Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ne legyen több haláleset - Felvonulás: 2006. május 13. 11:00

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1663 hozzászólás a témában

mojlepque

mojlepque

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 hozzászólás
Fityisz, szerintem fölösleges dolgokon lovagolsz, és ez a gúnyos hangnem, illetve irónia teljesen fölösleges! Ha nem akarsz segíteni, akkor nem kell, de ne poénkodd el lécci ezt a topicot. Az ilyen idióta kérdések után világosan látszik, hogy nagyon nem vágod, mirõl van szó...

Sajnálom, hogy neked ez ennyire nem jelent semmit.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
És aki nem feketébe megy azt elzavarjátok?

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
fityisz!
azert oltoznenk feketebe mert

1. igenis figyelemfelkelto dolog ha par szaz bringas feketeben vonul fol
2. ramutat a halalra, elmulasra, az emberek igy jobban elgondolkoznak, es jobban a lelkukig hatol a gyasz. Nem, celja nem gyaszmenet, hanem raebresztes!

És tiszta szivböl kivánom, hogy megvalósuljon ez a felvonulás, mert tudom, hogy milyen "lehetetlen" az ilyenekhez engedélyt kapni..... :-\

Mintha ezt gunyosan mondanad! Mar mert ne lehetne az "ilyenekhez" engedelyt kapni!??? A mai vilagban ezt mar el lehet intezni, es vannak olyanok, akik nemcsak dumalnak, vagy osszegyujtik az osszes letezo kifogast, akadalyt, de tudnak hinni, remelni, es meg tesznek is az ugy erdekeben!

1 db fekete poloja pedig mindenkinek van!

vendég__*

vendég__*
  • vendég
az elejétöl olvasom a topikot, de akkor se vágom, hogy azért öltözzek feketébe, hogy ne kelljen többet gyászolnom.......?
Szerintem figyelemfelkeltönek kellene lennie, nem pedig gyászmenetnek...............
És tiszta szivböl kivánom, hogy megvalósuljon ez a felvonulás, mert tudom, hogy milyen "lehetetlen" az ilyenekhez engedélyt kapni..... :-\

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Fityisz!

Véleményem szerint olvasd el a Topic-ot az elejétõl fogva.
Nincs fekete pólóm: nincs 500 Ft-od sem egy ilyenre?
(Akinek bicajra tellik, szerintem ennyit megtehet az ügy érdekében.)
Ha figyelmesen végig olvasod az elõzõ hozzászólásokat. rájössz, hogy ez a megmozdulás azért indulna, hogy -mint a címe is mutatja- ne legyen több kerékpáros gázolás és haláleset.
Megtudod, hogy miért fekete póló és nem zászló stb...
Bocsi a kioktatásért, de szerintem valóban rosszul láttad a dolgokat!

PITBULL

PITBULL

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Flamenak!
Azt írod, hogy : "Sok kerós van, aki profizmusa vagy ego-ja miatt, nem akar "közénk" tartozni. Sokan nem köszönnek, intenek vissza...de még többet, akik még deffekt esetén is segítenek."
Sajnos, annyira igaz, amit írsz - és pedig igen fiatal vagy, amiért külön köszönet, hogy TE köszönsz - hogy már lassan nem szívesen köszönök, mert olyan képet vágnak egyesek, mintha sértés érte volna, de persze lehet, hogy nem tudja, mit kell tennie, lásd csak az üzletekbe be- és kilépõ embertársainkat(?). Valóban nem vagyunk nemhogy egyformák, de még csak hasonlók sem, de lehet, ha mindig köszönünk, elõbb-utóbb nem lesz ciki visszaköszönni. Én minden reggeli "mozgó"-nak köszönök a Vligetben, már van aki elõre köszön, az ilyen elõbb-utóbb ismerõsnek tekint, társnak és még lehet, hogy segíteni is fog, ha látja, hogy valami nem stimmel. Hosszú még az út az egységes gondolkodáshoz, hiszen más napjainkban a családi nevelés is, az ember onnan hozza az ilyesmit, mint "udvariasság, segítõkézség, önzetlenség" meg más, mostanában feleslegesnek tûnõ dolgokat. És ha valaki bringásnak ilyen, mit akarunk tõle, mint autóstól.... egyébként Neked külön is szia

vendég__*

vendég__*
  • vendég
bocs, lehet, hogy kicsit szkeptikus vagyok, de én úgy érzem, hogy csinálhat a kókusz vagy akár melyik hasonló müsor riportot a megmozdulásról semmi értelme nem lesz........berakják mondjuk egy bogáravö alkesz meg egy ufót látott parasztasszony közé........a nép meg megnézi, hüledezik és három perc múlva már nem is emléxik rá mert leköti az, hogy Danika rámászik e a Tildára.......vagy tudom is én. Ne értsetek félre, jó és szükséges megmozdulásnak tartom (több is kéne belöle) és kell is, hogy a média foglalkozzon vele, csak úgy érzem túl lihegitek a szerepét. És jó 5let a feketébe bújás is, de ez szerintem több embert fog elrettenteni mintsem megmozgatni: -Oké, gurulok, de muszály feketében? -Igen, pont ez a lényeg. -Ja, akkor lehet, hogy nem megyek, nincs fekete pólom, gatyám, zoknim etc.........öszintén megvalva én sem másznék feketébe, hisz nem temetni akarok valamit hanem épp életre kelteni..........vagy rosszúl látom?

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
zOrg!

A lényeg ezen van: Nyugiban, szervezetten és békésen.
Miskolcról is leszünk egy páran, ha megvan az idõpont.
Hidd el, nem a balhé miatt akarunk menni. Nálunk sem jobb a helyzet.
Ha még írásban is megszellõztetitek, hogy mikor és hol lesz, mi a célja, mi fog történni (lista átadása valamelyik köztiszteletben álló miniszternek, esetleg a köztársasági elnöknek) A hír miatt a média is automatikusan jelentkezni fog. (Lehet, hogy csak képzelgek?)

PITBULL

PITBULL

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Hölgyedk és Urak!
Hát, hogy nem térdeltem le hálát adva a Jóistennek, amikor megtaláltam ezt a témát- nem vagyok régi vendég, de aktívan nézegetek, olvasgatok - az csak annak köszüönhetõ, hogy még most sem hiszem el, hogy az itt a téma, ami engem - öreg bringás vagyok - már közel harminc éve foglalkoztat. Jelesen: a kerékpárosok elismerése, megbecsülése a közutakon, nekem ez nagyon fájó téma, amióta az Ürömi utcában (75-76-ban) felfelé haladva egy Zsigulis katonai ügyész leszorított és amiután átestem az elsõ kerekemen és ezt némi jóistenezéssel köszöntem meg neki, még be is akart vinni a Kat.Ügyészségre, mondván, hogy okt. 23-a van, majd csak kitalál valami jót. Akkor még nem volt NÜ. Persze, akkor is illett már rám a "login" nevem, nem ijedtem nagyon meg, de az igazi áttörést az hozta, hogy egy kissé illuminált járókelõ azt állította nagy hangon, hogy látta, hogy elütött a pofa engem és már hívta is a rendõrséget, ami, mint késõbb kiderült, nem volt igaz, de elég volt ahhoz, hogy ügyészünk vollgázzal elhúzott. Javára legyen mondva, elõtte még bocsánatot kért. Na, azóta én benne vagyok minden olyan ügyben, ahol tiltakozni lehet a gyalogos és autós önkény ellen. Most a "parancsnok (imádott párom)" elszólít- egyébként Õ is kerekezik,- de éccaka még gyövök. Minden jóérzésû hozzászólót szeretettel köszöntök addig is, szívembõl vagyon a szólás e témában - üdv-Pitbull

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Azt hiszem a 2003-as év a mi évünk lesz!
Tavaszal gyászmenet-felvonulás!
Öszel pedig megrendezzük már végre a fórumos dijazást magunknak!
Az jutott az eszembe, hogy a Kokusz és egyéb ilyen müsorok általában a netrõl veszik az anyagjaikat, és talán az internetes hirportálokat könnyebb rávenni egy cikkre, onnan már csak egy ugrás, hogy felkapja a "irott napi sajtó(Blikk és tsai)" ahonnan már csak egy ugrás a képes média!
Aztán persze felébredek!
De remélem azért csak összetolunk itt valamit tavaszra! ;D

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Hölgyek és Urak!

"Média támogatás" a magazin részérõl asszem egyértelmû.
TV-vel és rádiókkal erõlködünk mi is folyamatosan; eddig halvány sikerrel... Kókusz és hasonló "mûsorok" érdeklõdését is csak akkor tudnánk felkelteni, ha valami "nagy név" vagy látványos "buli-balhé" várható. Végülis... a cél valahol pontosan ez, nem? Csak nyugiban, szervezetten és békésen. Ettõl még egy ilyen "gyászmenettel" komoly reakciókat lehetne kiváltani.

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
Hello

Nagyon szépen köszönöm a felajánlásokat. Nagyon sokat gondolkoztam/unk rajta, hogy mikor legyen a manõver, de így utólag, hülyeség volt tavaszra hagyni.
Nagyon fasza vén asszonyok nyarát élhettünk meg.

Ha most, hidegben csinálnánk azzal elszántságunkat bizonyítanánk, csak nem tudom lenne-e jelentkezõ.

Én tekerek rendszeresen, van mindenem ami a téli cangázáshoz kell...fõleg sok-sok hülyeség!! :-)

Valóban tök jó elképzelni és remélem, hogy nem volt túl nagy túlzás az az 1000 fõ ... egyes maratonokon is jóval 1000-nél több induló van.

Csak tartok tõle, hogy a vérprofik nevetségesnek tartják majd, a kezdõk pedig nem a saját ügyüknek.
Én SAJNOS sokat tekerek forgalomban...és sokszor szorítanak le. :-(

Nekem most, a legnagyobb akadájt a tanulmányaim (és barátnõm) okzzák, de nincs elfelejtve a téme.
Köszönöm a hozzászólásokat és azt ötleteket.

Párduc, érdekelne a dolog. Nem ismerem a jogi feltételeit a dolognak, de mindenképpen jól jönne.
Korábban már filóztam egy alapítvány gonolatán...de annak talán nincs létjogosultsága.

Való igaz, szét vagyunk tördelve. De azt sokszo érezni is.

Sok kerós van, aki profizmusa vagy ago-ja miatt, nem akar "közénk" tartozni. Sokan nem köszönnek, intenek vissza...de még többet, akik még deffekt esetén is segatenek.
IGAZAM VAN?!

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
A multkor én is álmodtam róla, 1000 bringás feketében végig a felsõ rakpart hungária városliget körgyürün miközben törött vázakat esetleg kitört küllöjü kerekeket cipel végig a tömeg esetleg egy két gipsz, véres kötés, média ezerrel és szerintem többet ér mint a plakát kapány a nyáron!
Tavasszal rám is számithattok!
Segitek szórólapozni is akár a bringás utakon! :D

Parduc

Parduc

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Sziasztok!

Most csatlakoztam hozzátok és elsõk között amit elolvastam, ez a fórum.
Elég sok probléma felmerült, amiket orvosolni lehet.
sok az egyesület de egy ernyõszervezet összefoghatná Õket, hogy együttesen léphessenek fel jogaikért. Ha erre van igény meg tudjuk oldani, vannak ötleteim( érdeklõdés esetén ;szívesen felvázolom)

Megmozdulásokba szintén tudok segíteni (munkámból kifolyólag) Az ügy mellé neves elismert embereket is tudok szerezni ha kell (kutatók, volt és jelenlegi állami vezetõk, környezet- és természetvédelemmel foglalkozó szakemberek)

Ha az ernyõszervezet megalakúlna, akkor a programok megvalósításához (versenyek, túrák, megmozdulások) pénz is szerezhetõ pl.: tõlünk.
;)

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
tiBIKE!

Sajna a Magyar emberre nem jellemzõ az összefogás. Munkahelyi szinten sem. Hiába akarsz valamit elérni és a többiek támogatnának, amikor lépni kell, biztos, hogy egyedûl maradsz.
Valószínûleg ez van a kerékpáros szervezetek között is.
Mindenki örülne neki, ha nyugodtabb és toleránsabb körülmények között lehetne tekerni, de hogy tegyen érte valamit? Azt már nem. Sajna a másik Magyarokra jellemzõ tünet a "kaparja ki más a gesztenyét, én majd megeszem" effektus.
Minden esetre egy próbát megér a dolog, lényeg, hogy az értesítést az esetleges tömegrendezvényrõl írásban, ajánlottan a vezetõknek kell eljuttatni, küldeni egy véleményfelmérõ lapot. Ebbõl a lapból kiderülhet, hogy ki az, aki valóban segítene, illetve ki az aki csak a gesztenyét várja.
Hidd el, az utóbbiból lesznek többen. Sajnos.

tiBIKE

tiBIKE

vendég

• fórumtag
  • 131 hozzászólás
Van sok kerékpáros szervezet, egyesület, klub, stb. Ezeknek vannak tagjaik, akik szerintem nem lennének ellene egy figyelemfelkeltõ megmozdulásnak. És, „ha már lúd, legyen kövér” alapon, ezt a megmozdulást országos méretûvé kéne tenni. Itt elsõsorban a nagyobb városokra gondolok (Budapest, Miskolc, Debrecen, Békéscsaba-Gyula, Szeged, Pécs, Székesfehérvár, Gyõr és így tovább).
Van autómentes nap, de talán hasznosabb lenne egy KERÉKPÁROS NAP. Legalább évente egyszer legyünk mi a figyelem középpontjában! Legyen egy nap, amikor megismertethetjük a nem kerékpározó tömegekkel, hogy mi is az a kerékpározás! Minden oldalról be kéne mutatni a helyzetet. El kell mondani a jó oldalát (egészséges életmód, szabadság érzés, sport, túra, természetjárás és megannyi szerteágazó jellemzõje a bringázásnak) és a rossz oldalát is (kiszolgáltatott helyzet a közlekedésben, a társadalom negatívnak vagy közömbösnek tekinthetõ megítélése). És az utóbbira kéne helyezni a hangsúlyt. Csak így tudjuk megértetni a világgal, hogy mi nem vagyunk különbek senkitõl sem, csak azért mert fura kinézetû színes göncökben „páváskodunk” az utakon. Mi nem akarunk páváskodni, nem akarjuk az autósokat-gyalogosokat idegesíteni. Mi csak egy tekerésnyi helyet kérünk, ahol elférünk a többi közlekedõ mellett. És egy kis toleranciát.
Valóban sok partnerre van szükség a megrendezéshez. Sajtó, országos és regionális tv csatornák, önkormányzatok, „ilyen-olyan” szervezetek...
Bizony... Kerekedhetne ebbõl egy nagy-nagy kerekezés.

tiBIKE

UI: azért most szöget ütött a fejemben, hogy ha olyan sok bringás szervezet van, akkor miért nincs egy-két hasonló jellegû nagy volumenû megmozdulás e téren?
Ja, megvan! Talán azért, mert szét vagyunk darabolva erõtlen kis csoportokra és Magyarországon még semmilyen téren nem alakultak ki a hatékony érdekképviseletek. Na, de könyörgöm, ha ugyanazok az érdekeink, akkor miért ne lehetne összefogni?

mojlepque

mojlepque

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 hozzászólás
Szép kis monológ volt... ;D ;D ;D
Tényleg bezár az Est FM??? Pedig Mocsok Mike a király!!!
Nem is tudtam, igaz, hogy csak ritkán hallgattam. De ha vmit, akkor azt! Na elég az OFFból!

Flame: végülis sikerült beszélned vkivel a rendõröktõl?

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Aga! Megvan! Csak kettõvel feljebb volt...

Hiába no, az kilógott a kép-ernõbõl! ;)

Egyébként én már 2-3 szinttel magasabban vagyok. Mármint kapcsolat tartásban!

:)

Kit nem lehet elérni? itt egy kicsit elvesztettem a fonalat! pedig olvasom a Topic-ot ezerrel! :)

Köszi szépen.
Én sem jártam sikerrel.
Holnap ha az idõ(járás) engedi betekerek hozzájuk.
Egy vicc, hogy nem lehet felhívni õket!
RÖHEJ!!

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Na miért? Mondjuk nem szoktam rádiót hallgatni, de ezt már hallottam valahol, és akkor éppen tetszett. :)

:'( az EST FM 2003 január 1-töl megszünik.................

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Illeték elvtárshoz van telefonom, de elötte beszéljünk a dologról (személyesen)! OK?

;) ;) ;)

Mondjuk a következõ közös tekerésünkön?
;D

Sziasztok

1. elnézést minden támogatótól, hogy magáméleti okokból abbahagytam az egészet.

Hülyeség volt...elég sokáig szép idõ volt/van...amolyanb vénasszonyok nyara...ha rendsesen csinálom...belefért volna

Ez legyen mindneki elõtt példa!!!
Tavasszal !!!

Köszönöm az ötleteket. a fekete póló+naci NAGYON JÓ!
Akkor ez túltárgyalva!
Én meg bemegyek végre az ORFK-ra...és alkapok valakit.
Meg kéne keresni a Garambvölgyit...bár nem hiszem, hogy van rám ideje...de nem érdekel!!

Péter