Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ne legyen több haláleset - Felvonulás: 2006. május 13. 11:00

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1663 hozzászólás a témában

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.533 hozzászólás
Debrecenbõl jelen s biztos nem egyedül

csak kicsit messze ... a szervezkedéshez :)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
jelen de vizsgák meg a veszprémi távolság, de ha valami megfelelõ hétvégi idõpont van megpróbálok ott lenni...

olaf

olaf

törzsvendég

• fórumtag
  • 718 hozzászólás
Olaf teljes mértékben támogatja mindenben az ötletet csak szóljatok + legyen vége a vizsgaidõszaknak

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Jelen!

mojlepque

mojlepque

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 hozzászólás
Én is tiBIKE mellé állok! Benne vagyok a dologban, szervezésben is szívesen segítek, de el kéne már vhogy indulni!
Csak sajnos, úgy érzem kicsit leült a topic... :-\ :-\
EMBEREK!!! Ha vkit még érdekel ez a dolog, akkor adjon életjelt magáról!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
És összehozzuk a dolgot, csak legyünk legalább annyian, mint az elején!

tiBIKE

tiBIKE

vendég

• fórumtag
  • 131 hozzászólás
Olaf-nak!

Sok vétlen kerékpáros lelte már halálát az utakon. Sokszor a tolerancia és a türelem hiánya miatt. Flame felvetette, hogy nekünk, bringásoknak fel kéne hívni a társadalom minél szélesebb rétegének (és fõleg a közlekedõk/autósok/) figyelmét arra, hogy mi bringások mennyire kiszolgáltatott helyzetben vagyunk a közlekedésben. Ezt leghatékonyabban egy békés demonstrációval lehetne megvalósítani, melynek keretében több száz (vagy több ezer) bringás, feketébe öltözve
végigtekerne egy elõre megadott (biztosított) útvonalon. Felhívással fordulnánk különbözõ szervezetekhez (minisztériumok, önkormányzat, autóklub, stb.) írott formában, azzal a céllal, hogy hatékonyabban mûködjenek együtt a kerékpáros szervezetekkel és a kerékpárral közlekedõkkel egyaránt. Bár a demonstráció mikéntje és miértje még csak most körvonalazódik igazából.
Szóval valami ilyesmi szervezõdik itt.

Mindenkinek!

Komoly felajánlások hangzottak el. Ide már valóban "hadiderv" kell. Attól tartok, ha a személyes kapcsolatfelvétel elhúzódik, akkor "csatát" veszthetünk. Ezért arra kérem Flame-et, mint ötletadó házigazdát, hogy következõ lépésben hozzon össze egy találkozót/megbeszélést az arra hajlandóságot mutató, leginkább aktív hozzászólókkal.

tiBIKE
(harcra készen)

olaf

olaf

törzsvendég

• fórumtag
  • 718 hozzászólás
Vki egy rövid összefoglalót írna nekem a témáról mert érdekelne, de lusta vagyok végog olvasni az egészet ::) Köszi elõre is!

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Bocsi, de sajnos én miskolci vagyok és nem igazán tudnék elszakadni bármikor. De én is azt tartom, hogy meg kell csinálni a dolgot.
Ha meglesz az idõpont, akkor mindenképpen ott leszünk innen is legalább öten.
A megfogalmazott követelésekrõl illetve szövegrõl csak annyit, hogy segítek így neten megfogalmazni, priviben is megtaláltok bármikor.

mojlepque

mojlepque

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 hozzászólás
Úgy látom nem nagyon gizdult be senki a holnapi találkozóra, úgyhogy szerintem hagyjuk nyitva a kérdést! Nehéz a fórumon szervezni, mert lassan terjednek az információk!
Ketten szerintem nem érdemes találkozni, több emberre van szükség. Szóval akkor várok más ötleteket is a találkozóra!
A számom, ha van vmi sürgõs dolog: 06-30-974-3965
Én se ülök egész nap a monitor elõtt.... ;D ;D ;D

üdv mindenkinek: moj

Parduc

Parduc

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Jó ötlet a területbejárás, de elõtte van még egy nagyon fontos dolog!
El kell dönteni hány emberre történik a szervezés, honnan szedjük a tömeget petició összeállítása a biztonságos közlekedésért, aláírások, támogató szervezetek (nem pénzbeni)összeszedése, forgatókönyv megtervezése (hogy ne legyen szedett-vedett benyomás)
Egyszóval ha alaposak akarunk lenni, akkor elõbb a tervezés, majd, ha már megvan az összeállóban lévõ terv akkor területkeresés (itt azt is figyelembe kell venni, hogy mit tud biztosítani számunkra a BRFK)
Szóval elõbb le kell ülni dumálni.

mojlepque

mojlepque

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 hozzászólás
Tök igaz! Mostmán lassan sürget az idõ.
Élõben kéne találkozni, legalább néhányunknak és úgy beszélgetni és gondolkodni a dologról, csinálni egy vázlatot a terveinkrõl mert így neten keresztül, lehet szerezni érdeklõdõket, de megszervezni nem lehet.
Ajánlom, hogy esetleg cangával kéne találkozni, és úgy esetleg lehet bejárni területeket, ha kell, meg talán jobb, mint egy kávéházba beülni.

Most hét péntek, kinek jó? ;D vagy vasárnap?
na de tényleg kéne összehozni sürgõsen egy találkozót!

Parduc

Parduc

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Flame!
Még 1 dolog!
A nyilvánosság szervezését, a hírkeltést nem elsõsorban és közvetlen a médiában kell kezdeményezni, hanem a hírügynökségeknél (MTI, Havariapress stb...) mert onnan szedik a híreket az elektronikus és az írott média emberei is.

Parduc

Parduc

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Ha tényleg komoly a szándék, néhány emberkének elsõ körben le kellene ülnie megbeszélni a "haditerv" beindításának dolgait. Ha valaki érez magában szervezõkészséget, akkor azt most kipróbálhtná! Ha szükség van rá, rengeteget tudok segíteni, nem is gondolnátok mennyit :-)

Parduc

Parduc

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Flame!

Én ugyanaz vagyok aki felajánlotta segítségét a minisztériumokba való bejutáshoz, mint aki a happybike-n szerveszkedik. :-)

Szóval! Ha tavasszal lesz megmozdulás, akkor már igencsak el kell kezdeni a szervezkedést!

atus

atus

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Tisztelt Hölgyek, Urak!
Egy-két reagálás a témához.Nagyon jó ötletnek tartom a figyelem felkeltést.--Hasonló balesetbõl(+térdmütét) most épültem fel.---2003-ban Velencén lesz a XXXIII. Nemzetközi és Országos Turakerékpáros Találkozó ( kb. 300-500 fõ), itt esetleg lehetne egy fórumot,felvonulást( ha igaz kerékpár ut átadás is lesz)..stb csinálni. Ja, államtitkár,orsz. képviselõk,OKBT,police is itt lesz,+média( Duna TV ). A Bajcsy 31-ben létezik egy társaság( MKTSZ), akiket ez a téma régóta foglalkoztat. Ha lesz Bp-n megmozdulás, én is megyek, mivel az elmúlt egy évben csa 3x jöttek belém.Na de nem ez a panaszláda oldal. Mindenkinek gipsz és mütét mentes napokat, valamint B.U.É.K!!!!!!! Atus

roobi

roobi

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Szia Flame!
A média terén lehet, hogy segíthetek elvégre....
Majd a következõ Rekiben megbeszéljük személyesen.
üdv: roobi

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
Ez akkor lehet probléma, ha valaki/valakik ránk akarják húzni a vizes lepedõt és direkt a balhésebb kerósokat veszik ki a tömegbõl.

Itt csupa kedves arc jelentkezett eddig, figyelnünk kell majd rá, hogy ne legyen balhé, mert 1 balhés ember agyonütheti másik 100 megítélését.

Eddig még nem született semmi követelés.
Legalább 10 pontot össze kéne írni.

Bár az autósok viselkedésében az nem változtat.
Inkább egy kérelmet kéne írni.
Nem tom...kicsit tanácstalan vagyok.

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
Nagyon szépen köszönöm a segítõkész búzdítást!

Média.
-köszi szépen a Fix. TV-s kontaktot...jól fog jönni
-új brongás sárc, aki alig pár hete teker szintén felajánlotta segítségét a fejesekhez való eljutásban, õ egy minitsztériumban dolgozik
-szerintem a Fokusznak nem kéne riportot adni, ez addig még elválik...de akkor inkább pletyiskedés felé fordul

FONTOS!!!
A dolog veszélye, hogy a média nem csak, hogy tájékoztat és informál de befolyásol is. Mégpedig, ahogy akar.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Még jó, hogy Te ennyire vágod.................

mojlepque

mojlepque

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 hozzászólás
Visszatérve a szervezéshez, az írásos sajtó, szerintem a legfontosabb a hírdetésben, de a TV-knél is lehet próbálkozni, ha összejön, semmiképp nem rossz a dolog.
Én kapásból tudom ajánlani a Fix.tv-t! Szerintem ismeritek páran, UPC-n jön. Alapvetõen internettel és számítógépekkel foglakozik, de van még egy csomó más érdekes mûsora. Múltkor bringa is volt benne! Nem túl nagy tv, de viszonylag sok nézõje van, fõleg a fiatalabbak közül. Szóval nekem van ismerettségem ott és szerintem simán el lehetne intézni egy riportot, vagy akármit. Az egyik operatõrük csinálta a videónkat pár haverommal.
Ha lesz vmi konkrétum, akkor utána kérdezhetek!