a lélek...

Az utat ugyan mosták fertõtlenítõ szerrel, de az aszfalton lévõ öklömnyi
húsdarabokat és az aszfalton felkenõdött agyvelõdarabokat a vízsugár
nem vitte le...

Amikor visszafelé jöttem,a mentõk már elhúztak, de a rendõrök még ott
voltak az áldozatokból kiszakadt cafatok mellett.

mint ha egy hentesek által szervezett kirakodóvásárt láttam volna...

Félelmetes és tragikus.

VIgyázzatok magatokra, de nagyon!

üdvözöl: Panther

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Sziasztok ! most jöttem haza mert egész nap csepel kupán voltam.
A domain be lesz regisztrálva a www.fekete-tekeres.hu ezt nához az elsõ munkanapon fogjuk elinditani ami hétfõ. A domain regisztrálás menete (ami olvashato a http:www.nic.hu) úgy történik, hogy beadunk egy kérelmet és azt elbírálják vagyis van egy várolista ahol priorítást élveznek az ezen a névem bejegyzett cégek ha az adott idõ alatt egy ilyen nevû cég se jelzi, hogy igényt tart a domain-ra akkor megkapjuk ennyi. Sehol sem regisztrálnak 1 nap alatt domain - sajnos >:( - és fõleg magyarországon nem !

Kedves Maci mi is egy felajánlást tettünk, csak mi nem pénzel hanem a munkánkal kívánjuk támogatni a dolgot.
A cégünk Eaglesoft Bt és az Eurotelecom Kft. arra tett felajánlást, hogy bejegyzi a www.fekete-tekeres.hu domain (ahogy azt a fentiekben leírtam) és elkészít egy dinamikus weboldalt ami azt jelenti, hogy a rajta lévõ adatok frissítéséhez nem kell programozási tudás, hanem egy webes karbantartói felületen keresztül lehet az adatokat frissíteni az arra jogosultaknak.

ha valaki mindenáron szeretne beszállni akkor láttam még egy-jkét domain -t amit be lehetne jegyezni és ezeknek is csak a regisztrációs díját kéne fizetni. (egyébként a domain bejegyzésben benne van 1 éves rendelkezésre állási díj ami asszem minde további évbe 2000Ft körül van)
Szóval amilyen domainokat még be lehetne jegyezni:
www.felvonulas.hu
www.halaeset.hu
www.elni.hu
www.elnihagyni.hu stb stb

a www.nic.hu-n más is kereshet ilyan domainokat amiket be lehet még jegyezni.
Esetleg akkor a weboldalra is lehetne tenni ilyen apróhirdetõs felajánlós dolgot és akkor ott lehetne hirdetni a cél érdekében.

A bankszámlát jó ötletnek tartom, de még jobbank egy alapítvány létrehozását tartanám (ehhez nem tudom mi kell de valaki majd bizti leírja) és akkor lehetne utalgatni az adó 1%-okat is és abból lehetne finanszírozni a felvonulas ktg-eit.

Azt pedig, hogy Ti pontosan mit szeretnétek látni az oldalon azért lenne, jó ha leírnátok ide, mert az elõzõ ilyen óta letelt egy kis idõ és hátha azóta még született egy két jó ötlet, igény stb...

Amiben Ti segíthettek az a weboldal tartalmi feltöltése, célok összegyüjtése ... publikációk, fényképek stb stb a májusi felvonulásról személyes élmények leírása stb stb...

várom a véleményekt ! Üdv

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
Ha tudok akkor én is segítek! Az url fentartására a pénzbe esetleg én is beszállok, persze nem fedezek mindent, de én is támogatom a dolgot! Ha cikk kell akkor megírom, akármi más kell azt is! Nálunk a napokban ütöttek egy bicajost, és nagyon felbosszantotta az agyam, hogy miért nem fékez az autós mielõtt a zebrához ér, hogyha egysezr tudja, hogy ha valaki lelép akkor neadjisten lazán nem tud megállni. Szóval full gõzzel támogatnám a dolgokat...és segítek amiben csak egy 17 éves gyerek tud

Üdv...Sianis

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Na üdv!

Amit a fentiekben olvastam, az egy kicsit bosszant. Voltak felajánlások, voltak ötletek, most meg ugyan arra vannak kérdések. Ez kezd olyan lenni, mint a parlamenti ülés. Sok duma, lelkesedés, és amikor tenni kell, akkor semmi. A véleményem az, hogy ha a szívünkön viseljk a dolgot, akkor nem csak beszélni kell, hanem tenni is és akár áldozni is rá. Ha belegondol valaki aki dohányzik napi 3-400 Ft-ot füstöl el, a bicajra, ha kell, ha nem akkor is ezreket vagy tízezreket költ. A javaslatom: Ha van valakinek elfekvõ nem kellõ bicajos cucca, tegye közkincsé, hozzunk létre egy bankszámlát, lehesen rá utalgatni, a felajánlott cuccokat hirdesük itt a bm-en kiemelve, hogy milyen célra adjuk el. Tudom, hogy nehéz, de ezt bizalmi alapon kellene csinálni, amig jogi formája nincs. ebbbõl az összegbõl aztán lehetne lapot csinálni, karbantartani, és minden olyan dolgot, ami pénzbe kerül. Lehetne csak úgy felajánlani is, én midjárt egy 20,000.- et tennék a számlára, ez fedezi a bejegyzést.

Sziasztok, Maci

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
"HIBA: A kért URL nem tölthetõ le"

na mivan még nincsen kész? ;D

no asszem hunyok egy picit még a 4órás vonatomig van egy kis idõm ::)

csak még pakolom a zsákomat :-X

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
azt már egyszer megszavaztuk és a www.fekete-tekeres.hu kapta a legtöbb szavazatot.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Persze! jó lenne ha segítenétet majd adatokat írni rá amennyire igy elsõre átgondoltam ezek kellenének:
- hírek
- rólunk írták
- támogatók
- publikáció (szövegek élménybeszámolók,képek )

Nekem egyenlöre ennyi jutott eszembe várom a felvetéseket akkor a Témában.

És mi legyen a domain név ?
www.nic.hu-n nézzétek meg, hogy nincs-e bejegyezve. ahogy elõrébb olvastam már van egy-két ötlet.
Én megnéztem a www.halal.hu -t és az sincs bejegyezve meg a www.felvonulas.hu sincs.
el kéne dönteni. jó lenne ha ti szervezõk megbeszélnétek. És ha már van valmi kialakult vélemény arról, hogy mi legyen fenn, mit szeretnénk(nétek) oda rakni és akkor leülünk megbeszéljük. természetesen a domain regisztraciós folyamatot addig be lehet indítani.
Na jól van mostmár megyek mert péntek van. Gondolkodjatok ezen és akkor ide várom az építõ jellegû hozzászólásokat, meg persze az emailemre is.

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Nekünk teljesen megfelel.
Viszont akkor tényleg találjunk ki valamit mi legyen rajta, én már ajánlottam az elözõ lapon...
Jöhet minden ötlet, mindenre vevõk vagyunk..

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Most értekeztem az arra illetékessel mivel épp melózom és azt mondta, hogy végülis lehetróla szó, hogy bejegyezzük a domaint + tárhelyet biztosítunk + kaptok egy dinamikus weboldalt PHP-val meg SQL adatbázissal ez az egész cucc kb 300-400e-t ér és természetesen mi is megelégszünk azzal ha felkerülünk a támogatók közé. Nálunk ez a vágsõ álláspont.

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
quote author=zOrg link=board=6;threadid=3081;start=705#msg110672 date=1054539408]
Csak, hogy beleüssem az orrom:

.com/.net/.org regisztráció 1 évre:
4.990 Ft+ÁFA (Cirka egy órán belül be tudom jegyeztetni.)

.info domén regisztráció (2 évre):
9.990 Ft+ÁFA

.hu regisztráció:
7.990+sarc 1 évre
8.990+sarc 2 évre

Tárhelyet átmenetileg tudunk biztosítani a bikemag szerverén, PHP mehet, de SQL nélkül...

üdv

Van egy baromi jó hírem! Írtam egy levelet az egyik "webtárhely szolgáltatónak", hogy biztosítanának-e ingyen domain regisztrációt, valamint webhostingot, cserébe mi felraknánk õket a támogatóink közé. Ma kaptam meg a választ, amiben közölte velem, hogy szívesem támogatja ezt a célt, úgyhogy sûrgõsen el kéne döntenünk, hogy mi legyen a domain név, hogy minnél hamarabb kész lehesen a weblap!!! ;D

Na íme. ;D