Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ne legyen több haláleset - Felvonulás: 2006. május 13. 11:00

- - - - -

• Please log in to reply
1663 replies to this topic

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Én nagyon élveztem ezeket a "Smog-Túrá"-kat. :D :D :D

Nekem csupán csak annyi volt a problémám, hogy majd' megfulladtam a bûzben. Érdekes, hogy kocsival áthajtva pl. a nagykörúton semmi bajom sincs, de amint keróval megyek arra, szabályos köhögési roham fog el! Olyan rossz a levegõ.

Én teljes egészében egyet értek a tekerésekkel, de nem birok menni! Na meg olyan jó felmenni a hegyre... :) :) :)

Szerencsére én nem láttam ilyen agresszív viselkedést. Azt biztos szóvá tettem volna. Olyat viszont láttam, hogy nekihajtottak a biztonságos áthaladásunkat biztosító kerósnak. Na és a nekihajtás szándékos volt!

na én nagyjából ugyan ezt akartam leirni mint lensver.......régebben jó pár VBB-s vonuláson voltam és pont ezek miatt a dolgok miatt hagytam abba az egészet.
idöleges lezárás?? mi?? az hogy egy bringás arc beáll a kocsik elé és ha az szóvá teszi, hogy neki bizony zöld van, akkor kerékpáros szaktárs még kettöt belerúg az autóba..........ezzel nem hiszem, hogy népszerüsiteni lehetne bármit is........

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Kit nem lehet elérni? itt egy kicsit elvesztettem a fonalat! pedig olvasom a Topic-ot ezerrel! :)

Köszi szépen.
Én sem jártam sikerrel.
Holnap ha az idõ(járás) engedi betekerek hozzájuk.
Egy vicc, hogy nem lehet felhívni õket!
RÖHEJ!!

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Megdöbbentõ, de nekem is az a tapasztalatom - autósan - hogy itthon rosszabb a morál, rosszabb a vezetési biztonság, mint Egyiptomban! És ezt nem lehet pozitív összehasonlítsának venni!

Érdemes lenne egyszer megnézni - álcázott kamerával felvéve - egy Magyar autós csoport viselkedését a kulturált Európában. Kirívóan agresszívan, tollakodóan vezetnének! Sokszor láttam azt, ahogy pl. Németországban egyszerûen menekültek a Germánok, ha Magyarokat láttak. Olyan hírünk van, hogy azt 10-20 év alatt fogjuk csak tisztára mosni! Már ha egyáltalán lehet.

Beszélgettem Holland ismerõseinkkel is. Õk is megjegyezték, hogy a Magyar autósnál agresszívebb, tollakodóbb vezetõvel még sohasem találkoztak. Hja és még egy dolog: Hollandiában sok helyen nincs korlát, elválasztás, mely az autósokat megakadályozná a kerós úton történõ parkolásban, vagy közlekedésben. Biztos ki fogjátok találni, hogy kik parkolnak rá a kerós utakra!!!

Volt olyan hely, ahol nem mertem megszólalni Magyarul, mert egyszerûen olyan szemét módon viselkedtek egyesek ott, hogy már majdnem utálták a nemzetünket!

...
Amúgy általánosan jellemzõ Mo-ra, hogy offenzíven kell vezetni, mert autóstársaink jelenlétére nem lehet számítani.. akár autó, akár bringa, nekünk okosnak lennünk és megvédeni saját, és az õk testi épségét. Svéd ismerõseim mondták, hogy itt arra is kell figyelni autóvezetés közben, hogy a más hibáit korrigáld..
Mentalitás és IQ kérdése az egész..
...
cAb

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Tévedsz! Én sem törõdtem bele. Én is naponta tekerek a városban. Na és annak ellenére, hogy néha tök ideg vagyok az autós társaim (nekem is van kocsim és azt is sûrûn használom, majdnem naponta) szemétségein, még soha sem törtem le senkinek a tükrét. Hja és VBB tag is vagyok! :) :) :)

vagy ez már túl súlyos eset? Netán orvosi? ;)

Na mindegy! Szóval a lényeg az, hogy az agresszív vezetõ nem csak a kerékpárosokat veszélyezteti, hanem a gyalogosokat és a többi autós társát is! Ezeket sajnos - az impotens - rendõrségünk nem emeli ki a forgalomból. Néha a rendõrök közönye nagyobb, mint a többi emberé!

Ne értsél félre, tökéletesen megértelek és több dologban is egyetértek veled, de ha sokat agyalsz ezen tuti begolyózol.
Vannak itt még rengetegen akik nap mint nap a városban bringával közlekednek, jó volna hallani az ö hozzászólásaikat is, de félek a többség már "beletörödött" és elfogadja olyannak a közlekedési morált amilyen........én is

vendég__*

vendég__*
  • vendég
:'( az EST FM 2003 január 1-töl megszünik.................

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 posts
A kereskedelmi rádiókban elég drága a hasonló hirdetés.
De az EST FM-en be lehet mondani ilyeneke!

mojlepque

mojlepque

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 posts
Amit még fontosnak tartok, hogy a rendezvény megfelelõen legyen publikálva. Szóval elõtte legyen már híre! És azért lehessen hallani, hogy itt lesz vmi.
Ha csak eccercsak feltûnik a nagy fekete-sereg, az emberek megnézik, azt "õõõ, faszom, mi a szar ez??"
Lényeg, hogy ne csak lássanak minket, hanam, hogy világos legyen a célunk is! Namármost transzparenseket és óriás plakátokat nem valószínû, hogy biciklivel felvoultatunk. Ezért kéne vmi más módot találni, hogy tudassuk az emberekkel a céljainkat!

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Flame!

Véleményem szerint ha elég kitartó vagy, az ORFK-n biztosan elkapsz valakit. A portán nem hiszem, hogy a rendésznek konkrétumot kell mondanod. Ha másképp nem megy kérj egy idõpontot valamelyik illetékestõl.
Fontos, hogy írásban is vidd magaddal a mondanivalódat és vetesd át az egyik példányt. Ugyanis: A jogrend azt mondja, hogy a beérkezett ügyiratokra a hatóság köteles 30 napon belül írásban válszolni. (nem tudják elsumákolni a dolgot) Ha gondolod, E-mailben folytathatjuk a dolgot és akár segítek is megírni a témát.
A legfontosabb most az legyen, hogy legyen egy idõpont, amikor egy illetékessel találkozol.

Sok sikert!

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 posts
Sziasztok

1. elnézést minden támogatótól, hogy magáméleti okokból abbahagytam az egészet.

Hülyeség volt...elég sokáig szép idõ volt/van...amolyanb vénasszonyok nyara...ha rendsesen csinálom...belefért volna

Ez legyen mindneki elõtt példa!!!
Tavasszal !!!

Köszönöm az ötleteket. a fekete póló+naci NAGYON JÓ!
Akkor ez túltárgyalva!
Én meg bemegyek végre az ORFK-ra...és alkapok valakit.
Meg kéne keresni a Garambvölgyit...bár nem hiszem, hogy van rám ideje...de nem érdekel!!

Péter

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Kedves Flame!

Bár te ezt a megmozdulást elsõsorban a Fõvárosban tervezed, melletted állok.
De:
Mellõzni kell minden olyan megmozdulást és véleménynyilvánítást, ami agressziót és ellenségeskedést válthat ki.
A fekete zászlókról annyit:
A bicajos gatya javarészt fekete. Ezt megspékelni egy szintén fekete pólóval szerintem még talán jobb, mint a zászló. (párszáz forintot mindenki kibír.) Képzelj el 100-150 vagy még több feketébe öltözött bringást!!! (a zászlók tartása balesetveszélyes, mert csak egy kézzel fogod a kormányt!)
Fogalmazzunk meg valami célt és írjuk le.
Átadhatnánk a folyamatosan nem elérhetõ ORFK KB osztályának, vagy akár a Köztársasági Elnöknek is.
Mindegy kinek, csak jó helyre kerüljön.
Szeddd össze az utóbbi évben meghalt kerékpáros eseteket. Itt most nem a falusi részeg Józsi bácsira gondolok, aki bedûlt a kamion alá, hanem azokra, akik napi szinten tekertek és KERÉKPÁROS-nak hívták õket.

Mégegyszer mondom :Támogatlak, és ha ez összejön, felmegyek Miskolcról a rendezvényre. (nálunk sem jobb a helyzet)
Ha már egy társunk életét is megmenthetjük, megérte.

Véleményem szerint nem lennék egyedül a felutazással és a támogatással!!!

Rajta!

DANEE

DANEE

vendég

• fórumtag
  • 199 posts

Ne felejtsétek el a történelem folyamán mindig voltak emberek akik hitükkel és akaratukkal sok mindent elértek holott elõször mindenki hülyének vagy különcnek nézte õket. A végén feltüzelték a környezetüket és forradalmak, változások követték egymást. Tanuljunk a múlttól s ne legyünk kishitüek.
[glow=red,2,300]HAJRÁ FLAME, CSAK ELÕRE![/glow]

Gratulálok az 5lethez! nagyon kajak!->támogatom

roobi

roobi

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Sziasztok!
Azért a VBB annyira nem fajult el de tény, hogy azokkal a csütörtöki megmozdulásokkal olyan formában semmit sem lehet elérni. Sajnos valóban nem alkalmas erre az a felvonulás, s az ott felvonuló emberkék -tisztelet a kivételnek- csak bulira veszik. Flame-nek és minden pozitív hozzászolónak igaza van. Természetesen a kétkedõket is meg lehet érteni de szerintem õk is melléd állnak majd Flame. Én személyszerint támogatom az 5letet és segítek is a szervezésben ha igény merül majd felfele.
Ne felejtsétek el a történelem folyamán mindig voltak emberek akik hitükkel és akaratukkal sok mindent elértek holott elõször mindenki hülyének vagy különcnek nézte õket. A végén feltüzelték a környezetüket és forradalmak, változások követték egymást. Tanuljunk a múlttól s ne legyünk kishitüek.
[glow=red,2,300]HAJRÁ FLAME, CSAK ELÕRE![/glow]

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 posts
most igy felmerült bennem, hogy mi van, ha a jólnevelt kulturált körhöz :) hozzácsapódnak a már emlitett agressziv bicajosok és akkor ugyanott vagyunk..
a VBB -a hozzászólások szerint kicsit elfajult- megmozdulásai is gondolom hasonló szándékkal indultak, mint amiröl itt van szó.

mrc

mrc

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 posts
Lehet, hogy en nem vagyok elegge tajekozott, de nem nagyon hallottam a VBB demonstracioirol. Marpedig a "mondanivalonak" bringas ugyekben meg nalam is tajekozatlanabb autosokhoz es mas varosi emberkekhez is el kellene jutnia. (Az agresszionak pedig sehova nem kene eljutnia..)
Tehat ha itt osszejon valami, az egyik legfontosabb dolog az informaciok terjesztese lesz!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Hi!Csak most olvastam bele a topikba...Szép az 5let,értelmes keretek között támogatom!(lásd fityisz hozzászólása)

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 posts
Köszi szépen.
Én sem jártam sikerrel.
Holnap ha az idõ(járás) engedi betekerek hozzájuk.
Egy vicc, hogy nem lehet felhívni õket!
RÖHEJ!!

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
felhivtam öket kb 6 x mire aztmondták, hogy hivjam vissza  1 ora mulva és le**szta a telefont!!!!  nem is köszönt meg semmi...  biztos sürgös dolga volt,  na mind1..  azota se veszik fel... probálja meg más is légyszi, mert  ezzel nincs sok szerencsém... ja és  legyen a telefon mellett a kabalátok ;D  lehet hogy  akkor jo lesz

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 posts
Imádlak Lens, tudod?

Pont megfogtad a LÉNYEGET.

IGENIS, nem ILYEN felvonulásra van szükség!
De asjnos én sem állok a helyzet magasán.
Még szerdán és csütrötökön próbáltam hívni az ORFK Országos Balesetmegelõzisi Bizottságát, némi infoért. Du. 3-5 között nem vették fel. :-(((

061-443-56-51 Akinek eszébe jut, a dolog, délután, vagy pont most olvassa ezt, csörögjön már rájuk, min. egyszer.

Mondja, el, hogy a régóta próbáljuk elérni õket, és adjanak egy közvetlen számot.
Ezt a számot ide be kéne  copy-zni, én pedig JÓL felhívnám és letárgyalnám vele a kérdéseimet.
LEHETÕLEG MOBIL SZÁMOT KÉRJETEK, Pl. az osztályvezetõét.
Lehet ürügyel is. Pl. suliújságtól telefonálsz. :-))
Csak legyen meg a szám!!

vendég__*

vendég__*
  • vendég
na én nagyjából ugyan ezt akartam leirni mint lensver.......régebben jó pár VBB-s vonuláson voltam és pont ezek miatt a dolgok miatt hagytam abba az egészet.
idöleges lezárás?? mi?? az hogy egy bringás arc beáll a kocsik elé és ha az szóvá teszi, hogy neki bizony zöld van, akkor kerékpáros szaktárs még kettöt belerúg az autóba..........ezzel nem hiszem, hogy népszerüsiteni lehetne bármit is........

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

Több 100 bringás végigteker szépen lassan a város fõútvonalain, persze idõleges lezárás mellettPersze semmi rohanás, a távot barki végigtekerheti. Gyerekek, anyukák, nagypapák is vannak. Mindenkit szeretettel várnak, gyertek el minél többen.

Dear diamond, ha ott voltál régebben és most is  minden tekerésükön, akkor tudhatod, hogy azért ezek a tekerések nem egészen békés lefolyásúak szoktak lenni. Legalábbis nem mind. Mert sajnos olyan alakok is meg szoktak jelenni, akik viselkedésükkel tovább mélyitik a bringás-kocsis ellentéteket. Láttam nagyon bunkó viselkedéseket olyan szituációknál, amiket sokkal nyugodtabban is lehetett volna kezelni, csak a bringás srácban annyi agresszió volt, hogy alig várta, mikor eshet neki a kocsisoknak. Sajnos egyesek azt hiszik, hogy az ilyen bringás felvonulásokat azért rendezik, hogy bosszút álljanak a kocsisokon! Viselkedésükkel nem magukat, hanem az egész egyesületet és bringásvilágot járatják le. Én ezért sem járok többet a VBB-vel, amivel egyébként semmi bajom sincsen, sôt, a kemény magot nagyon is szeretem, és még mindig járok velük túrázni. De a rövid, városi tekeréseket pont emiatt nem kedvelem. Persze Kôhalmi mindig próbálja kizárni az ilyen alakokat, csak nem mindig lehetséges.